Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż był na imprezie firmowej, wrócił o 3.30 a ja oczywiście od razu miałam sny głupie i jak to w ciąży mega rzeczywiste. Wrr taka zła jestem na niego za to że bym go rozszarpala a on śpi w najlepsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 07:06
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Natalka ja nie miałam ale wygląda na typowa bezsenność ciążowa. Współczuję, na to niewiele możesz poradzić, pozostaje Ci odsypiać kiedy tylko masz czas i chęć.
-
justyna14 wrote:Inso mnie po ziarnach chia nigdy nie pędziło... Który to DC u Ciebie? Ja zaraz po owulce miałam przeczucie że się udało i inaczej się czułam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 07:55
-
justyna14 wrote:Mąż był na imprezie firmowej, wrócił o 3.30 a ja oczywiście od razu miałam sny głupie i jak to w ciąży mega rzeczywiste. Wrr taka zła jestem na niego za to że bym go rozszarpala a on śpi w najlepsze.
-
Natalka ja mam to samo od kilku nocy..kładę się do łóżka ok północy i zasnac nie mogę.. potem w środku nocy się budzę pełną energii. Dodatkowo mam mnóstwo snów. Lena chyba też ma problem że snem, bo wędruje do nas w nocy.
Inso u nas imprezy firmowe niestety do tej pory były wspólne, bo mamy tych samych szefów. Choć ja czasami wolałabym iść sama
-
A ja się muszę pochwalić. Sikanie super. Zaskoczona jestem jak noc szybko ogarnęła. Wiadomo czasami się zsika do lozka, ale na tyle nocy co jest bez pampera to były epizody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:57
Julia2015, iNso87, justyna14, MeGi1986 lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
No kurde czy mnie dziś wszystkie choroby świata muszą łapać.... Pamiętacie jak kiedyś pisałam o pryszczu na wardze na dole... Co myślałam, że to zapalenie Bartholiniego.. Odnowilo sie;/ no kurde....
Kasia gratuluje;)) ja się nie odwazylam znowu polozyc Malej bez pampka na noc. Wtedy jak raz na głęboką wodę Ja rzuciłam,a przeciez od bardzo dawna wstawala sucha, to jak wtedy raz zalała mi lozko to było o raz za duzo:ppp Nie wiem kiedy teraz się odważe. Od tamtego momentu w kwietniu raz jeszcze zalała się w nocy no ale w pampka. W dzień to juz zapomnialam, ze wogole nosila pampersy. Mam wrażenie, że od dawna tylko na noc sa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 19:00
-
Kava przypomniało mi się jeszcze do mięsa do grilla od paru lat sos tzatziki robię. Świeże ogórki obieram i tarkuje na grubych oczkach, odciskam. Do tego wrzucam majonez, jogurt grecki, i serek naturalny z Piątnicy w takim niebieskim płaskim opakowaniu. Coś ala twarożek? Do tego przyprawa tzatziki i wymieszac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 19:04
-
kasia-gratulacje sukcesow z sikaniem:D ja teraz na podroz jak jechalismy na urlop to wlozylam oli zeby sie nie zatrzymywac za czesto. ale nie macie pojecia jak sie glupio czulam bo wlasnie mam wrazenie jakby 100 lat temu chodzila w pampersach. zreszta ona tez na mnie dziwnie patrzyla:p najgorsze ze potem strasznie plakala przez chwile bo jej sie chcialo a nie chciala zrobic do pampersa:/ no ale jakos ogarnelysmy ten temat. ciesze sie bo teraz tak cieplo to niepotrzebnie ta pupa by sie grzala w tym pampochach:p
-
U nas nadal problem z pamperasmi. W coagu dnia jak puszcze go w domu bez pampersa to sika do nocnika, czasem zaczyna poza ale jak go przylapie to konczy na nocniku
ale dobrze mu idzie i tak. Na dwor wychodzi w pampersie bo on leje w gacie jak nie ma pampersa. Musi latac bez niczego na tylku zeby czaić temat zeby sikac na nocnik. Woec lipa z tym jest bo jak zsika majtki czy spodnie to mu nie przeszkadza.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Kava wrote:dziewczyny, jak robicie grilla to co pysznego przygotowujecie?
Mięsa? Dodatki? Sałatki? Podrzućcie coś...
Ja uwielbiam skrzydełka. Posypuję tylko delikatnie solą i papryką. Acha i olejem. Obcinam od nich te najmniejsze części, bo źle się z nimi griluje. Dorzucam je do gotowania rosołu.
Moj bratanej uwielbia piersi kurczaka pokrojone w paski, olej, i cuury. Opcjonalnie papryka dla koloru. To bardzo szybko się na grilu usmaży.
U nas do grilla to zazwyczaj mix sałat, bo mamy w ogrodku. do tego pomidor albo ogórek albo rzodkiewka (też mamy/bedziemy mieć z ogródka) z takim sosem w proszku do sałatek. Go sie z olejem rozrabia. Czasami feta czasmi ser pleśniowy czasami ser żółty. Na wierzch pestki slonecznika. Pelna dowolność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 21:53
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
iNso87 wrote:No kurde czy mnie dziś wszystkie choroby świata muszą łapać.... Pamiętacie jak kiedyś pisałam o pryszczu na wardze na dole... Co myślałam, że to zapalenie Bartholiniego.. Odnowilo sie;/ no kurde....
Kasia gratuluje;)) ja się nie odwazylam znowu polozyc Malej bez pampka na noc. Wtedy jak raz na głęboką wodę Ja rzuciłam,a przeciez od bardzo dawna wstawala sucha, to jak wtedy raz zalała mi lozko to było o raz za duzo:ppp Nie wiem kiedy teraz się odważe. Od tamtego momentu w kwietniu raz jeszcze zalała się w nocy no ale w pampka. W dzień to juz zapomnialam, ze wogole nosila pampersy. Mam wrażenie, że od dawna tylko na noc sa;)
Ja mam na jej łóżko prześcieradło nieprzemakalne. Jak sie zesika no kładę na wierzch pieluche flanelowa, zmieniam jej spodnie. A rano piorę. Taka pogoda, że szybko schnie.
Mi szkoda jej w pampersie bo rano dupka taka zaduszona. Tym bardziej jak zesika się raz powiedzmy na 10 nocy. A i pampersy swoje kosztują, a wiecej jak dwa razy to nie zakladalam nawet jak suchy, bo właśnie jakis taki zaduszony.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
animka899 wrote:kasia-gratulacje sukcesow z sikaniem:D ja teraz na podroz jak jechalismy na urlop to wlozylam oli zeby sie nie zatrzymywac za czesto. ale nie macie pojecia jak sie glupio czulam bo wlasnie mam wrazenie jakby 100 lat temu chodzila w pampersach. zreszta ona tez na mnie dziwnie patrzyla:p najgorsze ze potem strasznie plakala przez chwile bo jej sie chcialo a nie chciala zrobic do pampersa:/ no ale jakos ogarnelysmy ten temat. ciesze sie bo teraz tak cieplo to niepotrzebnie ta pupa by sie grzala w tym pampochach:p
Ja nie zakaladam do samochodu. Moja jakoś często nie sika. Wysika się przed podróżą, raz w trakcie i nie ma problemu. Bylismy2 juz cztery przejazdy około 5 godzin i nie było problemu.
Kiedys raz na krotkiej trasie nie chciala2 się wysikac przed, nie namawialam bo krotka trasa. A byl korek. Dlugo staliśmy i nie.zawolala tylko sie spompowala tuz przed domem do fotelika. To bylo dawno temu jak.jeszcze nie ogarniala tematu tak dobrze jak teraz.
Poza tym ja mam zawsze nocnik w samochodzie, bo nie zawsze jest szansa zatrzymac.się tam gdzie kibel.lub trawa.
No i może być niespodziewana kupa to nocnik muszę mieć.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ola_45 wrote:U nas nadal problem z pamperasmi. W coagu dnia jak puszcze go w domu bez pampersa to sika do nocnika, czasem zaczyna poza ale jak go przylapie to konczy na nocniku
ale dobrze mu idzie i tak. Na dwor wychodzi w pampersie bo on leje w gacie jak nie ma pampersa. Musi latac bez niczego na tylku zeby czaić temat zeby sikac na nocnik. Woec lipa z tym jest bo jak zsika majtki czy spodnie to mu nie przeszkadza.
Moja do tej pory jak sie świetnie bawi z dzieciakami na placu zabaw to nie zawola. Nie ma dziewczyna czasu.
Kiedyś wszędzie nosilam ze soba zapasowe majtki i spodnie. Teraz mam w samochodziw i nie zawsze są potrzebne.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
A ja już zyję kolejnym wyjazdem. W czwartek lub piatek jedziemy wiekszą ekipą na Mazury. Niektórzy mają przyczepy kempingowe, a my mamy namiot. Niestety sielankę przerwą nam dni otwarte w przedszkolu.
Będziemy musieli zjechać na trzy dni i z powrotem jechać. Dobrze, że nie aż tak bardzo daleko (3h jazdy).syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
U nas póki co zachmurzone niebo.
7 dc kiedy zaczac robic testy ovu?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
I u nas coraz większy sukces z pampersami. W dzień nie ma wpadek,sygnalizuje siku i kupę,chodzi tylko w majtkach. Problem jest na podwórku,nie chce sikać pod krzaczkiem...na noc jeszcze zakładamy,ale wstaje z suchym. Raz wstał lekko z zasilanym to szedł okrakiem jakby tam kamienie miał
Kava lubi tę wiadomość
-
Megi u nas Lena też nie chce sikac na trawie. Specjalnie kupilam ten nocnik pottete 2w1. Postawilam go na trawę jak byliśmy na placu zabaw, Posadzilam Lene na parę min... I nic:p zaniosła do domu;)
Ola jak masz ich sporo to rób od tego dnia o mniej więcej stałych porach. Proponuję np. Przez pare dni o 12 i 19. Jak będzie kreska ciemniec to częściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 08:26