X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospamowalam :-)

A jak staraczki? Inso jak tam tempka dziś? Ola ja testy robiłam ok 14-16 jak byłam w domu albo zaraz po powrocie z pracy i robiłam jeden dziennie. Ale u mnie te testy to średnio jakoś wychodziły, ja bardziej zaczęłam się przyglądać swojemu organizmowi a że od zawsze czułam kiedy mam owulke więc było mi łatwiej.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tez wlezlam na forum;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka jakas spokojna w tym cyklu w II fazie. Obstawiam jutro spadek jednodniowy? Oby;) Tak mysle,ze jutro na proga sie wybiorę z rana jak bede miała swoje auto. Malza na warsztacie stoi od paru dni to zabrał moje do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 08:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i u nas kupa wczoraj Leny normalna.. Takze taki jeden dzień miała lipny. Czasem sie zastanawiam czy ten rotarix jednak nie pomógł. Bo jak się zdazy cos takiego to max do 2 dni i tyle.
    U mnie dzis w nocy cham pekl i sie wycisnal na szczęście...myslalam,ze bede sie bujać z tym ze 2 miechy jak za pierwszym razem:/ wstalam przy mierzeniu o 3 w nocy i poczułam,ze jakos nie boli. Poszłam do łazienki,umylam sie,wydusilam bardziej dziada i przylozylam jeszcze maścią czarna. Rano znowu wydusilam,umylam i teraz przylozylam liściem aloesu. Mam nadzieje,ze do wieczora uporam sie juz z tym ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 08:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek byl bezsmoczkowy A jak się mala urodziła to się zaczal o smoczek upominać i do teraz czasem jej podkrada, ale on nie umie ssac i tylko to gryzie. Mowi: jestem smutny i muszę używać smoczka zeby przestać płakać:) w ogóle kilka tygodni temu zaczal sie zachowywać jak niemowlak, gaworzy jak mala, turla sie z nią, rusza rękami i nogami tak jak ona, to papugowanie mnie czasem az denerwuje, ale czytałam o tym, ze to się czesto zdarza i powinno minąć. Jak tylko widzi, ze bardziej rozczulamy sie nad mala to jemu się włącza bobas. Staram się wyrównać uwagę, ale czasem trudno.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po wizycie u lekarza.
    Lena rano się obudziła z płaczem, że ja boli buzia i miała 38 stopni.
    Dopadło ja wirusowe zapalenie gardła. Musiała to przynieść z placu zabaw, bo ostatnio jej koleżankę bolało na placu gardło. Podobno dziś była 5 osoba z tą chorobą.
    Dostaliśmy hascovir i coś do psiksnia gardła. No i priobiotyk.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie z mężem postanowiliśmy iść na tą wcześniejszą wizytę do lekarza. Chcemy się już upewnić, że wszystko ok. Liczę, że może uda się zobaczyć serduszko, bo cykle miałam 26 dniowe A ovu miałam wcześniej. Mam nadzieję, że fasolka zrobi nam piękny prezent na rocznicę :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka o masz:/ to szybkiego powrotu do zdrowia zycze!
    To dawaj znac koniecznie jak tam po wizycie :D
    Ja to dalej mam ta swiadomosc,ze jak zajde w ciaze to juz sama nie wiem gdzie tu do gina sunac..czy ta u ktorej bylam i mam wizyte na 19.09 wogole wczesniej by mnie wziela?? masakra no..mam nadzieje,ze jak sie dowiem o ciazy to z ulicy jakis sie odrazu trafi w miare ok.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, zycze udanej wizyty. U mnie w drugiej ciazy serduszko bylo widac 6tyg+2

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zmieniłam lekarza, jeszcze u niego nie byłam Ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Poprzedni lekarz ma również dobre opinie, najlepszy sprzęt Ale charakter straszny.
    Ten do którego idę przyjmuje również na NFZ, więc w sprawie badań będę chodzić do niego państwowo.
    Wizyta w piątek:)

Poszłam z Lena na huśtawki, bo chciała i zaraz wróciliśmy, bo maruda i zasnęła. Niech się wyspi biedna moja.

Julia to nadzieją jest :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qxorbt.jpg

To nadal jest negatywny? Kolejny dzień dwie tylko jedna jasniejsza. Jest niewielka roznica z poprzednimi dniami, ta druga robi sie powoli ciemniejsza ale chyba jeszcze niewystarcajaco ciemnq zeby uznac to za pozytyny owulak?

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakość zdjecia powala

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    qxorbt.jpg

To nadal jest negatywny? Kolejny dzień dwie tylko jedna jasniejsza. Jest niewielka roznica z poprzednimi dniami, ta druga robi sie powoli ciemniejsza ale chyba jeszcze niewystarcajaco ciemnq zeby uznac to za pozytyny owulak?
    Ola testy ovu robi się popołudniu bo stężenie hormonu wzrasta , a rano robi się tylko ciążowe. Także ten test jest niemiarodajny, zrób popołudniu i wtedy zobacz co wyjdzie

7w3d 💔
  • iNso877 Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    qxorbt.jpg

Jeszcze negatyw. Ta druga kreska musi być taka sama jak pierwsza albo ciemniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:04

05260841827006750e14302df8a2057f.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam dzis w dalej upalnej aurze. Wczoraj zbieralo sie u nas wieczorem na deszcz i..tak do rana i teraz juz slonce i duszno hehehe ;D

Ja dzis badałam proga 21,54ng/ml bardzo ladny wyniczek ale nie nastawiam sie,bo w poprzednim cyklu mialam 20,78ng/ml takze ten...Temperaturka od paru dni na tym samym poziomie,az dziwne,ze nie skacze i nie ma wzgorkow,pagorkow:P Myslalam,ze dzis uswiadcze spadku jednodniowego ale nie dzis jednak.

Co u Was Dziewczyny>>?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:57

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, czyli zmarnowalam test vo chcialam zrobic rano i po 21 bo wczesniej w pracy jestem..

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Mhm, czyli zmarnowalam test vo chcialam zrobic rano i po 21 bo wczesniej w pracy jestem..
    Niekoniecznie ;) Justyna ma racje, tego nie zaprzeczam,bo jest napisane tez wlasnie na ulotkach,ze nie robi sie rano z porannego moczu ale ja robiłam powiedzmy,rano z drugiego moczu i trzecigo sobie i u mnie bylo ok. Pokazywalo to co trzeba,ze tak to ujme ;P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dobrze pamietalas, Zuzia do przedszkola jeszcze nie idzie.

A u nas katar zaatakowal dzieci. Najpierw Zuzie, ale ona uwielbia sie inhalowac. Sama dopomina sie o "dymek", co chwile by chciala witaminke i sama odciaga gile katarkiem. Dzis kubus wstal z katarem. I tu juz problem, bo jak uslyszy inhalator to wpada w panike, boi sie strasznie. Nawet nos wytrzec chusteczka to problem. Mam nadzieje, ze na katarach sie skonczy.

U nas tez taka duchota, ze nie ma czym oddychac. Ostatnio mamy codziennie burze, to pewnie i dzis sie zbierze.

Aneczka, jak tam Lenka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie wlasnie zachmurzyło i ciekawe czy będzie padać, wolalabym nie bo dzis sama z dziećmi jestem i muszę pieszo isc po synka do zlobka, dzisiaj rano juz mielismy wyprawe- córka w nosidle, młody we wozku i naprzód. Do nas wlasnie przyszło pisemko z przedszkola o dniach adaptacyjnych ale to dopiero pod koniec września. Ciekawe jak maly zniesie zmiane otoczenia, dziś rano wolal ze bardzo kocha swoje przedszkole i dzieci i panią i zabawki i szatnie :)

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję przeziebien, my chwilowo jestesmy czyści, ale łatwo nie było. Mam nadzieje, ze będzie trochę spokoju. Cale zło siedzi w nosie, więc trzeba troche powalczyć i nie dopuścić do rozsiania infekcji.

‹‹ 3150 3151 3152 3153 3154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ