X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jeszcze trochę i w pn Twoje testowanie:))

Natalka a u Ciebie już pewne, że to Dziewczynka? Macie imię już wybrane? To wpisze na liste. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola jeszcze trochę i w pn Twoje testowanie:))
    No wlasnie sie zastanawiam czy testowac w poniedziałek :) moze we wtorek zrobie bete po prostu jak nie dostane okresu. Chyba nie chce robic soboe nadzieli testami. Wczoraj moj maz sie chcial poprzytuac. Jezu jak mnie wszystko bolalo, jakos tak dziwnie mi bylo. Oczywiscie proba nieudana hahaha :P

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- piękna sukienka! ja jestem skromna dziewczyna więc ja nie lubie wygolonych i takie są idealne. Jak będziesz miała fryzurę i makijaż to myślę że będzie idealnie:)

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak uważasz ale ja pewnie zrobiłabym najpierw sikanca, bo w razie jak będzie negatyw szkoda by mi było kasy na betę. Kurde byłam zaledwie na 3 i 2 progesteronach a prawie 150zl w plecy:| No ale nie szkoda jak właśnie zobaczy się II najpierw;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka co u Was? Jak się czujecie?
    Justyna spakowana już jesteś??
    Espoir to zaczynacie w tym msc starania? Kasia i Animka a wy? :)))) nie zmieniłyscie zdania o wcześniejszym staraniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:03

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola jak uważasz ale ja pewnie zrobiłabym najpierw sikanca, bo w razie jak będzie negatyw szkoda by mi było kasy na betę. Kurde byłam zaledwie na 3 i 2 progesteronach a prawie 150zl w plecy:| No ale nie szkoda jak właśnie zobaczy się II najpierw;)
    Moze masz racje.. nie wiem. Poki co objawy ustały dzisiaj. Poki co nic mnie nie boli. Nawet piersi nie sa jakos za specjalnie nabrzmiałe, powiedzialabym nawet ze nigdy tak przed okresem nie mialam.
    Ale wczoraj to czulam sie fatalnie 0rzez ten bol w jajnikach i pachwinie. Przez ta pachwine ciezko mi soe chodzilo. Dobrze ze mialam wolne.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja nie miałam objawów ciazy ani nadchodzącej @:) nic zero. Do tej pory mam tylko pełniejsze deko piersi i wrażliwe sutki. Teraz doszłam do wniosku, że doszedł głód... Jadla bym i jadla.. Nic tylko patrzeć jak wraca do mnie zrzucone 20kg:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:24

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola ja nie miałam objawów ciazy ani nadchodzącej @:) nic zero. Do tej pory mam tylko pełniejsze deko piersi i wrażliwe sutki. Teraz doszłam do wniosku, że doszedł głód... Jadla bym i jadla.. Nic tylko patrzeć jak wraca do mnie zrzucone 20kg:/
    A mialas tez tak z Lena i Laura?

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- mój mąż wczoraj usiadł po pracy i mówi do mnie: dzwoń do ginki i się umów, zrób przegląd i działamy;) Chyba już też ma dość jak widzi jak się męczę w tej pracy. A na zamianę się nie zanosi. Szukam szukam ale marny efekt. Jezszcze w przyszłym tygodniu mam jedną rozmowę ale nie napalam się.
    Wicie co, u mnie to jest problem w mojej głowie z tym drugim dzieckiem, bo gdzieś tam wszystko już mamy poukładane, olcia już taka samodzielna, chętnie zostaje z dziadkami jak chcemy mieć wolny wieczór czy dzień, w mieszkaniu też wszystko takie ogarnięte, a jednak kolejne dziecko wywróci wszystko do góry nogami. A poza tym ja bardzo się boję czy będę to drugie dziecko jak coś umiała otoczyć taką miłością jak Ole. Ola jest taka wystarana, wyczekana, cudownie uzdrowiona i wogóle taki nasz cud... chociaż podobno ta miłość się potem mnoży a nie dzieli.... sama nie wiem:(

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka wątpliwości o których piszesz są normalne. u nas było tak samo, z tym, że ja od razu nie wyobrażałam sobie, żeby Oluś był jedynakiem i szybko zaczelismy starania bo bałam się, że znów zejdzie się 2 lata albo dłużej, udało się od razu. i też miałam stracha czy drugie pokocham tak mocno i pokochałam :) nie było ztym problemów :) teraz nawet nie mam takich watpliwości, wiem że zów zakocham się na nowo :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    A mialas tez tak z Lena i Laura?
    Z Laura nie pamiętam. Wiem tylko, że zygalam jak kot..

A z Lena miałam bolesne piersi i sutki już na samym początku. Cycki miałam jak z kamienia.. No i mdłości i wymioty w 6tygodniu się zaczęły.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso spakowana :) dopakuje na koniec szczotkę do włosów i kosmetyki . brakuje jakiś przekąsek typu biszkopty , wode już kupiłam. czekam jeszcze na nowe staniki do karmienia. a tak to wszystko już gotowe i czeka :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka tak jak Justyna napisała :d zgadzam się z Nia. Poza tym ja przy 3 to wiem, że to będzie już Mamusi cycuszek:p i będę chyba jeszcze bardziej nianczyc niż Lene:pp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no to czekamy razem:d ale będzie psikus jak okaże się Antosia :d Z reszta Ciebie chyba nie zaskoczy nic bo masz wyprawkę i na chłopca i dziewczyne ;d

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna no to czekamy razem:d ale będzie psikus jak okaże się Antosia :d Z reszta Ciebie chyba nie zaskoczy nic bo masz wyprawkę i na chłopca i dziewczyne ;d
    nie żartuj tak nawet, ostatnio moja Mama tak sobie rzuciała, że może Antosia. oj chyba bym płakała.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna haha to wolisz chłopca? :d
    Edit.
    Może jakby była Mala księżniczka to z Pola by się bawiły bo wiesz Olek to taki starszy brat by był i by nadzorował :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 09:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najmlodsza siostra miala byc chlopcem. Dopiero pod koniec wyszlo ze jednak 3 córka :)

A my z Filipem od samego poczatku do samego konca mielismy pewnosc ze chlopak ;)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Z Laura nie pamiętam. Wiem tylko, że zygalam jak kot..

A z Lena miałam bolesne piersi i sutki już na samym początku. Cycki miałam jak z kamienia.. No i mdłości i wymioty w 6tygodniu się zaczęły.

Ja w ciazy z Filipem mialam tak wrazliwe piersi ze dotykac sie nie dalo. M9ze dlatego teraz tak patrze na to. Wiekszosc kobiet wlasnie zauwaza roznice wnpiersiach. Ja jedynie taka ze nic sie z nimi noe dzieje tak jak zwykle. Wczesniej kulo mnie w piersiavh, jakby ktos mi szpile wbikal ale to byl 20dc dopiero

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Animka miałam identyczne wątpliwości dlatego u nas było tak, że co ma być to będzie, bo ja chciałam kolejne dziecko Ale nie i miałam tak na 100% się zdecydować. Dopiero jak u męża siostry sie pojawilo maleństwo, wzięłam na ręce i się zakochałam.

Ola ja tak jak Inso, nie miałam żadnych objawów ani na ciążę ani na @. Objawy ciąży przyszły wraz ze skończonym 6 tyg. Wczoraj to miałam już dość. Mam dziwne napady głodu jakbym z tydzień nie jadła A jak patrzę na jedzenie to mnie mdli. No i jak jestem glodna to mnie nie mdli A jak zjem, a muszę, bo głód okropny to mnie mdli i tak wkoło.
    Wczoraj Lena była z babcią na działce to jak poszłam po nią to nazbieralam warzywne i ugotowałam sobie na wieczór ryzanke. Zjadłam cały garczek i mnie nie zemdlilo. Pierwszy raz od dwóch tyg tak miałam.

Dziewczyny, które mają więcej niż 1 dziecko..wam też przy kolejnej ciąży tak szybko pojawiał się brzuch? Dodatkowo czuje się taka nabrzmiala :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja chodzę cały czas na wciągniętym bo tak jakoś się nauczyłam i żeby nie to, to wyglądałbym conajmniej na 5msc... A to przecież początek ciazy.. Kurde:/
    A z Lena miałam widoczny jakoś koło 4msc ciazy także szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ