WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, przykro mi... Badalas tsh?

Ja sie wlasnie polozylam bo ogladalam mecz z mezem. Poza tym sezon ogorkowy w pelni. Zamowilam ogorki w sprawdzonym zrodle i robilam dzis kiszone i salatke. Salatka z ananasem, tak na slodko. Pierwszy raz robie, zobaczymy jaka wyjdzie. Stoi w zalewie, jutro popakuje do sloikow. Maz sie smieje, ze w zimie wszystko lepsze od sniegu :D

Dziewczyny odpocznijcie i za mnie nad tym morzem. My w tym roku nie mamy zadnych planow wakacyjnych. Srednio mi sie chce wyjezdzac z dwojka maluchow.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak mi przykro :(

Sabina poproszę przepis:)
    My dziś całe popołudnie przespalusmy we 3. Ale co się dziwić.. wstaliśmy dopiero przed 18 na kolację. I dopiero ozylismy.

Lena sle Wam pozdrowienia :)
    x4k8jr.jpg

Ola_445, kasiakasia11, justyna14, sabinaaa, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badałam. Nie wiem co robic. Co z tego ze porobie badania jak lekarze tu maja wywalone na temat. Wsciekla jestem. Czuje sie bezradna. Od wrzesnia bede miec LuxMeda spowrotem, wiec chyba bede jezdzic do tej mojej doktor u ktorej prowadzilam ciaze. Da mi pakiet skierowań, nie bede robila na oslep.
    Aczkolwiek jest kilka badań, ktore chcialam porob8c w tym miesiacu. Miedzy innymi tsh

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja się będę powtarzać. Zacznijcie badania nasienia.

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola bardzo mi przykro. U nas najpierw zawsze badałam się ja z podstaw właśnie takich jak TSH, podstawowa morfologia, monitoring czy w ogóle dochodzi do owulacji a dopiero potem wysyłałam męża. Także ustal sobie jakiś plan działania i działaj. U Was w tym cyklu mało seksie było i możliwe że po prostu nie trafiliście więc popracowała bym też nad tym, żeby tego chłopa nie wystraszyć, być zdrowym bo też chorowaliscie, itd. to wszystko na pewno miało też wpływ, jednak organizmy osłabione. Trzymaj się, uda się.

Aneczka cudowna Lenka pazurki i chyba piękny warkocz z tyłu ! Cudo!!! Pozdrawiamy

Natalka super że samopoczucie lepsze :-) oby tak zostalo

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak tam Twoje smaki dzis?

Ja się witam z kawka :-)

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady.

Filip mi sie rozchorował, od wczoraj goraczka.
    Ostatnio mial lekki kaszelek wieczorem przed usypianiem, pojechal na noc do dziadkow, w ciagu dnia jeszcze u nich wypluskal sie w basenie na dworze no i wrocil do domu z glutem, kaszlem juz w ciagu dnia i w nocy.
    No a na drugi dzien goraczka.

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso, ja w ciaz y z Adasiem miałam non stop mdłości i byłam cały czas głodna. Noc mi nie smakowało A musiałam jeść w zasadzie cały czas. A potem cholernie bolał mnie żołądek. Moja masakryczny.
    To była katorga A nie ciąża :(

Ola, diagnozujciw się powoli A przy okazji starajcie.
    Ja bym też najpierw podstawowe badania pooorobila A potem męża na badania nasienia wysłała.
    Można to ogarnąć w domu i dowieźć nasienie już po ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola myślę że poprostu nie trafiliście. Przecież można być zdrowym a czasem nie wychodzi.
    Jeśli się postanowisz jednak przebadać zrób też prolaktynę przed i po obciazeniu

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, fajnie sie mowi wyslij chlopa na badania, a w rzeczywistosci to nie jest takie proste. Wiadomo jak mus to mus, ale ja bym najpierw siebie przebadala. Chociaz te podstawowe badania plus monitoring. Ola ja mysle, ze problem tez lezy troche w Twojej glowie. Bardzo sie nastawiasz, doszukujesz wszystkich objawow ciazowych- tez przechodzilam przez to samo. Dopiero jak poszlam na laparoskopie, to odpuscilam chwilowo i zaraz w ciazy bylam. Psychika swoje robi...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jak zobaczylam Twoj suwaczek to... SZOK! Jak to? Polowa ciazy? Kiedy to zlecialo? :D

natalka0887 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu sprobujemy co 2 dzień. Do samego konca cyklu. Ja sobie zrobie tsh, prolaktyne i progesteron chyba. Do tego jeszcze skonsultuje ta nadzerke, a przy okazji wyniki badan

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i cytologię zrób koniecznie.

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik tej zagubionej z poczatku roku. Poszlam z mysla ze bede musiala robic kolejna ale okazalo sie ze wyniki sie znalazly i lezaly w mojej karcie. Takze wedlug tego co wyszlo wszystko ok, tzn wiadomo ze nadzerka ale zadnych groznych zmian nie ma.

justyna14 lubi tę wiadomość

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My na wsi byliśmy cały dzień, nos mam osmalony przez słońce i wyglądam jak menelka:d

Ola przykro mi, trzymam kciuki za następny cykl. Myślę że Dziewczyny już wszystko napisały więc nic nie dodam na ten temat.trzynam mocno kciuki.

U mnie Tata dziś się dowiedział o ciąży.. Powiedzialam mu na wsi jak siedzielismy w piaskownicy z Lena. Chyba nie wiedział co powiedzieć i westchnął tylko :p Mama przed chwilą dzwoniła, powiedzieć, że zapomnielismy buty Leny zabrać no i przy okazji powiedziała dla Malza przez telefon, że coś tu Dziadek przebakiwal o ciąży.. I że się dowiedziała :p też się śmiała i wzdychala, chyba też nie wiedziała co ma powiedzieć. Jutro pewnie przywioza mi Laure z wioski i zaczną temat;d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co do smaków to dzis normalny obiad. W sumie to nie mam żadnych zachcianki dziś i dalej zero mdłości nic! :| niby super, ale aż dziwne:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moi na wieść o tzecim dziecku się ucieszyli, teście było mocno zaskoczeni a pisałam już że najlepiej zareagował szwagier ( mąż siostry, dzieci jeszcze nie mają) " nie macie co w nocy robić? Nudzi wam się?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:21

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso myślę że tydzień maks dwa dopadną cię jednak jakieś mdłości, tak zazwyczaj chyba ok 6 tyg się zaczynają. Także nie ciesz się jeszcze :-p nie możesz mieć lepiej niż, my :-p

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna hahha co za tekst.. Masakra!
    No nie wiem, nie wiem może będę miała lux ciaze:d:p taka ostatnia najlzejsza:p
    Moja Mama to juz sie zaczęła bać o to jak sobie poradzimy, że kredyt do końca nie splacony. Cos tam dla Malza mowila. Ale Ja uspokoił. No i zapewnił, że nastepnego nie będzie :pp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola co Tobie wpisać w testowanie? Jaka datę? Bo mam nadzieję, że się nie zrazilas i będziecie dalej próbować?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ