Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam wyniki i nie wiem czy jest ok. Ale niby w ciąży mogą się trochę różnic
Wbc 11.32 norma 4.4-11.30
MPV 12,2 norma 7.5-12.0
Eo 1.1 norma 2-4
Mocz
Ciężar 1.010 norma 1.015-1.025
Leukocyty 6wpw
Erytrocyty 1wpw
Nabłonki płaskie 4 wow
TSH 2.07
Ft4 0.99 norma 0.93-1.70
TSH szału nie ma. Znów będę miała zwiększona dawkę pewnie do 50 bo ostatnio miałam TSH 2.35. więc średnio spadło
Ft4 też gorzej
Martwią mnie te leukocyty w moczu. Niby do 5 jest norma w ciąży więc nie wiem czy to się leczy. Oprócz tego że często sikam nic mi nie dolega
-
Najlepsze że ja sobie kupiłam i wypiłam 2 butle soku z żurawiny. Ale już od pewnego czasu nie pije...
Z szymkiem miałam kolkę nerkowa i zastój moczu w nerce. Może powinien mi lekarz zrobić USG. Wtedy gin mi sprawdzał nerki
No i ten mocz to pobrałem o 6 rano ale ja w nocy byłam że 2 razy siku. Ale przy leukocytach chyba nie ma znaczenia co?
-
Hej ja po wizycie, wszystko narazie w porzadku. Pecherzyk jest narazie tylko,kolejna wizyta za 2 tygodnie czyli bedzie 7+1
Nawet fotke dostalam
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:08
Ola_445, natalka0887, justyna14, Aneczka86, Kava, espoir, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
Nadrobilam Was
nie mialam jak wczoraj przysiasc i dzis caly dzien od rana poza domem.
Ola ja juz tez bym test robila..w koncu sama tez nie czekalam do dnia @ tylko juz w 10dpo sikalamhehehe
Natalka tsh jest ok i ft4,tsh mogloby byc 1,..cos tam ale i te nie jest zle.
Sabina roczek juz..jeju tez pamietam jak dodalas test)
Aneczka ja nie wiem jak ja sie za miesiac przyszykuje do wyjazdu. Juz Tesciowa oczywiscie przesiadla sie do drugiego auta..do Coreczki bo przeciez jada. W sumie dobrze,bo tak bym musiala cisnac sie z tylu miedzy Laura a Lena. Az zastanawiam sie jak to w domkach bedzie. Czy nie beda chcieli zamianyhahaha Bo przeciez tesciowa z nami poki co w domku,bo my w 5osobowym a oni maja 4 osobowy..
-
Ola_445 wrote:Kupilam Zolty Bobo test. Nie odwaze sie go zrobic dzisiaj, moze jutro rano zrobie
Ja nazarlam się kolby kukurydzy gotowanej z sosem czosnkowym, potem frytki i zagryzlam lodem.. I ten lód właśnie mnie wykończyl;/ ból brzucha niemiłosierny i chyba polecę zaraz przytulać porcelane;/ -
Szymek mnie dziś wykończył. Tak mnie wkurzył, robił wydarlam tylko nie to co miał. Aż się wydatkami na niego. On się uryczal a ja potem z nerwów też i do teraz jeszcze mi nie przeszło... Poszedł z tatą do garażu więc mam chwilę przerwy. Jeszcze sąsiadka ma remont i ja tu doglądam mieszkania jej i pracownicy u mnie klucze biorą i dzwoni do mnie 10 raz dziennie czy otworze okno, czy zamknę, czy już zamknęłam... Matko jak mówię że otworze i zamknę to nie trzeba mnie pytać co chwilę
..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:24
-
Aneczka jakoś przeszlo, bo polezalam trochę. A juz myslalam, ze odchacze pierwsze przywitanie się w toalecie:p
Justyna może dlatego, że we dwójkę się nie nudził? Bawili się razem a Ty miałaś przerwy dla siebie;) a tak to pewnie Pola nudzi się wiekszosc czasu i pewnie jest Mama Mama Mama:) -
W ogóle zapomniałam wspomniec o wizycie u gina. Jak wiadomo nie od dziś mam nadzerkę, jeszcze do niedawna małą, oczywiscie dzisiaj pan doktor stwierdzil ze jest dosc duza (jakos w marcu byla ponoc niewielka???) I dal mi skierowanie na zabieg wypalania. Oczywiscie informowalam go o staraniach ale on stwierdzil ze jak mam jedno dziecko to narazie moge wstrzymac sie ze staraniami PÓŁ ROKU i zrobic wypalanke. Co za gbur stary! Ja rozumiem ze jest lekarzem, nie chce jakos podwarzac za bardzo jego wiedzy bo moze jakąś ma, no ale cytologia wyszła dobrze, nadzerka nie jest taka duza, powiedzialabym nawet ze nie dokucza mi wcale (kiedys mialam nawet krwawienia po stosunku, ból. Podleczylam ja jakimis globulkami) a teraz cisza, jakbym jej nie miala. Jeszcze jakby mi wymrazanie zaproponował, ale wypalanie?
03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Ola_445 wrote:Juz z Filipem w ciazy mialam problemy z szyjką macicy, ja dziekuję bardzo, nie chce znowu przechodzic przez takie historie w kolejnej ciazy
-
Dzieki dziewczyny :* Licze na to, ze dozyjemy 50 rocznicy razem haha
Ola moja kolezanka miala nadzerke, ale tez jej lekarz powiedzial, ze jak sie staraja o dziecko, to ma nic z nia nie robic. Takze moze po prostu trzeba tylko zmienic lekarza?
Inso, niezly mix sobie zaserwowalas, faktycznie z samego czytania moze czlowieka zmulic haha. U mnie dzis leczo z cukini i szarlotka. A jutro chyba kupie kukurydze, bo strasznego smaka mi narobilas.
Aneczka, tak w ogole to jak Ci wyszla malinowa chmurka?
-
No wlasnie obawiam sie tego ze pozniej znowu i tak pojawilaby sie ta nadzerka. Jesli cos mam robic to na pewno nie wypalać, przeraza mnie sama nazwa zabiegu :p Wymrażanie bardziej.. ale tez nie wiem kiedy sie zdecyduje. Musze to skonsultowac z innym lekarzem.03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Inso miksujesz nieźle przepisy
super zdjęcie
czekamy teraz na serduszko
Ola nie mam pojęcia o nadzerkach więc nic mądrego nie podpowiem. Może serio trzeba do innego lekarza bo tekst że masz jedno dziecko i możesz sobie poczekać na kolejne to bardzo nie na miejscu.iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔