WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna hahha co za tekst.. Masakra!
    No nie wiem, nie wiem może będę miała lux ciaze:d:p taka ostatnia najlzejsza:p
    Moja Mama to juz sie zaczęła bać o to jak sobie poradzimy, że kredyt do końca nie splacony. Cos tam dla Malza mowila. Ale Ja uspokoił. No i zapewnił, że nastepnego nie będzie :pp
    Teść męża siostrze jak urodziła drugie dziecko to powiedział że to już starczy :-) ale by dostał zjebke jak ja bym taki tekst usłyszała. Nikomu nic do tego kto ile dzieci chce mieć.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam 3 a nawet 4 ale już kejnrj ciąży nie chce bo organizm słabo już znosi - żylaki mam straszne po ciążach na nogach , wiec skoro teraz jedno to już przy 3 zostajemy :-) no chyba że będzie nie planowane, ale nie sądzę.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina! Połówka juz! Nieźle co. Szybko leci bo teraz nie leżę non stop no i mam Szymka to jest co robić. Ale kurde widzę że jak pochodze to mnie ciągnie w kroczu i pachwinach i pobolewanie brzuch. Muszę więcej odpoczywać chociaż moja aktywność ogranicza się do spacerowania, sprzątania itp.

Ale dziś odpoczywam i znowu nie robię paznokci... Hehe a już mi jeden odczedl kawałek i muszę już je w spiłować hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka.kiedy USG połówkowe?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy nie w środę. Do końca jakoś się nie zgadalam z lekarzem.
    Ostatnio miałam połówkowe robione w 22tyg ale może zrobi mi teraz

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie ten czas leci..pamiętam, że jeszcze z Justyna się starałam A tu zaraz będzie poród :)

Inso Justyna dobrze pisze..korzystaj z jedzenia, bo już niedługo możesz nie mieć ochoty :D Mnie mdlosci odpadły równo że skończonym 6 tyg. Także już niedługo :)

Mnie mdłości prawie całkowicie dopuściły, nie wiem czy to klimat czy to już odpuszczaja. Nadal nie mam ochoty na jedzenie Ale mnie nie muli.

Co do oznajmiania rodzinie to mam wrażenie, że kolejne dziecko już nie robi takiego wrażenia :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ola co Tobie wpisać w testowanie? Jaka datę? Bo mam nadzieję, że się nie zrazilas i będziecie dalej próbować?
    Nie wiem. Na razie nie wpisuj nic :)

Dziewczyny odnoscie prolaktyny, to bada sie miedzy 3 a 5 dc. Wiekszosc osob bada w 3dc, ja dzisiaj nie mam za bardzo mozliwosci wyrwania sie na bdanie. Raczej 4dc nie stanowi problemu? Reszta obojetne?

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z rana cała zapuchnieta:p tak dobrze śpię, że jeszcze bym mogła spać ale Lena wstala i dupa.. ;d Ah nie ma to jak być w pierwszej ciazy:d luzzzz blues:d śpisz do 11:p albo w drugiej ale mając duża już dziecko :ppp hehehe mogłam chyba zaczekać te parę lat jeszcze;) hehehe taki żarcik :) z Lena nie jest źle. Z resztą jak Jej powiedziałam to puka i stuka i glaszcze i mowi, że tam jest Dzidzia a brzucha jeszcze ciazowego nie mam.

Justyna, Aneczka u mnie to i pierwsze dziecko to niestety była zalamka moich rodziców z wiadomych przyczyn ale jakoś przelkneli bo musieli. A teraz to już przeraża ich, że 3 pewnie. No i jak damy radę finansowo. Nie wiem czemu czują się w obowiązku pomagać nam. Przecież ja o nic nie proszę ;) I tak im więcej dzieci tym mniejsze chyba Wow! :p

Ola ok wpisalam tylko 8.2018. Dasz znać jak będziesz chciała w tym cyklu testować. Nie wiem jak jest z tym badaniem ale też widziałam, że Dziewczyny pisały o 2 bądź 3dc. Zapytaj na Lipcowych staraniach ale nie tam gdzie jesteś tylko na Starania o dziecko i tam Lipcowe.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moj cykl znowu nedzie 26dniowy to termin okresu na 02.08
    Jesli 28dniowy to 04.08
    Wiec w sumie mozesz wpisać pozniejszy termin --> 04.08.18 Ciekawa jestem co mi wyjdzie z tych badan. Co do prolaktyny to wydaje mi sie ze powinna byc ok bo owulacje mam, jak mierzylam temperature to zawsze mialam na wykresie wzrosty temperatur czyli mozna bylo zauwazyc ze owulka byla. Raz na ugs narzadów (k9ntrolne) tez widzialam ze bylam juz po owulce.
    Moze cos z tym progesteronem, tsh?
    Ewentualnie rozna za male pecherzyki czy cos. Nie znam sie az tak na tym.
    Moze dochodzi do zaplodnienia ale nie do zagniezdzenia?

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zdrowa para przy regularnym współżyciu stara się ok roku. I jest to norma. Także myślę że u Was to doszła choroba ogólne zmęczenie po chorobie i za.malo seksow i tyle. Porob badania i zobaczysz co wyjdzie ale myślę że to kwestia czasu i niestety tzw wyluzowania bo jednak głową robi swoje wiem że.latwo.sie pisze a gorzej z wykonaniem ale ostatnio w twoim życiu chyba było sporo stresów z tego co pamiętam, choroba twoja męża, więc z powazniejszymi badaniami ja bym poczekała jeszcze że 3 cykle na spokojnie teraz seksy seksy i seksy i spokojne życie i myślę że zaskoczy :-) tego Wam życzę z.calego serca.

Progesteron jak jest zły to zazwyczaj sa plamienia w trakcie cyklu lub przed @ kilka dni.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już do porodu sama z dwójką całe dnie :-) trzymajcie kciuki za moje nerwy :-) zaraz się do sklepu wybieramy po jakieś drobne zakupy

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ze ostatnio mialam tak w 2 cyklach ze mialam lekkie plamienie w srodku cyklu? Moze to normalne bylo, jakies okoloowulacyjne. Ale poza tymi dwoma sytuacjami nie zdarzaly mi sie plamienia. Wiec moze rzeczywiscie jest w porzadku

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja już do porodu sama z dwójką całe dnie :-) trzymajcie kciuki za moje nerwy :-) zaraz się do sklepu wybieramy po jakieś drobne zakupy
    Oj trzymam kciuki. Moge sie jedynie domyslac jak jest ciezko :D

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola koło owulacji to wiem że śluz może być różowy ale czy plamienia powinny być? Nie wiem. Plamienia przy zagnieżdżeniu to ok ale.tez zadko. Więc może coś jest na rzeczy. Sprawdzisz to będziesz mieć pewność.

A z dwójką już po zakupach, właśnie drugie śniadanko zajadają przy bajce - chaleczka z kompotem truskawkowym :-) muszę Olka ciut podtuczyc bo szczupaczek straszny z niego. Pola jak z mamą w domu to 1,5 kg przytyła. Już nie waży 12,5 :-) teraz 14-14,3 kg :-) takze ostatnie miesiące ładnie jej przybrało. Ale codziennie kaszka na śniadanie i na kolację i obiadkiw mama pilnuje żeby było ładnie zjedzone i słodkości ograniczam więc suma sumarow są.efekty. oby i na Olusia podziałało.

7w3d 💔
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip tez kaszka na sniadanie i kolacje. 15kg :D No ale to chłopak wysoki jest :)

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_445 wrote:
    Mój Filip tez kaszka na sniadanie i kolacje. 15kg :D No ale to chłopak wysoki jest :)
    Moja tez wrocila do kasz na śniadanie i kolacje. Myślałam,ze mamy je za sobą ale wcina po przerwie:) No moja 19kg;p

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nienawidzi kaszek. Ostatnio jej zrobiłam platki jaglane na mleku kt óre uwielbiała kiedyś to powiedziała że to jest fuj i nie będzie tego jadła;) Ja generalnie nie zmuszam jej do niczego. Waży gdzieś kolo 13 kg. Wkyrzało mnie na urlopie że teście w nią na sile pchali. Ja stosuje zasade że nic na siłe. Nie zje to zgłodnieje i sama w końcu przyjdzie. Chociaż akurat u nas nie ma problemu tylko najlepiej żeby nie było zbyt dużej widowni bo wtedy się popisuje i mało je, ale tak na co dzień to sporo zjada. Ma fazy na różne rzeczy więc staram się spełniać jej zachcianki jedzeniowe oczywiście poza słodyczami:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po śniadaniu..Lena zjadła 2 kulki z mleka i łyżkę mleka. Już brak mi sil. Choć i tak jest postęp, bo do dziś nic nie ruszyła. Zazdroszczę Wam jeżdżących dzieci. Moja Lena jakby mogła to by nic nie jadła.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- wiem że marne pocieszenie, ale ja byłam takim dzieckiem jak twoja lenka a teraz jem baaaardzo dużo. moj maż się śmieje że latwiej mnie uberać jak żywić.

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka marzy mi się taka odmiana. Narazie na widok wszelkiego jedzenia jest "fuj" :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ