WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam taki sam problem... Co fajniejsze, to tylko male rozmiary. Mnie gubi moj brzuch i boczki. Znalazlam fajna firme na fb z ciuchami na kobiety plus size i tam mi sie podoba duzo rzeczy, bo sa fajne i modne a nie babciowe :) Jak bylam ostatnio na weselu, to zwrocilam uwage na sukienki. Oprocz mam mlodej pary, staroscin i druzek to sukienki pozostalych gosci sa bardzo na luzie. Zwykle, proste, niektore wrecz jak dla mnie nadajace sie na niedzielne popoludnie. Bylo tez kilka dziewczyn w kombinezonach, czy bluzeczkach i tiulowych spodnicach. Takze teraz kazdy raczej stawia na praktyczne sukienki, ktore mozna zalozyc na inne okazje, a nie sukienki na raz.

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wesele w sierpniu. Brat meza slubuje. Chociaz jeszcze nie wiadomo czy sie odbedzie bo nic nie maja. Znaczy sale i orkiestre maja od 2 lat bo chcieli miec date 18.08.2018... I suknia i gajer jest.
    Moj maz myslal ze bedzie swiadkiem, ale w koncu nic nie gadali to myslelismy ze maja jednak kogos innego. Az tu w niedziele meza siostra sie pyta czy bedzie swiadkiem. My w smiech bo nic nie wiemy. Ciekawe kiedy sie zapytaja... Ja nie chce zeby byl swiadkiem bo po pierwsze bedziemy z dzieckiem, jak to bedzie wygladac, mlodzi, swiadkowie, buziaki, alkohol i male dziecko. Ja bede za nim ciagle biegac, albo pojde sie polozyc, odpoczac bo nie wiem ile wytrzymam na krzesle i moj maz bedzie ciagle sam tam siedzial. Oni w ogole mysla tylko o sobie...
    Tesciowa na nich wkurzona bo nic nie gotowe, a ona sama dowiedziala sie o slubie jakos po wielkanocy. Juz my wszyscy gadalismy mlodym zeby powiedzieli rodzicom bo powinni wiedziec a nie my wiemy po kryjomu a rodzice nic.
    No i jeszcze dochodzi sytuacja z ich Maciusiem, on chyba nie bedzie na slubie rodzicow, bo nie da rady w tlumie i na glosnej sali.
    Oni, a zwlaszcza ona traktuja Macka jak umyslowo chorego, a nie dziecko autystyczne. Jemu nawet nie wolno zwrocic uwagi zeby nie krzyczal, albo nie drapal innych dzieci. Bo on nie jest normalnym, zdrowym dzieckiem. A jak ma sie nauczyc jak ma sie zachowac jak mu rodzice nie mowia co jest ok a co nie?
    W ogole mieli iac z nim na eeg i nie poszli bo zaspali, na 10... Udalo sie za drugim razem. Jezdza 100km na terapie a terapeutka jest w ciazy i juz miesiac byla na wolnym i maly juz zapomnial jak ma cwiczyc i nie chcial juz z nia pracowac ostatnio... Tesciowa wkurzona bo z takim dzieckiem trzeba pracowac, uczyc, oswajac a oni go izoluja bo tak latwiej. I on jest tylko na mleku bo nic nie je ale prob odstawienia mleka nawet nie podjeli...
    No i tak o hehe

Ja jutro ide do gina na 12. Moze sie dowiem w koncu czy to dziewczynka na 100%

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka a ile ten chłopiec ma lat? I co mu dokładnie jest? Autyzm?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 skończonym tygodniu :-) jeszcze 7 dni i mogę rodzić :-)

natalka0887, Kava lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Natalka a ile ten chłopiec ma lat? I co mu dokładnie jest? Autyzm?
    On jest tak jak nasze dzieciaki z grudnia 2015. On ma zachowania ze spektfum autyzmu, wiec jakas lzejsza forma autyzmu bo sa rzeczy ktore wskazuja na autyzm inne nie.
    Dopiedo w lutym poszli do specjalisty jednego, potem drugiego i chodza na tefapie metoda krakowska, cokolwiek to jest, ale dzieki tej terapii zaczal mowic pare slow, przestal tak panikowac i krzyczec jak jest w gronie wiekszym niz 2 osoby, zaczal sie bawic zabawkami, samochodoami. Wczesniej rodzice mowili ze on ma swoj swiat, dlatego sie nie interesuje ksiazkami, zabawkami. Wczesniej gryzl tylko jakies gryzaki albo korki od butelek. Odstawili mu telewizje, ktora go tak wviagala ze na nic nie zwracal uwagi. Do niedawna nawet nie reagowal jak sie go wolalo po imieniu.
    Teraz zna juz literki-samogloski, mowi mama, tata, kawa, buty. Tylko nie wiem po co oni mu tak sylabizuja jak go ucza mowic. To sa krotkie wyrazy i mozna go uczyc calych a on mowi sylabami bu-ty, ka-wa, ale moze on sie uczy na zasadzie globalnego czytania sylabami czy cos, nie wiem

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje od wczoraj, nie pamietam kiedy ostatnio tak padalo

Jakie polecacie kalosze dla dzieci, zeby byly jak najlzejsze. Ostatnio mielismy renbut muflon, nawet fajne ale nie wiem czy wieksze nie beda za ciezkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:00

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka-nie mów mi o deszczu, ja jak przyszłam wczoraj do domu to podemną była kałuża tak strasznie zmokłam;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie i ja juz po zakupach i kawie ince;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia jak ja tak czekolada bede podnosić to nie wiem czy w 30kg sie zmieszczę;p do konca ciąży;d

Justyna rozumiem bol.. Nic tylko bielizna uciskowa pod spod. I sukienka z baskinka na brzuch.

Natalka ale tak uczą wymowy logopedzi dzieci.wiem bo wczoraj byliśmy u Teściowej i ten Siostruni prawie 5letni syn co nie mówi tez i ja mam podekrzenie,ze tez chory jest na autyzm ale to juz..wracajac do sedna on chodzi do logopedy i wczoraj siedział i mówi do mnie krze-slo to jest krze-slo i przy tym klaszcze w dłonie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas zaczela sie dzis pora deszczowa, zapowiada się kilka dni ulewy. Najgorsze, że jestem uwięziona w domu, bo mamy jedno auto. Licze na to że jak teraz sie wypada to na urlopie bedziemy miec pogodę. Jedziemy i nad morze i w góry, wiex moze gdzies sie trafi :)

Jak tam u waszych dzieci z samodzielnoscią- ubieranie się, jedzenie itp.?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis...upal! :p za to od jutra maja być deszcze burze i to tak caly tydzień.

Aneczka jak wczasy? Dla mnie im blizej wyjazdu to aż nie chce sie jechac..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia moja sama ściąga buty,czapki,spodenki,majtki. Z bluzka ma problem. A juz żeby nalozyc to tez musze pomoc. Jak chce żeby raz,dwa zjadła to pomagam Jej w jedzeniu. A tak to widelcem sama,czy kanapke. Gorzej troche z lyzka. Serek zje ale juz zupę to Jej pomagam bo wywraca lyzke do góry nogami często jak wsadza do buzi z zupa..i wszystko wraca na talerz:p lody sama siedzi tez je lyzeczka.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia- w kwestii samodzielności moje dziecko jest mega samodzielne. Pod tym względem jestem z niej bardzo dumna. Jedyne z czym ma problem to ze zdjęciem bluzki. Poza tym wszystko umie sama. A i złości się jak chce jej w czymś pomóc. Jedzonko wcina bardzo ładnie, bardzo czysto je, nie rozlewa itd. I nie ma znaczenia czy jej dam duża łyżke czy te jej sztućce.

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowym. Dziewczynka! Wazy 290g. Zdrowa, poprzecznie ulozona. Szyjka 34mm zamknieta. Wszystko ok!

Aneczka86, sabinaaa, justyna14, Kava, iNso87, kasiakasia11, Julia2015, Ola_445 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, super wiadomosci! Mozesz zaczac kompletowac rozowa wyprawke :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Natalka, super wiadomosci! Mozesz zaczac kompletowac rozowa wyprawke :)
    Z mila checia.
    Ale najpierw przejrze rzeczy po szymku, co sie nadaje, potem bede uzupelniac o rozowe. Mysle ze jak maly pojdzie do przedszkola to ja bede miala na to czas

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka super wiadomość :)
    Ja tym razem obstawiam u nas chłopca choć bardzo bym chciała córeczkę :)
    Bardzo odrzucają mnie wszelkie zapachy..mężowi zakazalam używać przy mnie perfum, bo mnie ciągnie na wymioty..przy Lenie tak nie miałam.

Inso u nas super, dziś do obiadu słońce pięknie świeciło, więc pół dnia na plaży byliśmy. Teraz po obiedzie chwila relaksu i idziemy na miasto :D
    Powiem Ci, że ja też nie miałam jakoś siły na urlop. Głupio to brzmi Ale to zmęczenie było najgorsze..Teraz już trochę mija, mąż dużo bawi się z Lena także ja odpoczywam ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas leje od wczoraj, nie pamietam kiedy ostatnio tak padalo

Jakie polecacie kalosze dla dzieci, zeby byly jak najlzejsze. Ostatnio mielismy renbut muflon, nawet fajne ale nie wiem czy wieksze nie beda za ciezkie

Ja polecam kalosze z Playshoes.
    Są bardzo lekkie i miękkie.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Natalka super wiadomość :)
    Ja tym razem obstawiam u nas chłopca choć bardzo bym chciała córeczkę :)
    Bardzo odrzucają mnie wszelkie zapachy..mężowi zakazalam używać przy mnie perfum, bo mnie ciągnie na wymioty..przy Lenie tak nie miałam.

Inso u nas super, dziś do obiadu słońce pięknie świeciło, więc pół dnia na plaży byliśmy. Teraz po obiedzie chwila relaksu i idziemy na miasto :D
    Powiem Ci, że ja też nie miałam jakoś siły na urlop. Głupio to brzmi Ale to zmęczenie było najgorsze..Teraz już trochę mija, mąż dużo bawi się z Lena także ja odpoczywam ;)

Ja 2 razy w ciąży z chłopcami tak miałam.
    Perfumy wróciły do domu dopiero kilka miesiecy po porodach ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nad morzem pogoda super trafiła. Raz pokropiło w dzień, raz lało w nocy. Nie ma wielkiego upału. Jest ciepło, mozna się plazowac. My dziś jeszcze na plaży od rana.

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 3180 3181 3182 3183 3184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ