X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym wiekiem to chyba chodziło o to, że starsze jesteśmy bardziej wybudowane w tym temacie A nie mądrzejsze.
    Czy źle coś zrozumiałam?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Duże masz już to rozwarcie. Dobrze że szyjka trzyma. Trzymaj tam nogi razem do 36 tyg chociaż.

Źle napisałam rozwarcie się nie powiększyło i jest na 1cm a szyjka ma 4cm. Wewnatrz wszystko zamknięte Więc jest ładnie;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziś zasnęła przed 19.. I niestety ma gorączkę :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie conja myślę że trzeba zakończyć temat bo bez sensu psuć atmosferę.
    Kava-jeszcze tylko Ci powiem że rób sobie wszystko jak uważasz możesz i z gorączką dziecko brać do bawialbi bo tak uważasz a inne mamy muszą się liczyć z takim ryzykiem ale do przedszkola to przepraszam ale mam gdzieś co sobie jaka mama uwaza ma się dostosować do zasad że dziecko ma być zdrowe bo w przeciwnym razie zaraza moje dziecko i inne a ja sobie nie życzę żeby przez widzimisię innych mam moje dziecko miało chorować. I to jest sytuacja bardzo czarno biała są zasady regulamin i koniec. Lepiej pogadajmy k przyjemniejszych rzeczach:D

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjemniejsze rzeczy - to może zakupy? Kupujecie buty na jesien juz dla dzieci? ja się boję, bo ostatnio chyba w miesiąc przeskoczył rozmiar, i nie chce w ciemno za dużych kupić. Mała mi dopiero stoi, pewnie zacznie chodzić sama pod koniec jesieni, to już w ogóle nie wiem. Kurtek, bluz, czapek chyba też nie mam jeszcze. To wpadłam w panikę..

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Źle napisałam rozwarcie się nie powiększyło i jest na 1cm a szyjka ma 4cm. Wewnatrz wszystko zamknięte Więc jest ładnie;-)
    ahaaa to ok, bo już mnie przestraszyłaś :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Przyjemniejsze rzeczy - to może zakupy? Kupujecie buty na jesien juz dla dzieci? ja się boję, bo ostatnio chyba w miesiąc przeskoczył rozmiar, i nie chce w ciemno za dużych kupić. Mała mi dopiero stoi, pewnie zacznie chodzić sama pod koniec jesieni, to już w ogóle nie wiem. Kurtek, bluz, czapek chyba też nie mam jeszcze. To wpadłam w panikę..
    ja na razie buty pełne kupiłam - adidaski, wiec jeszcze o zimowych nie myślałam. Olek ma na jesien takie wyższe pełne lekko ocieplane wiec tylko coś na zime, a Polcia nic nie ma. Kurtki mam różne więc tu akurat luz, a zimowe najpierw z poprzedniego roku przymierze.

Zakupy to planuje dla siebie :) musze dorwać jakąs kreacje na chrzciny Antka żeby łatwo w niej można było go nakarmic.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na razie na zmianę trampki z balerinami nosi. Ma takie półbuty trochę porzadniejsze ale na razie leżą. Poczekam z kupnem Zimowych bo nie wiem jaki rozmiar:/ a kurtek ostatnio dostalam chyba że 3 takie zimowe i do tego spodnie takie ala narciarskie.
    Justyna-ja na chrzciny Oli kupiłam sukienkę z happymum była dość droga ale świetnie się w niej karmilo i chodzę w niej do teraz bo nie widać że jest zamek;)

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham zakupy :D mam juz pełne koszyki w zarze, hm i smyku - zakupy robie w wiekszosci online. I tak kupuje po trochu, zeby maz zawalu nie dostal :D
    Zuzia ma na jesien baleriny i adidasy kupione na wiosne, a z Kuba mam problem. Zaczal chodzic wiec nie caly miesiac temu kupilam mu sandaly. Przody ma zabudowane, wiec mysle, ze wrzesien w nich jeszcze pochodzi. W listopadzie juz z reguly chodzi sie w zimowkach i kurde szkoda mi pewnie ze 150/200zl na trzewiki na pazdziernik. A z drugiej strony w czyms musi chodzic i nie wiem jak ten problem ugryzc.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dobre pytanie. Mój jeszcze nie chodzi, ale pewnie niedlugo zacznie. I zimówki to będzie za mało. Może na końcówkę jesieni jakieś buty po Natalii podpasują. Ja raczej nie kupowałam typowo dziewczecych kolorow i fasonów.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy adidasy i botki z wiosny, ale są ciut za duże. Zastanawiam się nad kupnem adidasów za kostkę bo tych botków mu szkoda dawać do przedszkola. Kurtkę mam bo kupiłam mu na wiosnę na alliexpress u była za duża. Teraz jest ok.
    Na kurtkę zimową poczekam aż będą w Lidlu bo rok temu były super i żałuję że mu nie kupulsm. A buty to chyba kupię śniegowce. Rok temu super w nich biegał, ciepłe i lekkie. Mam jeszcze traperki i chyba będą jeszcze dobre. Za tydzień zacznę szykować wyprawkę dla Poli. A jeszcze w tym tyg zrobię zamówienie w aptece to kupię od razu trochę kosmetyków dla dzieci

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudzilam bo Zuzia plakala. Slysze jak placze i "tato no daj". Mysle sobie, ze kryzys ze smoczkiem na pewno. Pisze do meza (spie z Kuba w drugim pokoju), zeby pod zadnym pozorem jej nie dawal, a on mi pisze, ze placze za bransoletka bo sobie schowala pod poduszka i jej zginela haha. Przebudzila sie i chciala sobie zalozyc :D Smoczka oddala i po prostu temat zamkniety, ufff....

Co do butow zimowych, to ja kupuje dzieciom sniegowce z mrugaly. W zeszlym roku miala Zuzia, nie dosc ze slicze, to niezawodne. Porzadne, nieprzemakalne, cieplutkie. Cena powala, ale na zimowe buty nie zaluje, a tym bardziej, ze sluza od listopada do marca wlaczie. Tylko z jesiennymi mam problem dla Kuby. Moze znalazlabym cos po Zuzi na te pare razy, ale nie wiem czy dziecku co zaczelo chodzic niedawno nie zrobie krzywdy zakladajac uzywane buty.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze buty typu adidasy moga byc dla takiego malego dziecka? W ogole to stope Kuba bedzie mial jak tata, 44 w porywach do 45, bo zaczal chodzic i wskoczyl od razu w rozm 22 taka stopa duza. Zuzia zaczynala od 18, tyle ze miala 10mies jak zaczela chodzic.

Aneczka jak sytuacja u Was? Duza goraczka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ile napisałyscie.

Kasia padlam jak przeczytałam to z ochota hahaha

Natalka nie wyobrażam nawet sobie jak Tobie ciezko. Napewno wszystko dobrze się skończy i urodzisz najwcześniej w 36tygodniu:)

Sabina rano jak wiozlam dziewczyny było coś koło 15C jak dobrze pamiętam ale jak już odbierałem Lene.. To kurde słońce tak dawało, że myślałam, że się ugotuje w dłuższych spodniach i sweterku:/ i weź tu ubieraj dziecko. Ranki są przewalone.

Aneczka kurde :/ Może to poprostu z tych emocji? Może coś odreagowuje? No trzymam kciuki, żeby to było jednorazowe.

Kava ja napisałam, że rozumiem Twoje zdanie i wszystkich tych co mają odmienne od mego. Mi jest szkoda poprostu dzieci, które się niepotrzebnie zaraza w przedszkolu jakąś pierdolala i potem szkoda matki, która musi siedzieć w domu tydzień, bo.. Ja nie żyje tak jak napisałaś, owszem chodzę z Lena wszedzie;) Tylko postanowiłam nie puszczać Ja chora do przedszkola i zawsze dzwonię do Teściowej.. Jak gdzieś indziej jadę w odwiedziny gdzie są dzieci to nie dzwonie z pytaniem czy są chore dzieci. Poprostu wiem, że Siostrunia Malza nie dba o te dzieci i one wiecznie coś..i sterylnie też nie zyje:) I rzeczywiście doczytalam, to porównanie nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 05:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa Ty mnie nie strasz z tym rozmiarem buta. Moja Lena też ma spora noge:p też szybko nosila duży rozmiar. Laura już ma 37 w porywach do 38 a 4klasa dopiero.. Nie mów, że będą miały 44-45:| hahaha;D
    Ja wiem, że mam po Laurze kombinezon zimowy na Lene. W tym roku będzie akurat. Jest jednoczęściowy, taki narciarski na zamek. Butów nie mam, bo z tamtego roku zimowe pewnie za małe. Jesienne jakieś mam ale nie wiem czy będą dobre. Póki co chodzi w tenisowkach do przedszkola a potem mam chyba z 4pary adidasow. Kurtkę to hmm.. Chyba jedna mam Lenie na zimę. Na jesien mam,taka na deszcz na polarku od spodu.
    Ah ja nie wiem co ja założę jak zima przyjdzie.. Jaka kurtkę? Przecież nie kupię kurtki na jeden sezon, na 4msc:/ mam nadzieję, że nie wywali mi większego brzucha. Póki co mieszczą się w swoją z tamtego roku co kupilam. Oczywiście jak ten sznurek w talii popuszcze :p w zimę pewnie się już nie zapne:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w zaczętym 15tygodniu :)

Ola454, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka. ja się z Tobą absolutnie zgadzam, zasady są po. To żeby je przestrzegać.
    prawda jest jednak taka że placówki sà bardzo różne i jest sporo takich gdzie właśnie na katar przymyka się oko.
    gdyby tak nie było to nie byłoby tej dyskusji więc jak widzisz Ty też możesz "chcieć" A w życiu może być inaczej :/
    Oczywiście zawsze można rozmawiać, przekonywać, edukować i pewnie czasami da się wywalczyć zmiany. W ostateczności można zmienić przedszkole.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz pomyslalam co do zmiany przedszkola. Lena chodzi nie do tego co chciałam bliżej nas i w budynku Laury szkoły. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobie jak Ja przeniosę od następnego roku tu gdzie chce? Czy zostawić już Ja tam aż do zerówki? Z drugiej strony będzie sytuacja jak z Laura potem w 1 klasie. Jako jedyna przyszła z innej placowki. Reszta dzieci znała się z przedszkola. Ciężko było dla Laury na początku i teraz jestem w kropce:|

Edit.
    A żeby było śmieszniej mam nadzieję, że miejsce się tam u Laury nie zwolni w przeciągu roku, bo jak tak to będą do mnie dzwonić czy chce Lene do nich puścić. Napisalam przecież podanie.. Hm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 06:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso :*

A tak w ogóle to gratuluję 15 tygodnia.
    Jeszcze niedawno zastanawiałeś się czy się starać o 3 dziecko A tu zaraz półmetek ciąży.

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie chodzi do tego przedszkola co chcialam. I mam te same dylematy co. Obecne jest male kameralne, bardzo przyjemne, ale sporo dalej. To blizej to taki moloch, ale wygodniejsze pod wzgledem logistycznym.

W wakacje planowałam, że nawet w ciagu roku ją przyniosę. Jednak jak widzę jej emocje i jak się zżyła z panią, to przeniosę ją od nowego roku.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 3238 3239 3240 3241 3242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ