Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Natalka nawet nic nie mow
mam nadzieje,ze walka jednak nie bedzie eh
Aneczka i wlasnie to jakies posrane z tymi zmianami. Nie rozumiem kto to wymysla? 3 lata temu trzeba bylo podawac teraz nie? Nie bardzo rozumiem czemu? Co sie zmienilo? Mleko w cyckach matki? Bo po urodzeniu jak dobrze pamietam to dziecko dostalo wit K. To chore..a wit K jest bardzo wazna. Tak samo jak wprowadzanie jedzenia juz nie po 4msc a po 6msc. A etykiety dalej na sloiczkach od 4msc..bo ktos sobie tak wymyslil,ze teraz bedzie od 6msc. Za pare lat juz od roku pewnie wprowadzanie jedzenie bedzie. I tak jak inne rozne rzeczy.
Kurde to 100zl w porownaniu do moich 30zl bardziej boli:/7w3d 💔 -
Inso- z tą witamina słyszałam że doszło do wniosku że można podać domięśniowo większą dawkę dzięki czemu nie trzeba podawać doustnie. Acz jedzeniem to efekt ciągłych badan i rozwoju nauki że teraz już wiadomo że dużo korzystniej i zdrowiej jest zacząć po 6 miesiącu. Kiedyś czytałam taki fajny artykuł jak Ola była malą i teściowa nie rozumiała czemu tyle czekam. Było fajnie wytłumaczone że to jednak spora różnica 4 miesiące a 6.
-
Justyna jako tako. Tez jestem w lesie z szykowaniem urodzin i sprzataniem. Przelozylam i tak na niedziele. Nigdy wiecej sie nie zamieniam i robie pierwsza ;/ Zawsze jak tam jedziemy to jakies chorobsko wleczemy ze soba.. takze za rok pierwsza eobie i w tylku mam. Pozniej takie kwiatki mam ;/
-
Inso to zaleceniem też jest wprowadzanie glutenu po 1 roku życia...
Akurat z żywieniem to myślę że nie ma co przesadzać. Ja musiałam zacząć rozszerzać dietę jak Szymek miał 4.5 msc bo miał problemy z brzuchem i kupy nie robił. Soczki i inne pierdy pomogłyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:38
-
Dzis przyszedl mi fotelik..chociaz z tego jestem zadowolona.
Foto
Powiedzialam dla Malza o mozkiwej wtopie. Kazal sie nie przejmowac i dac spokoj. Mam zle przeczucie i czuje,ze niestety bedzie to oszustwo.
Aj juz nawet nie chce myslec o tych normach, zacznie sie po urodzeniu. To to i tamto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 07:32
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Natalka nowy,nowy
za ponad 400zl takze cena super. To kiddy evolution pro 2. Jest nowszy model ale jakos pisalam chyba,ze cena za nowy ponad chyba 1000zl jak nie wiecej a roznia sie ulepszeniem isofixu. A ja bez bazy bede. Bede zapinac normalnie pasami takze ten
Ale jest dosc spory i nie jest lekki. Przynajmniej jak pamietam fotelik Leny to ten jest dwa razy taki. Ale nie ma co sie dziwic. Wczesniej mialam dorzucony do wozka najzwyklejszy.
Aneczka to gratuluje mieszkaniatez bym chciala wieksze albo ten dom wymarzony przez Malza
Aneczka86 lubi tę wiadomość
-
Aha z Lena juz chyba lepiej. Zjadla zupe,potem obiad i teraz platki na mleku. Zrobila tez pana Kupulanka i byl w "normalnej formie"
i o "normalnym"zapachu. Takze najgorsza chyba byla pierwsza noc przez te Jej jeczenie,ze brzuszek boli co chwila. Mam nadzieje,ze jutro juz bedzie calkiem zdrowa. 2dni jelitowki, bez biegunki, i tylko z 5 nieduzymi wymiotami woda,to naprawde po Bozemu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:32
-
Inso-to całe szczęście:)
A muy imprezę urodzinowa mamy rozłożona na dwa weekendy. Bo za tydzień moja mama i tesciowie a 22 moja siostra z rodzinka czyli chrzestni Oli:) bo siostra idzie do pracy za tydzień i nie daliby rady przyjechać.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Umowa przedwstępna podpisana. Dostaliśmy już klucze do mieszkania. Czekamy teraz na pieniądze z banku i resztę formalności. No a potem jeszxze mega remont.
Inso fotelik full wypas! i super, że z Lenką już lepiej.
natalka ratuj się jakoś, ja brałam ten komplet z serii prenatal jak mnie rozkładało. Zdrówka
My byliśmy dziś u tego neurologa z Antkiem. Prawie 1,5 godziny opóźnienia było, więc zamiast o 17.30 to weszła przed 19myślałam, że mnie szlag jasny trafi, nie dość , że raz przekładane to jeszcze tyle opóźnienia to sie pani doktor spóżniła. kur... i ja za to 140 zł zapłaciłam. ale generalnie z Antkiem ok wszystko, ma tylko słabe mieśnie brzuszka i mamy poćwiczyć ciut w domu.
Pola gorączku cały czas, także ciekawe jak jutro te urodziny będą wyglądać. Ja za szykowanie zabrałam się po 20 i własnie usidałm bo padam na ryj. masakra jakaś, normalnie u mnie czarna seria ostatnio. Wszystko na raz.iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Te choroby to jakas masakra teraz. Z kim bym sie nie zgadala, to kazdy przeziebiony. U nas kaszel to nasza zmora. No kaszla na zmiane. Jedno konczy, to drugie zaczyna. Zuzia ma strasznie suchy, meczacy kaszel. Kuba mokry, taki paskudny. Idzie zwariowac...
Dzieci dopiero poszly spac. Kubie sie cos poprzestawialo i spi do 10 a potem do 22 szaleje. Jutro o 8 urzadzam pobudke,bo mam dosc ich szalenstw do 22. Nie wiem jak przetrwam ta zime z nimi. Juz mam dosc! Nawet nie wyjde na spacer teraz, bo kaszla okropnie, a na taka pluche to nie chce ich brac. Czekam na mroz i snieg. Moze wtedy i choroby odpuszcza.
Aneczka, daleko od swojego starego mieszkania macie to nowe?
-
Justyna a czemu w ogóle wybrałaś.sie z małym do neurologa? Coś było nie tak?
Aneczka ile pokoi kupiliście?
Ja lubię swoje mieszkanie, bo jest ciepło, zarządzanie blokiem spoko, opłaty niskie i sąsiedzi fajni. Tylko bym chciała 5 pokoi. Teraz mamy 3 ale już przy dwójce dzieci by się przydało większe no i chciałabym żebyśmy mieli z mężem taka garderobę z pracownia. Teraz może mniej ale robimy kartki okolicznościowe metoda scrapbookingu, ja robię różne ozdoby na święta, bombki, kwiatki i kupiłam maszynę ale w sumie nic na niej nie uszyłam jeszcze. No i robię paznokcie. Więc przydałby się kat na te wszystkie szpargały
-
Hej!
Natalka ja tez mam 3 pokoje, w tym salon z otwarta kuchnia takze wogole zjeba przy 5 osobach:p Takze czekam moze kiedys na jakis dom. W sumie teraz pomalu za dzialka Malz sie rozglada. Mamy troche oszczednosci a moj Tato powiedzial,ze dolozy nam. Takze jak chcemy mamy sie rozgladac za okazja i dac znac. Przesrane bo same dzialki od ok.70tys w zwyz takze ten
Ja chyba po cichu wolalabym jak Aneczka,zamienic mieszkanie na wieksze ale.. musielibysmy czekac do marca/czerwca 2020r bo wtedy 5lat mija od kupna. Czlowiek jak kupowal to myslal aby jakiekolwiek mieszkanie chyba...ma szybkiego i tak to jest. Poza tym nie myslalam,ze 3 dzieci bede miala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 07:30