X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Filip mial bostonke, przeszedl ja bardzo lagodnie.

Co do wybuchow, agresji dzieci to u nas temat na topie teraz. R0bi takie awantury rano lub popoludniu blizej wieczora jak jest zmeczony ze szok. Tak potrafi wydrzec kopare :/
    Najgorsze jest w tym to ze on nic nie powie, pytam sie co chce, jedzenie, picie, bajka, zabawa,pociag, na dwor, czy cokolwiek innego a ten nic. Drze sie dalej. Ale to tak mocno ze sie prawie zanosi (czesto tak miał jak plakal jak byl maly)
    Nie wiem co z nim zrobic, ja to bym najchetniej do psychologa go wyslala bo juz na prawde przegina i sie zastanawiam czy z nim wszystko ok -.- albo to juz ze mna cos nie tak :/

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pochwały :) jeden domek ten duży Pola dostałą teraz na urodziny jak pisałam, a ten mniejszy już miała, w tamtym roku od nas na mikołaja dostała. Jeszcze pod zasłonami jest firanka biała w srebrne motylki :) a zasłony dostała Pola od babci więc nie wiem skąd . Myślę, że kupila materiał i uszyła bo w koncu krawcowa :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mam taką samą kołyskę tylko w kolorze ciemnym :) w salonie stoi i robi miejsce na pranie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola chyba u wszytskich teraz taki etap, jak widzać :/ Pola od rana już dwa razy wyła do księżyca o nic :/ a tu trzeba wytrzymać do 2 stycznia :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś musimy pojechać na ostatnie zakupy z Lena także trzymajcie kciuki, aby moja cierpliwość wytrzymała :)

Natalka mogę poprosić o przepis?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso A Ty nie miałaś może wizyty w tym tyg?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuza dzis wstala obrazona na caly swiat. Nic jej nie pasuje, wyje co chwile... Do tego moja mama wielka jej obronczyni. Ehhh, mam juz dosyc. A wczoraj mama do mnie z pretensjami, ze Zuzia jej nie slucha. Wlasnie jej powiedzialam, ze sama na to zapracowala... Mozna zwariowac.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso A Ty nie miałaś może wizyty w tym tyg?
    Aneczka ja mam 27go w czwartek dwie wizyty. O 8:15 na nfz "niby"usg ;p niby bo zrobi pewnie na odpierdziel i tyle. A druga prywatnie,usg III trymesyru o 12:40. Takze doczekac sie nie moge.

Kurwa wezcie mnie pierdolnijcie... no wypaplalam co do tej kolyski.. polamalam palak..ten plastik za ktory sie montuje do kolyski karuzele;/ moze polamalam to za duzo powiedziane,chcialam nalozyc material i jak zdejmowalam to pekl. Skleil mi Malz jakims klejem ale odlozylam go. No coz.. doczepilam agrafka do budki kupiona na szmatach zwykla pluszowa karuzele.. eh. Poprzestawialam i kolyska stoi juz w salonie. Mam nadzieje,ze zda w tym miejscu egzamin.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci u nas Lena tez zaczela plakac jak Jej sie zwroci uwage. Jak cos zle robi odrazu placz. Jakas placzka sie zrobila. Jak jest ok, to jest dobrym dzieckiem. Teraz zaczela sie bardziej wstydzic jak ktos przyjdzie. Albo jak moj Malz wroci z pracy czy Dziadzius przyjdzie to sie piesci.. takze kazde dziecko cos. Idealnego nie ma ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 13:28

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś pierwszą stłuczke w życiu zaliczyłam :/ eh nie ma jak to sobie po kieszeni dać przed świętami. tyłowałam, ciasno mega było a z tylu ogrodzenie o czywiście lekko zderzakiem w słupek ogrodzenia walnęłam :/ kur...

inso jak pech to pech :/

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie mow,ze nowym autem...ostatnio co kupiliscie?...
    Tak jak pech to pech albo poprostu niepotrzebnie mowilam o tym,ze mam pecha z kolyskami i wyszlo ;) Juz przestalam przezywac. W sumie ten palak i tak bylby pewnie zdjety,bo kolyska stoi pod sciana odwrocona do nas do lozka i z tej strony wsadza sie to ramie i nie mialabym jak dziecka wlozyc takze ten.. przyczepilam sowki pluszowe i tez jest okej.
    A zeby sie wyrownalo to mam tez dobra wiadomosc. Kobieta przyjechala i dzis odkupila ode mnie lawe z salonu,ktora wnosilam miesiac temu do domu a potem znosilam znowu,bo przeciez baba zrezygnowala...takze nie ma tego zlego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 18:43

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0139.gif

Dziewczyny zycze Wam spokojnych i radosnych Swiat! Przede wszystkim zeby te nasze Dzieciaczki byly grzeczne :D i juz nie lobuzowaly. Ciezarowkom szczesliwego rozwiazania a starajacym sie,zeby ten Nowy Rok przyniosl prezent w postaci II kresek ;)

Aneczka86, kasiakasia11, sabinaaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nawet najlepszym kierowcom się zdarza ;) Mój mąż tak w wakacje wjechał w taki słupek z kamyczków. Do dziś mu Lena pokazuje, że tam są rysy. A mój mąż to pedant samochodowy. Jak ja kiedyś miałam stłuczka i zadzwoniłam to pierwsze co zapytał to co z autem ..haha
    Nie martw się ;)

My dziś po zakupach..dokupilismy Lenie puzzle do prezentu i w domu zauważyła i co.. musieliśmy dac :D

Zakupy udane..Lenie była bardzo grzeczna. Chyba mój wczorajszy wybuch złości na nią chwilowo podzialal, bo nawet jak wychodzilysmy to grzecznie się ubrala.

Sabina wspolczuje Ci tego mieszkania z mamą.. Ja jestem mało cierpliwa, więc jak mi nie pasuje jej gadanie to się ubieram i wychodzę. Nie dość, że mam najmadrzejsza mamę na świecie to jeszcze jest z tych co to za jej czasów to było tak i tak ... wiecie o co chodzi.

Inso już nie opowiadaj tylko wrzucaj zdjęcie tej swojej kolyski :)

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co u nas ta bostonka tez przebiega lagodnie. Juz drugi dzien wysypki i jest ok, wiec chyba juz gorzej nke bedzie, a naczytalam sie o tym strasznych rzeczy.

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tak nowym :/ cóż mąż nie krzyczał, powiedział, że to 99% plastik ucierpiał więc tylko dokupi ten fragment i wymieni i w sumie będzie ok. uff

Inso to nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) dobrze, że tym razem się z tą ławą udało, pamiętam poprzednią historę ...

Aneczka super że zakupy udane i Lenka grzeczna, puzzli nie żałuj, teraz chociaż ma frajde z nich a potem jak zostanie zasypana innymi prezentami to pewnie by ją tak mocno nie cieszyły.

Julia oby już tak łagodnie do końca Zdrówka dla Was.

Ola jak tam u Ciebie? spokojniej już?

Kochane moje zdrowych pogodnych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia życzę (Inso pamiętam, że Ty pózniej obchodzisz ;) .

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Moja Zuza dzis wstala obrazona na caly swiat. Nic jej nie pasuje, wyje co chwile... Do tego moja mama wielka jej obronczyni. Ehhh, mam juz dosyc. A wczoraj mama do mnie z pretensjami, ze Zuzia jej nie slucha. Wlasnie jej powiedzialam, ze sama na to zapracowala... Mozna zwariowac.
    mam nadzieje, że u Was spokojniej. kiedyś pisałaś o tej sytuacji z Twoją mama, widać nic się nie zmieniło, dobrze jej odpowiedziałaś.

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba masz rację z tymi puzzlami :) Ostatnio ma taki nadmiar prezentów.. choć bawi się wszystkimi bardzo ładnie. W tym roku postawiłam na konkretne prezenty dla niej.
    Już nie mogę się doczekać aż będzie mieć swój pokoik i w nim wszystkie te zabawki, bo obecnie jej kuchnia to stoi w przedpokoju :(

Justyna to jest ta szafa z Ikei? Jak wam się sprawdza? Myślę, żeby Lenie właśnie taka kupić.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po grzanym piwku.. :)

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9755b3455684b.jpg.html

https://zapodaj.net/7e53ae596b544.jpg.html

Wiem że już za późno ale wklejam przepis na ciasto bo naprawdę dobre. Hehe

Aha biszkopt ubijać w dość sporym garnku, mikserem tak mniej więcej 15min. Wtedy zrobi się bardzo dużo masy i biszkopt jest miękki i puszysty i gruby. Jak pieczecie biszkopt to nie smarujcid brzegów blachy tylko spod. Wtedy nie opadnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 22:58

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Aneczka juz sie chwale ;D oto Kacik dla Dusi narazie w salonie przez pierwsze msc ;) zawsze to krecic sie w nocy po pokojach nie bedzie trzeba ;) zaluje tylko,ze kolyska nie jest w tych szarych kolorach co chcialam ale trudno.
    Fotka

Dobrze,ze pod spodem jest organizer. Poupychalam tetry,pampki,chusteczki,linomag,wkladki do cycek ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 19:17

Aneczka86, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ