Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka nie zdazylam wyslc post i juz mi Twoj nowy awatar wskoczyl
super
tez chce takie ale mi brakuje Lidia
Apropos na alledrogo sa do smoczka te zawieszki z imionami i tak sie zastanawialam wlasnie ale..tyle mam tych lancuszkow nowych jeszcze po Lenie..
Juz zaraz napisze jakie salatki. Moze ktoras robila to sie wypowie. -
1.
Wedzony kurczak
Kukurydza
Feta
Brokul
Jajka
Majonez
Pestki slonecznika
To taka warstwowa tak jak napisalam tak sie uklada. Co prawda ta jadlam u Ciotki Malza na Swieta i nawet moze byc. Ja inna robilam z wedzonym kurczakiem to fajnie cos zmienic.
2.
Rukola
Makaron kokardki/drobny makaron
Kapary
Pomidory suszone plus oliwa ze sloika
Slonecznik
Szynka parmenska/ja mam szwrcwaldzka czy jak to sie pisze ;p to zamienie.
To mieszana i sosem jest ta oliwa z pomidorow suszonych. Pewnie jeszcze czyms doprawie,nie wiem. -
Inso ta pierwsza jest pyszna, ja robilam ja z sosem czosnkowym i jeszcze pomidorki koktajlowe dawalam.
My siedzimy jutro w domu z dziecmi. Po swietach mamy dosyc salatek i ciast. Maz stwierdzil, ze zamowimy pizze albo kebaba i mam nic nie przygotowywac.Piccolo juz kupiony, takze impreza bedzieDzis dostalismy od babci meza taka swojska swiezutka kaczke, takze jutro rosolek bedzie pyszny
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso to jest zdjęcie mojej ręki
Ja właśnie rozglądam się za jakimiś fajnymi zawieszkami.
Dzięki i za przepisy..zapisane i wypróbuję.. A jesz fetę w ciąży? Ja jakoś się boję.
Sabinaa przypomniałaś mi o szampanie
Ja też nic nie szykuje.. kupimy jakieś chipsy i tyle.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka domyslam sie,ze to Twoja reka
to jak znajdziesz jakies fajne do smoka to pisz.
Ja do tej pory nie kupilam kurtki hahaha caly czas w swojej naginam. Caly czas sie zapinalam ale podciaga sie wtedy do gory. Teraz boje sie zapinac,bo wole miec zamek na miejscu ;p Juz na 2msc sobie daruje nowa kurtke,nawet uzywke. Tyle co wychodze z domu a jak juz to autem to i rozpieta wyjde. Narazie zimy jako takiej nie ma na moje szczescie
Tak jem fete w salatkach. Sporadycznie ale jem.
Sabina dopisze pomidory,bo moze tam byly;d ja z pamieci sobie ja spisalam w domu jak wrocilamale napewno tam byl u niej majonez. Narazie taka wersje zostawie,bo sos czosnkowy teraz to meczarnia bedzie dla mnie jak zjem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 07:11
-
My dziś jedziemy do znajomych na sylwestra. Mieliśmy nie jechać bo Szymonowi dowalila w sobotę gorączką 39st. Ale w nocy już nie miał i wczoraj cały dzień też już było spoko. Kaszle też sporadycznie. Więc żeby nie siedzieć w domu sami jedziemy do nich
Tam są dzieci w identycznym wieku jak nasze więc będzie zabawa.
Wszystkiego dobrego w nowym roku. Żeby dzieci były grzeczne, nie chorowały a mężowie nie wkurzali heheiNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:1.
Wedzony kurczak
Kukurydza
Feta
Brokul
Jajka
Majonez
Pestki slonecznika
To taka warstwowa tak jak napisalam tak sie uklada. Co prawda ta jadlam u Ciotki Malza na Swieta i nawet moze byc. Ja inna robilam z wedzonym kurczakiem to fajnie cos zmienic.
2.
Rukola
Makaron kokardki/drobny makaron
Kapary
Pomidory suszone plus oliwa ze sloika
Slonecznik
Szynka parmenska/ja mam szwrcwaldzka czy jak to sie pisze ;p to zamienie.
To mieszana i sosem jest ta oliwa z pomidorow suszonych. Pewnie jeszcze czyms doprawie,nie wiem.
Sabinaa dodalam po brokulach pomidory w tej pierwszej, a w tej drugiej salatce dodalam kukurydze i mandarynki. Za to nie dawalam makaronu i jest 4 me super;D za bardzo byla slona ale to mi;) w tej wersji jest lepsza,bo lubie kukurydze i mandarynki kg jem haha -
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w Nowym Roku 2019 pamięć wraca!!!
Wszystkie dobrego DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 13:51
Julia2015, Aneczka86, kasiakasia11, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Justyna myslalam,ze bede pierwsza z rana hehehe
Witam sie rowniez w tym Nowym Roku!
Lena siedzala do 23:50...i zasnela hahahahaha ale Tata z Wujkiem wyprzedzili ten fakt i po 22 pod domem odpalili pare fajerwerek.
Noc tragiczna,bo obok w pokoju ta Mala Siostruni Malza cala noc wyla i kaszlala..niestety Lene mi przebudzila i Lena dostala slinotoku .. jakos po godzinie dopiero zasnelysmy. Takze oczy mam straszne i same mi sie zamykaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 08:47
-
Moja Pola pobiła rekord. Nie spala od ok 20 do 3. Miała małą przerwę i spala koło 1. Dzieciaki latały i mała nie mogła usnął i za głośno jej było. I ciągle tylko na ręce by chciała. Kiedyś jej nie przeszkadzało, ale teraz jak Szymek się kręci i gada a ona je to się denerwuje i przestaje ciągnąć albo się zło złości
-
Dosiego Roku dziewczyny!!
Oby jak najwięcej zdrowia i wewnętrznego spokoju było w 2019.
Nasze dzieci zasnely o 20:30 i przestały fajerwerki. Adaś spał do 7:15 a Leon do 8:00. My siedzieliśmy w domu więc zjedliśmy coś dobrego i wypełniamy 3 szampany. Ja duzi mniej on męża a i tak głowa mi pękała cały dzień.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Justyna nic nie mow.. masakra noc
Lena dzis poszla spac o 18:45 a ja z Malzem ogladam tv i nie dam rady zasnac jak na zlosc
myslalam,ze sama padne po 19 i odespie a tu masz!
A ja sie czuje jako tako. Narzekam poki co dalej w nocy/po nocy na miednice i wiezadla. Ale juz mamy styczen! I odliczamdluzy mi sie ta ciaza jak nie wiem....
-
Witam się w Nowym Roku
Lena w sylwestra wstała po 7 rano i poszła spać zaraz po fajerwerkach. Mój mały cyborgLedwo na oczy widziała.
Inso mam podobnie..odliczam już dni do pełnej sprawności. Jest mi w ostatnim czasie jakoś strasznie ciężko.. jeszcze w dodatku czeka nas teraz remont mieszkania A ja nie mam sił, żeby jeździć po sklepach i wybierać rzeczyW tym tyg muszę się w końcu spakować do szpitala, bo wciąż to odwlekam..A Ty już spakowana?