X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie zdazylam wyslc post i juz mi Twoj nowy awatar wskoczyl ;D super ;D tez chce takie ale mi brakuje Lidia ;D
    Apropos na alledrogo sa do smoczka te zawieszki z imionami i tak sie zastanawialam wlasnie ale..tyle mam tych lancuszkow nowych jeszcze po Lenie..

Juz zaraz napisze jakie salatki. Moze ktoras robila to sie wypowie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.
    Wedzony kurczak
    Kukurydza
    Feta
    Brokul
    Jajka
    Majonez
    Pestki slonecznika
    To taka warstwowa tak jak napisalam tak sie uklada. Co prawda ta jadlam u Ciotki Malza na Swieta i nawet moze byc. Ja inna robilam z wedzonym kurczakiem to fajnie cos zmienic.

2.
    Rukola
    Makaron kokardki/drobny makaron
    Kapary
    Pomidory suszone plus oliwa ze sloika
    Slonecznik
    Szynka parmenska/ja mam szwrcwaldzka czy jak to sie pisze ;p to zamienie.

To mieszana i sosem jest ta oliwa z pomidorow suszonych. Pewnie jeszcze czyms doprawie,nie wiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ta pierwsza jest pyszna, ja robilam ja z sosem czosnkowym i jeszcze pomidorki koktajlowe dawalam.

My siedzimy jutro w domu z dziecmi. Po swietach mamy dosyc salatek i ciast. Maz stwierdzil, ze zamowimy pizze albo kebaba i mam nic nie przygotowywac.Piccolo juz kupiony, takze impreza bedzie ;) Dzis dostalismy od babci meza taka swojska swiezutka kaczke, takze jutro rosolek bedzie pyszny :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to jest zdjęcie mojej ręki ;)

Ja właśnie rozglądam się za jakimiś fajnymi zawieszkami.

Dzięki i za przepisy..zapisane i wypróbuję.. A jesz fetę w ciąży? Ja jakoś się boję.

Sabinaa przypomniałaś mi o szampanie :)
    Ja też nic nie szykuje.. kupimy jakieś chipsy i tyle.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjęcia, to może jutro zrobię i wrzucę. Ja mam kurtkę ciazowa z hm..kupiłam używana i już nie mogę się doczekać jak w lutym ja odloze na bok i założę normalna :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka domyslam sie,ze to Twoja reka ;D to jak znajdziesz jakies fajne do smoka to pisz.

Ja do tej pory nie kupilam kurtki hahaha caly czas w swojej naginam. Caly czas sie zapinalam ale podciaga sie wtedy do gory. Teraz boje sie zapinac,bo wole miec zamek na miejscu ;p Juz na 2msc sobie daruje nowa kurtke,nawet uzywke. Tyle co wychodze z domu a jak juz to autem to i rozpieta wyjde. Narazie zimy jako takiej nie ma na moje szczescie ;)
    Tak jem fete w salatkach. Sporadycznie ale jem.

Sabina dopisze pomidory,bo moze tam byly;d ja z pamieci sobie ja spisalam w domu jak wrocilam ;D ale napewno tam byl u niej majonez. Narazie taka wersje zostawie,bo sos czosnkowy teraz to meczarnia bedzie dla mnie jak zjem ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 07:11

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy do znajomych na sylwestra. Mieliśmy nie jechać bo Szymonowi dowalila w sobotę gorączką 39st. Ale w nocy już nie miał i wczoraj cały dzień też już było spoko. Kaszle też sporadycznie. Więc żeby nie siedzieć w domu sami jedziemy do nich
    Tam są dzieci w identycznym wieku jak nasze więc będzie zabawa.

Wszystkiego dobrego w nowym roku. Żeby dzieci były grzeczne, nie chorowały a mężowie nie wkurzali hehe

iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu. Chyba z okazji nowego roku zasponsoruje Szymonowi bilet w kosmos w jedną stronę. Taki jest dziś niedobry że co chwila dostaje ochrzan i ryczy co chwilę. Przeprasza że już nie bedzie. Przestaje i za chwilę się wścieka od nowa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    1.
    Wedzony kurczak
    Kukurydza
    Feta
    Brokul
    Jajka
    Majonez
    Pestki slonecznika
    To taka warstwowa tak jak napisalam tak sie uklada. Co prawda ta jadlam u Ciotki Malza na Swieta i nawet moze byc. Ja inna robilam z wedzonym kurczakiem to fajnie cos zmienic.

2.
    Rukola
    Makaron kokardki/drobny makaron
    Kapary
    Pomidory suszone plus oliwa ze sloika
    Slonecznik
    Szynka parmenska/ja mam szwrcwaldzka czy jak to sie pisze ;p to zamienie.

To mieszana i sosem jest ta oliwa z pomidorow suszonych. Pewnie jeszcze czyms doprawie,nie wiem.
    Zmienilam sobie przepis ;D
    Sabinaa dodalam po brokulach pomidory w tej pierwszej, a w tej drugiej salatce dodalam kukurydze i mandarynki. Za to nie dawalam makaronu i jest 4 me super;D za bardzo byla slona ale to mi;) w tej wersji jest lepsza,bo lubie kukurydze i mandarynki kg jem haha ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwester-ruchomy-obrazek-0073.gif

Szampana piccolo,
    Brokatu na czoło,
    Uśmiechu na twarzy,
    Szampańskiej zabawy,
    Życzeń serdecznych,
    Wspomnień najlepszych
    oraz braku kaca 
    kiedy w Nowym Roku 2019 pamięć wraca!!!

Wszystkie dobrego Dziewczyny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 13:51

Julia2015, Aneczka86, kasiakasia11, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Mamusie :-*

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myslalam,ze bede pierwsza z rana hehehe
    Witam sie rowniez w tym Nowym Roku! ;D
    Lena siedzala do 23:50...i zasnela hahahahaha ale Tata z Wujkiem wyprzedzili ten fakt i po 22 pod domem odpalili pare fajerwerek.;)
    Noc tragiczna,bo obok w pokoju ta Mala Siostruni Malza cala noc wyla i kaszlala..niestety Lene mi przebudzila i Lena dostala slinotoku .. jakos po godzinie dopiero zasnelysmy. Takze oczy mam straszne i same mi sie zamykaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 08:47

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje starszaki wytrwały wczoraj północy :-) fajerwerki przez okno obejrzały i do domu i spać. A dziś Antek wstał 6.30, Olek o 8 a Pola 8.30 :-/ nie dane mi było sobie pospać niestety a jak tam u Was?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Inso widzę, że u Ciebie jeszcze lepiej :-) a Ty jak się czujesz? Najlepszego w nowym roku i szczęśliwego rozwiązania życzę

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pola pobiła rekord. Nie spala od ok 20 do 3. Miała małą przerwę i spala koło 1. Dzieciaki latały i mała nie mogła usnął i za głośno jej było. I ciągle tylko na ręce by chciała. Kiedyś jej nie przeszkadzało, ale teraz jak Szymek się kręci i gada a ona je to się denerwuje i przestaje ciągnąć albo się zło złości

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwego nowego roku dziewczyny!! Myśmy super sie bawili, Ola wyszalala się na śniegu bo u nas to ani grama nie ma. Wróciliśmy mega szybko bo zebraliśmy się o 9 rano jak jeszcze wszyscy spali:p

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie się dowiedziałam, że synek koleżanki która robiła nam fotki na chrzcinach dzieci ma mukowiscydoze :/

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosiego Roku dziewczyny!!
    Oby jak najwięcej zdrowia i wewnętrznego spokoju było w 2019.

Nasze dzieci zasnely o 20:30 i przestały fajerwerki. Adaś spał do 7:15 a Leon do 8:00. My siedzieliśmy w domu więc zjedliśmy coś dobrego i wypełniamy 3 szampany. Ja duzi mniej on męża a i tak głowa mi pękała cały dzień.

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nic nie mow.. masakra noc :/ Lena dzis poszla spac o 18:45 a ja z Malzem ogladam tv i nie dam rady zasnac jak na zlosc :| myslalam,ze sama padne po 19 i odespie a tu masz!
    A ja sie czuje jako tako. Narzekam poki co dalej w nocy/po nocy na miednice i wiezadla. Ale juz mamy styczen! I odliczam ;D dluzy mi sie ta ciaza jak nie wiem....

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku :)
    Lena w sylwestra wstała po 7 rano i poszła spać zaraz po fajerwerkach. Mój mały cyborg :) Ledwo na oczy widziała.

Inso mam podobnie..odliczam już dni do pełnej sprawności. Jest mi w ostatnim czasie jakoś strasznie ciężko.. jeszcze w dodatku czeka nas teraz remont mieszkania A ja nie mam sił, żeby jeździć po sklepach i wybierać rzeczy :( W tym tyg muszę się w końcu spakować do szpitala, bo wciąż to odwlekam..A Ty już spakowana?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ