Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My mieliśmy wczoraj wizytę mojej siostry z rodziną. Poszłam uśpić Lene po 21 i obudziłam się po 24. Także dziś jestem wyspana
Dodatkowo mąż wziął na siebie 1 karmienie w nocy
Dziewczyny..są już wyniki do odbioru..trzymajcie kciuki..iNso87 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Aneczka kciuki!
Inso czekamy na wizyte
Pytanko: szukam fotelika dla Olka, nie mamy bazy a te foteliki większe są bez pasów w komplecie tzn jak się je mocuje? bo czegoś nie kumamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:15
-
Animka w takim razie powodzenia na wizycie!
Aneczka czekamy na wynik.
Ja juz sama siedze i odpowczywamZa 2h moze smigne na krotki spacer z sasiadka,choc pogoda dalej do dupy i nie wiem czy wychodzić,zeby sie nie przeziebic a ja przecież z kurtka rozpieta..
Poza tym przez neta w razie wu zlozylam kandydaturę Leny do przedszkola. Dzis bądź jutro osobiscie zloze jeszcze w przedszkolu tam gdzie Laury szkola. -
iNso87 wrote:Justyna ja przecież dla Leny teraz kupilam. Wzielam tego Joie Traver czarny. On jest montowany z tylu na isofix. Ma ten juz stelaz z tylu,bo np. Joie Trillo chyba jest tanszy ale jest "starszy" i niby tez na isofix montaż w aucie ale ma pasy zamiast tego stelaza z tylu. I te foteliki tylko tak mozna zamontować,jesli w aucie nie ma isofixu to poprostu fotelik stoi "luzem" i dziecko jak usiądzie to zapina sie pasami normalnymi i w ten sposób jezdzi.
Zastanawiam się właśnie czy 15-36 czy 9-36 be te mają pasy -
justyna14 wrote:mam isofix w autach, czyli te foteliki mają coś tam do zapięcia tak? i tak się tylko trzymają a reszte robią pasy jak zapina się dziecko?
Zastanawiam się właśnie czy 15-36 czy 9-36 be te mają pasy
Mi ten facet ze sklepu powiedzial,ze te pasy 5 punktowe w srodku fotelika nie sa juz dla dzieci od 3-4lat wzwyz. Ewentualnie sa do 18kg dziecka. Takze ten. Aha i to,ze fotelik jest przyczepiony na isofix to wcale nie gwarancja na to,ze jest stabilny i to ma byc jako bezpieczenstwo. To nie baza jak to mi wyjasnil.
Edit.
No ale wiadomo,wole wlasnie miec swiadomosc,ze cos tam jeszcze trzyma ten fotelik. Niz te co wogole sa wkladane i tylko zapinane z dzieckiem pasem glownymWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:12
-
iNso87 wrote:Tak,nie wiem czy wszystkie ale wiekszosc napewno mocowana jest przez isofix tylko musisz patrzec czy przez stelaz czy pasy. Pasy pewnie sa lipniejsze. Tak, tylko w ten sposob fotelik sie trzyma. Reszta to pas glowny w aucie przypiety wraz z dzieckiem.
Mi ten facet ze sklepu powiedzial,ze te pasy 5 punktowe w srodku fotelika nie sa juz dla dzieci od 3-4lat wzwyz. Ewentualnie sa do 18kg dziecka. Takze ten. Aha i to,ze fotelik jest przyczepiony na isofix to wcale nie gwarancja na to,ze jest stabilny i to ma byc jako bezpieczenstwo. To nie baza jak to mi wyjasnil.
Edit.
No ale wiadomo,wole wlasnie miec swiadomosc,ze cos tam jeszcze trzyma ten fotelik. Niz te co wogole sa wkladane i tylko zapinane z dzieckiem pasem glownym -
Justyna wiem! bo ja tez bylam jak mialam kupic fotelik. I tez uczepiłam sie tych pasow 5punktowych w srodku fotelika. No ale dzieci rosna
I taki fotelik to nieporozumienie faktycznie dla Leny by byl
Aneczka jak wyniki?
Do mnie ma zawitac zaraz Sasiadka z Mala. Wracaja ze spaceru. Zawsze to szybciej do wizyty czas minie na pogaduchach. A jeszcze jak sama jestem to spokojnie czlowiek posiedzi
-
Wynik dobry " bez obecności tkanki nowotworowej czy zapalnej". Odetchnelam z ulgą.
Teraz tylko ta alergia do wyjaśnienia
Byłam na chwilę w przedszkolu sprawdzić sytuację z chorobami. Chodzi po 10 dzieci do grup. Panuje i grypą i jelitowka i ospa. Pani powiedziała, że jeśli jest możliwość to lepiej, żeby została w domu.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Wynik dobry " bez obecności tkanki nowotworowej czy zapalnej". Odetchnelam z ulgą.
Teraz tylko ta alergia do wyjaśnienia
Byłam na chwilę w przedszkolu sprawdzić sytuację z chorobami. Chodzi po 10 dzieci do grup. Panuje i grypą i jelitowka i ospa. Pani powiedziała, że jeśli jest możliwość to lepiej, żeby została w domu.
Dramat w tych przedszkolach teraz -
Aneczka, az do mnie bylo slychac jak Ci kamien z serca spadal
A tak na powaznie to ufff, dobrze, ze juz masz to za soba.
U nas dzis pogoda w miare ok, ale wiac zaczelo okropnie. Kuba po spacerze pogonil prosto do lozka i spi, Zuza oglada PeppeIde na kawke, nie dosc, ze wypije ciepla to jeszcze w ciszy i spokoju. Normalnie luksus
Aneczka86 lubi tę wiadomość
-
Ale nie mam dziś mocy.. Chyba stres że mnie zszedł i taki efekt. Dodatkowo ból głowy.
Chyba wybraliśmy meble do salonu.
Inso pytałaś urządzanie.. oj do tego jeszcze nam daleko.
Drzwi mamy jeszcze nie skończone, bo coś było nie tak. Dziś dopiero zamówiłam rolety. Nigdzie nie mam firanek. Sypialnia i rzeczy Laury nierozpakowane, bo jak mam czas to Laura spi w sypialni i nie chce się tam kręcić. Czekamy jeszcze na stół do kuchni. Tak pomyslec to dużo rzeczy za nami Ale jeszcze sporo przed nami.
-
Hej! Ja juz po wizycie. Kurde tak mnie gin ponaciskal na tym usg..myslalam,ze juz tam bede haftowac...do teraz brzuch i zoladek mnie boli:/ masakra tak zle sie czuje. No ale wazne,ze z Lidia ok. Termin zostaje na 5go,mam sie zglosic na 14 i po 15 pewnie ciecie
Skomentowal oczywiscie po recznym badaniu,ze nie powinnam wczesniej urodzic hahhaa jakiez bylo moje nie-zdziwienie
:p Szacunkowa waga teraz to 3720g. Lozysko mam na prawej,bocznej scianie hehe dziwnie to brzmi. Afi 11.
Aneczka86, justyna14, sabinaaa, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Inso- super wieści:)
A ja płaczę z radosci! Maleństwo moje ma 34 mm i słodko machało rączkami:) wszystko jest dobrze:) z wynikami za dwa tyg i się umówimy na prenatalne wtedy:) łzy mi cały czas lecą że wszystko jest okej!!!natalka0887, iNso87, Aneczka86, justyna14, sabinaaa, Ola_45, Julia2015 lubią tę wiadomość