X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Inso- to zależy od wieku dziecka itd. takie sprawdzanie wlasnie po rozwarstwieniu to jedna z największych bzdur jakie są rozpowszechniane. Ja mam taką świetną książkę o kp i właśnie o tym też tam pisało żeby nie robić takich testów bo to nic nie znaczy. Tak samo jak kobiety sprawdzają ile odciągną laktatorem i po tym oceniają ile pokarmu mają. Też bzdura. Bp laktator nie ciągnie tak jak dziecko. Dziecko dużo więcej wysysa.
    Ja testow nie robilam a wiek dziecka byl ten sam,bo ja krotko karmilam Lene..w 2 msc jej zycia dorzucilam mm a potem juz tylko mm. A jesli chodzi o ilosci z laktatora to i wtedy i dzis nie narzekam,bo duuuuuzo sciagalam i sciagam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka a skad wiesz ze dziecko duzo wiecej zjada niz laktator wyciagnie? to wszystko czysta teoria a my z inso piszemy o praktyce. wiec mozna czytc super ksiazki ale nie oznacza to, ze wszystko co ktos napisał jest madre i prawdziwe. kazdy robi według siebie.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- nie będe z tobą się kłócić, bo widzę że i tak uważasz że ty wiesz najlepiej więc szkoda mojego czasu. Generalnie ja to wiem z praktyki nie tylko swojej. Nie tylko z książek. Moja siostra 3 razy walczyła o laktacje , ja na razie jeden raz karmiłam dziecko ale wiele się nauczyłam. I bardzo dużo wiem na ten temat zarówno w teorii jak i w praktyce. Te książki są pisane zresztą w oparciu o badania empiryczne. Także no...

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki. Znacie sie na kredytach hipotecznych? Mam dom przepisany na siebie jeszcze przed slubem. No a teraz nie mam zadnych zarobkow, tylko maz. Da nam ktos kredyt? Ja mam dom, a maz wyplaty na koncie :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina musicie sprobowac. Jak nie masz dochodów to masz niższa zdolność kredytową. No i zdolność obniżają dzieci... Ale możecie jako zabezpieczenie dać dom. Ale ten dom jest twoja własnością czy współwłasnością?

A propos jeszcze karmienia. Wiecie że ja ostatnio nie mogę laktatorem nic ściągnąć. Z pół lyzeczki. Nie wiem czy to wina laktatora czy o co chodzi. Z szymkiem normalnie ściągałem. Wolno szło ale zawsze.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byla pediatra. Osluchala Dusie i wszystko jest w porzadku. Mala jest zdrowa. Mowila,zeby kupic krople nasivin i pedzlowac przez 3-4dni troszke nosek bo obrzekniety jest przez to mleko co czasem Jej trysnie. Takze tyle.
    Aha i mam Jej nie obzerac mlekiem bo laduje pod korek i dlatego czaswm trysnie nosem i buzia jak zle odbije... ale jak mam to zrobic jak to zarlok! :p Na lekarki oko ponad 5kg jest i to napewno ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Mam pytanie z innej beczki. Znacie sie na kredytach hipotecznych? Mam dom przepisany na siebie jeszcze przed slubem. No a teraz nie mam zadnych zarobkow, tylko maz. Da nam ktos kredyt? Ja mam dom, a maz wyplaty na koncie :D
    Zalezy o jaka kwote chodzi. Biorac kredyt hipoteczny zastawia sie dom/mieszkanie na ktore bierze sie kredyt najczesciej. Do kredytu,jesli nie wychodzi,mozna wziac czlonka rodziny z dochodami. Poza tym nie wiem czy nie zrobili tak,ze 500 plus mozna wliczyc jako dochod biorac kredyt.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy antybiotyk. Pola zaczęła gorączkować koło 15. Teraz temperatura spadła bez podawania leku. Trochę słychać jednak na oskrzelach i szmer nad sercem. Także dostała leki i nie wiem kiedy ona to wypije. Antybiotyk poszedł słabo. A jeszcze osłonka. Syrop na kaszel i inhalacje. Zapłacze mi się na śmierć

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka pisałam na samym początku , że kazdy robi jak uważa, nie zamierzałam Cie przykonywać czy coś. po prostu mamy inne zdanie na ten temat i tyle.

natalka bardzo mi przykro. zdrówka życze. oby szybko przeszło po lekach.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso a jak pędzlować? ja ten nasivinek wpuszczam Antusowi do noska ale to ten baby to takie kropelki są małe , że nie mam pewności czy wpadnie czy nie

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wiecie mi tez chodzi o to że zagubione kobiety szukają informacji często na forach i potem czytają takie głupoty i robią zle.

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina ja nie brałam kredytu hipotecznego ale wniosek kiedyś skałdaliśmy i pamiętam tyle, że musisz wziąć tyle ile bank uważa , że kosztuje m2 mieskzania/domu. My chcieliśmy mniej i nie chcieli nam dac :/ także tak też bywa. Zdolność chyba sprawdzają najbarsziej korzystną czyli albo wspólnie albo na samego męża i powiedzą Wam co i jak - tak przynajmniej nam przy gotoówkowym sprawdzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 19:57

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Tylko wiecie mi tez chodzi o to że zagubione kobiety szukają informacji często na forach i potem czytają takie głupoty i robią zle.
    ty uważasz to za głupote a ja nie. dla mnie głupotą jest kierowanie się tylko tym co wyczytam. Skoro i ja i inso mamy podobne spostrzeżenia to może jednak jest coś w tym. i myśle, że nie tylko my mamy takie spostrzeżenia. Ale jak pisałam, ja w przeciwieństwie do Ciebie, sznauje Twoje stanowiso.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    inso a jak pędzlować? ja ten nasivinek wpuszczam Antusowi do noska ale to ten baby to takie kropelki są małe , że nie mam pewności czy wpadnie czy nie
    Pare kropel na wacik,patyczek do uszu i tak popedzlowac wejscie. Nie mozna Jej jeszcze wkrapiac. Widze,ze jest napisane od 3msc zycia.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ty uważasz to za głupote a ja nie. dla mnie głupotą jest kierowanie się tylko tym co wyczytam. Skoro i ja i inso mamy podobne spostrzeżenia to może jednak jest coś w tym. i myśle, że nie tylko my mamy takie spostrzeżenia. Ale jak pisałam, ja w przeciwieństwie do Ciebie, sznauje Twoje stanowiso.
    No ja tez uwazam,ze cos musi byc z pokarmem kobiet, jesli dziecko "zje"obie piersi i jeszcze placze o jedzenie i po podaniu mm wypija butle i zasypia w spokoju. Ale to moje zdanie i nie bede tego rozstrzasac ;) Animka wrzuc na luuuuz.. internet to i tak nie jest najlepsze zrodlo informacji takze jak Ktos chce zaczerpnac wiedzy to raczej na forach znajdzie rozne sprzeczne nawet informacje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka zdrowka dla Malutkiej! Ja dzis przechodzilam lekki zawal jak pediatra osluchiwala mi Dusie i w glowie mialam tylko slowo Szpital! Matko ..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- napiszę ci ostatni raz- ja znam też praktykę i to bardzo bardzo dobrze nie tylko na swoim przykładzie. Nie mam wiedzy tylko z książek. Mimo że mam tylko 1 dziecko to nie umniejsza to mojej wiedzy i praktyce. A tobie że względu na liczbę dzieci jej nie dodaje. Koniec tematu. Róbcie i myslcie jak chcecie. A ja zawsze i przy każdej okazji czy to na forum czy w realny życiu propaguje kp i uświadamiam mlode mamy że mają o co walczyć a mm to ostateczność ostateczności.

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka a czy ja mówie ze masz mniejsze doswiadczenie? albo narzucam ci swoje zdanie/? to miej na tyle kultury zebt mi swojego nie narzucac i nie odwracaj kota ogonem. spokojnej nocy

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro z chłopakami ide do pediatry znów na osłuchanie :/

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    sabina ja nie brałam kredytu hipotecznego ale wniosek kiedyś skałdaliśmy i pamiętam tyle, że musisz wziąć tyle ile bank uważa , że kosztuje m2 mieskzania/domu. My chcieliśmy mniej i nie chcieli nam dac :/ także tak też bywa. Zdolność chyba sprawdzają najbarsziej korzystną czyli albo wspólnie albo na samego męża i powiedzą Wam co i jak - tak przynajmniej nam przy gotoówkowym sprawdzali.
    Nie do końca właśnie. Ale co bank to liczy inaczej. U nas nie kierowali się cena M2 ale może dlatego że ja brałam mniej kredytu niż cena zakupu a resztę miałam jako wkład własny. No właśnie teraz żeby dostać kredyt musisz mieć 20%wkladu własnego. Nie wiem jak teraz ale kiedyś można było to skredytować ale były wyższe marże i prowizje.
    Banki to zagmatwane instytucje popytaj o dobrego doradcę. My mamy w banku super panią od kredytów hipotecznych super tłumaczy, szuka rozwiązań które ale wiadomo ona nie decyduje o przyznaniu kredytuy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3455 3456 3457 3458 3459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ