Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka- popołudniu albo na drugie śniadanko spróbuj owocka jakiegoś. Jak je ładnie warzywa to dodaj już kawałek mieska do warzyw tylko osobno ugotowanego.
Kaszki to nie pomogę bo moja nie jaka wogole. Jedyne co to jadala płatki jaglane na wizję z owocami na śniadanie ale to bliżej roku pamiętam -
Hej, ostatnio nie mam w ogóle czasu pisać, a jak mam to w telefonie się zalogować nie mogę i d...
Antoś dziś skończył roczekjak to zleciało. Sam chodzi od przeszło 2 tyg, sam wchodzi na kanapę fotele itd. zaczyna tworzyć swoje słowa, mega szybko się rozwija. Jestem z niego bardzo dumna i nadal jest moim uroczym tluscioszkiem
Aneczka86, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Dziewczyny A ja mam pytanie o rozszerzanie diety..zaczęłam od warzyw. Na chwilę obecną zjada już pięknie całe słoiczki. I teraz nie wiem czy dawać sam w owoce czy warzywa jak do tej pory i owoce? I kiedy mięso i kaszki?
-
Był taki okres, jakoś na jesieni że Szymek się pocił strasznie w nocy, ale to tak że plamy mokre na koszulce od piżamy miał. Wprowadziłam mu większą dawkę wit d i pomogło na tydzień. Potem znowu zaczął się pocić. Ale już mu przeszło.
Ja Poli cały czas daje Wit D. Czasem zapomnę że 2 dni ale ogólnie dostaje a od niedawna nawet większa dawkę.
-
Aneczka86 wrote:Dziewczyny A ja mam pytanie o rozszerzanie diety..zaczęłam od warzyw. Na chwilę obecną zjada już pięknie całe słoiczki. I teraz nie wiem czy dawać sam w owoce czy warzywa jak do tej pory i owoce? I kiedy mięso i kaszki?
Ja najpierw dawałam warzywa, potem dawałam te same warzywa co już podawała i wprowadzałam owoce. Żeby wprowadzić gluten to do owoców dawałam poczatkowo 2-3. Łyżeczki kaszki zbożowej. Po paru owocach, czyli ok miesiąca po rozpoczęciu rozszerzania diety zaczęłam dawać mięsko. Ogólnie z Pola to samo jakoś wychodzi.bonprzy Szymku to się mega stresowałam. A teraz już daje surowe owoce typu maliny, banan, jabłko, arbuz. Lizała ogórka, jadła pomidorowa już dawno.
Ale ciągle zapominał o jajku. Parę razy dałam ugotowane zoltko. Może jutro spróbuję jej dać jajecznicę. Niby białko powinno się później wprowadzać ale Szymonowi dawałam wcześniej i jak miał 9msc to jadł naleśniki i placki z kaszy mannej
-
Laura po warzywach i tak musi jeszcze trochę mleka zjeść Ale w sumie to dane warzywa to nie ma się czym najeść 😁 To teraz wprowadze jej dodatkowo owoce A potem zacznę to mięsko i rybkę.
Lena jest taki niejadek, że teraz ten temat mnie bardzo stresuje.
Dzięki dziewczyny za rady 😘
Jak zawsze można na Was liczyć 😊
-
Moja Zuzia sie tak pocila. Pediatra polecila vigantol i szybko pomoglo. No ale teraz takie upaly, a ssanie piersi to jakby nie bylo jest wysilek dla dziecka, takze moze nie od razu o wit. D chodzi.
Justyna STO LATEK dla Twojego solenizanta! Moze jakies zdjecie z tej okazji?justyna14 lubi tę wiadomość
-
Justyna- cc mam wyznaczone na 11 września. Teraz w poniedziałek mam wizytę i po niej zamierzam się spakować. A pranie i prasowanie zamierzam ogarnąć w czasie tego długiego weekendu. Przerażona troche jestem szczerze mówiąc....
A dzieciaczki masz prześliczne!!