Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do leków/witamin- ja biorę tylko folik, moja gin to pochwala, mówi, ze na początku nie zaleca się stosowania innej suplementacji dopiero w 2 trymestrze. tylko, że ja nie mam plamień, skurczów, ani żadnych problemów więc mogę sobie na to pozwolić.
Nigdy tez nie nadużywałam leków przeciwbólowych, w domu nie było, a kupowało się je w ostateczności. Nawet z aparatem ortodontycznym zażywałam przeciwbólówki dopiero gdy nie mogłam "pogryźć" galaretki. taka awersja jest u mnie spowodowana przez babcie- która sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem- dawki leków dobierane wedle uznania, obniżanie ciśnienia bez pomiarów itd. itp. bronie się przed tym jak mogę.justyna14 lubi tę wiadomość
-
Alicja- ja rzadko tv oglądam, generalnie jadąc do pracy/z pracy lub przebywając w kuchni słucham radia i to wystarczy by być na bieżąco. Najgorsze są te śpiewane reklamy, które powtórzone ze 3-4 razy po drodze do pracy (15-20minut) pozostają w głowie na cały dzień... Nucę później jak głupia coś o jakich skrzypach, asekurellach lub nietrzymaniu moczu, zależy co jest modne w sezonie:D
Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.
Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh... -
Dziewczyny co do leków... bez ciąży nie biorę wcale, mam za sobą 3 straty i pewnie i tej ciąży bym bez leków nie utrzymała.
Zazdroszczę bardzo bez problemowych ciąż prowadzonych na foliku:-)
Ja mam taką mutacje krwi ze bez kw.foliowego 15mg Wit b na receptę, sterydów, wysokich dawek progesteronu wkladanych juz w każdą możliwa 'dziurę' nie utrzymalabbym ciąży nawet do 6tyg.
Na prawdę zbyt szybko oceniacie a każda ma swoje zalecenia medyczne. Tak jak u mnie nospa w razie bólu. -
annielica wrote:Anko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.
Bulwersuje?szybko wyciągasz wnioski i dodajesz emocji.
Napisałam tylko ze ja nie do ciebie.....
Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.
Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.Anko:-), justyna14 lubią tę wiadomość
-
mi hormony ostatnio buzują i do łądu ze swoim mężem dojść nie mogę
non stop się żremy
sił już nie mam, a i stres mi zbędny teraz, ale co zrobić
któraś pisała że wstała o 4.45 - ja też, ale nie dlatego, że spać nie mogę, tylko mój Olek ostatnio sam siebie przechodzi w porach wstawaniawory pod oczami mam już do brody
Anko:-) lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Asiowa wrote:Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.
Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.Asiowa, Anel, Flakonik lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna ja dziś w awanturze z domu wyszłam. A on rzucił ze w takim związku to długo malzenstwem nie pobedziemy.
Ha!? Kto mnie przebije z moja awantura?
Tak się wkurwilam ze nie wiem czy na usg nie skacze. Cała jestem rozwalona na kawałki.
Pewnie dużo mojej winy w tym ze zrobiłam mu jazdę, ale moim zdaniem słusznie. Kilka lat temu wciąż jedna z podwladnych wypisywala, skończył wtedy znajomość i właściwie o niej zapomniałam. A wczoraj słyszę ze laska jest w trakcie rozwodu (wpadli ozenili się minął rok i rozwod-pogratulowac mądrości i dojrzałości).
I widzę bo dzwonie do ojca z męża telefonu kilka połączeń z nią wczoraj. No niby miała problem a on jako szef....jak mógł odmówić!? I jeszcze wczoraj powiedziałam ze nie życzę sobie aby miał z nią kontakt, niech zleca jej sprawy komuś innemu, któremuś ze swoich kierownikow. A on zaprzecza w żywe oczy ze z nią rozmawiał. No i wyszło Szydłowiec z worka. Ja nazwałam go kłamcą on zarzucił mi brak zaufania i zapytał jak można tak żyć w małżeństwie.
Nie wiem. Jeśli nie można, zapraszam do drzwi.
Najlepsze ze takiej awantury nie pamiętam od 2 3 lat. Na codzień jesteśmy tak ze sobą szczęśliwi aż trafi się taki gorszy okres.
Wiecie, jako kobiety....boje się. Nie śpimy ze sobą od ivf bo zakaz a więc już ponad 2 miesiące, nie jestem teraz taka super rozrywkowa i chodzę spać z kurami. Chyba wystraszylam się ze mogę mu nie wystarczać-choc teraz, godzinę później jest mi głupio o całą tą awanturę. -
nick nieaktualny
-
hej:) mam pytanko myslicie ze moja beta jest w normie
20dpo 4200 progesteron 63 (4tydz i 6dzien)
23dpo 11700
za 2 dni mam wizyte bedzie to juz 7tydz 2 dni powinno juz bic serduszko?
09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna