X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do leków/witamin- ja biorę tylko folik, moja gin to pochwala, mówi, ze na początku nie zaleca się stosowania innej suplementacji dopiero w 2 trymestrze. tylko, że ja nie mam plamień, skurczów, ani żadnych problemów więc mogę sobie na to pozwolić.

Nigdy tez nie nadużywałam leków przeciwbólowych, w domu nie było, a kupowało się je w ostateczności. Nawet z aparatem ortodontycznym zażywałam przeciwbólówki dopiero gdy nie mogłam "pogryźć" galaretki. taka awersja jest u mnie spowodowana przez babcie- która sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem- dawki leków dobierane wedle uznania, obniżanie ciśnienia bez pomiarów itd. itp. bronie się przed tym jak mogę.

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • blackwidow Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ termin mam na 31.12. Wczoraj weszliśmy w 8 tydzień :)

alicja_, iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

34bwyx8dfrphd6vt.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja- ja rzadko tv oglądam, generalnie jadąc do pracy/z pracy lub przebywając w kuchni słucham radia i to wystarczy by być na bieżąco. Najgorsze są te śpiewane reklamy, które powtórzone ze 3-4 razy po drodze do pracy (15-20minut) pozostają w głowie na cały dzień... Nucę później jak głupia coś o jakich skrzypach, asekurellach lub nietrzymaniu moczu, zależy co jest modne w sezonie:D

Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackwidow wrote:
    alicja_ termin mam na 31.12. Wczoraj weszliśmy w 8 tydzień :)

no to będziesz miała prawdopodobnie wesołego sylwestra:)
    Gratulacje!

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:18

alicja_ lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:18

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala 3mam kciuki bardzo.

alicja_ lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.

Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh...

Wysłany: 15 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do leków... bez ciąży nie biorę wcale, mam za sobą 3 straty i pewnie i tej ciąży bym bez leków nie utrzymała.
    Zazdroszczę bardzo bez problemowych ciąż prowadzonych na foliku:-)
    Ja mam taką mutacje krwi ze bez kw.foliowego 15mg Wit b na receptę, sterydów, wysokich dawek progesteronu wkladanych juz w każdą możliwa 'dziurę' nie utrzymalabbym ciąży nawet do 6tyg.
    Na prawdę zbyt szybko oceniacie a każda ma swoje zalecenia medyczne. Tak jak u mnie nospa w razie bólu.

dfe01f0225.png

Wysłany: 15 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Anko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.

Bulwersuje?:) szybko wyciągasz wnioski i dodajesz emocji.
    Napisałam tylko ze ja nie do ciebie.....:)

Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh...

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ala 3mam kciuki bardzo.

dzięki! :)
    Niech ten czas przyśpieszy!

Anko:-) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ile bierzesz progesteronu tak z ciekawości?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja o nospie napisałam ogólnie, nie konkretnie do Ciebie, bo może któraś nie słyszała, że może szkodzić a np nie brałaby jej gdyby wiedziała, więc spokojnie. Nikogo do niczego nie zmuszam, piałam tylko i wyłącznie informacyjnie.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.

Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
    Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.

Anko:-), justyna14 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi hormony ostatnio buzują i do łądu ze swoim mężem dojść nie mogę :( non stop się żremy :( sił już nie mam, a i stres mi zbędny teraz, ale co zrobić :(

któraś pisała że wstała o 4.45 - ja też, ale nie dlatego, że spać nie mogę, tylko mój Olek ostatnio sam siebie przechodzi w porach wstawania :( wory pod oczami mam już do brody :(

Anko:-) lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.

Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
    Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.
    albo sumplementy dla dzieci na apetyt - rany boskie, aż się nóż w kieszenie otwiera!

Asiowa, Anel, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z dobrych informacji to wczoraj zaczęliśmy trzeci miesiąc :)

fresa, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔

Wysłany: 15 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja dziś w awanturze z domu wyszłam. A on rzucił ze w takim związku to długo malzenstwem nie pobedziemy.
    Ha!? Kto mnie przebije z moja awantura?
    Tak się wkurwilam ze nie wiem czy na usg nie skacze. Cała jestem rozwalona na kawałki.
    Pewnie dużo mojej winy w tym ze zrobiłam mu jazdę, ale moim zdaniem słusznie. Kilka lat temu wciąż jedna z podwladnych wypisywala, skończył wtedy znajomość i właściwie o niej zapomniałam. A wczoraj słyszę ze laska jest w trakcie rozwodu (wpadli ozenili się minął rok i rozwod-pogratulowac mądrości i dojrzałości).
    I widzę bo dzwonie do ojca z męża telefonu kilka połączeń z nią wczoraj. No niby miała problem a on jako szef....jak mógł odmówić!? I jeszcze wczoraj powiedziałam ze nie życzę sobie aby miał z nią kontakt, niech zleca jej sprawy komuś innemu, któremuś ze swoich kierownikow. A on zaprzecza w żywe oczy ze z nią rozmawiał. No i wyszło Szydłowiec z worka. Ja nazwałam go kłamcą on zarzucił mi brak zaufania i zapytał jak można tak żyć w małżeństwie.
    Nie wiem. Jeśli nie można, zapraszam do drzwi.
    Najlepsze ze takiej awantury nie pamiętam od 2 3 lat. Na codzień jesteśmy tak ze sobą szczęśliwi aż trafi się taki gorszy okres.
    Wiecie, jako kobiety....boje się. Nie śpimy ze sobą od ivf bo zakaz a więc już ponad 2 miesiące, nie jestem teraz taka super rozrywkowa i chodzę spać z kurami. Chyba wystraszylam się ze mogę mu nie wystarczać-choc teraz, godzinę później jest mi głupio o całą tą awanturę.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    albo sumplementy dla dzieci na apetyt - rany boskie, aż się nóż w kieszenie otwiera!

Hitem jest suplement zmniejszający popęd seksualny u nastolatków ! :D haha

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) mam pytanko myslicie ze moja beta jest w normie
    20dpo 4200 progesteron 63 (4tydz i 6dzien)
    23dpo 11700

za 2 dni mam wizyte bedzie to juz 7tydz 2 dni powinno juz bic serduszko?

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ