Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do leków/witamin- ja biorę tylko folik, moja gin to pochwala, mówi, ze na początku nie zaleca się stosowania innej suplementacji dopiero w 2 trymestrze. tylko, że ja nie mam plamień, skurczów, ani żadnych problemów więc mogę sobie na to pozwolić.

Nigdy tez nie nadużywałam leków przeciwbólowych, w domu nie było, a kupowało się je w ostateczności. Nawet z aparatem ortodontycznym zażywałam przeciwbólówki dopiero gdy nie mogłam "pogryźć" galaretki. taka awersja jest u mnie spowodowana przez babcie- która sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem- dawki leków dobierane wedle uznania, obniżanie ciśnienia bez pomiarów itd. itp. bronie się przed tym jak mogę.

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • blackwidow Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ termin mam na 31.12. Wczoraj weszliśmy w 8 tydzień :)

nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

34bwyx8dfrphd6vt.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja- ja rzadko tv oglądam, generalnie jadąc do pracy/z pracy lub przebywając w kuchni słucham radia i to wystarczy by być na bieżąco. Najgorsze są te śpiewane reklamy, które powtórzone ze 3-4 razy po drodze do pracy (15-20minut) pozostają w głowie na cały dzień... Nucę później jak głupia coś o jakich skrzypach, asekurellach lub nietrzymaniu moczu, zależy co jest modne w sezonie:D

Hashija, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackwidow wrote:
    alicja_ termin mam na 31.12. Wczoraj weszliśmy w 8 tydzień :)

no to będziesz miała prawdopodobnie wesołego sylwestra:)
    Gratulacje!

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:18

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:18

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala 3mam kciuki bardzo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.

Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh...

Wysłany: 15 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do leków... bez ciąży nie biorę wcale, mam za sobą 3 straty i pewnie i tej ciąży bym bez leków nie utrzymała.
    Zazdroszczę bardzo bez problemowych ciąż prowadzonych na foliku:-)
    Ja mam taką mutacje krwi ze bez kw.foliowego 15mg Wit b na receptę, sterydów, wysokich dawek progesteronu wkladanych juz w każdą możliwa 'dziurę' nie utrzymalabbym ciąży nawet do 6tyg.
    Na prawdę zbyt szybko oceniacie a każda ma swoje zalecenia medyczne. Tak jak u mnie nospa w razie bólu.

dfe01f0225.png

Wysłany: 15 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Anko czego się bulwersujesz, myślałam, że wspomniałaś o mojej dawnej wypoeiedzi w tym temacie bo też o tym wspomniałam. Czysty przypadek, że pisałaś o znajomej.

Bulwersuje?:) szybko wyciągasz wnioski i dodajesz emocji.
    Napisałam tylko ze ja nie do ciebie.....:)

Jak pracowałam w aptece musiałam być na bierząco z reklamami bo przychodzili pacjenci i np. "Chcieli ten lek co tam w reklamie pani na rowerze jeździ". Za nic nie wytłumaszysz, że to badziewny suplement, ona chce i już bo w reklamie powiedzieli, że jej pomoże. Polska jest na 3cim miejscu na świecie pod względem używania NLPZ (niesteroidowych leków przeciw zapalnych). Dodam, że w czołówce jest USA (nieporównywalnie większe). A potem się wszyscy dziwią, że połowa społeczeństwa ma wrzody jak łykają aspirynkę profilaktycznie ehh...

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ala 3mam kciuki bardzo.

dzięki! :)
    Niech ten czas przyśpieszy!

Anko:-) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ile bierzesz progesteronu tak z ciekawości?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja o nospie napisałam ogólnie, nie konkretnie do Ciebie, bo może któraś nie słyszała, że może szkodzić a np nie brałaby jej gdyby wiedziała, więc spokojnie. Nikogo do niczego nie zmuszam, piałam tylko i wyłącznie informacyjnie.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.

Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
    Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.

Anko:-), justyna14 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi hormony ostatnio buzują i do łądu ze swoim mężem dojść nie mogę :( non stop się żremy :( sił już nie mam, a i stres mi zbędny teraz, ale co zrobić :(

któraś pisała że wstała o 4.45 - ja też, ale nie dlatego, że spać nie mogę, tylko mój Olek ostatnio sam siebie przechodzi w porach wstawania :( wory pod oczami mam już do brody :(

Anko:-) lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Anko- nie myślę, że osoby które biorą leki z powodu poważnych zaleceń medycznych robią źle. Masz problemy zdrowotne musisz z nimi walczyć.

Mi chodzi o suplementy diety na odchudzanie- bo dzięki nim będziesz mogła zjeść kilo boczku z grilla ale wg reklamy tłsuz się nie wchłonie więc nie przybędzie Ci ani grama, albo robiocą małolatom wodę z mózgu kampanie- nie ćwicz, jedz co chcesz, wcinaj te tabletki a za miesiąc będziesz wyglądała jak modelka, lub inna wyrzeźbiona celebrytka.
    Leków przeciwbólowych, ani żadnych innych nie biorę profilaktycznie... Po prostu... gdybym nie miała wyjścia pewnie i ja bym się szpikowała.
    albo sumplementy dla dzieci na apetyt - rany boskie, aż się nóż w kieszenie otwiera!

Asiowa, Anel, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z dobrych informacji to wczoraj zaczęliśmy trzeci miesiąc :)

fresa, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔

Wysłany: 15 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja dziś w awanturze z domu wyszłam. A on rzucił ze w takim związku to długo malzenstwem nie pobedziemy.
    Ha!? Kto mnie przebije z moja awantura?
    Tak się wkurwilam ze nie wiem czy na usg nie skacze. Cała jestem rozwalona na kawałki.
    Pewnie dużo mojej winy w tym ze zrobiłam mu jazdę, ale moim zdaniem słusznie. Kilka lat temu wciąż jedna z podwladnych wypisywala, skończył wtedy znajomość i właściwie o niej zapomniałam. A wczoraj słyszę ze laska jest w trakcie rozwodu (wpadli ozenili się minął rok i rozwod-pogratulowac mądrości i dojrzałości).
    I widzę bo dzwonie do ojca z męża telefonu kilka połączeń z nią wczoraj. No niby miała problem a on jako szef....jak mógł odmówić!? I jeszcze wczoraj powiedziałam ze nie życzę sobie aby miał z nią kontakt, niech zleca jej sprawy komuś innemu, któremuś ze swoich kierownikow. A on zaprzecza w żywe oczy ze z nią rozmawiał. No i wyszło Szydłowiec z worka. Ja nazwałam go kłamcą on zarzucił mi brak zaufania i zapytał jak można tak żyć w małżeństwie.
    Nie wiem. Jeśli nie można, zapraszam do drzwi.
    Najlepsze ze takiej awantury nie pamiętam od 2 3 lat. Na codzień jesteśmy tak ze sobą szczęśliwi aż trafi się taki gorszy okres.
    Wiecie, jako kobiety....boje się. Nie śpimy ze sobą od ivf bo zakaz a więc już ponad 2 miesiące, nie jestem teraz taka super rozrywkowa i chodzę spać z kurami. Chyba wystraszylam się ze mogę mu nie wystarczać-choc teraz, godzinę później jest mi głupio o całą tą awanturę.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    albo sumplementy dla dzieci na apetyt - rany boskie, aż się nóż w kieszenie otwiera!

Hitem jest suplement zmniejszający popęd seksualny u nastolatków ! :D haha

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) mam pytanko myslicie ze moja beta jest w normie
    20dpo 4200 progesteron 63 (4tydz i 6dzien)
    23dpo 11700

za 2 dni mam wizyte bedzie to juz 7tydz 2 dni powinno juz bic serduszko?

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ