Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karola1990 wrote:Ja w domu jeszcze nie mam nic dla dzidzi, jeszcze zdążę
Inso masz przeczucia, że to będzie chłopczyk?
hehe
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Ja też mam upatrzony wózek, łóżeczko, meble, dekoracje, pościel, absolutnie prawie wszystko
ale niestety trzeba czekać
Ale szybko zleci
na prawdę?
To tylko ja jestem tak bardzo w tyle i jeszcze prawie nic nie mam upatrzonego i we wszystkim jestem zielona?
Nie znam się w ogóle na tych wózkach i akcesoriach -
Tinusia wrote:Mój numer 1 to póki co Baby Design Husky. Jeździłam nim, jest leciutki, miękki i zwrotny. Do tego ma fajne akcesoria w sam raz na grudzień. Ja chcę 2w1 bo fotelik sama dokupię z maxi cosi. Drugi typ to Tako Moonlight Carbon ,bo ma podwójną amortyzację. Z tym,że jak będę przejazdem z Częstochowie to zajrzę do ich sklepu firmowego,żeby pojeździć i pomacać czy aby spacerówka ma budę z ekoskóry, bo tego nie widzę w upalne dni...
owszem zima wychodziłam ale do auta i z powrotem po zakupy,do rodzicow itp. także jeśli chodzi o mnie to nic specjalnego kupować nie będę
-
alicja_ wrote:na prawdę?
To tylko ja jestem tak bardzo w tyle i jeszcze prawie nic nie mam upatrzonego i we wszystkim jestem zielona?
Nie znam się w ogóle na tych wózkach i akcesoriachtakże spoko.
-
Inso to masz dokładnie jak ja - od początku myślę, że będzie chłopak:) Mąż tak bardzo by chciał, żeby pierwszy był syn ale co nam wyszło to się okaże:)
Anko jak mnie teść porządnie zdenerwował to też aż mnie brzuch rozbolał, ale poleżałam sobie i z dzidzią wszystko ok:) U Ciebie też tak pewnie jest.
Alicja ja jestem zielona do kwadratu:P Myślę, że mam jeszcze czas na takie wybory:)alicja_, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:na prawdę?
Nie znam się w ogóle na tych wózkach i akcesoriach
Ja jeszcze w ciąży nie była to już się rozglądałam za wszystkim:P chcemy z mężem wózek retro nasz typ to ROAN MARITA można do niego wpiąć fotelik maxi cosi na przykład. Po pierwsze dobra amortyzacja bo duże pompowane koła ma. Duża gondola (a wiadomo, że dzidzi urodzi się zimą wiec to ważne). Nie podoba mi się tylko w wersji spacerowej ale myślę, że spacerówkę i tak kupimy inną taką lekką i zwrotnąTo czysta przyjemność wybierać rzeczy dla dzidziusia
Jak planowałam ślub to też baaardzo dużo w przód
Ogólnie lubię planować
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:No ja wlasnie tym bardziej wiem,ze urodzi się w zimie to wiem,ze pewnie na spacer wyjde ale dopiero może w marcu także tym bardziej nie potrzebuje jakiegoś super wozka. A wiem,ze tak będzie bo moja Mala jest zima urodzona i najwięcej spacerow to było dopiero na wiosne gdzie już siedziała i gondola nawet nie była potrzebna
owszem zima wychodziłam ale do auta i z powrotem po zakupy,do rodzicow itp. także jeśli chodzi o mnie to nic specjalnego kupować nie będę
A ja jestem za tym żeby wychodzić zimą z dzieckiem na spacery. Najpierw werandowanie a potem krótkie spacerki. To hartuje dziecko. -
alicja na tym to w sumie znac się i nie trzeba,na dobra sprawę to nawet nie ma co się sugerować Kims
każdy ma swoje zdanie na temat wozkow,lozeczek itp. itd. niektórym niepotrzebny jest np. fotelik do karmienia innym to bardzo przydatna rzecz. Także sama sobie pooglądaj,podotykaj w sklepie,porownaj,pomysl co CI tak naprawdę jest potrzebne,reszte rzeczy z czasem dokupisz a jak nie to zaraz szybko sprzedaż bo się nie sprawdzi,zobaczysz
-
annielica wrote:A ja jestem za tym żeby wychodzić zimą z dzieckiem na spacery. Najpierw werandowanie a potem krótkie spacerki. To hartuje dziecko.
-
Tinusia wrote:iNso87 to zależy właśnie czy masz zamiar wychodzić na spacer zimą czy nie. Dla mnie to akurat podstawa no chyba ,że jest poniżej -5. Od kilku lat zimy nie są tragiczne więc spokojnie będę spacerować i wietrzyć dzidziola
koleżanka z bliźniakami teraz całą zimę przechodziła, bo nie było mrozów. Wiadomo każdy zrobi tak jak uważa
wolalam siedzieć w domu a nie jak reszya moich koleżanek siedzieć w szpitalu z niemowlakiem bo nabawilo się dzięki spacerom wtedy zapalenia pluc albo oskrzeli. Dlatego sobie darowałam.
A co do hartowania to dla mnie wtedy wystarczylo zima dobrze wietrzyć pokoje,nie nastawiac na full kaloryfera i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:20
-
Ja generalnie chchiałabym wózek z gondolą, myślę przyszłościowo- raczej nie skończymy na jednym dziecku więc taki wózek może się przydać później.
Dziewczyny doświadczone powiedzcie mi:
czy fotelik do samochodu wpinany w wózek naprawdę się przydaje? Zdarzyło Wam się tego używać?
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:iNso87 to zależy właśnie czy masz zamiar wychodzić na spacer zimą czy nie. Dla mnie to akurat podstawa no chyba ,że jest poniżej -5. Od kilku lat zimy nie są tragiczne więc spokojnie będę spacerować i wietrzyć dzidziola
koleżanka z bliźniakami teraz całą zimę przechodziła, bo nie było mrozów. Wiadomo każdy zrobi tak jak uważa
Ja też uważam, że spacer to podstawa. Tak jak piszesz zimy nie są wcale jakieś mega mroźne więc nie widzę powodu, żeby dziecko całą zimę w domu trzymać. Ale oczywiście każdy robi jak uważa. -
Alicja- ja znalazłam tylko sklep w którym kupie sobie łóżeczko z całym oprzyrządowaniem. Szukałam, ponieważ chcieliśmy z Mezem zdecydować na jaki kolor malować pokój. Później sprawdziłam ofertę mebli w ikei i się załamałam.
Znalazłam łóżeczko z wyprawką taniej i bez komplikacji, natomiast szafki i komody pewnie kupie sosnowe w jysku- jak mi się nie będą podobały to je przemaluje i tyle:)