WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja starałam się o Olka ponad dwa lata więc nie szybko, ale wydaje mi się, że Anko za bardzo bierze sobie zupełnie neutralne wypowiedzi do siebie. No już chyba przesadą jest, że zwykłe info o możliwych skutkach nospy traktuje jak oskarżenie wymierzone akurat w nią. Pewnie nie jedna ma nospe w domu, ja mam, i też bierze, albo brała, więc wydaje mi się, że skoro ja wiem, że może to szkodzić, to się tym podziele, może któraś podzieli tą opinię. Tyle. Wyluzujcie trochę, bo niedługo odezwać się nie będzie można na żaden temat bo znajdzie się ktoś kto do siebie dopasuje wypowiedż i się obrazi. Zupełnie nie taki był cen mojego wpisu.

Zgadzam się z justyną jeśli coś wiemy to o tym mówimy (ja np. o usg). Ale każda z naszych ciąż jest inna i nie można ich do siebie porównywać. Jeśli ktoś musi brać leki to oczywiste jest, że bierze. Nam chodziło bardziej o sytuację, gdy ktoś nie musi a bierze coś "profilaktycznie". Albo robi usg " z ciekawości". Doskonale rozumiem, że jest tutaj dużo ciąż, które muszą być cały czas monitorowane i to jest oczywiście, że robi się to dla dobra dziecka. Co więcej to bardzo dobrze, że tak dbacie o swoje dzieciątka. Ale proszę nie kłóćmy się znowu o pierdoły.

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- ładne, lubie takie odcienie

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    justyna- ładne, lubie takie odcienie
    teraz jest taki mega wybór, że ciężko się zdecydować :/ tyle tego, że szok

7w3d 💔
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Zgadzam się z justyną jeśli coś wiemy to o tym mówimy (ja np. o usg). Ale każda z naszych ciąż jest inna i nie można ich do siebie porównywać. Jeśli ktoś musi brać leki to oczywiste jest, że bierze. Nam chodziło bardziej o sytuację, gdy ktoś nie musi a bierze coś "profilaktycznie". Albo robi usg " z ciekawości". Doskonale rozumiem, że jest tutaj dużo ciąż, które muszą być cały czas monitorowane i to jest oczywiście, że robi się to dla dobra dziecka. Co więcej to bardzo dobrze, że tak dbacie o swoje dzieciątka. Ale proszę nie kłóćmy się znowu o pierdoły.
    ja nie mam zamiaru się kłócić, ale idąc Waszym tokiem rozumowania, to Wasza wypowiedź mogła mieć też odwrotny skutek, jakaś dziewczyna mogła przeczytać, że nospa to złoooo i nie brać, a myślę, że w razie potrzeby lepiej łykać :)
    Moja siostra żarła nospe prawie całą ciąże, tak jej lekarz kazał (6 lat temu) i synek jest zdrowy :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) ciężką noc mam za soba o 5 obudził mnie taki ból głowy, że musiałam wziąć tabletkę a rzadko to robię, w sumie boli mnie do teraz. Myślę, że to przez nerwy bo tez się z chłopakiem poklocilam.. Jakieś burzowe nastroje nam się włączyły:) próbuje się zwlec z łóżka, żeby trochę ogarnąć mieszkanie a potem chcę trochę ogarnąć siebie ale z tym drugim może być trochę gorzej:)

Alicja mocno trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :) czekam na dobre wieści:)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    ja nie mam zamiaru się kłócić, ale idąc Waszym tokiem rozumowania, to Wasza wypowiedź mogła mieć też odwrotny skutek, jakaś dziewczyna mogła przeczytać, że nospa to złoooo i nie brać, a myślę, że w razie potrzeby lepiej łykać :)
    Moja siostra żarła nospe prawie całą ciąże, tak jej lekarz kazał (6 lat temu) i synek jest zdrowy :)

Oczywiście, już wcześniej pisałam, że jeśli jest potrzeba to nospa jest nawet wskazana ! Jeśli ktoś ma bezproblemową ciążę i nie musi jej brać (jak ja) to super, ale nie każda ciąża jest taka i lepiej jest wziąć nospę, żeby nie mieć skurczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina - dziękuję :)!

Dziewczyny zakończmy temat tej wrednej nospy :D !

Nadulka, annielica, Anel, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jeśli Twoja dzidzia jakimś cudem dziś ma 6cm to dziś zrobicie penatalne ? :P wiesz pytam, bo Twoja dzidzia ogólnie jest wyjątkowa to nigdy nie wiadomo jak bardzo urosła :D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:18

Flakonik lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja a jeśli Twoja dzidzia jakimś cudem dziś ma 6cm to dziś zrobicie penatalne ? :P wiesz pytam, bo Twoja dzidzia ogólnie jest wyjątkowa to nigdy nie wiadomo jak bardzo urosła :D

hahaha :D
    powiem Ci, że w normlanej ciąży byłoby to nie możliwe, ale faktycznie w mojej wszystko jest na odwrót i wszystko może się zdarzyć :D
    Prenatalne mam w innej klinice, wtedy szybko musiałabym tam się umówić :D
    Wg moich obliczeń dzidzia powinna mieć dzis max 4cm ale zobaczymy :D różnie z tą moją dzidzią bywa

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 tydzień i mój brzuszek :) powoli rośnie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb8662ad23b1.jpg

Nadulka, Eve_84, Anel, KASIA XXXX, alicja_, fresa, lilianna, kwiatakacji, Karola1990, Madzisek, Flakonik, bella88, Dagietka lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:53

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica nie do wiary ten twój brzuch.
    Wymiata!

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe, że to przez długi tułów. Ja mam krótki i ogólnie drobnej budowy zawsze byłam. Doczekasz się i swojego bebzona niedługo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uppss wkradł się chochlik, nie 10t1dz tylko 11t1dz sorka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) a ja podziele się z wami przepysznym przepisem dietetyczny/zdrowym na przekąskę lub drugie śniadanie :)

http://feed-me-better.blogspot.com/2013/11/dietetyczne-batoniki-sniadaniowe.html

właśnie się zajadam babeczkami- oczywiście można troszkę zmodyfikować przepis (ja np, zamiast drogich migdałów dałam pestki dyni ) :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:53

Anel, KASIA XXXX, Evka, lilianna, fresa, Flakonik, Dagietka lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TINUSIA ALE MASZ FIGURKE!! ulalal pieknie ;)a Annielica masz \brzusio jak na blzniaki;]

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Dziewczyny doświadczone powiedzcie mi:

czy fotelik do samochodu wpinany w wózek naprawdę się przydaje? Zdarzyło Wam się tego używać?
    na zakupy,jak Mati sie urodził, ciągle wpinałam fotelik w stelaż, bo z wozkiem było za dużo ceregieli< Dobrze też mieć isofix, taką podstawkę na stałe wpiętą w samochodzie, by łatwiej było zainstalować fotelik

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)u mnie 10t ciekawe co tam w brzuszku sie dzieje;)

Justyna bardzo ładne te płytki i beda wygodne w utrzymaniu;)

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ