X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250Zl placilam. moze teraz nie robia juz. ja juz wczesniej sie umawialam i cos wlasnie babka wspominala ale niepamietam juz co mowila :P Przede mna tez jakies babki byly na to badanie. a ty gdzie robisz?

Kourtney lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Inso na 100 procent w ciąży można brać gaviscon, jest w postaci zawiesiny albo tabletek do żucia... przebadany jest i na prawdę skuteczny, ale też niesmaczny :-/

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    250Zl placilam. moze teraz nie robia juz. ja juz wczesniej sie umawialam i cos wlasnie babka wspominala ale niepamietam juz co mowila :P Przede mna tez jakies babki byly na to badanie. a ty gdzie robisz?
    umówiłam sie wkoncu do zarotynskiego na Kremerowskiej 11 w centrum opieki matczyno plodowej za tydzien 28.05 ale jeszcze zobacze jak to bedzie i co mi powie gin w piatek na wizycie. Bo niby ona ma tez uprawnienia ale nie wiem czy robi takie badanie;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Inso na 100 procent w ciąży można brać gaviscon, jest w postaci zawiesiny albo tabletek do żucia... przebadany jest i na prawdę skuteczny, ale też niesmaczny :-/
    No ja po przeczytaniu artykulu raczej bym go nie brala. http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2013/08/zgaga-w-ciazy.html?m=1

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się miło tu wchodzi same dobre wiadomości :)) oby tak dalej ! :) trzymam kciuki za resztę wizyt i czekam na wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na razie nie nastawiam na parke. Upewnie sie jak mi przyjda wyniki z testu

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści dziewczyny bardzo się cieszę i również gratuluję :)

Inso tak widziałam nick00 minęłyśmy się w drzwiach dosłownie :) króciutka chwila bo tylko się zapoznałyśmy i ona weszła do gabinetu :)

A ja kupiłam kieckę na wesele. Ogólnie jestem wielorybem i czuję się jak wieloryb, kupiłam sukienkę szeroką bo w tych typowo odcinanych pod biustem wyglądałam jak szafa 3 drzwiowa, a tak to mogę moją wielkość zwalić na fason sukienki... masakra jak ja będę wyglądała potem :/ babki w sklepach od razu mi ciążowe sukienki pokazywały a jak wskazywałam na inne modele tylko kręciły głową:/ kolor koralowy (jak dla mnie różowy) i na dole kawałek czarnego.

• muamua Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    umówiłam sie wkoncu do zarotynskiego na Kremerowskiej 11 w centrum opieki matczyno plodowej za tydzien 28.05 ale jeszcze zobacze jak to bedzie i co mi powie gin w piatek na wizycie. Bo niby ona ma tez uprawnienia ale nie wiem czy robi takie badanie;)
    Ja u niego byłam i jestem zadowolona :)

Kate4 lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też juz po wizycie. U nas również wszystko dobrze :) Wszystkie wymiary prawidłowe, przezierność karkowa 1,5 mm. Dzidzia ma 57mm, bardzo ruchliwa, ciągle skakała i machała rączkami i nóżkami :) Wg USG to 12t+2d

Dawno mnie tu nie było, już wyjaśniam dlaczego. Otóż razem z mężem zajmujemy się również produkcją truskawek. Jak pewnie wiecie sezon sie juz powoli zaczyna. Nie ma mnie więc prawie w ogóle w domu. Musze ciągle byc na miejscu bo mamy ludzi z zagranicy do zrywania. Staram się oczywiście oszczędzać. Nie mam na razie czasu wchodzić na forum, od jakiegoś czasu nie jestem na bieżąco co sie u Was dzieje, ale postaram sie niedługo to nadrobić. Po sezonie za ok 1,5 miesiąca na pewno do Was wrócę i wszystko nadrobię :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe Grudnióweczki :)
    A to moja dzidzia:
    bedd0e95e5e05f09med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:22

Nadulka, annielica, KASIA XXXX, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, Kate4, bella88, m@rzenie, fresa, lilianna, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:20

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. gratuluje pozytywnych wizyt :)
    U nas tez wszystko w najlepszym porzadku. Moje babelki maja 7,5 i 6,9 cm . Wstepnie parka :)
    Tak skacza mi w brzuchu ze szok a ja nic narazie nie czuje ;)
    Nastepna wizyta za 2tyg - 3czerwca.

Jej Flakonik strasznie duże te Twoje Dzidzie, nie dość że dwie to jeszcze takie duże !!
    Super że wszystko dobrze :)
    Pokaż brzucha!! :))

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji, Misia26, Eve_84, kwiatuszek83 i Flakonik gratuluję Wam serdecznie. Jak ja bym już chciała znać płeć - chciałabym dziewczynkę.... ale mam inne przeczucia ;)

kwiatakacji, Eve_84 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma ktoras z was problem z tarczyca? wlasnie odebralam wynik 2,46... kontaktowalam sie z lekarzem mam odebrac recepte na euthyroxN25.nie wiem jak dlugo mam taki wynik czy to moze zaszkodzic dzidzi?

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka - to dokładnie tak jak ja, marzę o dziewczynce ale przeczucia dokładnie odwrotne..
    Jeszcze sąsiedzi mają taką maleńką córeczkę i jak widzę na balkonie te różowe śpioszki, groszki kokardki...
    Marzy mi się taka mała Księżniczka :)
    Ale oprócz przeczucia wszyscy mi mówią że będzie syn :P
    Więc nie mam złudzeń myślę że to tylko formalność :D

niezapominajka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucia na chłopca a raczej będzie dziewczyna.
    Nasz ludek:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfdf39456c5a.jpg

KASIA XXXX, Nadulka, niezapominajka, Madzisek, bella88, m@rzenie, lilianna, Karola1990, justyna14, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE DZIEWCZYNY! :*

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:20

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ