WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250Zl placilam. moze teraz nie robia juz. ja juz wczesniej sie umawialam i cos wlasnie babka wspominala ale niepamietam juz co mowila :P Przede mna tez jakies babki byly na to badanie. a ty gdzie robisz?

Kourtney lubi tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Inso na 100 procent w ciąży można brać gaviscon, jest w postaci zawiesiny albo tabletek do żucia... przebadany jest i na prawdę skuteczny, ale też niesmaczny :-/

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    250Zl placilam. moze teraz nie robia juz. ja juz wczesniej sie umawialam i cos wlasnie babka wspominala ale niepamietam juz co mowila :P Przede mna tez jakies babki byly na to badanie. a ty gdzie robisz?
    umówiłam sie wkoncu do zarotynskiego na Kremerowskiej 11 w centrum opieki matczyno plodowej za tydzien 28.05 ale jeszcze zobacze jak to bedzie i co mi powie gin w piatek na wizycie. Bo niby ona ma tez uprawnienia ale nie wiem czy robi takie badanie;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Inso na 100 procent w ciąży można brać gaviscon, jest w postaci zawiesiny albo tabletek do żucia... przebadany jest i na prawdę skuteczny, ale też niesmaczny :-/
    No ja po przeczytaniu artykulu raczej bym go nie brala. http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2013/08/zgaga-w-ciazy.html?m=1

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się miło tu wchodzi same dobre wiadomości :)) oby tak dalej ! :) trzymam kciuki za resztę wizyt i czekam na wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na razie nie nastawiam na parke. Upewnie sie jak mi przyjda wyniki z testu

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści dziewczyny bardzo się cieszę i również gratuluję :)

Inso tak widziałam nick00 minęłyśmy się w drzwiach dosłownie :) króciutka chwila bo tylko się zapoznałyśmy i ona weszła do gabinetu :)

A ja kupiłam kieckę na wesele. Ogólnie jestem wielorybem i czuję się jak wieloryb, kupiłam sukienkę szeroką bo w tych typowo odcinanych pod biustem wyglądałam jak szafa 3 drzwiowa, a tak to mogę moją wielkość zwalić na fason sukienki... masakra jak ja będę wyglądała potem :/ babki w sklepach od razu mi ciążowe sukienki pokazywały a jak wskazywałam na inne modele tylko kręciły głową:/ kolor koralowy (jak dla mnie różowy) i na dole kawałek czarnego.

• muamua Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    umówiłam sie wkoncu do zarotynskiego na Kremerowskiej 11 w centrum opieki matczyno plodowej za tydzien 28.05 ale jeszcze zobacze jak to bedzie i co mi powie gin w piatek na wizycie. Bo niby ona ma tez uprawnienia ale nie wiem czy robi takie badanie;)
    Ja u niego byłam i jestem zadowolona :)

Kate4 lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też juz po wizycie. U nas również wszystko dobrze :) Wszystkie wymiary prawidłowe, przezierność karkowa 1,5 mm. Dzidzia ma 57mm, bardzo ruchliwa, ciągle skakała i machała rączkami i nóżkami :) Wg USG to 12t+2d

Dawno mnie tu nie było, już wyjaśniam dlaczego. Otóż razem z mężem zajmujemy się również produkcją truskawek. Jak pewnie wiecie sezon sie juz powoli zaczyna. Nie ma mnie więc prawie w ogóle w domu. Musze ciągle byc na miejscu bo mamy ludzi z zagranicy do zrywania. Staram się oczywiście oszczędzać. Nie mam na razie czasu wchodzić na forum, od jakiegoś czasu nie jestem na bieżąco co sie u Was dzieje, ale postaram sie niedługo to nadrobić. Po sezonie za ok 1,5 miesiąca na pewno do Was wrócę i wszystko nadrobię :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe Grudnióweczki :)
    A to moja dzidzia:
    bedd0e95e5e05f09med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 18:22

Nadulka, annielica, KASIA XXXX, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, Kate4, bella88, m@rzenie, fresa, lilianna, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:20

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. gratuluje pozytywnych wizyt :)
    U nas tez wszystko w najlepszym porzadku. Moje babelki maja 7,5 i 6,9 cm . Wstepnie parka :)
    Tak skacza mi w brzuchu ze szok a ja nic narazie nie czuje ;)
    Nastepna wizyta za 2tyg - 3czerwca.

Jej Flakonik strasznie duże te Twoje Dzidzie, nie dość że dwie to jeszcze takie duże !!
    Super że wszystko dobrze :)
    Pokaż brzucha!! :))

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji, Misia26, Eve_84, kwiatuszek83 i Flakonik gratuluję Wam serdecznie. Jak ja bym już chciała znać płeć - chciałabym dziewczynkę.... ale mam inne przeczucia ;)

kwiatakacji, Eve_84 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma ktoras z was problem z tarczyca? wlasnie odebralam wynik 2,46... kontaktowalam sie z lekarzem mam odebrac recepte na euthyroxN25.nie wiem jak dlugo mam taki wynik czy to moze zaszkodzic dzidzi?

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka - to dokładnie tak jak ja, marzę o dziewczynce ale przeczucia dokładnie odwrotne..
    Jeszcze sąsiedzi mają taką maleńką córeczkę i jak widzę na balkonie te różowe śpioszki, groszki kokardki...
    Marzy mi się taka mała Księżniczka :)
    Ale oprócz przeczucia wszyscy mi mówią że będzie syn :P
    Więc nie mam złudzeń myślę że to tylko formalność :D

niezapominajka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucia na chłopca a raczej będzie dziewczyna.
    Nasz ludek:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfdf39456c5a.jpg

KASIA XXXX, Nadulka, niezapominajka, Madzisek, bella88, m@rzenie, lilianna, Karola1990, justyna14, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE DZIEWCZYNY! :*

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:20

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ