Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Dziewczyny ma ktoras z was problem z tarczyca? wlasnie odebralam wynik 2,46... kontaktowalam sie z lekarzem mam odebrac recepte na euthyroxN25.nie wiem jak dlugo mam taki wynik czy to moze zaszkodzic dzidzi?
    Ja miałam podobny wynik w 4tc, od dwóch lat leczę tę tarczycę - ze zmiennym skutkiem. Cały czas biorę euthyroxN50. Ostatnie badania na początku 8tc są w normie. Trzeba to kontrolować , bo niedoczynność tarczycy może prowadzić do utraty ciąży. Nie martw się i stosuj do zaleceń lekarza.

moni1403 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczne wasze dzieciaczki gratulacje :* czyli mój wynik 2.63 to tez zly TSH?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne *

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Liczne wasze dzieciaczki gratulacje :* czyli mój wynik 2.63 to tez zly TSH?
    ja przy 2,46 dostaøam lek .... ogolnie norma dla 1 trymestru to max 2,5

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 26 to zapytam, dziękuje za odpowiedz

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni, ważne jest oprócz TSH jeszcze FT4.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 0.152 i też mam iść do endokrynologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna a ma ktoras kolatania serca? albo uczucie nierownego bicia ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś z Was ma zdiagnozowaną jaskrę?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nic nie pisała o ft4 kazała podjechac po receptę i od jutra zaczynam to brać....
    Kazała zbadać tsh za 4 tyg. Ale ja zbadam wcześniej.
    Gratuluję udanych wizyt śliczne macie bobaski:-) ja juz nie mogę doczekać się środy żeby zobaczyc mego szkraba.... oby było wszystko ok .

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja tak mam, tzn takie mam odczucia :/ mowilas o tym lekarzowi ???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój brzusio rośniemy sobie :)
    http://iv.pl/images/95677783615919873480.jpg

Evka, nick nieaktualny, Madzisek, Nadulka, lilianna, KASIA XXXX, Karola1990, justyna14, Hashija, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u endokrynolog - ginekologa ale tylko w sprawie tego mojego nieszczęsnego tsh no i mam narazie się nie stresować tylko zrobić resztę badań bo jak stwierdzić to może być typowy spadek przy ciąży i może nie wymagać leczenia (przed ciążą miałam niskie ale w dolnej granicy a t3/t4 idealne) ... trochę się uspokoiłam. Teraz stresuje się kolejna wizyta - chce iść w przyszłym tygodniu na usg do giną - stresuje się bo ciążę rok temu straciłam na przełomie 8/9 tygodnia dlatego teraz czekałam z wizytą aż do 9 tyg ... MUSI BYĆ DOBRZE ! :) gratuluję kochane udanych wizyt!!!

• Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, niesamowicie duże te brzucholki już macie :) U mnie tylko delikatnie powiekszony w rejonie na wzgórkiem łonowym. Ja dalej nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie jak zacznie rosnąc;P hihih

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:20

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ja też nie mam brzucha. Moja pani doktor się śmiała , że ciążę można ręką wyczuć i że usg takie wyraźne wyszło bo brzuch malutki.

• Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno powiększoną macicę możemy same już wyczuć dłonią, ale ja jakoś nie lubię naciskać ani uciskać brzucha. Mam taki odruch, że go bronię. ;) Podczas ostatniego USG, jak jeździła mi głowicą po brzucholu i naciskała, to źle mi z tym było, czułam nawet, że akurat najeżdża na macicę....brrr ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 22:28

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ok :) 1 czerwca mam miec wyniki PAPPA. malenstwo ma 5 cm, ma nosek i wszystko jest prawidłowo.

Tarczyca 6,03 - w piatek ide do endo w trybie szybkiej reakcji :)

Smiesznie machalo łapkami :) serduszko 150 bilo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 22:27

Evka, Madzisek, nick nieaktualny, KASIA XXXX, Karola1990, m@rzenie, Nadulka, Hashija, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi - świetne wiadomości. Ciesze się ze wszystkich udanych wizyt. Wierzę, że wszystkie dobrniemy do końca w składzie jaki jest :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyna a ma ktoras kolatania serca? albo uczucie nierownego bicia ?

Ja rowniez miewam taki nierówny rytm bicia serca. Hmmm-zastanawiające bo jest nas wiecej

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ