X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    niezapominajka przykro mi bardzo:( , ale dla pewności idź może prywatnie jeszcze gdzieś na usg bo czasem ludzie są zawodni, nawet jak byli we dwoje. Nie chce Cie jakoś nastawiać, ale znam osobiście takie przypadki, że kazali już usuwać ciążę, a potem się okazywało, że jednak ktoś się pomylił i wszystko jest dobrze.

Ja usg miałam w 6tyg i teraz pewnie będę miała w 13 :/ eh mam nadzieje, że wszystko jest dobrze, żadnych leków nie biore, plamien nie mam, cycki większe, trochę mdłości, oby dzidzia była cała i zdrowa.

ah i zaczęła odczuwać "macicę powiększoną" już przy siadaniu, czuję ją w środku, że jest większa dużo i lekarz mi właśnie pokazywał jak sprawdzać jej wysokość.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak sprawdzić jej wielkość ?

Ja wczorajsze usg miałam przez pochwę to nawet nie wiem gdzie dokładnie dzidzia leży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:41

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ah i zaczęła odczuwać "macicę powiększoną" już przy siadaniu, czuję ją w środku, że jest większa dużo i lekarz mi właśnie pokazywał jak sprawdzać jej wysokość.
    czujesz taki ból nad łonem? Tak jakby ucisk? Ja czuję od paru dni takie dziwne uczucie..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Ja wczorajsze usg miałam przez pochwę to nawet nie wiem gdzie dokładnie dzidzia leży.
    dłoń wyprostowana, place złączone i bokiem od pępka w dół przesuwasz uciskając i poczujesz ja tak nisko nisko jeszcze, pewnie na wysokości kości biodrowych lub niżej :) nie wiem jak to dokładniej opisać :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Naprawde? hmm a czemu nie przez brzuch? :> wchodzilas z Mezem czy nie? ja dziś chciałam żeby Maz był przy mnie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    czujesz taki ból nad łonem? Tak jakby ucisk? Ja czuję od paru dni takie dziwne uczucie..
    bólu nie, czuje tam jakby bańke i właśnie lekki ucisk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:50

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEZAPOMINAJKA - bardzo mi przykro, bądź dzielna, doskonale cię rozumiem bo rok temu to przechodziłam ... dlatego tak bardzo boje się iść do lekarza na usg ... chciałabym to odwlec w czasie ile się da ale wiem że nic to nie pomoże dlatego umówiłam się na poniedziałek - dziś rozpoczął się 9 tydzień

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Naprawde? hmm a czemu nie przez brzuch? :> wchodzilas z Mezem czy nie? ja dziś chciałam żeby Maz był przy mnie.

W tamtym tygodniu usg prywatnie miałam przez brzuch a wczoraj mi ten ginekolog co Annielicy też robił dopochwowo bo stwierdził, że za wcześnie ;P

74863f63c6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    W tamtym tygodniu usg prywatnie miałam przez brzuch a wczoraj mi ten ginekolog co Annielicy też robił dopochwowo bo stwierdził, że za wcześnie ;P
    :o ciekawy lekarz :P hehe ja mam nadzieje,ze przez brzuch będę miała bo i miałam 2tyg temu już ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Byłam z mężem :) poprzedni raz też był, ze mną. Niektórzy lekarze twierdzą, ze dopochwowe jest dokładniejsze.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    bólu nie, czuje tam jakby bańke i właśnie lekki ucisk
    ja czuję chwilami coś podobnego do zakwasów, jakbym brzuszki robiła ;)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zrobię nagły ruch to czuję takie mocne ciągnięcie :/

nicko00 jak po wczorajszej wizycie ? :)

_nick00 lubi tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    :o ciekawy lekarz :P hehe ja mam nadzieje,ze przez brzuch będę miała bo i miałam 2tyg temu już ;)

Tak mnie też zaskakuje :) Np wczoraj tłumaczył mi, że mam bliźniaki (więc się zestresowałam bo wcześniej nikt tego nie zobaczył) i przyszła położna, która to potwierdziła więc zaczęłam już na tym łóżku obmyślać przyszłość ale dzidziuś przewrócił się i wyszło, że jest tylko jeden :)

74863f63c6.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porządku, od piątku dzidziuś urósł aż 1cm ! :) Ma już prawie 6 ;-) I tak jak pisałam post wyżej, na początku myśleli, że to bliźniaki :D

iNso87 lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick00 no to musiałaś mieć zagwostkę przez chwilę ;) kiedy masz kolejną wizytę?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah o matko no to nick mialas schiza na początku,swoja droga to dziwne,zeby lekarz widziala na USG bliźniaki a za chwile już nie? wydaje mi się,ze w tej sprawie chyba lekarz nie powinien się pomylić? podejrzewam,ze to widać dla takich specjalistow od razu.. no ale coz,nie mi osadzac ;)

Znalazlam taki o to chiński kalendarz :P mi akurat w pierwszej ciąży wg niego powinien wyjść chlopiec ale co mam Corke,teraz mi wychodzi Dziewczynka to może idąc moim szczęściem będzie chlopiec wg tego hehehe ;D
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.06 z wynikami a potem bodajże 29.06 ;-) A Ty ?

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hahah o matko no to nick mialas schiza na początku,swoja droga to dziwne,zeby lekarz widziala na USG bliźniaki a za chwile już nie? wydaje mi się,ze w tej sprawie chyba lekarz nie powinien się pomylić? podejrzewam,ze to widać dla takich specjalistow od razu.. no ale coz,nie mi osadzac ;)

Znalazlam taki o to chiński kalendarz :P mi akurat w pierwszej ciąży wg niego powinien wyjść chlopiec ale co mam Corke,teraz mi wychodzi Dziewczynka to może idąc moim szczęściem będzie chlopiec wg tego hehehe ;D
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Tak tak już to słyszałam... Ginekolog, który nie ściśnie 3 stów za wizytę to nie ginekolog. Już mi mówili, że chujowy bo hormonów mi nie wypisał przy zajebiście niskim estradiolu tylko kazał olać. A w tym samym miesiącu zaszłam w ciążę... Równie dobrze każdy gin, który wróży chłopca a wychodzi dziewczynka to konował, bo jak można pomylić pępowinę z siusiakiem??:/

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wynikami 29.06 właśnie. Oni urlop teraz będą mieli.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 faktycznie na usg były widoczne 2 pęcherzyki ale nie było w nich widocznych ludzików, a że widziałam swoją dzidzię w piątek to mnie zastanowiły też te zdjęcia. Dobrze, że się wyjaśniło chociaż ze swoją diagnozą mogli zaczekać bo ja się serio zestresowałam - nie to, że bym się nie cieszyła ale byłam baaaaardzo zdziwiona sytuacją. Jak mi potem tłumaczyli, to, że się tak ułożyło łożysko czy jakoś tak :D

iNso87 lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ