X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dajcie spokoj:-) bylo juz tak milo :-) annielica nigdzie nie idziesz, zostajesz z Nami !! nie moze tak byc ze jesli cos jest nie tak to odchodzi z forum, jest przeciez nas bardO duzo, idzie sie dogadac, moze nie z kazda ale z polowa napewno. A na reszte jak cos Nam nie pasuje przymykajmy oko.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick ja tez nie wiem i już nie draze i nie wnikam.
    Eve Kochana to kurde uwazaja i zaczynaj dzialac,zeby Cie nie dopadla temperatura jak mnie dwa dni temu :/ to jest jakas masakra wogole,dziekowac Bogu,ze przeszlo po nocy..

Eve_84 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj poszłam do laryngologa, bo katar jak był tak jest - niestety nie przepisze mi nic póki nie będzie miała wymazu. Więc zrobiłam ten wymaz z nosa i antybiogram, by w ciąży nie celować na ślepo w leki - wyniki za 7 dni. Ale czuje się fatalnie, jedyne co mogę stosować to krople prenalen - które nie działają i maść linomag na popękany w środku nos i strupki, do tego na piekące i swędzące oczy - okłady z rumianku. Eh...
    Już nie mam siły 2 tygodnie ledwo żyję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:19

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A ja dzisiaj poszłam do laryngologa, bo katar jak był tak jest - niestety nie przepisze mi nic póki nie będzie miała wymazu. Więc zrobiłam ten wymaz z nosa i antybiogram, by w ciąży nie celować na ślepo - wyniki za 7 dni. Ale czuje się fatalnie, jedyne co mogę stosować to krople prenalen - które nie działają i maść linomag na popękany w środku nos i strupki, do tego na piekące i swędzące oczy - okłady z rumianku. Eh...
    Już nie mam siły 2 tygodnie ledwo żyję...
    Dobrze, ze wziela ten wymaz i nie wypisala ot tak recepty,zawsze to wieksza pewność,ze może lepiej cos doradzi,jak leczyc.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny mnie też można już skreślić z listy, poroniłam. Cały dzień miałam brunatne upławy to normalne, niestety w nocy zaczęłam mocno krwawić, zadzwoniłam na nocną opiekę, kazali przyjechać do szpitala, tam lekarz od razu wysłał mnie na ginekologie. Bardzo krwawiłam, całe kawałki wylatywaly. Zatrzymali mnie w szpitalu, rano znow badali, lekarka wyczyściła ile mogła żeby uniknąć łyżeczkowania. Dostałam też tabletki na skurcze. Skan oczywiście formalnością był.... Popołudniu puścili mnie do domu.
    A dzis rano mialam miec pierwsze spotkanie prenatalne z położną i dostałam list z datą skanu 12tygodniowego - dobili mnie tylko....

Mam konflikt serologiczny, po 10tyg łożysko kończy się formować i powoli zaczyna przyłączać się do systemu matki i dziecko ni z ciałka żółtego a matki zaczyna czerpać więc możliwość jest taka że moj organizm odrzucił płód poniważ miał + po ojcu. Oczywiście to tylko teoria nie da się ustalić przyczyn.

Jak wiecie miałam dużo obaw, pczeczuwałam że objawy za małe, prywatny skan nawt mialam w 8 tyg bo sie martwilam ze cos jest nie tak. Powiem Wam szczerze że cały czas ten niepokój miałam, mało kto o ciąży wiedział a o pierwszym dziecu zaraz po teście rodzicom mówiłam i przyjaciółkom a tym razem nic, tylko 2 osoby oprocz męża wiedzialy no i Wy. Poprostu ziściły się moje obawy. WIęc jednak nie jest to mitem że brak objawów to nic dobrego - może nie reguła ale jednak duża przesłanka...

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Evka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Inso, wiem...pierdziele popękane naczynka - ide zagotować wodę na inhalacje, chce poczuć ulgę:(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to ciekawi mnie kiedy otworzą u mnie w miescie Agata Meble?:P dobrze by było,zeby za miesiąc,dwa akurat na zakupy dla mnie do domu i żeby jeszcze promocje były hehe ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin M :o o matko... co się dziś dzieje ;/ bardzo mi przykro! to co napisalas jest bardzo przykre,ze wogole takie konflikty istnieja.. brak slow normalnie..

Evka strasznie Ci wspolczuje,bo ja wiem co znaczy choroba,kazda dobija..

Justine M lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny! Dajcie spokoj:-) bylo juz tak milo :-) annielica nigdzie nie idziesz, zostajesz z Nami !! nie moze tak byc ze jesli cos jest nie tak to odchodzi z forum, jest przeciez nas bardO duzo, idzie sie dogadac, moze nie z kazda ale z polowa napewno. A na reszte jak cos Nam nie pasuje przymykajmy oko.
    Masz racje spokoj przede wszystkim kazdy ma swoje zdanie i nie ma sie o co sprzeczac:) Annielica zostajesz :))

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A tak z innej beczki to ciekawi mnie kiedy otworzą u mnie w miescie Agata Meble?:P dobrze by było,zeby za miesiąc,dwa akurat na zakupy dla mnie do domu i żeby jeszcze promocje były hehe ;)
    Z Białegostoku jesteś tak ? To chyba pod koniec lata 2015r :)

74863f63c6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:21

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    No i dopadło mnie przeziębienie... Wyszłam wcześniej z pracy i jutro pracuję z domu. Przeleze przez weekend to może mi przejdzie. Piję herbatę z sokiem malinowym i czekam na Prenalen, bo mąż ma kupić w aptece.
    Oj, nie podoba mi sie taki stan...

zdrowiej szybciutko!

Eve_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M strasznie mi przykro skad to sie wszystko bierze:( Trzymaj sie ; (

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nikt tu się nie sprzecza,i nikt tu nie powiedział,ze zdania własnego nie można wypowiedzieć,i idąc za tym zdaniem miałam prawo do wypowiedzenia się dla nick na temat Jej badania,a to,ze osoba trzecia wstraca jeszcze swoje zdanie..no ok..to forum,ma prawo ale nie z takimi tekstami oburzenia bo nikt nic zlego nie powiedział i nikt nie miał nic takiego na myśli i sadze,ze można wtedy się wstrzymać i nie pisać nic albo napisac to w innej tonacji a nie uzywac wulgaryzmu i podniesionego tonu i mysle,ze już nikt nie powinien komentować tego,bo to nie ma sensu,bo z trzech postow trzech osob zrobi się zaraz znowu zamieszanie niepotrzebne,a Anielicy nikt tu nie wygania i to co napisala to jest Jej wyłącznie sprawa jak zrobi. Nikt tu na Nia nie jest obrażony.

_nick00 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Z Białegostoku jesteś tak ? To chyba pod koniec lata 2015r :)
    Tak, to trochę późnawo ;) mogli by pod koniec nast. msc to akurat by było hehe najwyżej poczekam i będę spala na podłodze :P

_nick00 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas teraz też czeka generalny remont ale jakoś nie jestem w stanie usiąść i konkretnych mebli wybrać. Zazdroszczę Wam tego zorganizowania :D

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke pod koniec ciazy czy jakos niedlugo ja chcialabym pomalu zaczac juz za miesiac j niewiem czy to nie za wczesnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M - baaaaardzo mi przykro. :( nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć. :(

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:36

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ