Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick ja wybieram i organizuje,Maz z Tata moim robia i było by wszystko super extra żeby nie to,ze idzie im zolwim tempem ;) ale nie narzekam az tak bardzo bo wiadomo kosztów zero za robociznę no i jak to u siebie robi się porządnie,choc nie mowie,ze fachowiec zle by zrobil ale niekotrzy robia na czas. Ja z mebli tez wiem już co chce także kwestia tego gdzie szukac na necie szukam ale i tak w sklepie cos podobnego wybieram ;)
    dobrze,ze kolory scian paneli itp. mam za sobą bo już kupione w piwnicy leza. Najgorsze te przecieranie i gruntowanie scian,sufitow..bo to wlasnie zajmuje :/ ale już sa na finiszu i potem z gorki :)

Misia ja chciałabym już ale wstrzymam się do 7 msc chyba.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Dziewczyny kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke pod koniec ciazy czy jakos niedlugo ja chcialabym pomalu zaczac juz za miesiac j niewiem czy to nie za wczesnie:)

Misia ja tez w czerwcu bede chciala juz zaczac skupywac rzeczy bo pozniej na raz tego nie ogarne napewno. Córka do szkoly idzie od września, wiec wydatek na wydatku ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka - myślę, że nie wcześniej jak we wrześniu. Choć nie powiem, czekam na ten moment jak na szpilkach - tak bardzo już chciałabym popaść w pieluszkowy zakupoholizm.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Misia ja tez w czerwcu bede chciala juz zaczac skupywac rzeczy bo pozniej na raz tego nie ogarne napewno. Córka do szkoly idzie od września, wiec wydatek na wydatku ;)
    Tak jak moja. 1 klasa? :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po swoja Mala,milego dnia Dziewczyny mimo wszystko i mam nadzieje,ze już dzisiejsze wiadomości będą same szczęśliwe!
    Jeszcze raz Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu Waszych strat :(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 Dwukrotnie zazdroszczę:D U nas pocić się będą szwagry, którzy mają swoje firmy i jako, ze pojawił się u nas dzidziuś to muszą gdzieś upchać w kalendarz. Jeden przylatuje na miesiąc do Polski i zamiast odpoczywać będzie działać a drugi zaraz po nim ma robić po godzinach swoich lub w jakiś lukach więc mam nadzieję, że do porodu się wyrobią.

Mój kochany jest informatykiem, mechanikiem, uwielbia naprawiać, tworzyć elektroniczne rzeczy i tym się w domu zajmuje ale niestety jeśli chodzi o wykończeniówkę to nie chcę aby na naszym mieszkanku się uczył :D

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po malu tez bedziemy kupywac w czerwcu bo naraz beda za duze koszta ale chcialabym juz znac plec zeby wybrac odpowiednie kolory:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso dokladnie 1 klasa :D troche mnie to przeraza powiem szczerze, chociaz wiem, ze sobie da rade :_) jak córa zareagowała na wiesc o rodzenstwie??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki my zaczniemy od lipca juz na calego kupowac. Chociaz napewno na dzien dziecka kupie jaka czapeczke lub body ;-) poki co czekamy na plec bo nie wiemy na jako pokoj umalowac, a wlasnie skonczylismy wykanczqc mieszkanie i poki co stoi bialy :-)

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam dzisiaj badania krwi i moczu. Jestem zalamana bo w moczu ilosc bakteri przekroczona 5 krotnie i wysokie bilirubiny- to niby od watroby, a do tego tsh bardzo niskie ft3 gorna granica. Rece mi opadly. Wieczorem mam wizyte u endokrynologa. Martwie sie o dziecko.:( przecoez takie bakterie w moczu tez sa niebezpieczne....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M bardzo mi przykro , trzymaj się i nie poddawaj

Justine M lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić :) mój synek zaczyna pełzać, to jeszcze nie raczkowanie, ale jestem z niego mega dumna :)

Madzisek, _nick00, KASIA XXXX, Hashija, nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Niestety dziewczyny mnie też można już skreślić z listy, poroniłam. Cały dzień miałam brunatne upławy to normalne, niestety w nocy zaczęłam mocno krwawić, zadzwoniłam na nocną opiekę, kazali przyjechać do szpitala, tam lekarz od razu wysłał mnie na ginekologie. Bardzo krwawiłam, całe kawałki wylatywaly. Zatrzymali mnie w szpitalu, rano znow badali, lekarka wyczyściła ile mogła żeby uniknąć łyżeczkowania. Dostałam też tabletki na skurcze. Skan oczywiście formalnością był.... Popołudniu puścili mnie do domu.
    A dzis rano mialam miec pierwsze spotkanie prenatalne z położną i dostałam list z datą skanu 12tygodniowego - dobili mnie tylko....

Mam konflikt serologiczny, po 10tyg łożysko kończy się formować i powoli zaczyna przyłączać się do systemu matki i dziecko ni z ciałka żółtego a matki zaczyna czerpać więc możliwość jest taka że moj organizm odrzucił płód poniważ miał + po ojcu. Oczywiście to tylko teoria nie da się ustalić przyczyn.

Jak wiecie miałam dużo obaw, pczeczuwałam że objawy za małe, prywatny skan nawt mialam w 8 tyg bo sie martwilam ze cos jest nie tak. Powiem Wam szczerze że cały czas ten niepokój miałam, mało kto o ciąży wiedział a o pierwszym dziecu zaraz po teście rodzicom mówiłam i przyjaciółkom a tym razem nic, tylko 2 osoby oprocz męża wiedzialy no i Wy. Poprostu ziściły się moje obawy. WIęc jednak nie jest to mitem że brak objawów to nic dobrego - może nie reguła ale jednak duża przesłanka...

To twoja 2 ciąża? Konflikt strologiczny jest przy 2 ciąży. Strasznie mi przykro tulę bardzo mocno ...

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Justine M - bardzo Wam współczuje ;* zycze siły zebyscie to przetrwały...

Justine M lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze mozna liczyc na wasze wsparcie. Ja tez sie wypisuje z tego forum bo kazdy moj post jest ignorowany. Zycze udanych i bezproblemowych ciaz.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli spokojnie, post zawsze można przegapić, mnie się to zdarza bardzo często i potem się wracam jak któraś dziewczyna o czymś wspomni, idź na spokojnie do endokrynologa a co wyników moczu to zadzwoń do gina, ja wbpierwszej ciąży bez żadnych objawów nagle z dnia na dzień zaczęłam siać domieszką krwi, gin na telefon kazał zrobić badanie moczu i wyszły mi leukocyty, bakterie, białko i krwinki, to była zwykła infekcja i skończyło się na urosepcie albo urinalu (już nie pamiętam) i na drogo dzień śladu krwi nie było a cztery dnia później wyniki już w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 16:19

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli na pewno endokrynolog przepisze ci cos i cie uspokoi . Ja sie na tym nie znam osobiscie nigdy nie mialam nic zlego z moczem i z bakteriami. Ale na.pewno nic nie bedzie dzidzi jak szybko zaczniesz sie leczyc

Justine M strasznie mi przykro. Czemu takie wiesci dzisiaj :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mi przykro z powodu waszych strat :( polece wam to samo co ilonie jak bedziecie chcialy to napiszcie do nas na watku o poronieniu na OvuFriend. Sa tam swietne dziewczyny, zawsze wam pomoga w gorsze dni :*

Ja dzis bylam na dodatkowej wizycie, a wlasciwie na kontroli po szpitalu. W ostatnim tygodniu spedzilam kilka dni na oddziale ze wzgledu na plamienia. Na szczescie wszystko sie juz uspokoilo, biore luteine i jest dobrze :) moj szkrab ma sie dobrze, brykal dzis w brzuszku :) serduszko pieknie bije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:51

nick nieaktualny, Madzisek, _nick00, Nadulka, justyna14, bella88, nick nieaktualny, KASIA XXXX, Hashija, nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai sliczne malenstwo oby te nasze pociechy rosly duze i zdrowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorothy wrote:
    Witam wszystkie Mamusie. :)

Od dwóch lat starałam się z moim narzeczonym o dzidzię a od pięciu miesięcy zaczęłam korzystać z OvuFriend, gdzie mogłam swobodnie obliczać swoje szanse i z nadzieją, że nam się uda... Udało się! :) Jestem w 8 tygodniu ciąży a termin mam na 26 grudnia. :)

Pozdrawiam Was serdecznie! I gratuluję brzuszków! :)

Witaj wsród grudniówek :* Wybacz ze tak pozno cie witam ale nie bylam ostatnio na bieząco ;)
    Gratulacje ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ