Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick ja wybieram i organizuje,Maz z Tata moim robia i było by wszystko super extra żeby nie to,ze idzie im zolwim tempem
ale nie narzekam az tak bardzo bo wiadomo kosztów zero za robociznę no i jak to u siebie robi się porządnie,choc nie mowie,ze fachowiec zle by zrobil ale niekotrzy robia na czas. Ja z mebli tez wiem już co chce także kwestia tego gdzie szukac na necie szukam ale i tak w sklepie cos podobnego wybieram
dobrze,ze kolory scian paneli itp. mam za sobą bo już kupione w piwnicy leza. Najgorsze te przecieranie i gruntowanie scian,sufitow..bo to wlasnie zajmujeale już sa na finiszu i potem z gorki
Misia ja chciałabym już ale wstrzymam się do 7 msc chyba. -
Misia26 wrote:Dziewczyny kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke pod koniec ciazy czy jakos niedlugo ja chcialabym pomalu zaczac juz za miesiac j niewiem czy to nie za wczesnie:)
Misia ja tez w czerwcu bede chciala juz zaczac skupywac rzeczy bo pozniej na raz tego nie ogarne napewno. Córka do szkoly idzie od września, wiec wydatek na wydatku -
iNso87 Dwukrotnie zazdroszczę
U nas pocić się będą szwagry, którzy mają swoje firmy i jako, ze pojawił się u nas dzidziuś to muszą gdzieś upchać w kalendarz. Jeden przylatuje na miesiąc do Polski i zamiast odpoczywać będzie działać a drugi zaraz po nim ma robić po godzinach swoich lub w jakiś lukach więc mam nadzieję, że do porodu się wyrobią.
Mój kochany jest informatykiem, mechanikiem, uwielbia naprawiać, tworzyć elektroniczne rzeczy i tym się w domu zajmuje ale niestety jeśli chodzi o wykończeniówkę to nie chcę aby na naszym mieszkanku się uczył -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny odebralam dzisiaj badania krwi i moczu. Jestem zalamana bo w moczu ilosc bakteri przekroczona 5 krotnie i wysokie bilirubiny- to niby od watroby, a do tego tsh bardzo niskie ft3 gorna granica. Rece mi opadly. Wieczorem mam wizyte u endokrynologa. Martwie sie o dziecko.
przecoez takie bakterie w moczu tez sa niebezpieczne....
-
Justine M wrote:Niestety dziewczyny mnie też można już skreślić z listy, poroniłam. Cały dzień miałam brunatne upławy to normalne, niestety w nocy zaczęłam mocno krwawić, zadzwoniłam na nocną opiekę, kazali przyjechać do szpitala, tam lekarz od razu wysłał mnie na ginekologie. Bardzo krwawiłam, całe kawałki wylatywaly. Zatrzymali mnie w szpitalu, rano znow badali, lekarka wyczyściła ile mogła żeby uniknąć łyżeczkowania. Dostałam też tabletki na skurcze. Skan oczywiście formalnością był.... Popołudniu puścili mnie do domu.
A dzis rano mialam miec pierwsze spotkanie prenatalne z położną i dostałam list z datą skanu 12tygodniowego - dobili mnie tylko....
Mam konflikt serologiczny, po 10tyg łożysko kończy się formować i powoli zaczyna przyłączać się do systemu matki i dziecko ni z ciałka żółtego a matki zaczyna czerpać więc możliwość jest taka że moj organizm odrzucił płód poniważ miał + po ojcu. Oczywiście to tylko teoria nie da się ustalić przyczyn.
Jak wiecie miałam dużo obaw, pczeczuwałam że objawy za małe, prywatny skan nawt mialam w 8 tyg bo sie martwilam ze cos jest nie tak. Powiem Wam szczerze że cały czas ten niepokój miałam, mało kto o ciąży wiedział a o pierwszym dziecu zaraz po teście rodzicom mówiłam i przyjaciółkom a tym razem nic, tylko 2 osoby oprocz męża wiedzialy no i Wy. Poprostu ziściły się moje obawy. WIęc jednak nie jest to mitem że brak objawów to nic dobrego - może nie reguła ale jednak duża przesłanka...
To twoja 2 ciąża? Konflikt strologiczny jest przy 2 ciąży. Strasznie mi przykro tulę bardzo mocno ...
-
nick nieaktualny
-
Puli spokojnie, post zawsze można przegapić, mnie się to zdarza bardzo często i potem się wracam jak któraś dziewczyna o czymś wspomni, idź na spokojnie do endokrynologa a co wyników moczu to zadzwoń do gina, ja wbpierwszej ciąży bez żadnych objawów nagle z dnia na dzień zaczęłam siać domieszką krwi, gin na telefon kazał zrobić badanie moczu i wyszły mi leukocyty, bakterie, białko i krwinki, to była zwykła infekcja i skończyło się na urosepcie albo urinalu (już nie pamiętam) i na drogo dzień śladu krwi nie było a cztery dnia później wyniki już w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 16:19
-
nick nieaktualnyPuli na pewno endokrynolog przepisze ci cos i cie uspokoi . Ja sie na tym nie znam osobiscie nigdy nie mialam nic zlego z moczem i z bakteriami. Ale na.pewno nic nie bedzie dzidzi jak szybko zaczniesz sie leczyc
Justine M strasznie mi przykro. Czemu takie wiesci dzisiajKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny strasznie mi przykro z powodu waszych strat
polece wam to samo co ilonie jak bedziecie chcialy to napiszcie do nas na watku o poronieniu na OvuFriend. Sa tam swietne dziewczyny, zawsze wam pomoga w gorsze dni :*
Ja dzis bylam na dodatkowej wizycie, a wlasciwie na kontroli po szpitalu. W ostatnim tygodniu spedzilam kilka dni na oddziale ze wzgledu na plamienia. Na szczescie wszystko sie juz uspokoilo, biore luteine i jest dobrzemoj szkrab ma sie dobrze, brykal dzis w brzuszku
serduszko pieknie bije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:51
Flakonik, Madzisek, _nick00, Nadulka, justyna14, bella88, alicja_, KASIA XXXX, Hashija, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorothy wrote:Witam wszystkie Mamusie.
Od dwóch lat starałam się z moim narzeczonym o dzidzię a od pięciu miesięcy zaczęłam korzystać z OvuFriend, gdzie mogłam swobodnie obliczać swoje szanse i z nadzieją, że nam się uda... Udało się!Jestem w 8 tygodniu ciąży a termin mam na 26 grudnia.
Pozdrawiam Was serdecznie! I gratuluję brzuszków!
Witaj wsród grudniówek :* Wybacz ze tak pozno cie witam ale nie bylam ostatnio na bieząco
Gratulacje
Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość