X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 a na co masz najbardziej ochote? U nas jest konflikt ale moj gin powiedzial ze najczesciej wystepuje w 2 ciazy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy Olku : słodkie, wstręt do mięsa, ogórki zielone - generalnie mizzeria do każdego obiadu, brak jakichkolwiek mdłości, wymiotów, zgaga, cera super, włosy super

teraz: słodkie toleruje , ale bez szału, mięso <3, ogórki kiszone, wszystko co kwaśne, wieczne mdłości, cera tragiczna

No zobaczymy jak będzie tym razem :)

7w3d 💔
  • blackwidow Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję niezapominajka i Justine tego co teraz przechodzicie. Trzymajcie się ciepło i wierzcie, że niedługo będzie wszystko w porządku.

Dawno Dziewczyny się nie odzywałam, ale przechodziłam jakieś załamanie i nie chciałam Was smędzić moimi problemami. Trafiliśmy do szpitala na patologię ciąży ze względu na straszny ból brzucha i plamienia. Ciągle był sam pęcherzyk i to lekarzy martwiło, aż w końcu pojawił się zarodek z serduszkiem. Wypisano nas do domu. Zagrożenie poronienia minęło. Dostałam L4 i luteinę 2x1.

Co u mnie:
    w poniedziałek byłam na kolejnej wizycie i maluszek ma 13,4 mm. Serduszko biło. Termin porodu nie zmienił się. Dzisiaj rozpoczęliśmy 9 tydzień. Następna wizyta 9 czerwca i wtedy będę miała założoną kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania( toksoplazmoza i glukoza. Zapisałam się na badania prenatalne na 10.06. Na wadzę spadło już 5 kg od początku ciąży. Prawie nic nie jem bo wszystko mnie odrzuca.

Chciałabym się Was poradzić bo już mam dość. Dzwoniła właśnie szwagierki siostra i mówi do mnie, że jej fasolka ma już 22 mm i to dopiero 7 tydzień i miała rodzić tydzień przede mną a teraz przesunął jej się termin na styczeń. Trochę mnie to zdziwiło ponieważ moje ma 13,4 mm i dzisiaj rozpoczęliśmy wg usg 9 tydzień. Dodatkowo jej gin powiedział, że dopiero teraz pojawiło się ciałko żółte. Co wydało mi się dziwne. Jak powiedziałam, że ja miałam wcześniej to powiedziała, że to ze mną jest źle bo będę miała przednie łożysko. Jakieś dziwne mi to wszystko się wydaje.

Hashija, Dagietka lubią tę wiadomość

34bwyx8dfrphd6vt.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Was nadrobiłam i mogę pisać jak po USG.
    Bylam z Mezem w gabinecie :) Maz wszystko widział i się strasznie cieszyl,mowil,ze patrzyl na monitor i widział jak Dzidzia się rusza :D a ja ledwo widziałam bo lezalam obok monitoru a badanie trwalo 5minut? hehe ale to nic ma fotke :) chociaż tyle ;)
    Jeśli chodzi o Dzidźke to jest ok termin na 3.12 czyli jeden dzień mamy do tylu ale to nic ;) to tylko jeden dzień,wody płodowe w normie, CRL 5,42 NB widoczne :) NT 1,5mm czyli wszystko ok :))

A to Maluch :D Dobry Wieczor! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:50

alicja_, blackwidow, Kate4, balbo, Madzisek, kwiatakacji, KASIA XXXX, justyna14, bella88, Hashija, _nick00, lilianna, m@rzenie, Nadulka, Dagietka, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Dziewczyny wiem, zdrowie najważniejsze, ale tak bardzo liczyłam na to że, jeszcze troche czasu popracuje bez przeszkód - wytrzymałam mdłosci, zmęczenie, ale z bólem gorzej.
    Wiem, nie powinnam tak myśleć, ale mam po prostu głupie uczucie, że jak nie dam rady w pracy, to znaczy, że zawdiodłam... Pogadam o tym w poniedziałek z ginem, może on przemówi mi do rozsadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slodkie i ogorki kiszone kwasne nie bardzo mdlosci sporadyczne i czasem zgaga twarz dekolt i plecy tragedia wysyp jak nigdy wstyd gdziekolwiek wyjsc:)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Bylam z Mezem w gabinecie :) Maz wszystko widział i się strasznie cieszyl,mowil,ze patrzyl na monitor i widział jak Dzidzia się rusza :D a ja ledwo widziałam bo lezalam obok monitoru a badanie trwalo 5minut? hehe ale to nic ma fotke :) chociaż tyle ;)
    Jeśli chodzi o Dzidźke to jest ok termin na 3.12 czyli jeden dzień mamy do tylu ale to nic ;) to tylko jeden dzień,wody płodowe w normie, CRL 5,42 NB widoczne :) NT 1,5mm czyli wszystko ok :))

qx7abn.jpg

<3 <3 o ja cie o ja cie! jaka fajna dzidzia! Gratulacje mama! :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Ja slodkie i ogorki kiszone kwasne nie bardzo mdlosci sporadyczne i czasem zgaga twarz dekolt i plecy tragedia wysyp jak nigdy wstyd gdziekolwiek wyjsc:)

ja mam to samo! armagedon na twarzy!

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisze co u mnie ;)
    Wiec z dzidzią ok....jest starsza o 5 dni...ma 4,4cm-11t2d ;) NT 0,8mm wiec w jak najlepszej normie. Serduszko bije pięknie...łezki poleciały jak je usłyszałam ;)
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie ;)

alicja_, iNso87, Madzisek, balbo, kwiatakacji, KASIA XXXX, justyna14, lilianna, m@rzenie, Nadulka, Dagietka, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • blackwidow Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

qx7abn.jpg
    gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że wszystko w porządku. :):)

iNso87 lubi tę wiadomość

34bwyx8dfrphd6vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackwidow wrote:
    Współczuję niezapominajka i Justine tego co teraz przechodzicie. Trzymajcie się ciepło i wierzcie, że niedługo będzie wszystko w porządku.

Dawno Dziewczyny się nie odzywałam, ale przechodziłam jakieś załamanie i nie chciałam Was smędzić moimi problemami. Trafiliśmy do szpitala na patologię ciąży ze względu na straszny ból brzucha i plamienia. Ciągle był sam pęcherzyk i to lekarzy martwiło, aż w końcu pojawił się zarodek z serduszkiem. Wypisano nas do domu. Zagrożenie poronienia minęło. Dostałam L4 i luteinę 2x1.

Co u mnie:
    w poniedziałek byłam na kolejnej wizycie i maluszek ma 13,4 mm. Serduszko biło. Termin porodu nie zmienił się. Dzisiaj rozpoczęliśmy 9 tydzień. Następna wizyta 9 czerwca i wtedy będę miała założoną kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania( toksoplazmoza i glukoza. Zapisałam się na badania prenatalne na 10.06. Na wadzę spadło już 5 kg od początku ciąży. Prawie nic nie jem bo wszystko mnie odrzuca.

Chciałabym się Was poradzić bo już mam dość. Dzwoniła właśnie szwagierki siostra i mówi do mnie, że jej fasolka ma już 22 mm i to dopiero 7 tydzień i miała rodzić tydzień przede mną a teraz przesunął jej się termin na styczeń. Trochę mnie to zdziwiło ponieważ moje ma 13,4 mm i dzisiaj rozpoczęliśmy wg usg 9 tydzień. Dodatkowo jej gin powiedział, że dopiero teraz pojawiło się ciałko żółte. Co wydało mi się dziwne. Jak powiedziałam, że ja miałam wcześniej to powiedziała, że to ze mną jest źle bo będę miała przednie łożysko. Jakieś dziwne mi to wszystko się wydaje.

od załamań to my tu jesteśmy! następnym razem jak będzie Ci źle to spokojnie wchodź tutaj i melduj! od tego jesteśmy!
    Cieszę się, że pojawiło się serduszko <3 i że wszystko z dzidziunią ok!:)

U mnie też waga leci niestety.. Mówił Ci coś gin na ten temat? Ja troche się martwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Ja też pisze co u mnie ;)
    Wiec z dzidzią ok....jest starsza o 5 dni...ma 4,4cm-11t2d ;) NT 0,8mm wiec w jak najlepszej normie. Serduszko bije pięknie...łezki poleciały jak je usłyszałam ;)
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie ;)

Gratulacje!:) superowo!:) o płci jeszcze nic nie wiesz?
    Czekamy na fotkę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 gratuluje sliczny maluszek ja to nic nie widzialam moj tylko widzial malenstwo jak sie ruszalo i byl bardzo wzruszony u nas NT wynosi 0.8 mm:)

Balbo nie mozesz tak mowic ze zawiodlas w pracy idz do lekarza i wez zwolnienie odpoczywaj i duzo lez:)

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no niestety jeszcze nie...ale mam nadzieje że na prenatalnych mi juz powiedzą ;)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja mam to samo! armagedon na twarzy!
    U mnie wszedzie i to wyglada okropnie mysle ze to moze wina duphastonu:/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po lutku i na początku ciąży tez był wysyp ale tak patrze,ze teraz już mi się uspokoilo na twarzy,nawet Maz zauwazyl także nie wiem ocb> hormony mniej już szaleją czy co :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba hormony zaczynaja dopiero szalec dzis mojemu zrobilam awanture ze sie niby oglada za innymi bo ja prztylam i wogole zacaelam najpierw plakac pozniej sie sama z siebie smiac. Dzis zakupilam sobie ciazowe getry bo niestety juz moje stare rzeczy zaczynaja uciskac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    U mnie wszedzie i to wyglada okropnie mysle ze to moze wina duphastonu:/

ja powoli będę zmniejszać dawkę więc mam nadzieje, że się poprawi..
    ale zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmniejszylismy z 3 na 2 i lekarz tez mowil ze bedziemy odstawiac

alicja_ lubi tę wiadomość

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ