Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
balbo wrote:konkretnie to nie wiadomo, według zdjęc rtg i tomografu wszytsko z moimi kręgami jest w porządku, tylko lekka skolioza. Jednak raz na 3-4 lata dopada mnie trwający około tygodnia ścinający z nóg ból. Dzieje się tak najprawdopodobniej dlatego, że w dzieciństwie upadłam na kość ogonową w wyniku potracenia przez samochód, bolało bardzo...i od tego czasu instynktownie napianam mięsnie przy kręgosłupie w tym odcinku (w sytuacjach stresowych, z obawy żeby nie zaczeło znów boleć, w wyniku dłuższego przeciążenia, dłuższego stania). No i takie napianie, prowadzi do stanów zapalnych...
Kurcze, to faktycznie, takie stłuczenia mogą wychodzić po latach. A miałaś jakąś rehabilitację? Jak masaże Ci pomagają to może warto się na takie zapisać? -
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:chyba mnie przekonałaś!
Tak sobie ostatnio gadaliśmy z moim Jackiem… i gdyby oni mieli przechodzić ciąże i później rodzić to ja nie wiem czy przyrost naturalny byłby tak duży jak jest…
Tak na prawdę po cichu marzę o dziewczynce, ale oczywiście jak będzie chłopak to będę kochać tak samo mocno!! Ważne żeby zdrowe było dzieciątko.
Hehe alcija_ to dokładnie tak jak mój, ostatnio powiedział że on gdyby tylko mógł to by chodził za mnie w tej ciąży i urodził, ale uświadomiłam go że nie dałby rady:P
Oh ja też marzę o dziewczynceBardzo baaardzo
Ale oczywiście - byle zdrowe
Ale życzę nam tych dziewczynek
Twoje to na pewno Laskazdziwię się jak będzie inaczej
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Hehe alcija_ to dokładnie tak jak mój, ostatnio powiedział że on gdyby tylko mógł to by chodził za mnie w tej ciąży i urodził, ale uświadomiłam go że nie dałby rady:P
Oh ja też marzę o dziewczynceBardzo baaardzo
Ale oczywiście - byle zdrowe
Ale życzę nam tych dziewczynek
Twoje to na pewno Laskazdziwię się jak będzie inaczej
oby było tak jak mówisz kochana!
Generalnie ja mam progesteron na dzień dzisiejszy na poziomie 69 gdzie norma jest do 52 (twarz wygląda jak po wojnie) - więc może coś w tym jest -
Evka wrote:Kurcze, to faktycznie, takie stłuczenia mogą wychodzić po latach. A miałaś jakąś rehabilitację? Jak masaże Ci pomagają to może warto się na takie zapisać?
Rehabiltacja, pt basen, joga i trochę masaży.
Niech mi tylko gin pozowli na basen wrócić, a będe szczesliwa:) -
Byłam u innego gina, w prywatnym gabinecie ma super sprzęt, ale niestety powiedział to samo
Mam czekać, aż organizm się zacznie oczyszczać sam, do szpitala pojechać dopiero jak zacznę krwawić. Takie czekanie na samoistne poronienie pozwoli na ochronę szyjki, która jeśli sama się otworzy, będzie miała szansę szybciej się zregenerować. Tłumaczę sobie, że lepiej teraz samo się zadziało, że zarodek mógł mieć wady, niż za 2 tyg po prenatalnych sama musiałabym podjąć decyzję czy chcę mieć chore dziecko..
Gin powiedział też, że dopóki bolą cycki i są obrzmiałe nie ma powodów do stresu. U mnie luteina wszystko sztucznie podtrzymywała, ciąża nie żyła od 4-5 dniTylko te piersi odpuściły
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kate4 wrote:niezapominajka to straszne jak musisz sie teraz czuc, ale kontroluj organizm bo moze jednak bedzie konieczne łyzeczkowanie;/ sciskam Cie mocno;*
Pocieszył, że nie będę musiała robić półrocznej przerwy w staraniach, bo po pierwszym naturalnym @ powinno już być dobrze.
-
nick nieaktualnyJustine współczuję. Trzymaj się.
Ja dzisiaj strasznie zmęczona i znowu bez apetytu. Też mnie głowa boli ale lekarka mówiła, że tak może być. Mam wrażenie, że coś mnie jednak rozkłada, albo to takie ogólne osłabienie - a miało być lepiej. A co do zaleceń z wczorajszej wizyty to mam dalej brać kwas foliowy -15 mg - dziecku już nie jest potrzebny ale poprawia morfologię. Mam zacząć brać witaminy - to też ze względu na moją morfologię , zrobić wyniki ASPAT i ALAT oraz biocenozę pochwy z antybiogramem - to przez to swędzenie - reszta bez zmian - no oczywiście przytyć, ale to ponoć samo się ruszy jak apetyt wróci i unikać słodyczy , a to już skrzywienie mojej lekarki. -
nick nieaktualnyniezapominajka wrote:Poczekam do poniedziałku, lekarz powiedział, ze jeśli odstawię luteinę, 2-3 dni i wszystko puści. Jeśli przez weekend się nie ruszy, pojadę do szpitala i niech tam podejmą już decyzję
Pocieszył, że nie będę musiała robić półrocznej przerwy w staraniach, bo po pierwszym naturalnym @ powinno już być dobrze.
-
balbo szalona kobieto po cholere ryzykujesz swoje zdrowie i dziecka? marsz na zwolnienie na tydzień i leż na twardym. Nie rozumiem po co tyle cierpień sobie zadawać! Sory że tak ostro ale normalnie szlag mnie trafia jak słysze jak cierpisz i że w pracy jesteś ! no albo zdrowie albo praca! wybór jest chyba prosty7w3d 💔
-
Nick to rzeczywiście miejmy nadzieje,ze zdaza do porodu z tym remontem
KASIAG24 mnie tez to przeraza.. ale dadza dzieciaki radeTak Mala wie,narazie jest ok,chce siostrę ale zobaczymy jak w praktyce będzie
Flakonik bez roznicy co do pierwszej strony
alicja nie nie nie, u Ciebie to musi być super Women
Evka nie musza byc sprzeczne bo ja na dziewczynke ladnie wygladalam
w sumie co do przesadu to u mnie sasiadka chodzila z chłopcem i brzydko wygladala,ja np. tez teraz gorzej się czuje i wyglądam i wydaje mi się,ze będzie chłopak ale zobaczymy
Mama Mai to tak jak ja i mam corke
alicja_ lubi tę wiadomość
-
ja jestem z tych 50% które potwierdzają "mit", że na chłopca się super wygląda, jeśli teraz będzie córka, to też powierdze mit, bo cere mam fatalną
ja wierze też w smaki , że są zależne od płci dziecka, ale też potwierdze to jak poznam płeć drugiego maluszka7w3d 💔 -
nick nieaktualny