X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    konkretnie to nie wiadomo, według zdjęc rtg i tomografu wszytsko z moimi kręgami jest w porządku, tylko lekka skolioza. Jednak raz na 3-4 lata dopada mnie trwający około tygodnia ścinający z nóg ból. Dzieje się tak najprawdopodobniej dlatego, że w dzieciństwie upadłam na kość ogonową w wyniku potracenia przez samochód, bolało bardzo...i od tego czasu instynktownie napianam mięsnie przy kręgosłupie w tym odcinku (w sytuacjach stresowych, z obawy żeby nie zaczeło znów boleć, w wyniku dłuższego przeciążenia, dłuższego stania). No i takie napianie, prowadzi do stanów zapalnych...

Kurcze, to faktycznie, takie stłuczenia mogą wychodzić po latach. A miałaś jakąś rehabilitację? Jak masaże Ci pomagają to może warto się na takie zapisać?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Nie no, moim zdaniem to przesądy ;) Biorę to na żarty.

kurczę bo tak na prawdę jeżeli chodzi o cerę to chyba progesteron jest odpowiedzialny za ewentualne wypryski - tak?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    chyba mnie przekonałaś! :D Tak sobie ostatnio gadaliśmy z moim Jackiem… i gdyby oni mieli przechodzić ciąże i później rodzić to ja nie wiem czy przyrost naturalny byłby tak duży jak jest… :D

Tak na prawdę po cichu marzę o dziewczynce, ale oczywiście jak będzie chłopak to będę kochać tak samo mocno!! Ważne żeby zdrowe było dzieciątko.

Hehe alcija_ to dokładnie tak jak mój, ostatnio powiedział że on gdyby tylko mógł to by chodził za mnie w tej ciąży i urodził, ale uświadomiłam go że nie dałby rady:P
    Oh ja też marzę o dziewczynce :) Bardzo baaardzo :)
    Ale oczywiście - byle zdrowe :D
    Ale życzę nam tych dziewczynek :P
    Twoje to na pewno Laska :D zdziwię się jak będzie inaczej :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaję, że winowajcą jest progesteron.
    Jak patrze na siebie to porażka...dzisiaj zabunkrowałam się w domu, bo chciałam by skóra odpoczęła od makeup-ów...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe alcija_ to dokładnie tak jak mój, ostatnio powiedział że on gdyby tylko mógł to by chodził za mnie w tej ciąży i urodził, ale uświadomiłam go że nie dałby rady:P
    Oh ja też marzę o dziewczynce :) Bardzo baaardzo :)
    Ale oczywiście - byle zdrowe :D
    Ale życzę nam tych dziewczynek :P
    Twoje to na pewno Laska :D zdziwię się jak będzie inaczej :)

oby było tak jak mówisz kochana! :D

Generalnie ja mam progesteron na dzień dzisiejszy na poziomie 69 gdzie norma jest do 52 (twarz wygląda jak po wojnie) - więc może coś w tym jest :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie kompletnie nic się nie dzieje - Cera bez zmian, włosy tak samo
    Waga też bez zmian ale too akurat dobrze bo jestem z grubszych :D
    Brzucha też nie widać ale to pewnie w/w przyczyna :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze :D
    Jedna znajoma urodziła syna - a wyglądała w ciąży tak że na ulicy ledwo ją poznałam :)
    Więc obalam mit że płeć ma wpływ na wygląd - sprawdza się idealnie w 50% :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Kurcze, to faktycznie, takie stłuczenia mogą wychodzić po latach. A miałaś jakąś rehabilitację? Jak masaże Ci pomagają to może warto się na takie zapisać?

Rehabiltacja, pt basen, joga i trochę masaży.
    Niech mi tylko gin pozowli na basen wrócić, a będe szczesliwa:)

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innego gina, w prywatnym gabinecie ma super sprzęt, ale niestety powiedział to samo :( Mam czekać, aż organizm się zacznie oczyszczać sam, do szpitala pojechać dopiero jak zacznę krwawić. Takie czekanie na samoistne poronienie pozwoli na ochronę szyjki, która jeśli sama się otworzy, będzie miała szansę szybciej się zregenerować. Tłumaczę sobie, że lepiej teraz samo się zadziało, że zarodek mógł mieć wady, niż za 2 tyg po prenatalnych sama musiałabym podjąć decyzję czy chcę mieć chore dziecko..
    Gin powiedział też, że dopóki bolą cycki i są obrzmiałe nie ma powodów do stresu. U mnie luteina wszystko sztucznie podtrzymywała, ciąża nie żyła od 4-5 dni :( Tylko te piersi odpuściły :/

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie straszcie tym kregosłupem bo jak mam skolioze a przy dwójce to bedzie duzy ciezar do udzwigniecia;)
    mnie dzisiaj cały dzien głowa boli, myslicie ze to tez jest objaw ciazowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka to straszne jak musisz sie teraz czuc, ale kontroluj organizm bo moze jednak bedzie konieczne łyzeczkowanie;/ sciskam Cie mocno;*

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    niezapominajka to straszne jak musisz sie teraz czuc, ale kontroluj organizm bo moze jednak bedzie konieczne łyzeczkowanie;/ sciskam Cie mocno;*
    Poczekam do poniedziałku, lekarz powiedział, ze jeśli odstawię luteinę, 2-3 dni i wszystko puści. Jeśli przez weekend się nie ruszy, pojadę do szpitala i niech tam podejmą już decyzję :( Pocieszył, że nie będę musiała robić półrocznej przerwy w staraniach, bo po pierwszym naturalnym @ powinno już być dobrze.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine współczuję. Trzymaj się.

Ja dzisiaj strasznie zmęczona i znowu bez apetytu. Też mnie głowa boli ale lekarka mówiła, że tak może być. Mam wrażenie, że coś mnie jednak rozkłada, albo to takie ogólne osłabienie - a miało być lepiej. A co do zaleceń z wczorajszej wizyty to mam dalej brać kwas foliowy -15 mg - dziecku już nie jest potrzebny ale poprawia morfologię. Mam zacząć brać witaminy - to też ze względu na moją morfologię , zrobić wyniki ASPAT i ALAT oraz biocenozę pochwy z antybiogramem - to przez to swędzenie - reszta bez zmian - no oczywiście przytyć, ale to ponoć samo się ruszy jak apetyt wróci i unikać słodyczy , a to już skrzywienie mojej lekarki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Poczekam do poniedziałku, lekarz powiedział, ze jeśli odstawię luteinę, 2-3 dni i wszystko puści. Jeśli przez weekend się nie ruszy, pojadę do szpitala i niech tam podejmą już decyzję :( Pocieszył, że nie będę musiała robić półrocznej przerwy w staraniach, bo po pierwszym naturalnym @ powinno już być dobrze.
    jesli samoistnie sie oczysci to jasne ze mozesz sie starac po @, a jesli jednak bedziesz miała zabieg to ok2-3 cykle trzeba odczekac ale nie pół roku

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zaszła w ciążę od razu w 3 cyklu po zabiegu ;-) Córeczka ma już 2 miesiące, zdrowa, śliczna. Ta ciąża była już bezproblemowa ;-)

74863f63c6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo szalona kobieto po cholere ryzykujesz swoje zdrowie i dziecka? marsz na zwolnienie na tydzień i leż na twardym. Nie rozumiem po co tyle cierpień sobie zadawać! Sory że tak ostro ale normalnie szlag mnie trafia jak słysze jak cierpisz i że w pracy jesteś ! no albo zdrowie albo praca! wybór jest chyba prosty

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick to rzeczywiście miejmy nadzieje,ze zdaza do porodu z tym remontem :D
    KASIAG24 mnie tez to przeraza.. ale dadza dzieciaki rade ;) Tak Mala wie,narazie jest ok,chce siostrę ale zobaczymy jak w praktyce będzie ;)
    Flakonik bez roznicy co do pierwszej strony ;)
    alicja nie nie nie, u Ciebie to musi być super Women :D
    Evka nie musza byc sprzeczne bo ja na dziewczynke ladnie wygladalam ;)
    w sumie co do przesadu to u mnie sasiadka chodzila z chłopcem i brzydko wygladala,ja np. tez teraz gorzej się czuje i wyglądam i wydaje mi się,ze będzie chłopak ale zobaczymy ;)
    Mama Mai to tak jak ja i mam corke ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z tych 50% które potwierdzają "mit", że na chłopca się super wygląda, jeśli teraz będzie córka, to też powierdze mit, bo cere mam fatalną :/

ja wierze też w smaki , że są zależne od płci dziecka, ale też potwierdze to jak poznam płeć drugiego maluszka :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do konfliktu ser. to trzeba pamiętać żeby przy porodzie o tym powiedzieć to dają zastrzyk zaraz po porodzie.

i na tym moja wiedza się kończy :) my konfliktu nie mamy bo ja mam rh +

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy z kregoslupem i wykryto u mnie kiedys rwe kulszowa ostatnio tez czuje bol kregoslupa ale juz jestem na zwolnieniu na szczescie balbo justyna14 ma racje uciekaj na zwolnienie najwazniejsze to dbac o siebie i dzidzie :)

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ