Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:U mnie też wszystko w porządku
na początku dzidzia spała z rączką na buźce i nie mógł sprawdzić kości nosowej więc ją obudził i zaczęła tak brykać że ciężko było mu przepływy w serduszku sprawdzić... raz pupa raz głowa i tak w kółko
nosek jest, przezierność też w porządku, łożysko w porządku. Dzidzia ma 6.23cm i jest o 3 dni do przodu
mąż ciągle przeżywa jak śliczną rączką do nas machało i jakie długaśne ma nóżki
Z mniej przyjemnych rzeczy to od paru dni ciągnie mi się zapalenie pęcherza tzn raz lepiej raz gorzej ratuje się jak mogę naturalnymi sposobami. Lekarz przepisał urosept a do tego dziś może mnie przewiało czy coś bo lewa strona pleców mnie boli.. boję się że to nerka
jaka wielka dzidzia
a o płci nic nie wspomniał jak taka duża już? -
Hej dziewczyny
mnie dzisiaj jakies dziwne mysli zlapaly rano ,ze moze polece do lekarza ,moze cos sie dzieje. Masakra. Zwariowac idzie normalnie. Jak u was jest z objawami ?? Mdlosci ,bol piersi ,cokolwiek? Mi mdlosci ustaly jak reka odjal
-
ola25 wrote:Hej dziewczyny
mnie dzisiaj jakies dziwne mysli zlapaly rano ,ze moze polece do lekarza ,moze cos sie dzieje. Masakra. Zwariowac idzie normalnie. Jak u was jest z objawami ?? Mdlosci ,bol piersi ,cokolwiek? Mi mdlosci ustaly jak reka odjal
Dagietka super,ze wszystko w porządkualicja_, Dagietka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Hej, pamietam ze kilka dni temu ktorws z was pisala ze ma bardzo niskie tsh i ze musi isc do endokrynologa. Bede wdzieczna jesli ta osoba sie odezwie bo mam ten sam problem i chcialam pogadac. Mi endokrynolog nie dala zadnych lekow, twietdzi ze nadczynnosc minie w drugim trymestrze bo to nie ta prawdziwa nadczynnosc tylko sztuczna wywolana wysokim beta hcg. Nie wiem czy jej ufac..... i bardzo sie martwie bo jesli lekarka sie myli to moze to buc tragoczne w skutkach dla mojej dzidzi.
Puli ja też niestety nie pomogę. Jeżeli chodzi o moje doświadczenie z TSH to miałam kiedys ponad normę tj. ok 3-4, a teraz się już wszystko wyrównało.
Z tego co czytałam w inetrnecie to większość informacji pokrywa się z tym co mówi Twoj lekarz. Jeżeli nie daje Ci to spokoju to udaj się do innego lekarza i będzie wszystko jasne. -
nick nieaktualny
-
alicja nie masz czym się denerwować
szybko zleci tak jak mi..
za tydzień ma wizyte w srode już u swego gina i koniec zw,pewnie już usg nawet robic nie będzie bo i po co? wyniki sprawdzi bo musze zrobić w poniedziałek i tyle,zw wypisze
mam nadzieje i goodbye za msc
No ta waga mnie dobija ;/ ta waga u gina to chyba sama dodaje kg?;/ wazylam się na swojej i waze o 4kg mniej niż msc temu u lekarzanie pierwszy raz narzekam na ta wage u niego... toz to w depreche można wpaść..ja już nawet nie wiem jak mam liczyc ile przytyje w ciąży,na swojej chyba zaczne się od dziś wazyc a tam se niech głupoty wpisują,zobaczymy za tydz jaki wynik będzie u niego i przed wyjściem u mnie
-
tylko nic nie widzialam na usg bo na nfz jest tak beznadziejnie, ze ten monitor ma w swoja strone, na 1 wizycie owszem mi obrocil i pokazywal a teraz nie...
tylko zastanbawiam sie po co mialam wkladac piesci pod posladki?????? miala tak ktoras?????? serduszka nie slyszalam tylko powiedzial, ze wsyztsko dobrze serduszko ladnie bije. ciaza tak jak od poczatku mlodsza o rowne 2 tygodnie!! ale idzie rownisuko wiec powiedzial, ze owulacja byla pozno . no i kolejna wizyta 11 czerwca. a dopiero w lipcu lub koncem czerwca planuje isc prywatnie na usg posprawdzac czy wszystko jest tak jak powinno
i GRATULUJE pozostalej reszcie wspanialych i udanych wizyt!!
Ps ma ktoras detektor tetna plodu??
[img]http:/ nasz fasolek 9t3d[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:51
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ola25 wrote:Hej dziewczyny
ola25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje alicja za informacje. A piesci pod pupa to norma. Tez tak musialam robic
ja usg ostatnio moalam w srode dzidzius 6 cm machal raczkami do mnie. Piekny widok. Od wczoraj zmbiejszylam dawke duphastonu na prosbe lekarza. Czuje sie o niebo lepiej. Mdlosci i zmeczenie sie zmniejszyly. Przynajmniej da sie zyc.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam tsh 6,03 ( wiem, ze znowu pisze ale kilka pytalo o to) i dzisiaj ide do endokrynologa. Moj gin powiedzial ze super jakbym zeszla do 1 gora 2. Kazal mi w trybie pilnym sie leczyc. Niedoczynnosc jest bardziej niebezpieczna od nadczynnosci - slowa mojego gina.
-
nick nieaktualnyKtos pytal o detektor tetna plodu. Ja sobie taki sprawilam. Przyszedl dopiero wczoraj i szukalam maluszka chyba z 10 razy, a udalo mi sie dopiero dzis rano i to na chwile, bo Groszek uciekal i ciezko go bylo znalezc od nowa.
Uczucie wspaniale jak sie poslucha tego serduszkaale jak za szybko sobie sprawicie taka zabawke, to napewno dlugo zajmie wam szukanie dzidziusia, a czasami wogole nie uda sie go znalezc i wtedy latwo o nerwy
Aha latwo jest znalezc swoje tetno i mnie wczoraj to troszke zmylilo. Sluchalam siebieale czulam ze to nie jest to bo za wolno slychac. Jak znajdzie sie tetno dziecka to nie ma watpliwosci
serducho zasuwa jak szalone : D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:43
-
nick nieaktualnyA jezeli chodzi o obajawy to u mnie tydzien temu bylo super, mdlosci tylko chwilke wieczorem i zdecydowanie mniej uciazliwe, ale jak wrocily w poniedzialek, to myslalam ze umre... okropnie nasilone i teraz znow sa mniejsze. Mam nadzieje ze zaczna w koncu ustepowac
czuje tez sennosc, ale tylko czasami ucinam sobie drzemke w ciagu dnia.
w srode mamy juz badanie prenatalne, a dopiero co robilam test ciazowyalicja_, m@rzenie lubią tę wiadomość