Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama_Mai wrote:A jezeli chodzi o obajawy to u mnie tydzien temu bylo super, mdlosci tylko chwilke wieczorem i zdecydowanie mniej uciazliwe, ale jak wrocily w poniedzialek, to myslalam ze umre... okropnie nasilone i teraz znow sa mniejsze. Mam nadzieje ze zaczna w koncu ustepowac
czuje tez sennosc, ale tylko czasami ucinam sobie drzemke w ciagu dnia.
w srode mamy juz badanie prenatalne, a dopiero co robilam test ciazowyniedawno co kazda z Nas robila taki test dzień przed @ albo w ten sam dzień co miała przyjść...jeju to było w pod koniec marca a już mamy zaraz czerwiec za rogiem :o szok hehe no i te już 12tyg u większości z Nas już
-
Hej Dziewczynki my już po!
Mąż zdążył więc zapoznał dzisiaj naszą dzidzię
Więc tak
Na USG wszystko wygląda OK, przezierność ok nosek jest
Dzidzia sobie spała i tylko rączkami coś tam przy buzce majstrowała więc wszystko ładnie dr zmierzyłmamy nawet zdjęcie rączki - widać już wszystkie paluszki!! Niesamowite !!
No i najważniejsze płeć...
Powiedział że nic nie powie bo na tym etapie tj po prostu bardziej strzał, ale powiedział że "krocze było dobrze widać" i brak siusiaka...
Wg niego będzie dziewczynkna!!!!
Nie sugeruje się ale się cieszę bo byłam pewna że już będzie wiadomo że synek a tak jest jeszcze nadzieja
Ha ha to tyle na razie u nasiNso87, alicja_, Nadulka, kwiatakacji, Eve_84, Dagietka, m@rzenie, bella88, Madzisek, KASIA XXXX, Hashija, Karola1990, ania14, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama_Mai wrote:Ktos pytal o detektor tetna plodu. Ja sobie taki sprawilam. Przyszedl dopiero wczoraj i szukalam maluszka chyba z 10 razy, a udalo mi sie dopiero dzis rano i to na chwile, bo Groszek uciekal i ciezko go bylo znalezc od nowa.
Uczucie wspaniale jak sie poslucha tego serduszkaale jak za szybko sobie sprawicie taka zabawke, to napewno dlugo zajmie wam szukanie dzidziusia, a czasami wogole nie uda sie go znalezc i wtedy latwo o nerwy
Aha latwo jest znalezc swoje tetno i mnie wczoraj to troszke zmylilo. Sluchalam siebieale czulam ze to nie jest to bo za wolno slychac. Jak znajdzie sie tetno dziecka to nie ma watpliwosci
serducho zasuwa jak szalone : D
A ja słyszałam, że detektory są szkodliwe dla płodu. Też bym go bardzo chciała mieć, ale boje się, że będę codziennie nim męczyć malucha.
Rozmawiałaś może o tym z lekarzem? -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Hej Dziewczynki my już po!
Mąż zdążył więc zapoznał dzisiaj naszą dzidzię
Więc tak
Na USG wszystko wygląda OK, przezierność ok nosek jest
Dzidzia sobie spała i tylko rączkami coś tam przy buzce majstrowała więc wszystko ładnie dr zmierzyłmamy nawet zdjęcie rączki - widać już wszystkie paluszki!! Niesamowite !!
No i najważniejsze płeć...
Powiedział że nic nie powie bo na tym etapie tj po prostu bardziej strzał, ale powiedział że "krocze było dobrze widać" i brak siusiaka...
Wg niego będzie dziewczynkna!!!!
Nie sugeruje się ale się cieszę bo byłam pewna że już będzie wiadomo że synek a tak jest jeszcze nadzieja
Ha ha to tyle na razie u nas
aaa!superrr! Gratulacje
-
Tinusia no mi właśnie tez powiedział żeby się jeszcze nie sugerować - może na tym etapie wszystkie są dziewczynkami chociaż mówią że męskie narządy są szybciej widoczne niż żeńskie - skoro jeszcze ich nie widać to kto wie
Następną wizytę mam 10 czerwca to już będzie 15 tydzień mam nadzieję że wtedy już nie będzie wątpliwości
Zresztą i tak już nie mamy na to wpływu ważne że wszystko wygląda dobrze z Dzidziem!
-
nick nieaktualnyAlicja podobno nie jest szkodliwy, ale najlepiej uzywac go od 12tc, dlatego kupilam go dopiero teraz
Mi wczoraj na wizycie lekarka sama polecila zakup detektora, ale glownie ze wzgledu na to, ze moja corka zmarla w moim brzuchu i teraz zdarza mi sie panikowac. I chociaz wiem, ze detektor ani usg nie uratuje mojego dziecka to dzieki niemu czuje sie spokojna. Jak bede sie martwic to sobie wlacze i poslucham
-
Gratuluję udanych wizyt
A ja się wściekamBo mdłości jak dotąd miałam w 6 tc i w 8 tc, już byłam zadowolona że tak dobrze znoszę ciąże a tu w 12 tc zamiast wszystko iść ku jeszcze lepszemu, to znowu mam mdłości
Najgorzej ze mam je w samochodzie, już nie jestem taka zmęczona jak wczesniej i mam ochote pojechać sobie tu i tam a jest to dla mnie bardzo męczące
No i teraz na zapachy mam, jak np mój robił sobie pizze pod wieczór to leżałam w drugim pokoju przy otwartym oknie..jak zjem rano śniadanie (7.oo) i pojde dalej spać (bo czasami mnie taki głód łapie że musze wstac i zjesc:P ) To pozniej jak się budze oczywiscie znowu głodna to mnie strasznie mdli
Mam nadzieje ze ten drugi trymestr faktycznie jest taki wspaniały , no chyba ze ja jestem jakiś inny przypadek i u mnie jest na odwrót wszystko
Jeszcze 5 dni i wreszcie upragniona wizyta !Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie grudniowe mamusie;)
Jak wiekszosc czytalam Was od momentu jak dowiedzialam sie o ciazy. We wtorek bylam na wizycie u gin, to byl poczatek 9 tygodnia nasz kropek mial 2.31 cm i serduszko bilo 167 uderzen na minute:). To moja druga ciaza, pierwsza poronilam w 8 tyg......z tego tez powodu jak rowniez przez miesniaka jakiego mam na macicy od poczatku ciazy bralam duphaston i acard. Na ostatniej wizycie lekarz zadecydowal ze czas pomalu odstawic leki bo dzidzia rozwija sie prawidlowo i nie ma powodow do niepokoju. O kropka staralismy sie 2 lata. Rejestrowalismy sie juz do in vitro, a tu taka niespodzianka na nasz slub:) zycze powodzenia wszystkim przyszlym mamusiom, aby czas ciazy byl dla nas tylko przyjemnoscia:)
A to moj kropek w 9 tygodniu:
http://naforum.zapodaj.net/7351a02b77b9.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 13:58
alicja_, Dagietka, kwiatakacji, iNso87, Nadulka, Madzisek, KASIA XXXX, Karola1990, fresa, Hashija, ania14 lubią tę wiadomość
-
Ja bede miala dwujajowe blizniaki
lekarka powiedziala, ze wstepnie mozna okreslic plec na prenatalnym, a juz na 99% potwierdzaja plec na polowkowym.
Powiedziala tez, ze przy blizniakach nawet jak donosi sie ciaze do 36 ygodnia, to wlasnie w tym terminie robia juz cesarke, wiec jak mam termin na 13 grudnia, to jesli wszystko bedzie dobrze, to i tak dzieci urodza sie w polowie listopada.
Co do wagi, to dzis weszlam na wage i waze o 3,5 kg mniej niz jak zaszlam w ciazeod jakiegos czasu jem regularnie 5 posilkow, malo cukrow i duzo warzyw, bialka i cukrow zlozonych. Cwicze tez 15 min dziennie cwiczenia dla kobiet w ciazy. Mam nadzieje, ze nie przytyje duzo, w poprzedniej ciazy przytylam 15kg, teraz sie boje bo to blizniaki, alr chyba nie bedzie tak zle
alicja_, kwiatakacji, iNso87, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Witam wszystkie grudniowe mamusie;)
Jak wiekszosc czytalam Was od momentu jak dowiedzialam sie o ciazy. We wtorek bylam na wizycie u gin, to byl poczatek 9 tygodnia nasz kropek mial 2.31 cm i serduszko bilo 267 uderzen na minute:). To moja druga ciaza, pierwsza poronilam w 8 tyg......z tego tez powodu jak rowniez przez miesniaka jakiego mam na macicy od poczatku ciazy bralam duphaston i acard. Na ostatniej wizycie lekarz zadecydowal ze czas pomalu odstawic leki bo dzidzia rozwija sie prawidlowo i nie ma powodow do niepokoju. O kropka staralismy sie 2 lata. Rejestrowalismy sie juz do in vitro, a tu taka niespodzianka na nasz slub:) zycze powodzenia wszystkim przyszlym mamusiom, aby czas ciazy byl dla nas tylko przyjemnoscia:)
A to moj krope w 9 tygodniu:
http://naforum.zapodaj.net/7351a02b77b9.jpg.html
Witamy nową grudniówkę
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ja też jestem zdziwiona , bo przez 2 tyg czułam się super i myślałam , że tak zostanie, a teraz wróciły lekkie mdłości i strasznie boli mnie głowa (ale to ponoć też normalne )no i senność - mogłabym spać i spać - strasznie wymagająca ta nasza dzidzia.
Puli - ja mam TSH poniżej normy - 0.152 w poniedziałek idę do endokrynologa na 15:30, więc dam Ci znać co powiedział. Ale z tego co się orientuję ( długo leczyłam się na nadczynność tarczycy jako dziecko), że przy nadczynności leki podaje się później niż przy niedoczynności i tak jak mówią dziewczyny nadczynność w ciąży jest mniej groźna.
Dziewczyny, które miały wizyty - gratulacje , widziałam same pomyślne wieści i trzymam kciuki za resztę.iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Hej, pamietam ze kilka dni temu ktorws z was pisala ze ma bardzo niskie tsh i ze musi isc do endokrynologa. Bede wdzieczna jesli ta osoba sie odezwie bo mam ten sam problem i chcialam pogadac. Mi endokrynolog nie dala zadnych lekow, twietdzi ze nadczynnosc minie w drugim trymestrze bo to nie ta prawdziwa nadczynnosc tylko sztuczna wywolana wysokim beta hcg. Nie wiem czy jej ufac..... i bardzo sie martwie bo jesli lekarka sie myli to moze to buc tragoczne w skutkach dla mojej dzidzi.
hej no mi też tak powiedziano, to znaczy usłyszałam zarówno od endokrynologa jak i ginekologa-endokrynologa że to może być nadczynność ciążowa ale żeby to potwierdzić to zlecono mi dodatkowo t3,t4, antyTRAb bo tylko te badania powiedzą prawdę. No ale moje tsh naprawdę jest niskie bo mam zaledwie 0,009 (norma od 0,26) i dlatego powiedziano że leczenie dopiero jak potwierdzą czy to prawdziwa nadczynność
a tobie zlecono dodatkowe badania?