Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:tylko nic nie widzialam na usg bo na nfz jest tak beznadziejnie, ze ten monitor ma w swoja strone, na 1 wizycie owszem mi obrocil i pokazywal a teraz nie...
tylko zastanbawiam sie po co mialam wkladac piesci pod posladki?????? miala tak ktoras?????? serduszka nie slyszalam tylko powiedzial, ze wsyztsko dobrze serduszko ladnie bije. ciaza tak jak od poczatku mlodsza o rowne 2 tygodnie!! ale idzie rownisuko wiec powiedzial, ze owulacja byla pozno . no i kolejna wizyta 11 czerwca. a dopiero w lipcu lub koncem czerwca planuje isc prywatnie na usg posprawdzac czy wszystko jest tak jak powinno
i GRATULUJE pozostalej reszcie wspanialych i udanych wizyt!!
Ps ma ktoras detektor tetna plodu??
[img]http:/ nasz fasolek 9t3d[/img]
ja tam miałam robione usg przed ciążą za każdym razem i na początku ciąży ponieważ mam tyłozgięcie macicy i dzięki temu mykowi z piąstkami pod pupą lepiej widać na usg -
Też miałam tak robione usg na nfz kiedyś , lekarz mówił że tak lepiej widać podobno, bo nie robił na fotelu tylko na tej leżance. Teraz chodze prywatnie i robi zawsze na fotelu więc nie musiałam nic takiego robić z pięściamiAlicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyZ roztrzepania nie dodałam, ze termin porodu mam na 22 grudnia. A kolejna wizyta za 4 tyg, wtedy beda prenatalne:)
Z objawow jak do tej pory to tylko obolale i nabrzmiale piersi i zmeczenie. Sporadycznie mdłości. Poza tym czuje sie bardzo dobrze wiec moge chodzic do pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:07
-
iNso87 wrote:toz to w depreche można wpaść..ja już nawet nie wiem jak mam liczyc ile przytyje w ciąży,na swojej chyba zaczne się od dziś wazyc a tam se niech głupoty wpisują,zobaczymy za tydz jaki wynik będzie u niego i przed wyjściem u mnie
Ja w kalendarzyku w aplikacji prowadze swoja wage mierzona z rana na czczo a to co u lekarza pokazuje to nie jest wiarygodne bo nie dosc ze to waga po posilkach to jeszcze w ubraniu i w roznych porach dnia.iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
Ale super !
Gratulacje udanej wizyty
Jak ja zazdroszczę takiego widoku
Już ponad 3 tyg od ostatniej wizyty i jeszcze zostało mi czekać aż do środy wrrr !
Już chce zobaczyć co tam się dzieje u mnie w brzuchu
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Acikk jaka rąsia!
Machała do Tatusia, widzieliśmy jak paluszki się zamykają i otwierają no szok
A najlepszy mój Mąż stwierdził że jak lekarz mógł nie widzieć siusiaka jak nawet on widział!!
Ale uświadomiłam go że to była pępowinaNadulka, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI ja chcialabym sie dopisac do grupy .Troche pozno bo u mnie to tez 12 tc wg usg termin mam na 1 grudnia ale zobaczymy we wtorek na prenatalnych.I juz mam stresa bo od ostatniej wizyty minely 4 tygodnie a poczatki i u mnie byly tez z plamieniami.Ale ostatecznie stwierzono nadzerke na szyjce i zalecono duzo odpoczynku.Mieszkam w Niemczech i tu nie podtrzymuje sie wczesnej ciazy
chyba ,ze so do tego wskazania,wiec teraz troche odetchlam ale tylko troche.I czekam z utesknieniem do wtorku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:23
Nadulka, Madzisek, kwiatakacji, iNso87, Karola1990, alicja_, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maya34 witaj
Ja też czekam z utęsknieniem do wizyty w przyszłym tygodniu , 4tyg strasznie się dłużą !! szkoda że nie można zajrzeć sobie samemu do środka
maya34 lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyAcikk też mamy takie zdjęcie z rączką :)Rozłożona rączka to dobry znak , bo przy niektórych wadach genetycznych dzieci na tym etapie mają zaciśnięte rączki w piąstki.
Ja mam następną wizytę 10.06 , ale już mi powiedziała lekarka, że to wizyta bez USG tylko z dopplerem a następne usg dopiero połówkowe. Czy wam na USG mówili coś o łożysku? Bo moje narazie jest bardzo nisko i z boku (ani z przodu ani z tyłu ).
Witamy nowe mamyalicja_ lubi tę wiadomość
-
kwiatakacji wrote:Acikk też mamy takie zdjęcie z rączką :)Rozłożona rączka to dobry znak , bo przy niektórych wadach genetycznych dzieci na tym etapie mają zaciśnięte rączki w piąstki.
Ja mam następną wizytę 10.06 , ale już mi powiedziała lekarka, że to wizyta bez USG tylko z dopplerem a następne usg dopiero połówkowe. Czy wam na USG mówili coś o łożysku? Bo moje narazie jest bardzo nisko i z boku (ani z przodu ani z tyłu ).
Witamy nowe mamy
Ja się zastanawiam w którym tyg isc na polowkowe prywatnie czy do jedNej kliniki ktora od 22tyg robi czy do tej co od 20tyg robi i chyba wybiorę ta szybsza opcje ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:14
alicja_ lubi tę wiadomość