X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    tylko nic nie widzialam na usg bo na nfz jest tak beznadziejnie, ze ten monitor ma w swoja strone, na 1 wizycie owszem mi obrocil i pokazywal a teraz nie...

tylko zastanbawiam sie po co mialam wkladac piesci pod posladki?????? miala tak ktoras?????? serduszka nie slyszalam tylko powiedzial, ze wsyztsko dobrze serduszko ladnie bije. ciaza tak jak od poczatku mlodsza o rowne 2 tygodnie!! ale idzie rownisuko wiec powiedzial, ze owulacja byla pozno . no i kolejna wizyta 11 czerwca. a dopiero w lipcu lub koncem czerwca planuje isc prywatnie na usg posprawdzac czy wszystko jest tak jak powinno ;)

i GRATULUJE pozostalej reszcie wspanialych i udanych wizyt!!

Ps ma ktoras detektor tetna plodu??

[img]http:/ nasz fasolek 9t3d[/img]

ja tam miałam robione usg przed ciążą za każdym razem i na początku ciąży ponieważ mam tyłozgięcie macicy i dzięki temu mykowi z piąstkami pod pupą lepiej widać na usg :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam tak robione usg na nfz kiedyś , lekarz mówił że tak lepiej widać podobno, bo nie robił na fotelu tylko na tej leżance. Teraz chodze prywatnie i robi zawsze na fotelu więc nie musiałam nic takiego robić z pięściami :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z roztrzepania nie dodałam, ze termin porodu mam na 22 grudnia. A kolejna wizyta za 4 tyg, wtedy beda prenatalne:)
    Z objawow jak do tej pory to tylko obolale i nabrzmiale piersi i zmeczenie. Sporadycznie mdłości. Poza tym czuje sie bardzo dobrze wiec moge chodzic do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:07

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    toz to w depreche można wpaść..ja już nawet nie wiem jak mam liczyc ile przytyje w ciąży,na swojej chyba zaczne się od dziś wazyc a tam se niech głupoty wpisują,zobaczymy za tydz jaki wynik będzie u niego i przed wyjściem u mnie

Ja w kalendarzyku w aplikacji prowadze swoja wage mierzona z rana na czczo a to co u lekarza pokazuje to nie jest wiarygodne bo nie dosc ze to waga po posilkach to jeszcze w ubraniu i w roznych porach dnia.

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53ky1i.jpg
    Nasza Duża Dzidzia z profilu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 13:30

Madzisek, iNso87, MeGi2986, bella88, Karola1990, justyna14, Nadulka, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apjrd4.jpg

i nasza łapka <3 Hej Ciotki :D!

iNso87, MeGi2986, bella88, justyna14, Nadulka, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ! :-) Gratulacje udanej wizyty :-) Jak ja zazdroszczę takiego widoku :-( Już ponad 3 tyg od ostatniej wizyty i jeszcze zostało mi czekać aż do środy wrrr ! :-D Już chce zobaczyć co tam się dzieje u mnie w brzuchu :-D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dsiewczyny widze ze dzis znow dobre wiadomosci oby tak dalej:)

Acikk super zdjecie raczki wspaniala pamiatka:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik mnie dopisz na pierwszej stronie na 28.05 na 9:30 do gina :) zapomniałam dodac wczoraj :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jaka rąsia!
    :D

• lips Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepiękne są takie zdjęcia naszych maluszków :) gratuluje bardzo :) ja mam wizytę 1 czerwca ale nie umawiałam się na prenatalne więc będę mieć chyba zwykła wizytę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acikk jaka rąsia!
    :D
    Ha ha no rąsia wymiotła :D
    Machała do Tatusia, widzieliśmy jak paluszki się zamykają i otwierają no szok :)
    A najlepszy mój Mąż stwierdził że jak lekarz mógł nie widzieć siusiaka jak nawet on widział!!
    Ale uświadomiłam go że to była pępowina :P

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez stwierdzil ze widzial siusiaka ale tez mu tak wytlumaczylam:) Tez mam wizyte u gina 1 czerwca:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, nie wiem po co do lekarza szłam skoro mój mąż lepiej wie :D
    no ale w sumie nadal nic nie wiemy, następna wizyta 10.06 mam nadzieję że wtedy się więcej wjaśni :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chcialabym sie dopisac do grupy .Troche pozno bo u mnie to tez 12 tc wg usg termin mam na 1 grudnia ale zobaczymy we wtorek na prenatalnych.I juz mam stresa bo od ostatniej wizyty minely 4 tygodnie a poczatki i u mnie byly tez z plamieniami.Ale ostatecznie stwierzono nadzerke na szyjce i zalecono duzo odpoczynku.Mieszkam w Niemczech i tu nie podtrzymuje sie wczesnej ciazy :( chyba ,ze so do tego wskazania,wiec teraz troche odetchlam ale tylko troche.I czekam z utesknieniem do wtorku :)
    f2w3rjjgyeagblk5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:23

Nadulka, Madzisek, kwiatakacji, iNso87, Karola1990, alicja_, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zdjecia:-) mam nadzieje ze na najblizszym usg uda sie uchwycic taki momemty;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya34 Witamy w gronie grudniowych mamus:) Nie stresuje sie napewno bedzie wszystko dobrze u nas na poczatku tez byly plamienia i jest wszystko oki glowa dk gory:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:32

maya34 lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 witaj :-) Ja też czekam z utęsknieniem do wizyty w przyszłym tygodniu , 4tyg strasznie się dłużą !! szkoda że nie można zajrzeć sobie samemu do środka :P

maya34 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk też mamy takie zdjęcie z rączką :)Rozłożona rączka to dobry znak , bo przy niektórych wadach genetycznych dzieci na tym etapie mają zaciśnięte rączki w piąstki.

Ja mam następną wizytę 10.06 , ale już mi powiedziała lekarka, że to wizyta bez USG tylko z dopplerem a następne usg dopiero połówkowe. Czy wam na USG mówili coś o łożysku? Bo moje narazie jest bardzo nisko i z boku (ani z przodu ani z tyłu ).

Witamy nowe mamy :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Acikk też mamy takie zdjęcie z rączką :)Rozłożona rączka to dobry znak , bo przy niektórych wadach genetycznych dzieci na tym etapie mają zaciśnięte rączki w piąstki.

Ja mam następną wizytę 10.06 , ale już mi powiedziała lekarka, że to wizyta bez USG tylko z dopplerem a następne usg dopiero połówkowe. Czy wam na USG mówili coś o łożysku? Bo moje narazie jest bardzo nisko i z boku (ani z przodu ani z tyłu ).

Witamy nowe mamy :)
    Ja mam napisane sciana przednia lokalizacja lozyska :)

Ja się zastanawiam w którym tyg isc na polowkowe prywatnie czy do jedNej kliniki ktora od 22tyg robi czy do tej co od 20tyg robi i chyba wybiorę ta szybsza opcje ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ