Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodzę prywatnie , ale moja lekarka jest zwolennikiem małej ilości usg jeśli nie ma potrzeby. A macie na wizytach zwykłe badanie ginekologiczne - takie na fotelu . Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką , która rodzi w lipcu w Anglii i mówiła , że od początku ciąży nikt jej na dół nie zajrzał. Ja mam na każdej wizycie.
-
nick nieaktualny
-
maya34 wrote:I ja chcialabym sie dopisac do grupy .Troche pozno bo u mnie to tez 12 tc wg usg termin mam na 1 grudnia ale zobaczymy we wtorek na prenatalnych.I juz mam stresa bo od ostatniej wizyty minely 4 tygodnie a poczatki i u mnie byly tez z plamieniami.Ale ostatecznie stwierzono nadzerke na szyjce i zalecono duzo odpoczynku.Mieszkam w Niemczech i tu nie podtrzymuje sie wczesnej ciazy
chyba ,ze so do tego wskazania,wiec teraz troche odetchlam ale tylko troche.I czekam z utesknieniem do wtorku
Ja też mieszkam w Niemczech
maya34 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam takie badanie dopiero pod koniec 8 tc , na wcześniejszym usg nie robił mi tego badania. Ale wiem ze moja koleżanka przez całą ciąże ma robione za każdym razem badanie ginekologiczne a juz jest w połowie 3 trymestru.Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja u tego elkarza na którego sie zdecydowała na prowadzenie (NFZ) tez mam badanie ginekologiczne +usg, a u poprzedniego prywatnie na 1 wizycie mnie zbadal ginekologicznie, a pozniej juz nie.
Właśnie zamówiłam sobie detektor tetna ploduprzynajmniej po kolejnej wizycie miedzy kolejnymi jak bede miala gorszy dzien i zle mysli bede mogla sie uspokoic
-
U mnie kazda wizyta u gina na nfz zaczynala sie od wynikow,potem badanie usg no i rozne kolejne zalecenia,np na badania czy wypis zw. W nastepnym tyg jak pojde to nie wiem jak bedzie wygladala wizyta bo usg mialam teraz,wiec pewnie zobaczy opis i tyle.
-
U mnie pisze że łożysko nisko na tylnej ścianie ale nic nie mówił żeby cokolwiek było nie OK więc nie wiem ?
Teraz mnie zaskoczyłyście bo ja byłam już na 3 wizytach i na ani jednej mnie nie badali ginekologicznie, może dlatego że nie zgłaszałam żadnych zastrzeżeń??
Mówiła mi tylko że będę mieć cytologie ale dopiero później -
nick nieaktualny
-
KASIAG bierzesz pojemnik,odkrecasz,nadstawiasz i sisiasz
hheehe ;p
Acikk mnie tez nie badal ginekologicznie,zawsze usg...
Ja mysle o sprzedaży swojej ale moja nie jest typowa slubna bo brałam w styczniu tylko cywilnyjest sukienka maxi,odcinana pod cyckiem,z tiulu,z kamyczkami w gornej części sukienki. Kupilam ja w de facto za ok 400zl i w sumie się zastanawiam,chociaz może Ktos by wzial