X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic lekarz nie mowil o lozysku ja mam 1 tez bez usg dopiero bedzie usg polowkowe ale chcialabym isc wczesniej prywatnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie , ale moja lekarka jest zwolennikiem małej ilości usg jeśli nie ma potrzeby. A macie na wizytach zwykłe badanie ginekologiczne - takie na fotelu . Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką , która rodzi w lipcu w Anglii i mówiła , że od początku ciąży nikt jej na dół nie zajrzał. Ja mam na każdej wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Angli nie badaja ginekologicznie i moja szwagierka miala tylko 2 usg przez cala ciaze:) Ja tez jestem badana ginekologicznie na wizytach

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    I ja chcialabym sie dopisac do grupy .Troche pozno bo u mnie to tez 12 tc wg usg termin mam na 1 grudnia ale zobaczymy we wtorek na prenatalnych.I juz mam stresa bo od ostatniej wizyty minely 4 tygodnie a poczatki i u mnie byly tez z plamieniami.Ale ostatecznie stwierzono nadzerke na szyjce i zalecono duzo odpoczynku.Mieszkam w Niemczech i tu nie podtrzymuje sie wczesnej ciazy :( chyba ,ze so do tego wskazania,wiec teraz troche odetchlam ale tylko troche.I czekam z utesknieniem do wtorku :)
    f2w3rjjgyeagblk5.png

Ja też mieszkam w Niemczech :)

maya34 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie badanie dopiero pod koniec 8 tc , na wcześniejszym usg nie robił mi tego badania. Ale wiem ze moja koleżanka przez całą ciąże ma robione za każdym razem badanie ginekologiczne a juz jest w połowie 3 trymestru.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za każdym razem mam badanie ginekologiczne.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kazdej wizycie mam badanie ginekologiczne i usg :) a podkreslam, ze chodze na NFZ :) moj lekarz jest bardzo wyrozumialy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę , że u nas to standard . Ja jestem zadowolona , bo miałam zabieg na szyjce macicy w listopadzie i w sumie wolę jak sprawdzają jak tam wygląda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:20

kwiatakacji, Karola1990, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u tego elkarza na którego sie zdecydowała na prowadzenie (NFZ) tez mam badanie ginekologiczne +usg, a u poprzedniego prywatnie na 1 wizycie mnie zbadal ginekologicznie, a pozniej juz nie.

Właśnie zamówiłam sobie detektor tetna plodu ;) przynajmniej po kolejnej wizycie miedzy kolejnymi jak bede miala gorszy dzien i zle mysli bede mogla sie uspokoic :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kazda wizyta u gina na nfz zaczynala sie od wynikow,potem badanie usg no i rozne kolejne zalecenia,np na badania czy wypis zw. W nastepnym tyg jak pojde to nie wiem jak bedzie wygladala wizyta bo usg mialam teraz,wiec pewnie zobaczy opis i tyle.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero teraz dostalam skierowanie na badania hbs toksoplazmoza i cos tam jeszcze, z tego co wiem to wiekszosc z Was miala juz na poczatku??
    i wyszlo mi cos w wynikachz moczu, ale lekarz i polozna uswiadomili mnie, ze nie prawidlowo go pobieram :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wizyt:) Przepiękne zdjęcia Waszych dzieciaczków a z rączką wymiata:) Ja wizytę mam 26 maja o 19.30 i ciekawa jestem ile to moje dzieciątko urosło bo zaczął mi troszkę wystawać brzuszek:)

maya34, Flakonik lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pisze że łożysko nisko na tylnej ścianie ale nic nie mówił żeby cokolwiek było nie OK więc nie wiem ?
    Teraz mnie zaskoczyłyście bo ja byłam już na 3 wizytach i na ani jednej mnie nie badali ginekologicznie, może dlatego że nie zgłaszałam żadnych zastrzeżeń??
    Mówiła mi tylko że będę mieć cytologie ale dopiero później :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz tak zupełnie nie na temat chyba mam dzisiaj szczęśliwy dzień udało mi się sprzedać suknię ślubną :D
    Fajnie że jeszcze komuś przyniesie szczęście a mi się przyda pieniążek na Bąbelka :):D

Karola1990, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja swoją też sprzedałam i to dosyć szybko:) troszkę mi szkoda było, ale po co miała miejsce zajmować a tak dostałam 1/3 wartości:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi też było szkoda no ale tylko się kurzyła i zabierała dużo miejsca a nie miałam serca jej wyrzucić a tak cieszę się bo dziewczyna była taka zachwycona, fajnie że jeszcze kogoś ucieszy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej nie sprzedaję :) a co do cytologii to ja miałam robioną na pierwszej wizycie i będę miała robioną we wrześniu, no ale to ze względu na wirusa HPV, którego niestety mam.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG bierzesz pojemnik,odkrecasz,nadstawiasz i sisiasz :D hheehe ;p
    Acikk mnie tez nie badal ginekologicznie,zawsze usg...
    Ja mysle o sprzedaży swojej ale moja nie jest typowa slubna bo brałam w styczniu tylko cywilny :) jest sukienka maxi,odcinana pod cyckiem,z tiulu,z kamyczkami w gornej części sukienki. Kupilam ja w de facto za ok 400zl i w sumie się zastanawiam,chociaz może Ktos by wzial ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ