X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk też nie widzę tłuszczyku :)

• KASIA XXXX Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:42

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudzino? 70 kg to nieee chudzina :) więc dzidzia ma w środku dużo miejsca jeszcze się nie wypycha :D tak myśle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA Strasznie mi przykro :( A miały być dzisiaj same dobre wiadomości :/
    To takie niesprawiedliwe, trzymaj się Dziewczyno :( !

KASIA XXXX lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna strata... Jakie to smutne.
    Kasia strasznie mi przykro...

Acikk to ja mam większy brzuszek:P chudzinka:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA przykro mi bardzo. Trzymaj się dzielnie.

• bella88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuje. 2 obumarłe ciąże i jedno poronienie. Jak wcześniej się niczym nie stresowałam tak teraz zaczynam. Tym bardziej ze ostatnie USG miałam w 9tc... A do środy jeszcze tyle czasu. No i teraz przydalby się ten detektor tętna płodu. Miałam nie kupować ale Bylabym o wiele spokojniejsza gdybym mogła teraz sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Możecie jakiś polecić?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 doskonale Cię rozumiem, mam tak samo, i też dopiero wizyta w środę, więc razem musimy się uzbroić w cierpliwość :P Biore luteinę i czasami sobie myślę ze dzięki niej pewnie bym nawet nie zaczeła plamić gdyby coś było nie tak :-(

KASIA bardzo mi przykro :-( !

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam współczuje. 2 obumarłe ciąże i jedno poronienie. Jak wcześniej się niczym nie stresowałam tak teraz zaczynam. Tym bardziej ze ostatnie USG miałam w 9tc... A do środy jeszcze tyle czasu. No i teraz przydalby się ten detektor tętna płodu. Miałam nie kupować ale Bylabym o wiele spokojniejsza gdybym mogła teraz sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Możecie jakiś polecić?

Nie martw się - może powiem coś zbyt wprost ale tylko po to żebyście się nie zamartwialy. Najwięcej ciąż obumiera przed 9 tyg (8t0d) a ty byłaś później i było z dzidzia w porządku wiec na pewno teraz tez jest dobrze. Wiem co pisze bo sama przechodziłam przez to rok temu... dlatego boje się najbliższego usg ...

chociaż dzisiaj troszkę dostałam nadzieji - na by nie powinnam się cieszyć bo przez 4 dni tsh znowu mi spadło ale z drugiej strony ono spada jak rośnie hcg wiec mam nadzieje ze właśnie przez wzrost hcg spada tsh :)

bella88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo mi przykro - może warto pomyśleć nad badaniami genetycznymi kosmowki? Mi takie badania bardzo pomogły rok temu

• bella88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    bella88 doskonale Cię rozumiem, mam tak samo, i też dopiero wizyta w środę, więc razem musimy się uzbroić w cierpliwość :P Biore luteinę i czasami sobie myślę ze dzięki niej pewnie bym nawet nie zaczeła plamić gdyby coś było nie tak :-(

Dokładnie... Masakra jakaś. Tez właśnie biorę luteine i się zastanawiam czy te objawy to z powodu tabletek czy ciąży. Jakieś złe myśli mnie naszly.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czasami się zastanawiam :P A lekarz na poprzedniej wizycie mówił Ci już kiedy bedziesz odstawiać luteine ? Ja mam brać do końca tego opakowania, czyli jeszcze tydzień mi zostało, no chyba ze na wizycie w środę bedzie jeszcze kazał brać, ale mówił że do 2 trymestru i odstawiamy, trochę się boję tak nagle odstawić , ale z drugiej strony przynajmniej bede wiedziała że objawy nie są przez luteine :P I jak tu dogodzić kobiecie , tak źle i tak niedobrze :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAXXXX tak mi przykro... :(
    matko jakie to straszne,ze to się zdaza naprawdę bardzo często.. nie mam slow..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chudzino? 70 kg to nieee chudzina :) więc dzidzia ma w środku dużo miejsca jeszcze się nie wypycha :D tak myśle :)
    Acikk ja tyle wlasnie waze ale mój brzuch do Twego....ooo Chudzino :P w sumie ja mam nadwagę bo ja jestem niska także to wiesz pewnie tez ma to do tego ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Też tak czasami się zastanawiam :P A lekarz na poprzedniej wizycie mówił Ci już kiedy bedziesz odstawiać luteine ? Ja mam brać do końca tego opakowania, czyli jeszcze tydzień mi zostało, no chyba ze na wizycie w środę bedzie jeszcze kazał brać, ale mówił że do 2 trymestru i odstawiamy, trochę się boję tak nagle odstawić , ale z drugiej strony przynajmniej bede wiedziała że objawy nie są przez luteine :P I jak tu dogodzić kobiecie , tak źle i tak niedobrze :D

Nie, nic mi nie mówił a teraz idę do innego wiec zobaczenia co powie. Wolalabym chyba juz nie brac.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia strasznie mi przykro :-( trzymaj się mocno kochana... Już drugi raz mamy serię takich złych wieści i oby więcej już ich nie było... Wystarczy tego cierpienia...

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek bo i tak :( przykre to takie,ze tak się dzieje,szczegolnie jak Ktoras już ma to kolejny raz.. ;/
    Mam nadzieje,ze u Kate i blizniakow ok.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jakoś posmutniałam przez te złe informacje... No ale cóż, mimo wszystko trzeba żyć dalej. Też mam nadzieję żeby Kate wszystko dobrze.

1usap07w9hybl9h9.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA XXXX wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Piszę dopiero teraz, bo musiałam trochę dojść do siebie.
    Jestem już po wizycie, ale niestety nie mam dobrych wieści :(
    Moja ciąża obumarła. Od poprzedniej wizyty 2 tygodnie temu, dzieciątko nic nie urosło i przestało bić serduszko :(
    Czuję się strasznie. W ciągu niecałego roku straciłam już drugie dziecko :(
    Lekarz powiedział, że jeśli nie zacznę sama krwawić, to we wtorek mam zgłosić się do szpitala.

Mam nadzieję, że pozostałe wizytujące dziś dziewczyny mają same dobre wiadomości.
    Mam również nadzieję, że jestem ostatnią osobą w Grudniowych mamusiach 2015 , która ma złe wiadomości.
    Przytulam cię mocno, ja też czekam na krwawienie :(

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    A co brzuszków waszych to czy tak w 9 tygodniu (8t0d) to czy miałyscie juz coś ... nie mowie o takim po jedzeniu tylko czy macica juz była widoczna bo u mnie nic i się martwię ....

kochana ja jestem w 13 tygodniu i jeszcze nic nie mam :D
    nie martw się :) !to Twoja pierwsza dzidzia?

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ