X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Kate sie odzywala?? Jakos nie wpadl mi w oko jej post z wizyty...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega stresa. Na 10 mam usg prenatalne. A potem jedziemy do rodziny i jutro komunia. Jak bedzie cos nie tak to bede musiala robic dobra mine do zlej gry...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Hashija choć wiem,ze będzie dobrze ;)
    a Kate nie pisala.

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszym forum staraczek skad jestem i ja i ona tez nie pisla :( martwie sie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:43

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się,Ona miała wczoraj na 20,takze pewnie nie wchodzila już bo pozno było i dziś jest jeszcze ranek ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:22

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija powodzenia!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny:) jeszcze tylko weekend i zobacze co słychać u mojego maluszka :)) śniło mi się, że urodziłam i przytulalam go juz :)) miłego dnia Wam życzę:)

Trzymam kciuki za wizyte ;))

Nadulka, Poz!omka., kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia tak jak mówisz,pewnie jakas wirusowka,albo cos CI poszkodzilo z jedzenia,dobrze,ze goraczki nie mialas ;) Mysle,ze nie powinno nic poszkodzić

Ja wlosy w końcu pomalowałam i ide zaraz relaksować się w kapieli :D czuje się już prawie dobrze dziś,jeszcze ten smak w ustach..wogole mam wrazenie,ze dziasla mi dziwnie pachna:/ chyba dlatego,ze krwawią.. Myje żeby dość często,plyn do plukania używam a czasem normalnie sama czuje,ze cos jest nie tak;/ niech to minie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mnie dopadła wczoraj chyba jakaś wirusówka... cały dzień przespałam a koło północy nagle dostałam dreszczy bez gorączki i zwymiotowałam kilka razy... po tym jak ręką odjął zasnęłam... co to mogło być?? Czy może to być groźne dla dziecka? :( i jeszcze plecy mnie bolą najbardziej pod żebrami :(

Tinusia miałam dokładnie to samo we wtorek... Myślałam że się przekręcę :/
    Tylko ja miałam jeszcze gorączke prawie 38 stopni.
    Na szczęście przeszło a Dzidziusia widziałam wczoraj i nic mu nie jest :)
    Może jakiś jednodniowy wirus którego organizm zwalczył w ten sposób?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki naszedł mnie jeszcze temat związany z płcią naszych Dzidziusiów bo ostatnio poruszałyśmy kwestie wyglądu :)
    A jeszcze dużo mówi się "na co masz ochotę"
    Znajoma urodziła dwójkę chłopca i dziewczynkę i mówi że u niej się sprawdziło 100% - jak była w ciąży z synkiem to obiad bez "kupy mięcha" nie miał sensu a z córeczką wręcz odrzut od mięsa miała :)

Mi się zmieniło bo zawsze lubiałam mięsko chipsy kebaby, słodycze od przypadku, kanapka bez szynki to nie kanapka.
    A odkąd jestem w ciąży odżywiam się głównie owocami, jogurtami, LODY <3, soki owocowe,mięso jak muszę to zjem ale mogłoby nie istnieć a szynki w ogóle nie jadłam od dwóch miesięcy :P
    Co powinno zwiastować Dziewczynkę :D
    Piszcie jak u Was i Mamuśki które mają już dzieci jak to u nich było a potem zweryfikujemy jak już poznamy płcie naszych Maluszków :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy to ja pod koniec ciazy dopiero rzucalam sie na eklerka a tak to nic nie mialam specjalnego,jadlam wszystko.
    Teraz boje sie jesc nabial typu jogurty(sery jem) bo ostatnio ciezko mi po nich na zoladku. Ser zolty lubilam i jem razem z dzemem truskawkowym,ale lubie tez zjesc pasztet z pomidorem. Winogrona chyba najbardziej z owocow poki co lubie,unikam kwasnych bo mam kwasno w buzi,a nie dlatego,ze odechcialo mi sie,takze jesli o mnie chodzi nic takiego narazie nie zauwazam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    W pierwszej ciazy to ja pod koniec ciazy dopiero rzucalam sie na eklerka a tak to nic nie mialam specjalnego,jadlam wszystko.
    Teraz boje sie jesc nabial typu jogurty(sery jem) bo ostatnio ciezko mi po nich na zoladku. Ser zolty lubilam i jem razem z dzemem truskawkowym,ale lubie tez zjesc pasztet z pomidorem. Winogrona chyba najbardziej z owocow poki co lubie,unikam kwasnych bo mam kwasno w buzi,a nie dlatego,ze odechcialo mi sie,takze jesli o mnie chodzi nic takiego narazie nie zauwazam. ;)
    Chociaz w sumie nie jem juz tak slodyczy typu batoniki,czekoladki itp wogole nie mam checi na czekolade ale za to jakis sernik na zimno z owocami,czy eklerek i.ptys ok ale w nieduzych ilosciach;) wogole to dzis jest u mnie cudowna zupa bo kalafiorowa!;D na to mam ochote,poza tym zjadlabym pyzy z miesem;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA XXXX bardzo mi przykro :( Przytulam mocno:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze późno sie odzywam, inso, Hash dzięki że pamietacie:)
    Wróciłam wczoraj późno a dzis to spioch jestem:)

Na wizycie wszystko suuuuperrrr:)
    Dzieciaczki pięknie rosna mają ok 4,6 cm. Przezierności ok, noski są i ogólnie śliczne sa jak to moja Pani dr powiedziała :) moze później wrzuce fotke jak odnajde kabel a jak nie to za tydzień z prenatalnych wrzuce:)
    Ale jestem szczęśliwa:)

Madzisek, Nadulka, czarnamaalina, iNso87, Hashija, Karola1990, kwiatakacji, bella88, Dagietka, m@rzenie, alicja_, fresa, Flakonik lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super,ze wszystko w porządku z Maluchami :D kamien z serca.
    Hash jak będziesz miała jak to pisz jak po wizycie.

Kate4 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wspaniała wiadomosc :-) !
    A co do smaków, to ja tak samo za mięsem nie przepadam , jem bardziej warzywa , owoce , soki no i lody tez mi smakuja <3 tylko bułki bo chleb jest fuj :P i najczęściej z serem albo serkami topionymi, nie mam parcia na słodycze ale czasem sobie podjadam :P Moja ciocia i mama mówią ze czują ze to dziewczynka bedzie, ale ja miałam <3 w dzień albo dzień przed owulką więc od początku jestem bardziej pewna ze to bedzie chłopak :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie prenatalnej wniosek jest taki ze albo cwaniaczek albo uparciuszka we mnie jest. Dzidzia nie chciala wspolpracowac i gin nie mogl porzadnie przeziernosci sprawdzic. Ale cos tam chwycil ale nie tak jak powinno byc prawidlowo. Kosc nosowa jest,żołądek jest, pęcherz moczowy jest. Rąsie i stópki też. Serduszko bije ponad 160. No i kwestia plci... Cos tam sterczalo ale gin powiedzial mezowi ze jak chce syna to zeby za bardzo sie nie napalal bo w tym okresie moze byc to opuchniecie lechtaczki.

Maz stwierdzil ze to zbyt regularnie wyglada na chlopaka wiec jego zdaniem tez to moze byc dziewczyna.
    Kolejna wizyta 23 czerwca w moje urodzinki :D

Kate4, iNso87, Karola1990, kwiatakacji, bella88, m@rzenie, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak bardzo sie ciesze ze u Ciebie wszystko dobrze!

Kate4 lubi tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ