X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Kate sie odzywala?? Jakos nie wpadl mi w oko jej post z wizyty...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega stresa. Na 10 mam usg prenatalne. A potem jedziemy do rodziny i jutro komunia. Jak bedzie cos nie tak to bede musiala robic dobra mine do zlej gry...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Hashija choć wiem,ze będzie dobrze ;)
    a Kate nie pisala.

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszym forum staraczek skad jestem i ja i ona tez nie pisla :( martwie sie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:43

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się,Ona miała wczoraj na 20,takze pewnie nie wchodzila już bo pozno było i dziś jest jeszcze ranek ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:22

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija powodzenia!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny:) jeszcze tylko weekend i zobacze co słychać u mojego maluszka :)) śniło mi się, że urodziłam i przytulalam go juz :)) miłego dnia Wam życzę:)

Trzymam kciuki za wizyte ;))

Nadulka, Poz!omka., kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia tak jak mówisz,pewnie jakas wirusowka,albo cos CI poszkodzilo z jedzenia,dobrze,ze goraczki nie mialas ;) Mysle,ze nie powinno nic poszkodzić

Ja wlosy w końcu pomalowałam i ide zaraz relaksować się w kapieli :D czuje się już prawie dobrze dziś,jeszcze ten smak w ustach..wogole mam wrazenie,ze dziasla mi dziwnie pachna:/ chyba dlatego,ze krwawią.. Myje żeby dość często,plyn do plukania używam a czasem normalnie sama czuje,ze cos jest nie tak;/ niech to minie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mnie dopadła wczoraj chyba jakaś wirusówka... cały dzień przespałam a koło północy nagle dostałam dreszczy bez gorączki i zwymiotowałam kilka razy... po tym jak ręką odjął zasnęłam... co to mogło być?? Czy może to być groźne dla dziecka? :( i jeszcze plecy mnie bolą najbardziej pod żebrami :(

Tinusia miałam dokładnie to samo we wtorek... Myślałam że się przekręcę :/
    Tylko ja miałam jeszcze gorączke prawie 38 stopni.
    Na szczęście przeszło a Dzidziusia widziałam wczoraj i nic mu nie jest :)
    Może jakiś jednodniowy wirus którego organizm zwalczył w ten sposób?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki naszedł mnie jeszcze temat związany z płcią naszych Dzidziusiów bo ostatnio poruszałyśmy kwestie wyglądu :)
    A jeszcze dużo mówi się "na co masz ochotę"
    Znajoma urodziła dwójkę chłopca i dziewczynkę i mówi że u niej się sprawdziło 100% - jak była w ciąży z synkiem to obiad bez "kupy mięcha" nie miał sensu a z córeczką wręcz odrzut od mięsa miała :)

Mi się zmieniło bo zawsze lubiałam mięsko chipsy kebaby, słodycze od przypadku, kanapka bez szynki to nie kanapka.
    A odkąd jestem w ciąży odżywiam się głównie owocami, jogurtami, LODY <3, soki owocowe,mięso jak muszę to zjem ale mogłoby nie istnieć a szynki w ogóle nie jadłam od dwóch miesięcy :P
    Co powinno zwiastować Dziewczynkę :D
    Piszcie jak u Was i Mamuśki które mają już dzieci jak to u nich było a potem zweryfikujemy jak już poznamy płcie naszych Maluszków :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy to ja pod koniec ciazy dopiero rzucalam sie na eklerka a tak to nic nie mialam specjalnego,jadlam wszystko.
    Teraz boje sie jesc nabial typu jogurty(sery jem) bo ostatnio ciezko mi po nich na zoladku. Ser zolty lubilam i jem razem z dzemem truskawkowym,ale lubie tez zjesc pasztet z pomidorem. Winogrona chyba najbardziej z owocow poki co lubie,unikam kwasnych bo mam kwasno w buzi,a nie dlatego,ze odechcialo mi sie,takze jesli o mnie chodzi nic takiego narazie nie zauwazam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 10:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    W pierwszej ciazy to ja pod koniec ciazy dopiero rzucalam sie na eklerka a tak to nic nie mialam specjalnego,jadlam wszystko.
    Teraz boje sie jesc nabial typu jogurty(sery jem) bo ostatnio ciezko mi po nich na zoladku. Ser zolty lubilam i jem razem z dzemem truskawkowym,ale lubie tez zjesc pasztet z pomidorem. Winogrona chyba najbardziej z owocow poki co lubie,unikam kwasnych bo mam kwasno w buzi,a nie dlatego,ze odechcialo mi sie,takze jesli o mnie chodzi nic takiego narazie nie zauwazam. ;)
    Chociaz w sumie nie jem juz tak slodyczy typu batoniki,czekoladki itp wogole nie mam checi na czekolade ale za to jakis sernik na zimno z owocami,czy eklerek i.ptys ok ale w nieduzych ilosciach;) wogole to dzis jest u mnie cudowna zupa bo kalafiorowa!;D na to mam ochote,poza tym zjadlabym pyzy z miesem;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA XXXX bardzo mi przykro :( Przytulam mocno:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze późno sie odzywam, inso, Hash dzięki że pamietacie:)
    Wróciłam wczoraj późno a dzis to spioch jestem:)

Na wizycie wszystko suuuuperrrr:)
    Dzieciaczki pięknie rosna mają ok 4,6 cm. Przezierności ok, noski są i ogólnie śliczne sa jak to moja Pani dr powiedziała :) moze później wrzuce fotke jak odnajde kabel a jak nie to za tydzień z prenatalnych wrzuce:)
    Ale jestem szczęśliwa:)

Madzisek, Nadulka, czarnamaalina, iNso87, Hashija, Karola1990, kwiatakacji, bella88, Dagietka, m@rzenie, alicja_, fresa, Flakonik lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super,ze wszystko w porządku z Maluchami :D kamien z serca.
    Hash jak będziesz miała jak to pisz jak po wizycie.

Kate4 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wspaniała wiadomosc :-) !
    A co do smaków, to ja tak samo za mięsem nie przepadam , jem bardziej warzywa , owoce , soki no i lody tez mi smakuja <3 tylko bułki bo chleb jest fuj :P i najczęściej z serem albo serkami topionymi, nie mam parcia na słodycze ale czasem sobie podjadam :P Moja ciocia i mama mówią ze czują ze to dziewczynka bedzie, ale ja miałam <3 w dzień albo dzień przed owulką więc od początku jestem bardziej pewna ze to bedzie chłopak :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie prenatalnej wniosek jest taki ze albo cwaniaczek albo uparciuszka we mnie jest. Dzidzia nie chciala wspolpracowac i gin nie mogl porzadnie przeziernosci sprawdzic. Ale cos tam chwycil ale nie tak jak powinno byc prawidlowo. Kosc nosowa jest,żołądek jest, pęcherz moczowy jest. Rąsie i stópki też. Serduszko bije ponad 160. No i kwestia plci... Cos tam sterczalo ale gin powiedzial mezowi ze jak chce syna to zeby za bardzo sie nie napalal bo w tym okresie moze byc to opuchniecie lechtaczki.

Maz stwierdzil ze to zbyt regularnie wyglada na chlopaka wiec jego zdaniem tez to moze byc dziewczyna.
    Kolejna wizyta 23 czerwca w moje urodzinki :D

Kate4, iNso87, Karola1990, kwiatakacji, bella88, m@rzenie, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak bardzo sie ciesze ze u Ciebie wszystko dobrze!

Kate4 lubi tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ