X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja osobiście zaobserwowałam pewna regułę wśród moich znajomych. Wiekszość planowanych dzieciczków to chłopcy a nieplanowane (czyli takie wpadkowe) to dziewczynki. Wiem że to śmieszne ale u nas w okolicy się to naprawde potwierdza.
    A tak naprawde to 50/50 :) Sama nie wiem co bym bardziej chciała.

My już mamy imiona wybrane : Weronika/Dawid

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ja jestem już po wizycie serduszko bije pięknie i doktor powiedziała, że jest wszystko idealnie Mam zwiększyć dawkę Euthyroxu do 50 i kolejna wizyta za miesiąc choć nie wiem czy to nie trochę późno Czuję się szczęśliwa Jedyne co mnie martwi to że data porodu przesunęła się z 29 na 2 stycznia Choć doktor mówi, że dzidziuś mógł się tak ustawić że go złapała inaczej choć nie wiem co to znaczy

Madzisek, czarnamaalina, Misia26, Hashija, bella88, Kate4, lilianna, kwiatakacji, alicja_, ania14, Nadulka, iNso87, MeGi2986, Karola1990, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki i mimo (przynajmniej u mnie) tej paskudnej pogody życzę spokojnego i miłego weekendu :-) ja wczoraj byłam u endo, niby TSH w normie ale i tak dawkę mi zwiększył do 100. We wtorek wizyta u giną, mam nadzieje ze fasolka pięknie rośnie i czekają mnie dobre wieści. Juz dość tych złych wiadomości i strat dzieciaczkow...

kwiatakacji, justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakalam. Zawsze gdy sie chwale ze czuje sie super to na drugi dzien albo w ciagu kilku najblizszych dni czuje sie bardzo zle. Dzis prawie przytomnosc stracilam rano gdy robilam sniadanie :-( bylam taka glodna zalal mnie zimny pot w glowie sie krecilo ze gdyby nie krzeslo to bym upadla na podloge :-( a w dodatku sama bylam w domu. Zqdzwonilam od razu po siostre i przyjechala po mnie bo moj M dzis w pracy do 24 :-S ehh, milego weekendu zycze, choc u mnie pogoda fatalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwestii "na co masz ochotę" – to jeżeli chodzi o mnie to mam tak samo jak Acikk :) owoce, lody itp. :)
    Kate4 – Gratulacje !:)

muamua – Ja tez już czytałam troche o kącie ułożenia tego guzka płciowego.
    Czy mogłabyś wysłać swoją fotkę na której widać, że siusiak jest pod kątem prostym? Chciałabym porównać z moim guzkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    No i wykrakalam. Zawsze gdy sie chwale ze czuje sie super to na drugi dzien albo w ciagu kilku najblizszych dni czuje sie bardzo zle. Dzis prawie przytomnosc stracilam rano gdy robilam sniadanie :-( bylam taka glodna zalal mnie zimny pot w glowie sie krecilo ze gdyby nie krzeslo to bym upadla na podloge :-( a w dodatku sama bylam w domu. Zqdzwonilam od razu po siostre i przyjechala po mnie bo moj M dzis w pracy do 24 :-S ehh, milego weekendu zycze, choc u mnie pogoda fatalna.

kurcze, to było bardzo niebezpieczne! :(
    A teraz już wszystko ok?

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Mi też często tak się dzieje nagle zrobi się słabo duszno i zacznie się kręcić w głowie i musze szybko siąść lub się położyć i przechodzi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)
    witam sie z katarem :( woda leci z nosa ;/

super że dziś same dobre wiadomośći :)
    ja zawsze uwielbiałam słodkie, teraz też jem ale mniej, wole konkrety... bardziej nawet na kwaśne... zobaczymy co bedzie, może w środe sie dowiemy :)
    moja kuzynka wpierdzielała czekolady mase a urodziła 2 chłopców,ja w te smaki nie wierze... myśle że mam ochote na to co organizm potrzebuje w danej chwili,
    a druga sprawa, to że znajoma starała się 6 lat, zmarł jej tata odrazu była w ciazy i bedzie chłopiec, my staralismy sie 2 lata, zmarła moja mama i w 1 mc byłam w ciąży i myślę że z dziewczynką :)
    ogólnie czuje że nosze pod serduszkiem dziewczyne :) zobaczymy czy sie sprawdzi
    ale jak bedzie chłopiec to i tak super, staralismy sie długo wiec to OBOJĘTNE

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 – z tymi dreszczami to ja mam to samo :D
    Marik – Gratulacje!:)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia to trzymaj się tam mocno :-*

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia trzymaj sie :-* i uwazaj na siebie, nerki to powazna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Tinusia, oby szybko się poprawiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia szybkiego powrotu do zdrowia, 3maj sie cieplutko!!! Pchelkaa a czesto Ci sie to zdarza? Uwazaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi pierwszy raz, ale mysle ze to moze dlatego ze odstawiam juz wszystkie leki i organizm tak zareagowal. Dzis mam imieniny u bratowej, jest dobra kucharka, ale sie najem :-) mniaam

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, no to obys czula sie juz tylko lepiej;) hehehe to smacznego!! U nas dzis obiadek organizujemy dla mamy z okazji nadchodzacego dnia mamy. Takze gotowanie przed nami. Zycze wszystkim udanej niedzieli:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej niedzieli dziewczyny ;-)

iNso87, Anko:-), kwiatakacji lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia trzymaj się! Mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do zdrowia.

Milego dnia Dziewczyny i czekamy na jutrzejsze wizyty! ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy jeszcze wymiotujecie? Mnie wczoraj dwa razy zmiotło: po południu i wieczorem :( Generalnie jest trochę lepiej, ale dalej regularnie, choć nie codziennie wymiotuję :(

Alicja, potem wrzucę fotkę.

Anko:-) lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ