X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja osobiście zaobserwowałam pewna regułę wśród moich znajomych. Wiekszość planowanych dzieciczków to chłopcy a nieplanowane (czyli takie wpadkowe) to dziewczynki. Wiem że to śmieszne ale u nas w okolicy się to naprawde potwierdza.
    A tak naprawde to 50/50 :) Sama nie wiem co bym bardziej chciała.

My już mamy imiona wybrane : Weronika/Dawid

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ja jestem już po wizycie serduszko bije pięknie i doktor powiedziała, że jest wszystko idealnie Mam zwiększyć dawkę Euthyroxu do 50 i kolejna wizyta za miesiąc choć nie wiem czy to nie trochę późno Czuję się szczęśliwa Jedyne co mnie martwi to że data porodu przesunęła się z 29 na 2 stycznia Choć doktor mówi, że dzidziuś mógł się tak ustawić że go złapała inaczej choć nie wiem co to znaczy

Madzisek, czarnamaalina, Misia26, Hashija, bella88, Kate4, lilianna, kwiatakacji, alicja_, ania14, Nadulka, iNso87, MeGi2986, Karola1990, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki i mimo (przynajmniej u mnie) tej paskudnej pogody życzę spokojnego i miłego weekendu :-) ja wczoraj byłam u endo, niby TSH w normie ale i tak dawkę mi zwiększył do 100. We wtorek wizyta u giną, mam nadzieje ze fasolka pięknie rośnie i czekają mnie dobre wieści. Juz dość tych złych wiadomości i strat dzieciaczkow...

kwiatakacji, justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakalam. Zawsze gdy sie chwale ze czuje sie super to na drugi dzien albo w ciagu kilku najblizszych dni czuje sie bardzo zle. Dzis prawie przytomnosc stracilam rano gdy robilam sniadanie :-( bylam taka glodna zalal mnie zimny pot w glowie sie krecilo ze gdyby nie krzeslo to bym upadla na podloge :-( a w dodatku sama bylam w domu. Zqdzwonilam od razu po siostre i przyjechala po mnie bo moj M dzis w pracy do 24 :-S ehh, milego weekendu zycze, choc u mnie pogoda fatalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwestii "na co masz ochotę" – to jeżeli chodzi o mnie to mam tak samo jak Acikk :) owoce, lody itp. :)
    Kate4 – Gratulacje !:)

muamua – Ja tez już czytałam troche o kącie ułożenia tego guzka płciowego.
    Czy mogłabyś wysłać swoją fotkę na której widać, że siusiak jest pod kątem prostym? Chciałabym porównać z moim guzkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    No i wykrakalam. Zawsze gdy sie chwale ze czuje sie super to na drugi dzien albo w ciagu kilku najblizszych dni czuje sie bardzo zle. Dzis prawie przytomnosc stracilam rano gdy robilam sniadanie :-( bylam taka glodna zalal mnie zimny pot w glowie sie krecilo ze gdyby nie krzeslo to bym upadla na podloge :-( a w dodatku sama bylam w domu. Zqdzwonilam od razu po siostre i przyjechala po mnie bo moj M dzis w pracy do 24 :-S ehh, milego weekendu zycze, choc u mnie pogoda fatalna.

kurcze, to było bardzo niebezpieczne! :(
    A teraz już wszystko ok?

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Mi też często tak się dzieje nagle zrobi się słabo duszno i zacznie się kręcić w głowie i musze szybko siąść lub się położyć i przechodzi...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)
    witam sie z katarem :( woda leci z nosa ;/

super że dziś same dobre wiadomośći :)
    ja zawsze uwielbiałam słodkie, teraz też jem ale mniej, wole konkrety... bardziej nawet na kwaśne... zobaczymy co bedzie, może w środe sie dowiemy :)
    moja kuzynka wpierdzielała czekolady mase a urodziła 2 chłopców,ja w te smaki nie wierze... myśle że mam ochote na to co organizm potrzebuje w danej chwili,
    a druga sprawa, to że znajoma starała się 6 lat, zmarł jej tata odrazu była w ciazy i bedzie chłopiec, my staralismy sie 2 lata, zmarła moja mama i w 1 mc byłam w ciąży i myślę że z dziewczynką :)
    ogólnie czuje że nosze pod serduszkiem dziewczyne :) zobaczymy czy sie sprawdzi
    ale jak bedzie chłopiec to i tak super, staralismy sie długo wiec to OBOJĘTNE

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 – z tymi dreszczami to ja mam to samo :D
    Marik – Gratulacje!:)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia to trzymaj się tam mocno :-*

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia trzymaj sie :-* i uwazaj na siebie, nerki to powazna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Tinusia, oby szybko się poprawiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia szybkiego powrotu do zdrowia, 3maj sie cieplutko!!! Pchelkaa a czesto Ci sie to zdarza? Uwazaj na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi pierwszy raz, ale mysle ze to moze dlatego ze odstawiam juz wszystkie leki i organizm tak zareagowal. Dzis mam imieniny u bratowej, jest dobra kucharka, ale sie najem :-) mniaam

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, no to obys czula sie juz tylko lepiej;) hehehe to smacznego!! U nas dzis obiadek organizujemy dla mamy z okazji nadchodzacego dnia mamy. Takze gotowanie przed nami. Zycze wszystkim udanej niedzieli:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej niedzieli dziewczyny ;-)

iNso87, Anko:-), kwiatakacji lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia trzymaj się! Mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do zdrowia.

Milego dnia Dziewczyny i czekamy na jutrzejsze wizyty! ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy jeszcze wymiotujecie? Mnie wczoraj dwa razy zmiotło: po południu i wieczorem :( Generalnie jest trochę lepiej, ale dalej regularnie, choć nie codziennie wymiotuję :(

Alicja, potem wrzucę fotkę.

Anko:-) lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ