X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jutro wizytuje ;) nie moge sie doczekać:) dobrze, że mam na 15:00 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 11:52

kwiatakacji, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

• Shelly Nowa

Wysłany: 24 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam grudniówki:) To moja czwarta ciąża,czuję się dość dobrze ,lecz jestem strasznie rozdrażniona,gdyż moi synowie 5 i 3 latek strasznie rozrabiają i w ogóle nie słuchają co do nich mówię.termin porodu 21.12.2015 pozdrawiam

Madzisek, Anko:-), czarnamaalina, kwiatakacji, lilianna, justyna14, alicja_, Karola1990, genoweffa, Pchelkaa, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

Shelly
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
    Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
    chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie z
    alicja_ wrote:
    Co do kwestii "na co masz ochotę" – to jeżeli chodzi o mnie to mam tak samo jak Acikk :) owoce, lody itp. :)
    Kate4 – Gratulacje !:)

muamua – Ja tez już czytałam troche o kącie ułożenia tego guzka płciowego.
    Czy mogłabyś wysłać swoją fotkę na której widać, że siusiak jest pod kątem prostym? Chciałabym porównać z moim guzkiem :D

dfe01f0225.png

Wysłany: 24 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu usg w 9tyg 3 dniu było.
    Chyba za wcześnie na płeć u takiego maleństwa nie?

dfe01f0225.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Dziewczyny, czy Wy jeszcze wymiotujecie? Mnie wczoraj dwa razy zmiotło: po południu i wieczorem :( Generalnie jest trochę lepiej, ale dalej regularnie, choć nie codziennie wymiotuję :(

Alicja, potem wrzucę fotkę.
    Muamua codziennie albo co drugi dzień pisze,ze mam mdlosci i często wymiotuje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Tfu usg w 9tyg 3 dniu było.
    Chyba za wcześnie na płeć u takiego maleństwa nie?
    Ja nie mam zielonego pojęcia;) jak pojde na polowkowe to pewnie się dowiem,bo nie chce niespodzianek,chce wiedzieć co mogę kupować:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:44

kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
    Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
    chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie z

Anko mi lekarka na prenatalnym powiedziała, że do końca 13 tygodnia to jest tylko zgadywanie (na podstawie właśnie tego guzka), że narządy płciowe u chłopca i dziewczynki na tym etapie wyglądają tak samo i lekarz mówiąc chłopiec czy dziewczynka ma 50% szans , że tak będzie ;) a kołek między nogami to może być pępowina :)nam powiedziała , że dziewczynka ale nie dałaby sobie nawet paznokcia za to obciąć , to my chcieliśmy, żeby zgadywała :)

Wysłany: 24 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepowinka nie bo pepowinka jest wyżej.
    Super takie 4d.
    Widać tak dokładnie czlowieczka;)
    Mi płeć się totalnie bez różnicy także tylko by zdrówko bylo:)
    Po prostu miałam ubaw z siebie samej wiec się odezwalam.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny jestem tu nowa :) jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d :) czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg :) termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrawiam i zycze spokojnej niedzieli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:26

alicja_, Karola1990, bella88, Madzisek, genoweffa, maya34, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnim usg byłam w 12t1d wg OM a wg USG dzidzia odpowiadała 12t6d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też lekaraka włączyła 4D i rzeczywiście fajnie widać małego człowieczka. Co do płci to nam też bez różnicy byle zdrowe było, ale zrobiła nam zdjęcie w 2D z leżącym na płasko guzkiem , stąd domniemanie , że będzie dziewczynka. Wśród moich znajomych są pary z pomyłkami w 2 strony. U nas będzie o tyle prościej, że NIFTY określa płeć, więc za ok 2 tyg będziemy znali płeć bez zgadywania.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepowinka nie bo pepowinka jest wyżej.
    Super takie 4d.
    Widać tak dokładnie czlowieczka;)
    Mi płeć się totalnie bez różnicy także tylko by zdrówko bylo:)
    Po prostu miałam ubaw z siebie samej wiec się odezwalam.

a możesz wysłać fotke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    hej Dziewczyny jestem tu nowa :) jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d :) czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg :) termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrowiam i zycze spokojnej niedzieli :*

witamy:)
    Gratulacje:)
    Ja mam taką rozbiezność, ale w drugą stronę, myśle, że tak jak masz Ty też może się zdarzyćć i nie ma powodów do zmartwień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam, ze jest to zwiazane z szybka owulacja. W porownaniu do mnie maluch ma sie dobrze, ze mna juz jest gorzej, wyniki badan krwi wykazaly anemie i chodze wpolprzytomna biore witaminki, generalnie miesa w ogole nie jadam, warzyw tez malo.. do slodkiego bardzo mnie ciagnie :) wizyte mam 16 czerwca, moze wstepnie poznamy plec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji – a mogłabys powiedzieć dlaczego się zdecydowałaś np. na Nifty, a nie na Harmony?
    Stars2345, czarnamaalina – powodzenia jutro!:) Ja mam we wtorek prenatalne:)
    Shelly – Witamy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ZACZĘŁAM PLAMIĆ NA BRĄZOWO.
    PIERWSZY RAZ W TEJ CIĄŻY. :(
    Co robić? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na izbe przyjec do szpitala.. lepiej dmuchac na zimne

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - nie zastanawiałam się tak bardzo między tymi dwoma testami, więcej czytałam o Nifty i Nifty ma ubezpieczenie. Właściwie oba mają wysoką wykrywalność różnią się tylko sposobem pozyskiwania DNA z krwi, no i lekarka polecając też powiedziała, że ona zrobiłaby Nifty - dlaczego nie wiem.

Myszata92 - masz dokladnie tak jak ja, maluch ok , ale ja też mam już początki anemii, mam brać witaminy a jak się nie poprawi to po 17 tyg żelazo, mięsa też nie jadam, ale mam nadzieję , że apetyt się poprawi i wyniki krwi też. A nasz dzidziuś przy pierwszym usg w 7 tyg był dokładnie tak jak termin z OM ( wiem kiedy miałam owulację i to by się zgadzało) a teraz jest 5 dni większy ale lekarka mówiła , że to się może zmieniać - za małe dzieciaczki nadrabiają, większe potem zwalniają i nie jest to jak narazie powód do zmartwień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja też bym pojechała do szpitala , plamienia zawsze warto sprawdzić. Może to być nic takiego ale na pewno wizyta Cię uspokoi.

bella88 lubi tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ