X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jutro wizytuje ;) nie moge sie doczekać:) dobrze, że mam na 15:00 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 11:52

kwiatakacji, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

• Shelly Nowa

Wysłany: 24 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam grudniówki:) To moja czwarta ciąża,czuję się dość dobrze ,lecz jestem strasznie rozdrażniona,gdyż moi synowie 5 i 3 latek strasznie rozrabiają i w ogóle nie słuchają co do nich mówię.termin porodu 21.12.2015 pozdrawiam

Madzisek, Anko:-), czarnamaalina, kwiatakacji, lilianna, justyna14, alicja_, Karola1990, genoweffa, Pchelkaa, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

Shelly
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
    Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
    chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie z
    alicja_ wrote:
    Co do kwestii "na co masz ochotę" – to jeżeli chodzi o mnie to mam tak samo jak Acikk :) owoce, lody itp. :)
    Kate4 – Gratulacje !:)

muamua – Ja tez już czytałam troche o kącie ułożenia tego guzka płciowego.
    Czy mogłabyś wysłać swoją fotkę na której widać, że siusiak jest pod kątem prostym? Chciałabym porównać z moim guzkiem :D

dfe01f0225.png

Wysłany: 24 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu usg w 9tyg 3 dniu było.
    Chyba za wcześnie na płeć u takiego maleństwa nie?

dfe01f0225.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Dziewczyny, czy Wy jeszcze wymiotujecie? Mnie wczoraj dwa razy zmiotło: po południu i wieczorem :( Generalnie jest trochę lepiej, ale dalej regularnie, choć nie codziennie wymiotuję :(

Alicja, potem wrzucę fotkę.
    Muamua codziennie albo co drugi dzień pisze,ze mam mdlosci i często wymiotuje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Tfu usg w 9tyg 3 dniu było.
    Chyba za wcześnie na płeć u takiego maleństwa nie?
    Ja nie mam zielonego pojęcia;) jak pojde na polowkowe to pewnie się dowiem,bo nie chce niespodzianek,chce wiedzieć co mogę kupować:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:44

kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
    Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
    chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie z

Anko mi lekarka na prenatalnym powiedziała, że do końca 13 tygodnia to jest tylko zgadywanie (na podstawie właśnie tego guzka), że narządy płciowe u chłopca i dziewczynki na tym etapie wyglądają tak samo i lekarz mówiąc chłopiec czy dziewczynka ma 50% szans , że tak będzie ;) a kołek między nogami to może być pępowina :)nam powiedziała , że dziewczynka ale nie dałaby sobie nawet paznokcia za to obciąć , to my chcieliśmy, żeby zgadywała :)

Wysłany: 24 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepowinka nie bo pepowinka jest wyżej.
    Super takie 4d.
    Widać tak dokładnie czlowieczka;)
    Mi płeć się totalnie bez różnicy także tylko by zdrówko bylo:)
    Po prostu miałam ubaw z siebie samej wiec się odezwalam.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny jestem tu nowa :) jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d :) czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg :) termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrawiam i zycze spokojnej niedzieli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:26

alicja_, Karola1990, bella88, Madzisek, genoweffa, maya34, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnim usg byłam w 12t1d wg OM a wg USG dzidzia odpowiadała 12t6d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też lekaraka włączyła 4D i rzeczywiście fajnie widać małego człowieczka. Co do płci to nam też bez różnicy byle zdrowe było, ale zrobiła nam zdjęcie w 2D z leżącym na płasko guzkiem , stąd domniemanie , że będzie dziewczynka. Wśród moich znajomych są pary z pomyłkami w 2 strony. U nas będzie o tyle prościej, że NIFTY określa płeć, więc za ok 2 tyg będziemy znali płeć bez zgadywania.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepowinka nie bo pepowinka jest wyżej.
    Super takie 4d.
    Widać tak dokładnie czlowieczka;)
    Mi płeć się totalnie bez różnicy także tylko by zdrówko bylo:)
    Po prostu miałam ubaw z siebie samej wiec się odezwalam.

a możesz wysłać fotke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    hej Dziewczyny jestem tu nowa :) jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d :) czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg :) termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrowiam i zycze spokojnej niedzieli :*

witamy:)
    Gratulacje:)
    Ja mam taką rozbiezność, ale w drugą stronę, myśle, że tak jak masz Ty też może się zdarzyćć i nie ma powodów do zmartwień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam, ze jest to zwiazane z szybka owulacja. W porownaniu do mnie maluch ma sie dobrze, ze mna juz jest gorzej, wyniki badan krwi wykazaly anemie i chodze wpolprzytomna biore witaminki, generalnie miesa w ogole nie jadam, warzyw tez malo.. do slodkiego bardzo mnie ciagnie :) wizyte mam 16 czerwca, moze wstepnie poznamy plec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji – a mogłabys powiedzieć dlaczego się zdecydowałaś np. na Nifty, a nie na Harmony?
    Stars2345, czarnamaalina – powodzenia jutro!:) Ja mam we wtorek prenatalne:)
    Shelly – Witamy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ZACZĘŁAM PLAMIĆ NA BRĄZOWO.
    PIERWSZY RAZ W TEJ CIĄŻY. :(
    Co robić? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na izbe przyjec do szpitala.. lepiej dmuchac na zimne

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - nie zastanawiałam się tak bardzo między tymi dwoma testami, więcej czytałam o Nifty i Nifty ma ubezpieczenie. Właściwie oba mają wysoką wykrywalność różnią się tylko sposobem pozyskiwania DNA z krwi, no i lekarka polecając też powiedziała, że ona zrobiłaby Nifty - dlaczego nie wiem.

Myszata92 - masz dokladnie tak jak ja, maluch ok , ale ja też mam już początki anemii, mam brać witaminy a jak się nie poprawi to po 17 tyg żelazo, mięsa też nie jadam, ale mam nadzieję , że apetyt się poprawi i wyniki krwi też. A nasz dzidziuś przy pierwszym usg w 7 tyg był dokładnie tak jak termin z OM ( wiem kiedy miałam owulację i to by się zgadzało) a teraz jest 5 dni większy ale lekarka mówiła , że to się może zmieniać - za małe dzieciaczki nadrabiają, większe potem zwalniają i nie jest to jak narazie powód do zmartwień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja też bym pojechała do szpitala , plamienia zawsze warto sprawdzić. Może to być nic takiego ale na pewno wizyta Cię uspokoi.

bella88 lubi tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ