Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam grudniówki:) To moja czwarta ciąża,czuję się dość dobrze ,lecz jestem strasznie rozdrażniona,gdyż moi synowie 5 i 3 latek strasznie rozrabiają i w ogóle nie słuchają co do nich mówię.termin porodu 21.12.2015 pozdrawiam
Madzisek, Anko:-), czarnamaalina, kwiatakacji, lilianna, justyna14, alicja_, Karola1990, genoweffa, Pchelkaa, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
Shelly -
Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie zalicja_ wrote:Co do kwestii "na co masz ochotę" – to jeżeli chodzi o mnie to mam tak samo jak Acikkowoce, lody itp.
Kate4 – Gratulacje !
muamua – Ja tez już czytałam troche o kącie ułożenia tego guzka płciowego.
Czy mogłabyś wysłać swoją fotkę na której widać, że siusiak jest pod kątem prostym? Chciałabym porównać z moim guzkiem -
muamua wrote:Dziewczyny, czy Wy jeszcze wymiotujecie? Mnie wczoraj dwa razy zmiotło: po południu i wieczorem
Generalnie jest trochę lepiej, ale dalej regularnie, choć nie codziennie wymiotuję
Alicja, potem wrzucę fotkę. -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Dziewczyny pytanie za 100pkt. Kiedy tworzy się płeć? Bo pisalyscie o tym guzku, ja nie mam go na zdjęciu ale z usg 4d widać tak wielki koleczek między nogami ze aż padlam. Usg w 10tyg i 3 dniu ale dzidzia wielkością 3.3cm większą o kilka dni.
Najgorsze i najśmieszniejsze ze ja nigdy nie chciałam poznawać płci.....
chciałam niespodziankę aż do porodu a teraz śmieje się z siebie z
Anko mi lekarka na prenatalnym powiedziała, że do końca 13 tygodnia to jest tylko zgadywanie (na podstawie właśnie tego guzka), że narządy płciowe u chłopca i dziewczynki na tym etapie wyglądają tak samo i lekarz mówiąc chłopiec czy dziewczynka ma 50% szans , że tak będziea kołek między nogami to może być pępowina :)nam powiedziała , że dziewczynka ale nie dałaby sobie nawet paznokcia za to obciąć , to my chcieliśmy, żeby zgadywała
-
nick nieaktualnyhej Dziewczyny jestem tu nowa
jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d
czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg
termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrawiam i zycze spokojnej niedzieli :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:26
alicja_, Karola1990, bella88, Madzisek, genoweffa, maya34, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNam też lekaraka włączyła 4D i rzeczywiście fajnie widać małego człowieczka. Co do płci to nam też bez różnicy byle zdrowe było, ale zrobiła nam zdjęcie w 2D z leżącym na płasko guzkiem , stąd domniemanie , że będzie dziewczynka. Wśród moich znajomych są pary z pomyłkami w 2 strony. U nas będzie o tyle prościej, że NIFTY określa płeć, więc za ok 2 tyg będziemy znali płeć bez zgadywania.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszata92 wrote:hej Dziewczyny jestem tu nowa
jest to moja pierwsza ciąża mam juz za soba dwie wizyty. Ostatnia 19.maja- maluszek mial wtedy 5,21 cm, a byl to dopiero 11 tydzien ciazy wg OM, a usg wykazalo 11w6d
czy ktoras z Was miala taka rozbieznosc? bo mi gi powiedziala, ze malenstwo jak na ten tydzien jest naprawde duze i ruchliwe- salta uskutecznialo na ostatnim usg
termin porodu mam wyznaczony na 8 grudnia. pozdrowiam i zycze spokojnej niedzieli :*
witamy:)
Gratulacje:)
Ja mam taką rozbiezność, ale w drugą stronę, myśle, że tak jak masz Ty też może się zdarzyćć i nie ma powodów do zmartwień -
nick nieaktualnySlyszalam, ze jest to zwiazane z szybka owulacja. W porownaniu do mnie maluch ma sie dobrze, ze mna juz jest gorzej, wyniki badan krwi wykazaly anemie i chodze wpolprzytomna biore witaminki, generalnie miesa w ogole nie jadam, warzyw tez malo.. do slodkiego bardzo mnie ciagnie
wizyte mam 16 czerwca, moze wstepnie poznamy plec
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja - nie zastanawiałam się tak bardzo między tymi dwoma testami, więcej czytałam o Nifty i Nifty ma ubezpieczenie. Właściwie oba mają wysoką wykrywalność różnią się tylko sposobem pozyskiwania DNA z krwi, no i lekarka polecając też powiedziała, że ona zrobiłaby Nifty - dlaczego nie wiem.
Myszata92 - masz dokladnie tak jak ja, maluch ok , ale ja też mam już początki anemii, mam brać witaminy a jak się nie poprawi to po 17 tyg żelazo, mięsa też nie jadam, ale mam nadzieję , że apetyt się poprawi i wyniki krwi też. A nasz dzidziuś przy pierwszym usg w 7 tyg był dokładnie tak jak termin z OM ( wiem kiedy miałam owulację i to by się zgadzało) a teraz jest 5 dni większy ale lekarka mówiła , że to się może zmieniać - za małe dzieciaczki nadrabiają, większe potem zwalniają i nie jest to jak narazie powód do zmartwień. -
nick nieaktualny