X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija super że wszystko dobrze u Ciebie :-) Oby więcej takich dobrych wiadomości ! :-)

Hashija lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin :-D po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach :D Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje :D Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam :D

bella88, fresa lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja z Nordrhein- Westfalen, nie wiem jak to po polsku... Nigdy tego nie tlumaczylam :) ale tak myślę że to chyba ten sam land :) a z jakiego miasta jesteś?
    Ja z Delbrucka to blisko Paderborn i to ten sam land :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie moglam wczoraj sie zalogowac i staram sie dzis was nadrobic:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin :-D po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach :D Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje :D Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam :D
    Nie mam pojęcia,wg mnie to troszkę za wcześnie ale pewnie jest jakiś % Kobiet które cos tam czuja,ale mysle,ze to tez na krotka chwilke ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hash dobre wiadomości dziś od rana to dobrze :)
    Czekamy jeszcze dziś na Kogos jeśli chodzi o wizyty? musze cofnac strony i zobaczyć bo nie wiem.

edit
    No to jeszcze Marik dziś popołudniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo współczuję kolejnej straty :(

Co do płci, to zobaczcie sobie to:
    http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.baby2see.com%2F%2Fgender%2Fexternal_genitals.html

Tam wyraźnie widać, że chodzi o kąt ułożenia siusiaka. Mi lekarz wydrukował fotkę z siusiakiem i jest ułożony pod kątem prostym, więc na dziewczynkę już nie mam szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48

bella88, Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też lekarz wydrukował fotkę i ten kikut leży, obstawia dziewczynkę ale powiedziała żeby się jeszcze nie nastawiać.

Co do smaków to by się zgadzało - zupełnie odrzuciło mnie od mięsa, do teraz nie jem. Jem dużo warzyw, owoców, lody, i podjadam słodycze(na samym początku nie mogłam).

A co do seksu to mieliśmy w dzień owulacji więc czekaliśmy na chłopca , a tu proszę :)

Kate, Hashija - gratuluję udanych wizyt.

Kate4, Hashija lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy i przed i w trakcie i po więc każdy plemnik mógł się "zaczaić" chyba :D
    10-go czerwca mam wizyte to już będzie 15 tydzień to już chyba nie powinno być wątpliwości, normalnie już bym tak chciała wiedzieeeć :D ciekawe czego będzie więcej wśród nas, u mnie ostatnio wśród znajomych jak widzę na FB to jest dosłownie 2 chłopaków na 10 dziewczynek, baby górą :D Wojny nie będzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hash, Kate super wieści, gratuluje:)
    U mnie jest tak, że wcześniej byłam łasuchem, szczególnie przed okresem jak nie zjadłam czegoś słodkiego to byłam zła;) teraz to już rzadko coś słodkiego podjadam, zazwyczaj coś z czekoladą. Teraz mam faze na coś soczystego, świeżego typu arbuz, grejfrut czy świeży ogórek:) mięso może być, ale nie musi, za to kanapeczka z serem czy z serkiem topionym to codzienność.
    Dzisiaj mam za to taki dzień, że jak się ruszę szybciej to od razu czuje ciągnięcie w dole brzucha, jeszcze tak nie miałam. Wczoraj ciągnęły mnie pachwiny. Więc liczę że to tylko rozciągająca się macica.
    Co do dreszczy to ja codziennie czuje wieczorem podwyższoną temperaturę i delikatny dreszczyk. To taki mój znak rozpoznawczy, że czas iść spać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:33

Kate4, Hashija lubią tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja z Delbrucka to blisko Paderborn i to ten sam land :-)

Jeżdżę tam do dr. Michałowska z synem bo polka :) ja jestem z lippstadt :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wśród rodzeństwa same chłopaki, dziadkowie nie mają na razie żadnych wnuczek ;) Wśród znajomych też więcej chłopców, więc dziewczyny zdecydowanie w mniejszości.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu wszyscy licza na chłopca bo same dziewczyny ;) ale ja też czuję, że mam w brzuszku jednak Mikołaja:)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje nadal takie pulsujące pukanie od srodka po lewej stronie :D Nie mam pojecia co to jest co jakiś czas to mam, gdybym była w pozniejszych tygodniach to porównałabym to do kopania dziecka, ale teraz wydaje mi sie ze to duzo za wczesnie zeby cokolwiek czuć, no chyba ze moje maleństwo ma taka dużą siłe w sobie :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że już od 14 tygodnia można cos czuć ;) a Ty Poziomka juz blisko więc kto wie :)))

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja nawet jak już w ciąży nie byłam to raz ma jakiś czas czułam dosłownie takie coś jak kopanie dziecka, którego już w brzuszku nie było więc nie wiem czy to nie jakieś mimowolnie skurcze mięśni :-) teraz też mam takie coś. Myślę dziewczyny że jak to się zacznie to będziecie pewne że to to :-) ja pierwsze ruchy swojej małej poczułam w 17 tygodniu po kąpieli w morzu, chyba dawała znać że jej się zimno zrobiło :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak już blisko :) cudowne uczucie pewnie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy. Niedługo się przekonam :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już bede pewna na 100% ze to to, to na pewno bede to czuła wyraźnie, bo teraz to jest takie bardzo delikatne, no jak taki tik nerwowy :D I wciąz sie zastanawiam czy to mogło byc to czy nie, bo nie czułam czegoś takiego nigdy wczesniej :D Mam to dziś cały dzień, ostatni raz godzine temu jeszcze miałam takie tiki :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak lubię sobie powkrecac:) od razu mam lepszy humor :)

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ