Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin
po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach
Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje
Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam
bella88, fresa lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poz!omka. wrote:Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin
po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach
Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje
Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam
-
Hash dobre wiadomości dziś od rana to dobrze
Czekamy jeszcze dziś na Kogos jeśli chodzi o wizyty? musze cofnac strony i zobaczyć bo nie wiem.
edit
No to jeszcze Marik dziś popołudniuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48
Hashija lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo współczuję kolejnej straty
Co do płci, to zobaczcie sobie to:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.baby2see.com%2F%2Fgender%2Fexternal_genitals.html
Tam wyraźnie widać, że chodzi o kąt ułożenia siusiaka. Mi lekarz wydrukował fotkę z siusiakiem i jest ułożony pod kątem prostym, więc na dziewczynkę już nie mam szans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48
bella88, Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualnyNam też lekarz wydrukował fotkę i ten kikut leży, obstawia dziewczynkę ale powiedziała żeby się jeszcze nie nastawiać.
Co do smaków to by się zgadzało - zupełnie odrzuciło mnie od mięsa, do teraz nie jem. Jem dużo warzyw, owoców, lody, i podjadam słodycze(na samym początku nie mogłam).
A co do seksu to mieliśmy w dzień owulacji więc czekaliśmy na chłopca , a tu proszę
Kate, Hashija - gratuluję udanych wizyt.Kate4, Hashija lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy i przed i w trakcie i po więc każdy plemnik mógł się "zaczaić" chyba
10-go czerwca mam wizyte to już będzie 15 tydzień to już chyba nie powinno być wątpliwości, normalnie już bym tak chciała wiedzieeećciekawe czego będzie więcej wśród nas, u mnie ostatnio wśród znajomych jak widzę na FB to jest dosłownie 2 chłopaków na 10 dziewczynek, baby górą
Wojny nie będzie
-
nick nieaktualnyHash, Kate super wieści, gratuluje:)
U mnie jest tak, że wcześniej byłam łasuchem, szczególnie przed okresem jak nie zjadłam czegoś słodkiego to byłam zła;) teraz to już rzadko coś słodkiego podjadam, zazwyczaj coś z czekoladą. Teraz mam faze na coś soczystego, świeżego typu arbuz, grejfrut czy świeży ogórek:) mięso może być, ale nie musi, za to kanapeczka z serem czy z serkiem topionym to codzienność.
Dzisiaj mam za to taki dzień, że jak się ruszę szybciej to od razu czuje ciągnięcie w dole brzucha, jeszcze tak nie miałam. Wczoraj ciągnęły mnie pachwiny. Więc liczę że to tylko rozciągająca się macica.
Co do dreszczy to ja codziennie czuje wieczorem podwyższoną temperaturę i delikatny dreszczyk. To taki mój znak rozpoznawczy, że czas iść spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:33
Kate4, Hashija lubią tę wiadomość
-
maya34 wrote:Ja z Delbrucka to blisko Paderborn i to ten sam land
Jeżdżę tam do dr. Michałowska z synem bo polkaja jestem z lippstadt
-
U nas wśród rodzeństwa same chłopaki, dziadkowie nie mają na razie żadnych wnuczek
Wśród znajomych też więcej chłopców, więc dziewczyny zdecydowanie w mniejszości.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualny
-
A ja czuje nadal takie pulsujące pukanie od srodka po lewej stronie
Nie mam pojecia co to jest co jakiś czas to mam, gdybym była w pozniejszych tygodniach to porównałabym to do kopania dziecka, ale teraz wydaje mi sie ze to duzo za wczesnie zeby cokolwiek czuć, no chyba ze moje maleństwo ma taka dużą siłe w sobie
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
He he ja nawet jak już w ciąży nie byłam to raz ma jakiś czas czułam dosłownie takie coś jak kopanie dziecka, którego już w brzuszku nie było więc nie wiem czy to nie jakieś mimowolnie skurcze mięśni
teraz też mam takie coś. Myślę dziewczyny że jak to się zacznie to będziecie pewne że to to
ja pierwsze ruchy swojej małej poczułam w 17 tygodniu po kąpieli w morzu, chyba dawała znać że jej się zimno zrobiło
-
nick nieaktualny
-
Jak już bede pewna na 100% ze to to, to na pewno bede to czuła wyraźnie, bo teraz to jest takie bardzo delikatne, no jak taki tik nerwowy
I wciąz sie zastanawiam czy to mogło byc to czy nie, bo nie czułam czegoś takiego nigdy wczesniej
Mam to dziś cały dzień, ostatni raz godzine temu jeszcze miałam takie tiki
Alicja.
-
nick nieaktualny