X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija super że wszystko dobrze u Ciebie :-) Oby więcej takich dobrych wiadomości ! :-)

Hashija lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin :-D po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach :D Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje :D Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam :D

bella88, fresa lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja z Nordrhein- Westfalen, nie wiem jak to po polsku... Nigdy tego nie tlumaczylam :) ale tak myślę że to chyba ten sam land :) a z jakiego miasta jesteś?
    Ja z Delbrucka to blisko Paderborn i to ten sam land :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie moglam wczoraj sie zalogowac i staram sie dzis was nadrobic:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Powiedzcie mi czy tak wczesnie jest możliwe czuć ruchy dziecka? albo kopanie czy uderzanie o ścianke dziecka? Bo coś dziwnego dzisiaj czuje od rana.. Po lewej stronie od rana mam takiego jakby tika (tak jak czasem w mięśniu jest taki tik i pulsuje mięsień) To ja czuje coś takiego co jakiś czas już od dobrych 2 godzin :-D po lewej stronie podbrzusza, w różnych miejscach :D Teraz sie nachylam i czuje to znowu, jest taki tik tik, i przestaje, za jakiś czas znowu tik i przestaje :D Ja nie wiem co to może być pierwszy raz tak mam :D
    Nie mam pojęcia,wg mnie to troszkę za wcześnie ale pewnie jest jakiś % Kobiet które cos tam czuja,ale mysle,ze to tez na krotka chwilke ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hash dobre wiadomości dziś od rana to dobrze :)
    Czekamy jeszcze dziś na Kogos jeśli chodzi o wizyty? musze cofnac strony i zobaczyć bo nie wiem.

edit
    No to jeszcze Marik dziś popołudniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo współczuję kolejnej straty :(

Co do płci, to zobaczcie sobie to:
    http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.baby2see.com%2F%2Fgender%2Fexternal_genitals.html

Tam wyraźnie widać, że chodzi o kąt ułożenia siusiaka. Mi lekarz wydrukował fotkę z siusiakiem i jest ułożony pod kątem prostym, więc na dziewczynkę już nie mam szans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 12:48

bella88, Hashija, alicja_ lubią tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też lekarz wydrukował fotkę i ten kikut leży, obstawia dziewczynkę ale powiedziała żeby się jeszcze nie nastawiać.

Co do smaków to by się zgadzało - zupełnie odrzuciło mnie od mięsa, do teraz nie jem. Jem dużo warzyw, owoców, lody, i podjadam słodycze(na samym początku nie mogłam).

A co do seksu to mieliśmy w dzień owulacji więc czekaliśmy na chłopca , a tu proszę :)

Kate, Hashija - gratuluję udanych wizyt.

Kate4, Hashija lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy i przed i w trakcie i po więc każdy plemnik mógł się "zaczaić" chyba :D
    10-go czerwca mam wizyte to już będzie 15 tydzień to już chyba nie powinno być wątpliwości, normalnie już bym tak chciała wiedzieeeć :D ciekawe czego będzie więcej wśród nas, u mnie ostatnio wśród znajomych jak widzę na FB to jest dosłownie 2 chłopaków na 10 dziewczynek, baby górą :D Wojny nie będzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hash, Kate super wieści, gratuluje:)
    U mnie jest tak, że wcześniej byłam łasuchem, szczególnie przed okresem jak nie zjadłam czegoś słodkiego to byłam zła;) teraz to już rzadko coś słodkiego podjadam, zazwyczaj coś z czekoladą. Teraz mam faze na coś soczystego, świeżego typu arbuz, grejfrut czy świeży ogórek:) mięso może być, ale nie musi, za to kanapeczka z serem czy z serkiem topionym to codzienność.
    Dzisiaj mam za to taki dzień, że jak się ruszę szybciej to od razu czuje ciągnięcie w dole brzucha, jeszcze tak nie miałam. Wczoraj ciągnęły mnie pachwiny. Więc liczę że to tylko rozciągająca się macica.
    Co do dreszczy to ja codziennie czuje wieczorem podwyższoną temperaturę i delikatny dreszczyk. To taki mój znak rozpoznawczy, że czas iść spać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:33

Kate4, Hashija lubią tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja z Delbrucka to blisko Paderborn i to ten sam land :-)

Jeżdżę tam do dr. Michałowska z synem bo polka :) ja jestem z lippstadt :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wśród rodzeństwa same chłopaki, dziadkowie nie mają na razie żadnych wnuczek ;) Wśród znajomych też więcej chłopców, więc dziewczyny zdecydowanie w mniejszości.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu wszyscy licza na chłopca bo same dziewczyny ;) ale ja też czuję, że mam w brzuszku jednak Mikołaja:)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje nadal takie pulsujące pukanie od srodka po lewej stronie :D Nie mam pojecia co to jest co jakiś czas to mam, gdybym była w pozniejszych tygodniach to porównałabym to do kopania dziecka, ale teraz wydaje mi sie ze to duzo za wczesnie zeby cokolwiek czuć, no chyba ze moje maleństwo ma taka dużą siłe w sobie :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że już od 14 tygodnia można cos czuć ;) a Ty Poziomka juz blisko więc kto wie :)))

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja nawet jak już w ciąży nie byłam to raz ma jakiś czas czułam dosłownie takie coś jak kopanie dziecka, którego już w brzuszku nie było więc nie wiem czy to nie jakieś mimowolnie skurcze mięśni :-) teraz też mam takie coś. Myślę dziewczyny że jak to się zacznie to będziecie pewne że to to :-) ja pierwsze ruchy swojej małej poczułam w 17 tygodniu po kąpieli w morzu, chyba dawała znać że jej się zimno zrobiło :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak już blisko :) cudowne uczucie pewnie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy. Niedługo się przekonam :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już bede pewna na 100% ze to to, to na pewno bede to czuła wyraźnie, bo teraz to jest takie bardzo delikatne, no jak taki tik nerwowy :D I wciąz sie zastanawiam czy to mogło byc to czy nie, bo nie czułam czegoś takiego nigdy wczesniej :D Mam to dziś cały dzień, ostatni raz godzine temu jeszcze miałam takie tiki :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak lubię sobie powkrecac:) od razu mam lepszy humor :)

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ