X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka to czekamy na dobre wiesci:) My mamy zwykla wizyte u ginekologa 1 czerwca

maya34 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dużo zdrówka. Ciekawe czy wypuszczą cię do wtorku na badania. Ja dzisiaj znowu, już trzeci z rzędu, gorszy dzień... Masakra niech to się już kończy bo czuje się jakby mnie ktoś rozjechał, pocieszające jest tylko to, że takie rzeczy dzieją się dopiero późnym popołudniem a nie od samego rana

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Hej dziewczyny. Mam dziś chwilowe uklucia w lewym boku - tak jakby z boku macicy .... czy miałyscie tak ??? Skurcze to raczej nie są chociaż nie wiem bo ich nigdy nie miałam to ciężko porownywac - no i oczywiście się zamartwiam ... jutro mam lekarza wiec zobaczę dokładnie co to ale może miałyscie podobne doświadczenia ???
    Ja tak mam ,raz z lewej strony raz z prawej ,czasami ,tak jakby jajnik klul.Lekarz mi powiedzial zeby sie nie denerwowac bo to wiazadla sie rozciagaja,gdyz maluch rosnie i to raczej dobry znak.Ale jezeli bol jest silny lepiej go powiadomic.Ja zazwyczaj sie kladlam podkulajac nogi i po chwili przechodzilo,teraz nawet nie zwracam uwagi na to :-) .

Alicja nie martw sie teraz jestes juz pod dobra opieka i wszystko bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie jak by mi sie jajniki rozciagaly jak sie podnosze boli przez chwile i przestaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Jeżdżę tam do dr. Michałowska z synem bo polka :) ja jestem z lippstadt :)
    Ja z polskiego pediatry na miejscu sie ciesze ,jestem tu od 3 lat ale bariera jezykowa wciaz jest i na dodatek zadna z moich znajomych nie rodzila w Niemczech, wiec jesli chodzi o podstawy chociazby ceny poszczegolnych badan ,czy sa zwracane przez kase chorych itp. polozna ,wybor szpitala itp to jestem zielona.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co na katar i stan podgoraczkowy? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Kochane co na katar i stan podgoraczkowy? :(

Na katar inhalacje z soli fizjologicznej a stan pograczkowy paracetamol (podobno apap najlepszy ) mi też pomogło picie herbaty z lipy ( kupisz w aptece za 3 zł )- szybko wyleczylam przeziębienie na początku ciąży ta herbatka i na tyle polubiłam ze pije do dziś co jakiś czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 21:49

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya - dzięki właśnie takiego pocieszenia potrzebowałam :)

maya34 lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja z polskiego pediatry na miejscu sie ciesze ,jestem tu od 3 lat ale bariera jezykowa wciaz jest i na dodatek zadna z moich znajomych nie rodzila w Niemczech, wiec jesli chodzi o podstawy chociazby ceny poszczegolnych badan ,czy sa zwracane przez kase chorych itp. polozna ,wybor szpitala itp to jestem zielona.

Mam znajoma w Westenholz i od niej wiem ze w Paderborn jest polski ginekolog i myślałam nawet nad nim ale w końcu wybrałam na miejscu :) a ty do gina niemieckiego chodzisz? U nas w szpitalu jest polska położna wiec można się dogadać :) ja też mam duża barierę językowa jeszcze mimo 4 lat w de...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam ze szpitalnego łóżka :)
    Na jutro rano mam zaplanowaną serie badań, ale podejrzewaja infekcje w okolicy pęcherza.
    Dobrze, że jestem w dobrych rękach, ale szpital masakra - fuj :<

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to czekamy na wiesci, mam nadzieje, ze szybko wrocisz do zdrowka.

Ja przed weekendem chwalilam sie ze mam wpis od dentystki w karcie ciazy, ze zabki mam ząbki wyleczone i w dobrym stanie. I kicha, bo w czoraj mi wyleciała plomba z zęba robionego w czwartwk :-/ ech.. pierwszy raz mi to sie stało. i pewnie nie ostatni. Ciekawe czy w ciazy czesciej plomby wylatuja ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija - wiem od koleżanki , że jej w ciąży wyleciały 3 plomby - ale naturalnie ma słabe zęby. Ja też mam słabe i byłam pół roku przed ciążą u dentysty i same ciężkie przypadki - zostawione narzędzia w kanałach, przebity kanał, stare plomby do wymiany - wyniki leczenia 15 lat temu . Miałam się za to wziąć ale byłam u innego dentysty , który powiedział, że póki wszystko działa to nie ruszać, skoro 15 lat się trzyma to nie ma po co rozwiercać. No ale nie ukrywajmy tego co będzie po ciąży to się już boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą czy wpis dentysty w książeczce jest konieczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 23:08

• ania14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Na katar inhalacje z soli fizjologicznej a stan pograczkowy paracetamol (podobno apap najlepszy ) mi też pomogło picie herbaty z lipy ( kupisz w aptece za 3 zł )- szybko wyleczylam przeziębienie na początku ciąży ta herbatka i na tyle polubiłam ze pije do dziś co jakiś czas :)

sól kupie jutro ;/ a ja mam 37, 37.2 to mam już brać ten apap?
    herbatę z lipy piłam kiedyś na przeziębienie jak brałam leki od homeopaty
    brałam tyle antybiotyków jak byłam mała, że mama zaczeła szukać innego rozwiązania, co 5-6tyg jeździłam na wizyty, dawał ma kilka kulek (wielkości cukru) pod język i kilka w torebke do domu. jak byłam chora kazał rozrobić 5 kulek w pół szklanki przegotowanej zimnej wody. brac 3x dziennie po łyżeczce, pół godz przed i po nie jeść, aaa i łyżeczka musiała być plastikowa.
    i na grype tylko to rozrobione i herbata z lipy, goraczka i grypa przechodziła bez innych leków

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A swoją drogą czy wpis dentysty w książeczce jest konieczny?
    w mojej karcie ciąży nie ma miejsca na wpis od dentysty...

kwiatakacji lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dzis wizytujacym zycze udanych wizyt:)
    Alicja a jak robilas badania moczu to mialas cos w wynikach??
    Slyszalam ze w ciazy zeby moga byc slabsze a dziasla bardziej rozpulchnione. Mi sie udalo wszystko porobic przed ciaza, narazie odpukac nic sie nie dzieje, ale pewnie niebawem wybiore sie na przeglad.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:23

alicja_ lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Wszystkim dzis wizytujacym zycze udanych wizyt:)
    Alicja a jak robilas badania moczu to mialas cos w wynikach??
    Slyszalam ze w ciazy zeby moga byc slabsze a dziasla bardziej rozpulchnione. Mi sie udalo wszystko porobic przed ciaza, narazie odpukac nic sie nie dzieje, ale pewnie niebawem wybiore sie na przeglad.

Badanie moczu miałam z 3 tyg temu i wszystko było ok.
    Dziś mi pobrali znów krew i mocz i zobaczymy..
    Mam nadzieje, że wyjdę dziś :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam kciuki żebyś wyszła dziś i resztę wizyt a Ty trzymaj za moja wizyte :))

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ