X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - witam się w II trymestrze wg OM :)Ja też dopiero wstałam, póki jeszcze mogę spać na brzuchu to nie mam problemów z długim spaniem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się do pracy. Dzisiaj wizyta u endokrynologa , a jutro idę zrobić Nifty i inne zlecone badania.
    Flakonik mówili Ci kiedy będziesz miała wyniki Nifty?

A tak wyglądamy na początku II trymestru :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8051aed5398d.jpg

iNso87, bella88, maya34, MeGi2986, Karola1990, Flakonik, Hashija, m@rzenie lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEJU, ALE masz malusi brzusio :) fajnie bedziesz miala zgrabniusi brzuszek..

ja juz tak szaleje z waga dupa mi rosnie w spodnie jeansowe ;ledwie wlazlam... maaasakraaaa

kwiatakacji lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Hej dziewczyny. Mam dziś chwilowe uklucia w lewym boku - tak jakby z boku macicy .... czy miałyscie tak ??? Skurcze to raczej nie są chociaż nie wiem bo ich nigdy nie miałam to ciężko porownywac - no i oczywiście się zamartwiam ... jutro mam lekarza wiec zobaczę dokładnie co to ale może miałyscie podobne doświadczenia ???
    Też tak miałam w tych tygodniach co Ty jesteś, ciągle takie kłucia, to normalne, macica sie rozciąga i teraz tak bedziesz miała, ja miałam najczesciej jak sie ruszałam dużo, kłucia i ciągniecia są normalne w tych tygodniach co jesteś, wszystko prawidłowo się rozwija tam :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 tygodni maja byc. Zadzwonia do mnie jak juz beda.

kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mdłościami - a jecie witaminy? Bo ja wcześniej jadłam co 2 dzień - czasem co 3 i zauważyłam , że po witaminach częściej miałam mdłości i zaczęłam brać na noc. Pytałam się lekarki, czy to możliwe i powiedziała mi, że tak i może być tak, że po jednych witaminach będę czuć się lepiej po innych gorzej - głównie dotyczy się to mdłości i zaparć. Teraz mam brać codziennie i wczoraj spróbowałam innych niż mam ( dostałam próbkę do karty ciąży) i po godzinie miałam mdłości , że nie mogłam zasnąć, więc wracam do starych. Może to akurat moja przypadłość , a może coś w tym jest.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z truskawkami w śmietanie z cukrem :P
    Ja dziś bylam na pobieraniu krwi.. wyskoczyla mi gula w tym miejscu:/ musiala mi rozwalić zyle..wiedziałam,ze tak będzie bo co chwile raz ta reke chciała raz ta,zabierala się jak nie powiem do czego,tak cholernie to boli,wyniki popołudniu z magnezu,WR i cos jeszcze nie pamiętam :P

Alicja wracaj do Nas niedługo, zycze zdrowka Wam! :)

Ja za dwa dni zaczynam II trymestr :) dziś mnie kobieta z dzieckiem przepuscila w lab :P to chyba ten brzuch hehehe :D ;)

Zazdroszcze tego spania..ja musze tak czy siak wstać o 7 bo Mala do przedszkola...

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdłg mnie, najlepiej brać po obiedzie, jak brałam po mniejszych posiłkach to też miałam mdłości ale lekkie, a jak po obiedzie to nie :D A co do zaparć to jak stosowałam przed ciążą prenatal to miałam mega zaparcia, a teraz stosuje pregna plus i żadnych zaparć :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie wczoraj po prenatalu tak zemdliło. Prenatal ma dużo żelaza , stąd mogą być zaparcia:/ Chociaż mi akurat żelazo jest potrzebne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, ale chudzinka z Cb :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To My :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:49

justyna14, kwiatakacji, bella88, Madzisek, MeGi2986, Kate4, Karola1990, Anka1101, Flakonik, Eve_84, Hashija, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24, Inso87

Śliczne brzuszki już macie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:52

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem :P :D haha
    Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobie :P haha jak kaczka będę :)

Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mam :/ i nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:01

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem :P :D haha
    Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobie :P haha jak kaczka będę :)

Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mam :/ i nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..
    co będzie? schudniesz :) ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co będzie? schudniesz :) ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.
    Mam nadzieje,ze po drugiej ciąży tak latwo schodzi jak po pierwszej ;) musze się tez pilnować żeby więcej jak 16kg nie przytyć.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widziałam czastkowe wyniki online i widze,ze magnez troszku lipa bo mam Magnez 0,76 mmol/l a norma 0,77-1,03. Co polecacie? można pic po prostu zwykly magnez do rozpuszczania w wodzie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa – mnie też chcieli tyle trzymać…
    Wyszłam przed chwilą na własne żadanie, bo zrobili mi badania i wyniki za 14 dni!!! Mialam leżeć plackiem i czekać 14 dni..? przecież to jest paranoja, nieporozumienie…
    Z pozytywnych wieści to tyle, że już nie plamie i jutro zaczynam 2 trymestr! Szok!!! Robili mi usg, dzidzia ok, serduszko ok. Dr. mówi, że idealnie wiek ciąży się zgadza z OM. JUTRO PRENATALNE <3

KASIAG24 – ale brzucho!!! Super!:)

Acikk – Byłam na Raciborskiej w Katowicach. Sale 6 osobowe, położne OKROPNE.

Madzisek, maya34, MeGi2986, kwiatakacji, Kate4, Karola1990, Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dobrze,ze już wyszłam ale,ze wynik 14 dni!? matko... strasznie długo,to co to za badanie?:>

Matko trzeci kubek truskawek zjadłam..pol kilo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:24

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to co za badania oni Ci robili??? ja jak szłam do szpitala, pojechaliśmy ok 23 w nocy w mężem w niedziele to od razu krew pobrali i mocz to wyniki wszystkich badań były już rano na obchodzie, a miałam robione tam tez tokso i grupę krwi i czynnik rh i takie inne podstawowe. To w domu uważaj na siebie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87, Pchelkaa - posiewy ale nie wiem w jakim kierunku dokładnie… Nikt nic nie wie w tym szpitalu, o nic nie można zapytać, "prosze wracać do łóżka i czekać"…. Szkoda gadać :(
    Miałam robione też morfologie i mocz, ale mocz jak go oddałam o 6 rano to jak wychodziłam przed 12 to dalej stał w tym samym miejscu….

Inso87 – jaki piękny brzucho! Zazdroszczę!

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ten szpital to chyba jakas pomylka... albo taka zmiana w szpitalu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ