Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny - witam się w II trymestrze wg OM :)Ja też dopiero wstałam, póki jeszcze mogę spać na brzuchu to nie mam problemów z długim spaniem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się do pracy. Dzisiaj wizyta u endokrynologa , a jutro idę zrobić Nifty i inne zlecone badania.
Flakonik mówili Ci kiedy będziesz miała wyniki Nifty?
A tak wyglądamy na początku II trymestru
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8051aed5398d.jpgiNso87, bella88, maya34, MeGi2986, Karola1990, Flakonik, Hashija, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
menka wrote:Hej dziewczyny. Mam dziś chwilowe uklucia w lewym boku - tak jakby z boku macicy .... czy miałyscie tak ??? Skurcze to raczej nie są chociaż nie wiem bo ich nigdy nie miałam to ciężko porownywac - no i oczywiście się zamartwiam ... jutro mam lekarza wiec zobaczę dokładnie co to ale może miałyscie podobne doświadczenia ???Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny z mdłościami - a jecie witaminy? Bo ja wcześniej jadłam co 2 dzień - czasem co 3 i zauważyłam , że po witaminach częściej miałam mdłości i zaczęłam brać na noc. Pytałam się lekarki, czy to możliwe i powiedziała mi, że tak i może być tak, że po jednych witaminach będę czuć się lepiej po innych gorzej - głównie dotyczy się to mdłości i zaparć. Teraz mam brać codziennie i wczoraj spróbowałam innych niż mam ( dostałam próbkę do karty ciąży) i po godzinie miałam mdłości , że nie mogłam zasnąć, więc wracam do starych. Może to akurat moja przypadłość , a może coś w tym jest.
-
Witam się z truskawkami w śmietanie z cukrem
Ja dziś bylam na pobieraniu krwi.. wyskoczyla mi gula w tym miejscu:/ musiala mi rozwalić zyle..wiedziałam,ze tak będzie bo co chwile raz ta reke chciała raz ta,zabierala się jak nie powiem do czego,tak cholernie to boli,wyniki popołudniu z magnezu,WR i cos jeszcze nie pamiętam
Alicja wracaj do Nas niedługo, zycze zdrowka Wam!
Ja za dwa dni zaczynam II trymestrdziś mnie kobieta z dzieckiem przepuscila w lab
to chyba ten brzuch hehehe
Zazdroszcze tego spania..ja musze tak czy siak wstać o 7 bo Mala do przedszkola...alicja_ lubi tę wiadomość
-
Wdłg mnie, najlepiej brać po obiedzie, jak brałam po mniejszych posiłkach to też miałam mdłości ale lekkie, a jak po obiedzie to nie
A co do zaparć to jak stosowałam przed ciążą prenatal to miałam mega zaparcia, a teraz stosuje pregna plus i żadnych zaparć
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem
haha
Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobiehaha jak kaczka będę
Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mami nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:01
-
iNso87 wrote:U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem
haha
Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobiehaha jak kaczka będę
Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mami nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..
ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:co będzie? schudniesz
ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.
musze się tez pilnować żeby więcej jak 16kg nie przytyć.
-
nick nieaktualnyPchelkaa – mnie też chcieli tyle trzymać…
Wyszłam przed chwilą na własne żadanie, bo zrobili mi badania i wyniki za 14 dni!!! Mialam leżeć plackiem i czekać 14 dni..? przecież to jest paranoja, nieporozumienie…
Z pozytywnych wieści to tyle, że już nie plamie i jutro zaczynam 2 trymestr! Szok!!! Robili mi usg, dzidzia ok, serduszko ok. Dr. mówi, że idealnie wiek ciąży się zgadza z OM. JUTRO PRENATALNE
KASIAG24 – ale brzucho!!! Super!
Acikk – Byłam na Raciborskiej w Katowicach. Sale 6 osobowe, położne OKROPNE.Madzisek, maya34, MeGi2986, kwiatakacji, Kate4, Karola1990, Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja to co za badania oni Ci robili??? ja jak szłam do szpitala, pojechaliśmy ok 23 w nocy w mężem w niedziele to od razu krew pobrali i mocz to wyniki wszystkich badań były już rano na obchodzie, a miałam robione tam tez tokso i grupę krwi i czynnik rh i takie inne podstawowe. To w domu uważaj na siebie!
-
nick nieaktualnyiNso87, Pchelkaa - posiewy ale nie wiem w jakim kierunku dokładnie… Nikt nic nie wie w tym szpitalu, o nic nie można zapytać, "prosze wracać do łóżka i czekać"…. Szkoda gadać
Miałam robione też morfologie i mocz, ale mocz jak go oddałam o 6 rano to jak wychodziłam przed 12 to dalej stał w tym samym miejscu….
Inso87 – jaki piękny brzucho! Zazdroszczę!
iNso87 lubi tę wiadomość