X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - witam się w II trymestrze wg OM :)Ja też dopiero wstałam, póki jeszcze mogę spać na brzuchu to nie mam problemów z długim spaniem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się do pracy. Dzisiaj wizyta u endokrynologa , a jutro idę zrobić Nifty i inne zlecone badania.
    Flakonik mówili Ci kiedy będziesz miała wyniki Nifty?

A tak wyglądamy na początku II trymestru :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8051aed5398d.jpg

iNso87, bella88, maya34, MeGi2986, Karola1990, Flakonik, Hashija, m@rzenie lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEJU, ALE masz malusi brzusio :) fajnie bedziesz miala zgrabniusi brzuszek..

ja juz tak szaleje z waga dupa mi rosnie w spodnie jeansowe ;ledwie wlazlam... maaasakraaaa

kwiatakacji lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Hej dziewczyny. Mam dziś chwilowe uklucia w lewym boku - tak jakby z boku macicy .... czy miałyscie tak ??? Skurcze to raczej nie są chociaż nie wiem bo ich nigdy nie miałam to ciężko porownywac - no i oczywiście się zamartwiam ... jutro mam lekarza wiec zobaczę dokładnie co to ale może miałyscie podobne doświadczenia ???
    Też tak miałam w tych tygodniach co Ty jesteś, ciągle takie kłucia, to normalne, macica sie rozciąga i teraz tak bedziesz miała, ja miałam najczesciej jak sie ruszałam dużo, kłucia i ciągniecia są normalne w tych tygodniach co jesteś, wszystko prawidłowo się rozwija tam :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 tygodni maja byc. Zadzwonia do mnie jak juz beda.

kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mdłościami - a jecie witaminy? Bo ja wcześniej jadłam co 2 dzień - czasem co 3 i zauważyłam , że po witaminach częściej miałam mdłości i zaczęłam brać na noc. Pytałam się lekarki, czy to możliwe i powiedziała mi, że tak i może być tak, że po jednych witaminach będę czuć się lepiej po innych gorzej - głównie dotyczy się to mdłości i zaparć. Teraz mam brać codziennie i wczoraj spróbowałam innych niż mam ( dostałam próbkę do karty ciąży) i po godzinie miałam mdłości , że nie mogłam zasnąć, więc wracam do starych. Może to akurat moja przypadłość , a może coś w tym jest.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z truskawkami w śmietanie z cukrem :P
    Ja dziś bylam na pobieraniu krwi.. wyskoczyla mi gula w tym miejscu:/ musiala mi rozwalić zyle..wiedziałam,ze tak będzie bo co chwile raz ta reke chciała raz ta,zabierala się jak nie powiem do czego,tak cholernie to boli,wyniki popołudniu z magnezu,WR i cos jeszcze nie pamiętam :P

Alicja wracaj do Nas niedługo, zycze zdrowka Wam! :)

Ja za dwa dni zaczynam II trymestr :) dziś mnie kobieta z dzieckiem przepuscila w lab :P to chyba ten brzuch hehehe :D ;)

Zazdroszcze tego spania..ja musze tak czy siak wstać o 7 bo Mala do przedszkola...

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdłg mnie, najlepiej brać po obiedzie, jak brałam po mniejszych posiłkach to też miałam mdłości ale lekkie, a jak po obiedzie to nie :D A co do zaparć to jak stosowałam przed ciążą prenatal to miałam mega zaparcia, a teraz stosuje pregna plus i żadnych zaparć :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie wczoraj po prenatalu tak zemdliło. Prenatal ma dużo żelaza , stąd mogą być zaparcia:/ Chociaż mi akurat żelazo jest potrzebne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, ale chudzinka z Cb :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To My :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:49

justyna14, kwiatakacji, bella88, Madzisek, MeGi2986, Kate4, Karola1990, Anka1101, Flakonik, Eve_84, Hashija, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24, Inso87

Śliczne brzuszki już macie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:52

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem :P :D haha
    Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobie :P haha jak kaczka będę :)

Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mam :/ i nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:01

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie dupa jak szalupa już.. nie wiem co będzie potem :P :D haha
    Brzuch pewnie tez niczego sobie będzie i z jednej strony będzie odstawalo sobie a z drugiej sobie :P haha jak kaczka będę :)

Co do witamin,to ja miałam po swoich zaparcia na początku samym ale potem już odpuscilo. Jeśli chodzi o mdlosci to nie wiem..ja je dalej mam :/ i nie wiem czy to akurat od nich,bo ja biore z rana tylko jak wstane z tabletka na tarczyce i jem dopiero po pol godzinie bo nie mogę wcześniej a mdlosci mam praktycznie od południa do wieczora..
    co będzie? schudniesz :) ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co będzie? schudniesz :) ja zrzuciłam a dużo przytyłam to Ty dasz rade:) po wyjściu ze szpitala miała już -10kg, także nie jest źle.
    Mam nadzieje,ze po drugiej ciąży tak latwo schodzi jak po pierwszej ;) musze się tez pilnować żeby więcej jak 16kg nie przytyć.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widziałam czastkowe wyniki online i widze,ze magnez troszku lipa bo mam Magnez 0,76 mmol/l a norma 0,77-1,03. Co polecacie? można pic po prostu zwykly magnez do rozpuszczania w wodzie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa – mnie też chcieli tyle trzymać…
    Wyszłam przed chwilą na własne żadanie, bo zrobili mi badania i wyniki za 14 dni!!! Mialam leżeć plackiem i czekać 14 dni..? przecież to jest paranoja, nieporozumienie…
    Z pozytywnych wieści to tyle, że już nie plamie i jutro zaczynam 2 trymestr! Szok!!! Robili mi usg, dzidzia ok, serduszko ok. Dr. mówi, że idealnie wiek ciąży się zgadza z OM. JUTRO PRENATALNE <3

KASIAG24 – ale brzucho!!! Super!:)

Acikk – Byłam na Raciborskiej w Katowicach. Sale 6 osobowe, położne OKROPNE.

Madzisek, maya34, MeGi2986, kwiatakacji, Kate4, Karola1990, Hashija, genoweffa lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dobrze,ze już wyszłam ale,ze wynik 14 dni!? matko... strasznie długo,to co to za badanie?:>

Matko trzeci kubek truskawek zjadłam..pol kilo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:24

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to co za badania oni Ci robili??? ja jak szłam do szpitala, pojechaliśmy ok 23 w nocy w mężem w niedziele to od razu krew pobrali i mocz to wyniki wszystkich badań były już rano na obchodzie, a miałam robione tam tez tokso i grupę krwi i czynnik rh i takie inne podstawowe. To w domu uważaj na siebie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87, Pchelkaa - posiewy ale nie wiem w jakim kierunku dokładnie… Nikt nic nie wie w tym szpitalu, o nic nie można zapytać, "prosze wracać do łóżka i czekać"…. Szkoda gadać :(
    Miałam robione też morfologie i mocz, ale mocz jak go oddałam o 6 rano to jak wychodziłam przed 12 to dalej stał w tym samym miejscu….

Inso87 – jaki piękny brzucho! Zazdroszczę!

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ten szpital to chyba jakas pomylka... albo taka zmiana w szpitalu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ