X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    alicja zdrówka życzę :)

kto dzis wizytuje?

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez mam wizyte 1.06 :-) dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina :-)

Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko 10 tygodni już za nami, ale ten czas leci jak szalony, jeszcze trochę i 2 trymestr :) już teraz musi być dobrze :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Misia ja tez mam wizyte 1.06 :-) dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina :-)

Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.
    u mnie też 3 dni trzymają, a u Ali dziś już teoretycznie 2 dzień więc jak wyniki będą dobre to jutro mogą ją wypisać najwcześniej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby lekarz mi dał nagranie z usg, żeby mój chłopak tez mógł już poznać nasze maleństwo, bo niestety nie może iść ze mna na wizyte :) myslicie, że każdy lekarz ma taką możliwość nagrywania? ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna malina zależy jaki ma sprzęt. mój za wizytę z nagraniem na płytę kasuje o 100 zł więcej, ale też usg wygląda inaczej, bo jest dużo dłuższe, pokazuje wszystkie kończyny i kilka razy 4D włącza. My takie nagranie będziemy sobie robić o okolicy 28 tygodnia.

Chyba już nic więcej nie będę pisać na temat swojego samopoczucia, wczoraj pisałam , że mdłości tylko późnym popołudniem a dzisiaj całą noc mnie trzymały i dzisiaj są od samego rana, zamiast lepiej to coraz gorzej :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam i sobie z tymi mdłościami. To już powinno nam mijać, bo ileż można się tak męczyć?

Ja mam dzisiaj zwykłą wizytę u mojej ginekolog.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Chciałabym żeby lekarz mi dał nagranie z usg, żeby mój chłopak tez mógł już poznać nasze maleństwo, bo niestety nie może iść ze mna na wizyte :) myslicie, że każdy lekarz ma taką możliwość nagrywania? ;)
    O, super pomysł. Mój narzeczony też nie może iść ze mną w przyszłym tygodniu na wizytę ale spytam o takie nagranie bo sama chciałam nagrywać, żeby mógł usłyszeć serduszko i zobaczyć jak maleństwo się rusza. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień i jeden dzień, żeby zobaczyć moją kruszynkę. :) A dzisiaj zaczynamy 9 tydzień. ♥

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) Witam sie w 10 tygodniu ;) a tak rosniemy ;)

[img]http:/[/img]

lilianna, iNso87, alicja_, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam mojego lekarza jakby to wyglądało ;) jezeli ma to kosztowac 100zl wiecej to faktycznie lepiej poczekac jak będziemy wyżej w ciąży:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A swoją drogą czy wpis dentysty w książeczce jest konieczny?

konieczny to nie wiem, ale mam rubrykę na kosultacje i jest tam m. in. dentysta. mój gin sugerował, żeby zrobić porządek z zębami najlepiej jak najszybciej. w pierwszej ciąży też jak tylko miałam sposobność to zęby robiłam od ręki.

dzisiaj miałam iść, ale mi się nie chce. jutro pójdę z reklamacją do dentystki.

a dzisiaj zaliczyłam kolejną walkę w Lidlu i trochę sprytu i mam sandałki dla syna za 33 zł i koszulki 2pak za 20zł dla bratanka :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki !!
    Pozdrowienia znad morza, pogoda elegancka odpoczywamy oddychamy i dotleniamy Dzidzie :)
    Alicja Zdrowka, mam nadzieje ze juz lepiej ze zdrowikiem najwazniejsze ze z malenstwek Ok ! A w ktorym szpitalu jestes ze taki fuj ?

Madzisek, kwiatakacji, alicja_, maya34, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale Ci fajnie :) ja też się znajdę nad morzem ale w troszkę cieplejszym czasie :) już nie mogę się tego doczekać :) na ile pojechałaś?

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam na dzis?
    Ja sie dopiero obudzilam :)

alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Ty to możesz pospać;) ja rano nie mogę spać, jedynie wieczorem wcześniej się kładę, a rano max do 7;)

Kasia G, piękny brzuszek:) mój stanął w miejscu i nie rośnie :(

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któś tu pisał o zasłabnięciach... mi też się zdarzyło. napisałam do męża, co się stało a ten zwolnił się z pracy i przyjechał i już do końca dnia został ze mną <3 jest mega kochany...

ale poskarżył się mojemu gin, że coś takiego mi się zdażyło i uwaga - jak zdarzy mi się to ponownie to mam mieć pod ręką glukometr i sprawdzić cukier - jeśli będzie niski to będę traktowana jak ciężarna z cukrzycą i podczas porodu podadzą glukozę dożylnie, żebym podczas takiego wysiłku nie zemdlała.
    mam dodatkowo pójść do rodzinnego i poprosić o ekg, jeśli coś będzie niepokojącego to konsultacja u kardiologa.
    jeżeli ani cukier, ani serce, to być może reakcja na hormony albo po prostu objaw przy rozszerzających się naczyniach - czyli objaw ciążowy.

w pierwszej ciąży w 4 i 5 miesiącu mdlałam w tramwajach, autobusach, w szpitalu podczas zajęć z pacjentem ( uczyłam na oiomie pacjenta oddychać i było tam mega gorąco, bo pacjenci praktycznie goli pod prześcieradłem) już się boję co będzie latem jak zrobi się gorąco i duszno :(

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D Po weekendzie działkowym wracam do nudnego wyczekiwania na wizytę w tym tygodniu :-D Też mogę sobie pospać teraz dłużej bo już nie pracuje i z jednej strony to dobrze ale z drugiej strasznie się nudze kiedy mój jest w pracy !! Macie jakieś pomysły na umilanie sobie dnia? :P
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze !!! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija dobrze ze o tym piszesz. i ja w takim razie muszę powiedziec ginowi bo w sobotę zasłabłam

Hashija lubi tę wiadomość

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ