X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    alicja zdrówka życzę :)

kto dzis wizytuje?

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez mam wizyte 1.06 :-) dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina :-)

Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko 10 tygodni już za nami, ale ten czas leci jak szalony, jeszcze trochę i 2 trymestr :) już teraz musi być dobrze :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Misia ja tez mam wizyte 1.06 :-) dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina :-)

Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.
    u mnie też 3 dni trzymają, a u Ali dziś już teoretycznie 2 dzień więc jak wyniki będą dobre to jutro mogą ją wypisać najwcześniej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby lekarz mi dał nagranie z usg, żeby mój chłopak tez mógł już poznać nasze maleństwo, bo niestety nie może iść ze mna na wizyte :) myslicie, że każdy lekarz ma taką możliwość nagrywania? ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna malina zależy jaki ma sprzęt. mój za wizytę z nagraniem na płytę kasuje o 100 zł więcej, ale też usg wygląda inaczej, bo jest dużo dłuższe, pokazuje wszystkie kończyny i kilka razy 4D włącza. My takie nagranie będziemy sobie robić o okolicy 28 tygodnia.

Chyba już nic więcej nie będę pisać na temat swojego samopoczucia, wczoraj pisałam , że mdłości tylko późnym popołudniem a dzisiaj całą noc mnie trzymały i dzisiaj są od samego rana, zamiast lepiej to coraz gorzej :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam i sobie z tymi mdłościami. To już powinno nam mijać, bo ileż można się tak męczyć?

Ja mam dzisiaj zwykłą wizytę u mojej ginekolog.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Chciałabym żeby lekarz mi dał nagranie z usg, żeby mój chłopak tez mógł już poznać nasze maleństwo, bo niestety nie może iść ze mna na wizyte :) myslicie, że każdy lekarz ma taką możliwość nagrywania? ;)
    O, super pomysł. Mój narzeczony też nie może iść ze mną w przyszłym tygodniu na wizytę ale spytam o takie nagranie bo sama chciałam nagrywać, żeby mógł usłyszeć serduszko i zobaczyć jak maleństwo się rusza. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień i jeden dzień, żeby zobaczyć moją kruszynkę. :) A dzisiaj zaczynamy 9 tydzień. ♥

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) Witam sie w 10 tygodniu ;) a tak rosniemy ;)

[img]http:/[/img]

lilianna, iNso87, alicja_, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam mojego lekarza jakby to wyglądało ;) jezeli ma to kosztowac 100zl wiecej to faktycznie lepiej poczekac jak będziemy wyżej w ciąży:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A swoją drogą czy wpis dentysty w książeczce jest konieczny?

konieczny to nie wiem, ale mam rubrykę na kosultacje i jest tam m. in. dentysta. mój gin sugerował, żeby zrobić porządek z zębami najlepiej jak najszybciej. w pierwszej ciąży też jak tylko miałam sposobność to zęby robiłam od ręki.

dzisiaj miałam iść, ale mi się nie chce. jutro pójdę z reklamacją do dentystki.

a dzisiaj zaliczyłam kolejną walkę w Lidlu i trochę sprytu i mam sandałki dla syna za 33 zł i koszulki 2pak za 20zł dla bratanka :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki !!
    Pozdrowienia znad morza, pogoda elegancka odpoczywamy oddychamy i dotleniamy Dzidzie :)
    Alicja Zdrowka, mam nadzieje ze juz lepiej ze zdrowikiem najwazniejsze ze z malenstwek Ok ! A w ktorym szpitalu jestes ze taki fuj ?

Madzisek, kwiatakacji, alicja_, maya34, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale Ci fajnie :) ja też się znajdę nad morzem ale w troszkę cieplejszym czasie :) już nie mogę się tego doczekać :) na ile pojechałaś?

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam na dzis?
    Ja sie dopiero obudzilam :)

alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Ty to możesz pospać;) ja rano nie mogę spać, jedynie wieczorem wcześniej się kładę, a rano max do 7;)

Kasia G, piękny brzuszek:) mój stanął w miejscu i nie rośnie :(

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któś tu pisał o zasłabnięciach... mi też się zdarzyło. napisałam do męża, co się stało a ten zwolnił się z pracy i przyjechał i już do końca dnia został ze mną <3 jest mega kochany...

ale poskarżył się mojemu gin, że coś takiego mi się zdażyło i uwaga - jak zdarzy mi się to ponownie to mam mieć pod ręką glukometr i sprawdzić cukier - jeśli będzie niski to będę traktowana jak ciężarna z cukrzycą i podczas porodu podadzą glukozę dożylnie, żebym podczas takiego wysiłku nie zemdlała.
    mam dodatkowo pójść do rodzinnego i poprosić o ekg, jeśli coś będzie niepokojącego to konsultacja u kardiologa.
    jeżeli ani cukier, ani serce, to być może reakcja na hormony albo po prostu objaw przy rozszerzających się naczyniach - czyli objaw ciążowy.

w pierwszej ciąży w 4 i 5 miesiącu mdlałam w tramwajach, autobusach, w szpitalu podczas zajęć z pacjentem ( uczyłam na oiomie pacjenta oddychać i było tam mega gorąco, bo pacjenci praktycznie goli pod prześcieradłem) już się boję co będzie latem jak zrobi się gorąco i duszno :(

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D Po weekendzie działkowym wracam do nudnego wyczekiwania na wizytę w tym tygodniu :-D Też mogę sobie pospać teraz dłużej bo już nie pracuje i z jednej strony to dobrze ale z drugiej strasznie się nudze kiedy mój jest w pracy !! Macie jakieś pomysły na umilanie sobie dnia? :P
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze !!! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija dobrze ze o tym piszesz. i ja w takim razie muszę powiedziec ginowi bo w sobotę zasłabłam

Hashija lubi tę wiadomość

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ