Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisia ja tez mam wizyte 1.06
dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina
Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.alicja_ lubi tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Misia ja tez mam wizyte 1.06
dzis mam wizyte u lekarza ktory ma certyfikat do badan. A za tydzien wizyta u mojego gina
Alicja u mnie w szpitalu jest tak ze trzymaja min 3 dni, bo dopiero po 3 dniach nfz zwraca im kase, wczesniej jedynie na wlasne żądanie.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
czarna malina zależy jaki ma sprzęt. mój za wizytę z nagraniem na płytę kasuje o 100 zł więcej, ale też usg wygląda inaczej, bo jest dużo dłuższe, pokazuje wszystkie kończyny i kilka razy 4D włącza. My takie nagranie będziemy sobie robić o okolicy 28 tygodnia.
Chyba już nic więcej nie będę pisać na temat swojego samopoczucia, wczoraj pisałam , że mdłości tylko późnym popołudniem a dzisiaj całą noc mnie trzymały i dzisiaj są od samego rana, zamiast lepiej to coraz gorzej -
Współczuję Wam i sobie z tymi mdłościami. To już powinno nam mijać, bo ileż można się tak męczyć?
Ja mam dzisiaj zwykłą wizytę u mojej ginekolog.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:Chciałabym żeby lekarz mi dał nagranie z usg, żeby mój chłopak tez mógł już poznać nasze maleństwo, bo niestety nie może iść ze mna na wizyte
myslicie, że każdy lekarz ma taką możliwość nagrywania?
-
nick nieaktualny
-
lilianna, iNso87, alicja_, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:A swoją drogą czy wpis dentysty w książeczce jest konieczny?
konieczny to nie wiem, ale mam rubrykę na kosultacje i jest tam m. in. dentysta. mój gin sugerował, żeby zrobić porządek z zębami najlepiej jak najszybciej. w pierwszej ciąży też jak tylko miałam sposobność to zęby robiłam od ręki.
dzisiaj miałam iść, ale mi się nie chce. jutro pójdę z reklamacją do dentystki.
a dzisiaj zaliczyłam kolejną walkę w Lidlu i trochę sprytu i mam sandałki dla syna za 33 zł i koszulki 2pak za 20zł dla bratanka -
Hej Dziewczynki !!
Pozdrowienia znad morza, pogoda elegancka odpoczywamy oddychamy i dotleniamy Dzidzie
Alicja Zdrowka, mam nadzieje ze juz lepiej ze zdrowikiem najwazniejsze ze z malenstwek Ok ! A w ktorym szpitalu jestes ze taki fuj ?Madzisek, kwiatakacji, alicja_, maya34, MeGi2986, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
któś tu pisał o zasłabnięciach... mi też się zdarzyło. napisałam do męża, co się stało a ten zwolnił się z pracy i przyjechał i już do końca dnia został ze mną
jest mega kochany...
ale poskarżył się mojemu gin, że coś takiego mi się zdażyło i uwaga - jak zdarzy mi się to ponownie to mam mieć pod ręką glukometr i sprawdzić cukier - jeśli będzie niski to będę traktowana jak ciężarna z cukrzycą i podczas porodu podadzą glukozę dożylnie, żebym podczas takiego wysiłku nie zemdlała.
mam dodatkowo pójść do rodzinnego i poprosić o ekg, jeśli coś będzie niepokojącego to konsultacja u kardiologa.
jeżeli ani cukier, ani serce, to być może reakcja na hormony albo po prostu objaw przy rozszerzających się naczyniach - czyli objaw ciążowy.
w pierwszej ciąży w 4 i 5 miesiącu mdlałam w tramwajach, autobusach, w szpitalu podczas zajęć z pacjentem ( uczyłam na oiomie pacjenta oddychać i było tam mega gorąco, bo pacjenci praktycznie goli pod prześcieradłem) już się boję co będzie latem jak zrobi się gorąco i duszno -
Witam się i ja
Po weekendzie działkowym wracam do nudnego wyczekiwania na wizytę w tym tygodniu
Też mogę sobie pospać teraz dłużej bo już nie pracuje i z jednej strony to dobrze ale z drugiej strasznie się nudze kiedy mój jest w pracy !! Macie jakieś pomysły na umilanie sobie dnia?
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze !!!alicja_ lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny