X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - oczywiście zdaje sobie sprawę ze gdyby cokolwiek się działo to będzie konieczny transport do ligoty ale patrząc na to w ten sposób to tylko tam powinny rodzic przyszłe mamy :) uważam ze to są tak małe odległości ze zawsze można transportować i tak się robi :) no i nie ma co zakładać najgorszego scenariusza. Chociaż powiem ci ze mój chrześniak rodził się tam dwa lata temu i to dzięki ich szybkiej interwencji lekarza na lubinowej maluch jest z nami - podjął decyzję o konieczności cesarski błyskawicznie i jeszcze szybciej wykonał cięcie bo małemu tętno zaczęło spadać - tak więc z doświadczeń przyjaciół tez stawiam na ten szpital :)

A dla mnie zarówno bezpieczeństwo jak i komfort są ważne :) no a co do tego ze kwalifikują do porodu pod koniec ciąży ... to wiesz sama ze gdy cokolwiek zagraża twojemu dziecku to wybierzesz opcje nie wygody tylko bezpieczeństwa - oni ci wtedy mówią gdzie masz jechać, sami cie kierują do innej placówki

No a co do lekarza to chodzę prywatnie jak chcesz nazwisko to podam na priv :) no i jak się chodzi do lekarza od nich to oczywiście poród i opieka jest na NFZ.

A gdzie idziesz lub byłaś na prenatalnych? Mi zarówno lekarz jak i znajomi moja o centrum sodowski - podobno najlepsi specjaliści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:32

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hmm do 9.07 mam wazny abonament,wykupowalyscie potem jak Wam się skonczyl? nie wiem czy potrzebne te funkcje niektóre..hmm w sumie mam jeszcze ponad msc na przemyślenie ;)

Ja nigdy nie miałam abonamentu i nie czuje ze czegoś mi brakuje - czasem was tylko pytam co oznacza dane serduszko w kalendarzu ;) mi szkoda kasy na takie rzeczy ;) lepiej na siebie lub maleństwo wydać

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Ja nigdy nie miałam abonamentu i nie czuje ze czegoś mi brakuje - czasem was tylko pytam co oznacza dane serduszko w kalendarzu ;) mi szkoda kasy na takie rzeczy ;) lepiej na siebie lub maleństwo wydać
    No wlasnie tak się zastanawiam czego nie będzie,bo abonament miała od razu,wygasnie zobaczę czego brakuje i wtedy zobaczę;) choć jeśli to sprawa tylko tych serduszek to jest mi tez on niepotrzebny.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 wchodze w ten link na pierwszej stronie i proboje ale niestety jestem ciemna pod tym wzgledem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja nie mam pojęcia czego jeszcze nie ma bo nigdy go nie miałam :D aaa juz wiem jak jest opis tygodni ciąży to nie masz opisu całego co się dzieje u mamy - ale myślę że ci to jest niepotrzebne bo sama wiesz doskonale ale to na u ciebie :) ważne ze jest cały opis co u maluszka

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Inso87 wchodze w ten link na pierwszej stronie i proboje ale niestety jestem ciemna pod tym wzgledem
    Misia to jest link do tabeli.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
    o ten CI chodzi? to ja widziałam jesteś już wpisana :) ja tylko przeniosłam te które się wpisaly wyżej wg terminu porodu u Nas jest lista,takze szukac trzeba siebie wg tej daty.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze tłumaczyłyście kilka razy już, ale nie pamiętam a nie chce mi się grzebać w postach, jak dodać zdjęcie aby była widoczna miniatura?:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    wiem ze tłumaczyłyście kilka razy już, ale nie pamiętam a nie chce mi się grzebać w postach, jak dodać zdjęcie aby była widoczna miniatura?:)
    http://tinypic.com/index.php

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • blackwidow Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka przeczytałam na liście, że jesteśmy z tego samego miasta:) Miło poznać kogoś z tak bliskiej okolicy.

Dziewczyny a ja czuję się jak wrak człowieka. Choroba męczy mnie trzeci dzień i nic nie przechodzi. Boli mnie już wszystko, ale gardło to już jakaś porażka.
    Poza tym przechodzę jakieś załamanie, bo nic mnie nie cieszy, nie mam siły, płaczę cały czas. Mam takie wrażenie, że wszyscy o mnie zapomnieli i nikogo nic nie interesuje.

Dodatkowo tak Was czytam i macie taką ogromną wiedzę, że czasem mam wrażenie, że nic nie wiem. Nie mam o niczym pojęcia.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące.:)

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

34bwyx8dfrphd6vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej dziewczyny z okazji Dnia Mamy zycze wam samych radosnych dni przez te 9 miesiecy bo pozniej to wiadomo ze beda to najpiekniejsze chwile w naszym zyciu:))

I oczywiscie wczoraj troszke hormony wybuchly i troche niepotrzebnie sie wypowiedzialam:)

Probowalam dopisac sie do listy ale niestety mi nie wychodzi dodanie tego na stronke:/

Milego dnia :**

Hej:)
    Nie martw się! Każdej z nas się to zdarza ostatnio:) Takie uroki ciąży.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    288mm10.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:49

iNso87, MeGi2986, genoweffa, lilianna, menka, Madzisek, bella88, Hashija, justyna14, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• Bulisia Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pierwszy dzien mamy;) przynajmniej moj ale mi z tym dobrze i przyjemnie! :):)

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze albo wielkie zdj ze nic prawie nie widać, albo malusieńkie :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    kurcze albo wielkie zdj ze nic prawie nie widać, albo malusieńkie :(
    Pchelka na kompie sobie zmien rozdzielczość swojej fotki do swojej potrzeby ;)

genoweffa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Alicja - oczywiście zdaje sobie sprawę ze gdyby cokolwiek się działo to będzie konieczny transport do ligoty ale patrząc na to w ten sposób to tylko tam powinny rodzic przyszłe mamy :) uważam ze to są tak małe odległości ze zawsze można transportować i tak się robi :) no i nie ma co zakładać najgorszego scenariusza. Chociaż powiem ci ze mój chrześniak rodził się tam dwa lata temu i to dzięki ich szybkiej interwencji lekarza na lubinowej maluch jest z nami - podjął decyzję o konieczności cesarski błyskawicznie i jeszcze szybciej wykonał cięcie bo małemu tętno zaczęło spadać - tak więc z doświadczeń przyjaciół tez stawiam na ten szpital :)

A dla mnie zarówno bezpieczeństwo jak i komfort są ważne :) no a co do tego ze kwalifikują do porodu pod koniec ciąży ... to wiesz sama ze gdy cokolwiek zagraża twojemu dziecku to wybierzesz opcje nie wygody tylko bezpieczeństwa - oni ci wtedy mówią gdzie masz jechać, sami cie kierują do innej placówki

No a co do lekarza to chodzę prywatnie jak chcesz nazwisko to podam na priv :) no i jak się chodzi do lekarza od nich to oczywiście poród i opieka jest na NFZ.

A gdzie idziesz lub byłaś na prenatalnych? Mi zarówno lekarz jak i znajomi moja o centrum sodowski - podobno najlepsi specjaliści

Rozumiem Cie i oczywiście to Twój wybór.
    Ja po wczorajszym pobycie w publicznym szpitalu też przeżyłam paraliż i siedząc tam powtarzałam "nigdy nie urodzę publicznie!" :D No ale otrząsnęłam się już dziś po tym szoku.

Ja byłam na jednej wizycie u pewnego lekarza tam na Łubinowej w 5tc, ale zrobił na mnie okropne wrażenie. Napiszę na prv ;*

Ide dziś na prenatalne!!! :-) Robię sobie prezent na dzień mamy ;-) Tychy - orbimed. Idę tam bo mój lekarz prowadzący mi polecił dr. który tam pracuje. Ponoć najlepszy specjalista na śląsku jeżeli chodzi o prenatalne no i płeć :D
    O Sodowskim słyszałam też same pozytywne opinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 czyli na pierwsza strone moze dodac tylko flakonik:)

Alicja no czasem sie zdarza u mnie hormony ostatnio zaczely dopiero szalec:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój brzusio "na czczo" ;)

29j5go.jpg

iNso87, alicja_, Nadulka, MeGi2986, KASIAG24, Madzisek, bella88, Hashija, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Inso87 czyli na pierwsza strone moze dodac tylko flakonik:)

Alicja no czasem sie zdarza u mnie hormony ostatnio zaczely dopiero szalec:))
    Tak,tylko Flakonik bo to Jej post ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    a to mój brzusio "na czczo" ;)

29j5go.jpg

o jacieeeeee! <3
    jaki piękny!
    Też chcę już taką piłkę!!!! :D

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ