Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja - oczywiście zdaje sobie sprawę ze gdyby cokolwiek się działo to będzie konieczny transport do ligoty ale patrząc na to w ten sposób to tylko tam powinny rodzic przyszłe mamy
uważam ze to są tak małe odległości ze zawsze można transportować i tak się robi
no i nie ma co zakładać najgorszego scenariusza. Chociaż powiem ci ze mój chrześniak rodził się tam dwa lata temu i to dzięki ich szybkiej interwencji lekarza na lubinowej maluch jest z nami - podjął decyzję o konieczności cesarski błyskawicznie i jeszcze szybciej wykonał cięcie bo małemu tętno zaczęło spadać - tak więc z doświadczeń przyjaciół tez stawiam na ten szpital
A dla mnie zarówno bezpieczeństwo jak i komfort są ważneno a co do tego ze kwalifikują do porodu pod koniec ciąży ... to wiesz sama ze gdy cokolwiek zagraża twojemu dziecku to wybierzesz opcje nie wygody tylko bezpieczeństwa - oni ci wtedy mówią gdzie masz jechać, sami cie kierują do innej placówki
No a co do lekarza to chodzę prywatnie jak chcesz nazwisko to podam na privno i jak się chodzi do lekarza od nich to oczywiście poród i opieka jest na NFZ.
A gdzie idziesz lub byłaś na prenatalnych? Mi zarówno lekarz jak i znajomi moja o centrum sodowski - podobno najlepsi specjaliściWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:32
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Hmm do 9.07 mam wazny abonament,wykupowalyscie potem jak Wam się skonczyl? nie wiem czy potrzebne te funkcje niektóre..hmm w sumie mam jeszcze ponad msc na przemyślenie
Ja nigdy nie miałam abonamentu i nie czuje ze czegoś mi brakuje - czasem was tylko pytam co oznacza dane serduszko w kalendarzumi szkoda kasy na takie rzeczy
lepiej na siebie lub maleństwo wydać
-
menka wrote:Ja nigdy nie miałam abonamentu i nie czuje ze czegoś mi brakuje - czasem was tylko pytam co oznacza dane serduszko w kalendarzu
mi szkoda kasy na takie rzeczy
lepiej na siebie lub maleństwo wydać
choć jeśli to sprawa tylko tych serduszek to jest mi tez on niepotrzebny.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHehe ja nie mam pojęcia czego jeszcze nie ma bo nigdy go nie miałam
aaa juz wiem jak jest opis tygodni ciąży to nie masz opisu całego co się dzieje u mamy - ale myślę że ci to jest niepotrzebne bo sama wiesz doskonale ale to na u ciebie
ważne ze jest cały opis co u maluszka
-
Misia26 wrote:Inso87 wchodze w ten link na pierwszej stronie i proboje ale niestety jestem ciemna pod tym wzgledem
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
o ten CI chodzi? to ja widziałam jesteś już wpisanaja tylko przeniosłam te które się wpisaly wyżej wg terminu porodu u Nas jest lista,takze szukac trzeba siebie wg tej daty.
-
nick nieaktualny
-
menka przeczytałam na liście, że jesteśmy z tego samego miasta:) Miło poznać kogoś z tak bliskiej okolicy.
Dziewczyny a ja czuję się jak wrak człowieka. Choroba męczy mnie trzeci dzień i nic nie przechodzi. Boli mnie już wszystko, ale gardło to już jakaś porażka.
Poza tym przechodzę jakieś załamanie, bo nic mnie nie cieszy, nie mam siły, płaczę cały czas. Mam takie wrażenie, że wszyscy o mnie zapomnieli i nikogo nic nie interesuje.
Dodatkowo tak Was czytam i macie taką ogromną wiedzę, że czasem mam wrażenie, że nic nie wiem. Nie mam o niczym pojęcia.
Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące.alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:Hej dziewczyny z okazji Dnia Mamy zycze wam samych radosnych dni przez te 9 miesiecy bo pozniej to wiadomo ze beda to najpiekniejsze chwile w naszym zyciu:))
I oczywiscie wczoraj troszke hormony wybuchly i troche niepotrzebnie sie wypowiedzialam:)
Probowalam dopisac sie do listy ale niestety mi nie wychodzi dodanie tego na stronke:/
Milego dnia :**
Hej:)
Nie martw się! Każdej z nas się to zdarza ostatnio:) Takie uroki ciąży. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymenka wrote:Alicja - oczywiście zdaje sobie sprawę ze gdyby cokolwiek się działo to będzie konieczny transport do ligoty ale patrząc na to w ten sposób to tylko tam powinny rodzic przyszłe mamy
uważam ze to są tak małe odległości ze zawsze można transportować i tak się robi
no i nie ma co zakładać najgorszego scenariusza. Chociaż powiem ci ze mój chrześniak rodził się tam dwa lata temu i to dzięki ich szybkiej interwencji lekarza na lubinowej maluch jest z nami - podjął decyzję o konieczności cesarski błyskawicznie i jeszcze szybciej wykonał cięcie bo małemu tętno zaczęło spadać - tak więc z doświadczeń przyjaciół tez stawiam na ten szpital
A dla mnie zarówno bezpieczeństwo jak i komfort są ważneno a co do tego ze kwalifikują do porodu pod koniec ciąży ... to wiesz sama ze gdy cokolwiek zagraża twojemu dziecku to wybierzesz opcje nie wygody tylko bezpieczeństwa - oni ci wtedy mówią gdzie masz jechać, sami cie kierują do innej placówki
No a co do lekarza to chodzę prywatnie jak chcesz nazwisko to podam na privno i jak się chodzi do lekarza od nich to oczywiście poród i opieka jest na NFZ.
A gdzie idziesz lub byłaś na prenatalnych? Mi zarówno lekarz jak i znajomi moja o centrum sodowski - podobno najlepsi specjaliści
Rozumiem Cie i oczywiście to Twój wybór.
Ja po wczorajszym pobycie w publicznym szpitalu też przeżyłam paraliż i siedząc tam powtarzałam "nigdy nie urodzę publicznie!"No ale otrząsnęłam się już dziś po tym szoku.
Ja byłam na jednej wizycie u pewnego lekarza tam na Łubinowej w 5tc, ale zrobił na mnie okropne wrażenie. Napiszę na prv ;*
Ide dziś na prenatalne!!!Robię sobie prezent na dzień mamy
Tychy - orbimed. Idę tam bo mój lekarz prowadzący mi polecił dr. który tam pracuje. Ponoć najlepszy specjalista na śląsku jeżeli chodzi o prenatalne no i płeć
O Sodowskim słyszałam też same pozytywne opinie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny