X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg i dzidziuś rośnie jak na drożdżach, już ma prawie 5cm :) wg usg jest starszy o tydzień, lekarz obstawia, że będzie synuś :)ale myślę, że to jeszcze może się milion razy zmienić:)

MeGi2986, Nadulka, kwiatakacji, lilianna, Hashija, alicja_, Madzisek, iNso87, justyna14, genoweffa, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

kwiatakacji lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyny jak ktoras moze prowadzic ta liste z wizytami to bedzie super bo ja juz jej na razie nie dam rady ogarniac. Liste grudniowek ogarne ale z tymi wizytujacymi to duzo zabawy i trzeba byc caly czas na biezaco :/

Wg mnie ta lista na pierwszej stronie z terminami wizyt jest zbędna szczególnie ze tylko ty możesz ją edytować... Jest tabelka online i tam jest kolumna "termin następnej wizyty" nawet wylicza ile dni do wizyty, i przede wszystkim każdy sam tam się może dopisać, a tobie może umknąć parę dat w ogromnej ilości postów... A jeśli chodzi o godzinę to zawsze można taką kolumnę dorobić to żaden problem...

Nadulka, niania.ogg, iNso87, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    To ja mam pytanie (może śmieszne)- czy korzystacie z laptopów a jeśli tak to gdzie go trzymacie? bo moja ulubiona pozycja to na leżąco z laptopem na brzuchu - moja gin powiedziała, że nie chce nawet słyszeć , że tak robie - komputer z daleka od brzucha.

ja lapka trzymam albo na ławie (ale wtedy się garbie i brzusio ściśnięty) albo na udach w pozycji półleżącej :) i to też nie godzinami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    To ja mam pytanie (może śmieszne)- czy korzystacie z laptopów a jeśli tak to gdzie go trzymacie? bo moja ulubiona pozycja to na leżąco z laptopem na brzuchu - moja gin powiedziała, że nie chce nawet słyszeć , że tak robie - komputer z daleka od brzucha.

żartujesz :O
    Ja robie to samo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) - Nie martw się kochana. Najważniejsze że dzidzia mieści się w normie!
    Flakonik – Pamiętaj, że my tu jesteśmy i właśnie w takich sytuacjach wspieramy! Jak masz ochotę się wygadać to śmiało!

dobranoc dziewczyny miłej nocki!:*
    agniesia2569 – Gratulacje!:)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie grudniowki czy ktoras z was mieszka moze w uk najelpiej w ogole w kent, okolice maidstone?

Maksymilian
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u ginki...okazało się że cytologia wyszła zla ...no i wykluło się zakażenie grzybicze:(.
    W każdym razie fasolka rośnie...ma 4,3 cm ( co ciut mało jak na ten tydzień) ale może będzie drobinka:).
    02.06 o 17.30 badania prenatalne.

MIłego dnia

alicja_, Madzisek, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • grauuu Nowa

Wysłany: 26 maja 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa :) o mojej ciazy dowiedziałam się w sobote, a to juz 12 tc :D pomimo szoku, wspaniale bylo zobaczyc bijące serce mojego maluszka oraz jak sie rusza :) termin mam na 10.12 :) idealne mamy prezenty na święta co nie? :) pozdrawiam gorąco :)

Nadulka, alicja_, justyna14, Madzisek, kwiatakacji, Pchelkaa, Hashija, genoweffa, bella88, Flakonik, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grauuu witaj w naszym gronie:) zdrowej i szczesliwej ciazy zycze:)
    Dziewczyny milego dnia:) a wizytujacym dzisiaj powodzenia:)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,gratuluje wizyt :)
    Anka ma racje,tez to wczoraj pisałam,jest tabela ogolna grudniowek,wchodzcie tam i wpisujcie terminy a godzine tak jak Anka mowila,mozna dodac kolumnę,no problem ;)

Aha i Dziewczyny nie obrażajmy się na te mijane posty :) naprawde czasem można ominąć post,albo po prostu nie każdy pisze bo nic na ten temat nie wie,to po co ma się udzielać?:D poczekajmy wiec dzień bo czasem po dniu Ktoras usiądzie na forum,przeleci stare posty i odp bo ma taka sytucje ;)

Nadulka, alicja_, justyna14, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina dodana :) w tabeli naszej.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizytujące.

edit:
    Postaram się powpisywać trochę osob do tabeli które pisaly,ze maja wizyty w tym tyg.
    Jeśli chodzi o lapka to ja korzystam z niego ale on u mnie stoi po mojej lewej na biurku a na wprost w tv się gapie jak cos robie,tylko jak pisze to się odwracam do niego;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 08:03

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt wczoraj :)
    któraś pisała że miała usg tydzien po tygodniu i że dzidzia mało urosła - każde usg inaczej Ci zmierzy i każdy lekarz, dlatego wybiera się jednego lekarza prowadzącego który pracuje na jednym sprzęcie i masz pewność, że skala błędu jest podobna bo ta to nie ma co porównywać, dzidzia się rusza, łątwo gdzieś te mm zgubić lub dodać.

no i

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MAMUSI :) polewam kielonek mleczka z tej okazji :)

alicja_, Nadulka, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso każda mówi ze super pomysł tabelka z datami ale żeby sama wpisać się do tabelki to już więcej roboty...

A te mamy które korzystają z telefonu nie trzeba specjalnie wchodzić na kompa wystarczy w telefonie w ustawieniach zaznaczyć "wersja na komputer" i idzie się wpisaćzapraszam do wpisywania się w tabelce online link poniżej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 08:03

niania.ogg, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 a moglabys mnie do tabelki dopisac? Bo jakos na tel mi nie wychodzi;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grauuu wrote:
    Witajcie, jestem tu nowa :) o mojej ciazy dowiedziałam się w sobote, a to juz 12 tc :D pomimo szoku, wspaniale bylo zobaczyc bijące serce mojego maluszka oraz jak sie rusza :) termin mam na 10.12 :) idealne mamy prezenty na święta co nie? :) pozdrawiam gorąco :)
    witamy :) opowiedz jak to możliwe, że tak późno się zorientowałaś że jesteś w ciąży?

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w NASZ DZIEN- dzien mamy:) wszystkiego dobrego dla Was i udanych wizyt!:-)

justyna14, Nadulka, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Inso każda mówi ze super pomysł tabelka z datami ale żeby sama wpisać się do tabelki to już więcej roboty...

A te mamy które korzystają z telefonu nie trzeba specjalnie wchodzić na kompa wystarczy w telefonie w ustawieniach zaznaczyć "wersja na komputer" i idzie się wpisaćzapraszam do wpisywania się w tabelce online link poniżej...
    Wiem wlasnie ;) widze.. no ale może pomalu pomalu kazda będzie wpisywala się,to nic trudnego przecież ;)

Justyna no tak toz to dziś nasz dzień ;D Wszystkiego Dobrego Mamuski! <3

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    INso87 a moglabys mnie do tabelki dopisac? Bo jakos na tel mi nie wychodzi;)
    Ok daj tylko dane co chcesz wpisac :) możesz na priv jak chcesz,wyslalam zaproszenie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ