X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg i dzidziuś rośnie jak na drożdżach, już ma prawie 5cm :) wg usg jest starszy o tydzień, lekarz obstawia, że będzie synuś :)ale myślę, że to jeszcze może się milion razy zmienić:)

MeGi2986, Nadulka, kwiatakacji, lilianna, Hashija, alicja_, Madzisek, iNso87, justyna14, genoweffa, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

kwiatakacji lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Dziewczyny jak ktoras moze prowadzic ta liste z wizytami to bedzie super bo ja juz jej na razie nie dam rady ogarniac. Liste grudniowek ogarne ale z tymi wizytujacymi to duzo zabawy i trzeba byc caly czas na biezaco :/

Wg mnie ta lista na pierwszej stronie z terminami wizyt jest zbędna szczególnie ze tylko ty możesz ją edytować... Jest tabelka online i tam jest kolumna "termin następnej wizyty" nawet wylicza ile dni do wizyty, i przede wszystkim każdy sam tam się może dopisać, a tobie może umknąć parę dat w ogromnej ilości postów... A jeśli chodzi o godzinę to zawsze można taką kolumnę dorobić to żaden problem...

Nadulka, niania.ogg, iNso87, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    To ja mam pytanie (może śmieszne)- czy korzystacie z laptopów a jeśli tak to gdzie go trzymacie? bo moja ulubiona pozycja to na leżąco z laptopem na brzuchu - moja gin powiedziała, że nie chce nawet słyszeć , że tak robie - komputer z daleka od brzucha.

ja lapka trzymam albo na ławie (ale wtedy się garbie i brzusio ściśnięty) albo na udach w pozycji półleżącej :) i to też nie godzinami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    To ja mam pytanie (może śmieszne)- czy korzystacie z laptopów a jeśli tak to gdzie go trzymacie? bo moja ulubiona pozycja to na leżąco z laptopem na brzuchu - moja gin powiedziała, że nie chce nawet słyszeć , że tak robie - komputer z daleka od brzucha.

żartujesz :O
    Ja robie to samo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) - Nie martw się kochana. Najważniejsze że dzidzia mieści się w normie!
    Flakonik – Pamiętaj, że my tu jesteśmy i właśnie w takich sytuacjach wspieramy! Jak masz ochotę się wygadać to śmiało!

dobranoc dziewczyny miłej nocki!:*
    agniesia2569 – Gratulacje!:)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie grudniowki czy ktoras z was mieszka moze w uk najelpiej w ogole w kent, okolice maidstone?

Maksymilian
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u ginki...okazało się że cytologia wyszła zla ...no i wykluło się zakażenie grzybicze:(.
    W każdym razie fasolka rośnie...ma 4,3 cm ( co ciut mało jak na ten tydzień) ale może będzie drobinka:).
    02.06 o 17.30 badania prenatalne.

MIłego dnia

alicja_, Madzisek, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • grauuu Nowa

Wysłany: 26 maja 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa :) o mojej ciazy dowiedziałam się w sobote, a to juz 12 tc :D pomimo szoku, wspaniale bylo zobaczyc bijące serce mojego maluszka oraz jak sie rusza :) termin mam na 10.12 :) idealne mamy prezenty na święta co nie? :) pozdrawiam gorąco :)

Nadulka, alicja_, justyna14, Madzisek, kwiatakacji, Pchelkaa, Hashija, genoweffa, bella88, Flakonik, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grauuu witaj w naszym gronie:) zdrowej i szczesliwej ciazy zycze:)
    Dziewczyny milego dnia:) a wizytujacym dzisiaj powodzenia:)

Nadulka lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,gratuluje wizyt :)
    Anka ma racje,tez to wczoraj pisałam,jest tabela ogolna grudniowek,wchodzcie tam i wpisujcie terminy a godzine tak jak Anka mowila,mozna dodac kolumnę,no problem ;)

Aha i Dziewczyny nie obrażajmy się na te mijane posty :) naprawde czasem można ominąć post,albo po prostu nie każdy pisze bo nic na ten temat nie wie,to po co ma się udzielać?:D poczekajmy wiec dzień bo czasem po dniu Ktoras usiądzie na forum,przeleci stare posty i odp bo ma taka sytucje ;)

Nadulka, alicja_, justyna14, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina dodana :) w tabeli naszej.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizytujące.

edit:
    Postaram się powpisywać trochę osob do tabeli które pisaly,ze maja wizyty w tym tyg.
    Jeśli chodzi o lapka to ja korzystam z niego ale on u mnie stoi po mojej lewej na biurku a na wprost w tv się gapie jak cos robie,tylko jak pisze to się odwracam do niego;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 08:03

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt wczoraj :)
    któraś pisała że miała usg tydzien po tygodniu i że dzidzia mało urosła - każde usg inaczej Ci zmierzy i każdy lekarz, dlatego wybiera się jednego lekarza prowadzącego który pracuje na jednym sprzęcie i masz pewność, że skala błędu jest podobna bo ta to nie ma co porównywać, dzidzia się rusza, łątwo gdzieś te mm zgubić lub dodać.

no i

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MAMUSI :) polewam kielonek mleczka z tej okazji :)

alicja_, Nadulka, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso każda mówi ze super pomysł tabelka z datami ale żeby sama wpisać się do tabelki to już więcej roboty...

A te mamy które korzystają z telefonu nie trzeba specjalnie wchodzić na kompa wystarczy w telefonie w ustawieniach zaznaczyć "wersja na komputer" i idzie się wpisaćzapraszam do wpisywania się w tabelce online link poniżej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 08:03

niania.ogg, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 a moglabys mnie do tabelki dopisac? Bo jakos na tel mi nie wychodzi;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grauuu wrote:
    Witajcie, jestem tu nowa :) o mojej ciazy dowiedziałam się w sobote, a to juz 12 tc :D pomimo szoku, wspaniale bylo zobaczyc bijące serce mojego maluszka oraz jak sie rusza :) termin mam na 10.12 :) idealne mamy prezenty na święta co nie? :) pozdrawiam gorąco :)
    witamy :) opowiedz jak to możliwe, że tak późno się zorientowałaś że jesteś w ciąży?

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w NASZ DZIEN- dzien mamy:) wszystkiego dobrego dla Was i udanych wizyt!:-)

justyna14, Nadulka, kwiatakacji, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Inso każda mówi ze super pomysł tabelka z datami ale żeby sama wpisać się do tabelki to już więcej roboty...

A te mamy które korzystają z telefonu nie trzeba specjalnie wchodzić na kompa wystarczy w telefonie w ustawieniach zaznaczyć "wersja na komputer" i idzie się wpisaćzapraszam do wpisywania się w tabelce online link poniżej...
    Wiem wlasnie ;) widze.. no ale może pomalu pomalu kazda będzie wpisywala się,to nic trudnego przecież ;)

Justyna no tak toz to dziś nasz dzień ;D Wszystkiego Dobrego Mamuski! <3

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    INso87 a moglabys mnie do tabelki dopisac? Bo jakos na tel mi nie wychodzi;)
    Ok daj tylko dane co chcesz wpisac :) możesz na priv jak chcesz,wyslalam zaproszenie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ