Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wiadomości.
Alicja - też obstawiam pręcik damski, ale masz rację , nie pasuje do żadnego zdjęcia
Co do witamin to ja do ostatniej wizyty czyli 12tyg brałam tylko kwas foliowy i nie brałam witamin, teraz pogorszyła mi się morfologia i lekarz zalecił jednak witaminy, dalej będzie zależeć od wyników.
Puli i inne dziewczyny z niskim TSH - byłam dzisiaj u endokrynologa i powiedział, że obniżenie TSH w ciąży jest normalne dopóki rośnie beta HCG, potem wzrośnie. Dopóki FT3,FT4 są w normie to nie podaje się żadnych leków. Ja ponieważ chorowałam na nadczynność tarczycy w dzieciństwie muszę sobie oznaczyć anty TPO i anty HBR - jeżeli są ujemne to ok, jeżeli dodatnie to będę musiała być pod kontrolą endokrynologa do końca ciąży. Narazie mam się nie przejmować i za 2 tyg zrobić wyniki TSH i FT4. Taka jest porada mojego endokrynologaalicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Dziś miałam usg prenatalne, wg niego ryzyko chorób genetycznych jest u mnie takie, jak u piętnastolatkia mam już 37 wiosen
Cieszę się bardzo, bo w poprzedniej ciąży ryzyko wychodziło, jak u 42-latki. Miałam też test PAPPA, wyniki za tydzień. Jeśli coś nie tak, to dzwonią, a jeśli gra to cicho sza. Trzymajcie w kciuki, żeby nie zadzwonili. A oto moja dzidzia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:31
Nadulka, MeGi2986, kwiatakacji, iNso87, lilianna, Kate4, bella88, Madzisek, alicja_, Pchelkaa, Hashija, justyna14, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje za odpowiedz:) moze i ja sie cos podpytam na wizycie.
Stars2345 widze ze my prakycznie na tym samym etapie:) gratuluje udanej wizyty:) genoweffa 3mam kciuki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:11
stars2345, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stars2345 wrote:hej, ja po wizycie, jest wszystko dobrze, zarodek ma 3 cm, serduszko bije, 10 czrwca usg prenatalne
chcialam w aptece femibion natal 1,bo mam brac jeszcze,a a Pani w aptece dala mi femibion natal classic i dopiero w domu zauwazylam, jak myslicoe jechac wymienic,czy ten brac?
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Dziś bardzo się zestresowalam. ...
Byłam na wizycie-poniewaz u doktor prowadzącej mam wizyty co dwa tygodnie ale jeszcze 6dni temu miałam wizytę juz ostatnia u lekarza od ivf to wyszło mi co tydzień wizyta...ale do brzegu.
U mojej pani doktor 13 dni temu dzidzia miała 20mm, dziś 36mm, złapane przy sporym wierceniu się dzidziusia, i wszystko byłoby ok gdyby nie to ze 6 dni temu lekarz od ivf mnie badał i mały miał ponad 3cm! 31 33mm nie wiadomo bo się ruszał, powiedział ciut ponad 3cm.
I dziś zalamalam się tym małym wzrostem.
Na dzisiejszej wizycie doktor powiedziała ze ładna dzidzia, super serce i wymiar idealnie się zgadza z terminem miesiączki....
Mąż mnie pociesza ze wystarczy ze dziecko się ruszy i masz 2 3mm różnicy. Ze mógł być mini błąd tydzień temu lub dziś.
Kurwa, mam za sobą 3 straty i nagle znowu dopadl mnie strach. A już zaczelam się cieszyc:/ -
nick nieaktualnyAnko, rozumiem Twoje obawy, stres i nerwy, ale nie miej od razu czarnych mysli. Maz pewnie ma racje. Wazne ze serduszko ladnie bije. Dla swietego spokoju mozesz zawsze isc do kogos innego na usg porownac, zasiegnac opinii. Sciskam Cie mocno,bedzie dobrze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak ktoras moze prowadzic ta liste z wizytami to bedzie super bo ja juz jej na razie nie dam rady ogarniac. Liste grudniowek ogarne ale z tymi wizytujacymi to duzo zabawy i trzeba byc caly czas na biezaco
a z racji tego ze wrocilam do normalnej aktywnosci coraz czesciej gdzzies wychodze, jade , cos zalatwiam i czasu brakuje
Gratulacje wizyt
Z moim samopoczuciem ciagle zle. Mam takie. czarne mysli. Nie wiem dlaczego:/
Nie mialam tak nawet jak krwawilam i bylas w szpitalu a teraz ciagle sie zamartwiam.
Nje chce wam tu smecic wiec nie bd narazie pisac.
Trzymcie sie kochane :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:34
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik bo dostaniesz wpierdziel!!! niczym nie bedziesz smiecic!!! Po to tu jestesmy, zeby sie wygadac i wspierac nawzajem!! Nie zamartwiaj sie, masz 2 kruszynki pod serduszkiem, ciesz sie ta chwila, bedzie dobrze. Zycze szybkiego polepszenia nastroju.
Flakonik, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Hej dziewczyny. Dziś bardzo się zestresowalam. ...
Byłam na wizycie-poniewaz u doktor prowadzącej mam wizyty co dwa tygodnie ale jeszcze 6dni temu miałam wizytę juz ostatnia u lekarza od ivf to wyszło mi co tydzień wizyta...ale do brzegu.
U mojej pani doktor 13 dni temu dzidzia miała 20mm, dziś 36mm, złapane przy sporym wierceniu się dzidziusia, i wszystko byłoby ok gdyby nie to ze 6 dni temu lekarz od ivf mnie badał i mały miał ponad 3cm! 31 33mm nie wiadomo bo się ruszał, powiedział ciut ponad 3cm.
I dziś zalamalam się tym małym wzrostem.
Na dzisiejszej wizycie doktor powiedziała ze ładna dzidzia, super serce i wymiar idealnie się zgadza z terminem miesiączki....
Mąż mnie pociesza ze wystarczy ze dziecko się ruszy i masz 2 3mm różnicy. Ze mógł być mini błąd tydzień temu lub dziś.
Kurwa, mam za sobą 3 straty i nagle znowu dopadl mnie strach. A już zaczelam się cieszyc:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEh Misia nie spinaj się , że nie ma odpowiedzi - ja dopiero teraz zauważyłam , że pytałaś o coś wcześniej . Też jestem w 13 tygodniu i cały czas coś mnie kłuje. Nie wiem czy to jajnik ( czasem się zastanawiam skąd wy wiecie , że to jajnik, a to szyjka macicy) wiem, że coś w podbrzuszu.Najczęściej jak poleżę to przestaje. Moja lekarka powiedziała, że martwić powinien narastający ból, długie skurcze cała reszta może się trafiać, bo wszystko się rozciąga i przesuwa, więc ja się nie przejmuje.
Pchelkaa, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:Dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie juz wiecej nie bede was o nic pytac dobranoc:(
Nie moge Ci za bardzo pomoc, bo jeszcze brakuje mi troche do 13 tyg, ale tak jak czytalam przyklady innych to jesli ten bol nie jest silny, rozlegly to raczej nie swiadczy o czyms zlym. Zawsze mozesz zadzwonic do ginekologa sie spytac i nie bedzie to swiadczylo ze panikujesz. Masz prawo sie pytac. -
nick nieaktualnyTo ja mam pytanie (może śmieszne)- czy korzystacie z laptopów a jeśli tak to gdzie go trzymacie? bo moja ulubiona pozycja to na leżąco z laptopem na brzuchu - moja gin powiedziała, że nie chce nawet słyszeć , że tak robie - komputer z daleka od brzucha.
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Dziewczyny jak ktoras moze prowadzic ta liste z wizytami to bedzie super bo ja juz jej na razie nie dam rady ogarniac. Liste grudniowek ogarne ale z tymi wizytujacymi to duzo zabawy i trzeba byc caly czas na biezaco
a z racji tego ze wrocilam do normalnej aktywnosci coraz czesciej gdzzies wychodze, jade , cos zalatwiam i czasu brakuje
Gratulacje wizyt
Z moim samopoczuciem ciagle zle. Mam takie. czarne mysli. Nie wiem dlaczego:/
Nie mialam tak nawet jak krwawilam i bylas w szpitalu a teraz ciagle sie zamartwiam.
Nje chce wam tu smecic wiec nie bd narazie pisac.
Trzymcie sie kochane :*
Trzeba Ci chyba dupsko zlać!!! pomysl, tyle staraliscie sie o dzidzie, wszystko co przeszloscie przez czas staran- wiele negatywnych testow itp, teraz masz to na co tyle czekaliscie i to podwojnie a Ty sie nie cieszysz. Kochana nie mozna tak. Chociaz rozumiem Twoj strach, mam nadzieje ze przejdzie w ciagu kilku dni:-*
Dobrej nocy :-*
Gratuluje pomyslnych wizyt;-)genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm ja korzystam czesto z laptopa, ale przybieram zazwyczaj pozycje na pol lezaca, duzo poduch pod plecki;) wkoncu wygoda musi byc, a laptopa trzymam na udach, czasem podkladam pod laptopa poduche jak dluzej korzystam.
kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość