X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - z tego co ja wiem to Pappa ma być zrobiony w odstępie nie większym niż 3 dni jak USG - czyli możesz zrobic po , a potem z wynikiem idziesz do lekarza , który robił prenatalne i on ocenia wynik testu Pappa razem z USG.

Alicja - takie mamy zdjęcie z USG z tym kikutkiem - zaznaczony jest strzałeczką i leży poziomo , co sugeruje dziewczynkę:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13cce8bb5704.jpg

bella88, Nadulka, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jeju ja biore te witaminy i bardzo czesto mam potem mdlosci i sie zle czuje....;/ teraz kupie chyba MAMA DHA zobaczymy
    też mam tak po tabletkach ;/ wziełam dzisiaj wit C i vita min plus mama i odrazu zwróciłam ;/ razem ze sniadaniem :(

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to chyba taki tydzień rozmyśleń bo u mnie to samo, wczoraj właśnie mówiłam mojemu że jak dziecko wszystko zmieni, że zawsze już bedzie z nami, i nie bedziemy mogli np spontanicznie gdzieś pojechać , spontanicznie np zostać na noc na działce bo dla tego dziecka trzeba mieć wszystko przygotowane i wgl, nie można sobie wsiąść w samochód i pojechać np nad morze i spać spontanicznie pod namiotem :D Mnie takie refleksje naszły wczoraj :D Bardzo bym nie chciała na tym etapie sie dowiedziec ze coś tam jest nie tak bo to juz ten upragniony 2 trymestr :P

Ps. Zmień mi wizytę na czwartek 28.05 na 15:20 :-D Właśnie pan doktor zadzwonił że coś tam mu się przedłuży i przełożyć musi wizytę :-( wrrr! dzień dłużej czekania !

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no co Ty:-) dacie rade! Przeciez nie jestes sama:-) jestes wielka szczesciara ze bedziesz miala dwojke na raz. Nie daj Boze jesli pozniej bys miala problemy z ponownym zajsciem w ciaze to masz juz dwojke:-) mysle ze poerwsze miesiace beda ciezkie ale zlapiesz wprawe, a poza tym blizniaki wiedza ze sa we dwojke i sa grzeczniejsze- przynajmniej tak u mnir w rodzinie jest a byly az 3 razy blizniaki i siostra teraz z blizniakami w ciazy, termin na na koniec lipca. Na poczatku tez byla przerazona ale teraz sie bardzo cieszy :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no co ty :-) podwójne szczęście was czeka tym bardziej że tak długo się staraliscie :-) na początku nigdy nie jest kolorowo, ale dasz radę radę, ułożyć sobie rytm dnia o będzie git :-) zobaczysz :-) a dzieciaczki super bo zawsze będą miały siebie :-) ja żałuję że u nas będzie aż 5 lat różnicy między dziećmi ale wcześniej ni było możliwości a teraz czasami przez głowę Przechodzi mi myśl o trzecim ale za chwilę sama siebie karce że chyba oszalałam :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny przed chwila sie przewrocilam. Szlam u siebie na podworku i kot mi wszedl pod nogi upadlam przed siebie na rece i kolana. Boje sie czy to nie zaszkodzi dziecku:(

ja spadłam ze schodów na dupe tak że miałam krwiaka w poprzek jednego posladka, wuadek był powazny, pojechałam do gina sprawdzic, nic sie nie stało... ale jak masz sie martwic to jedz na usg

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zyecze udanych wizyt mnie od wczoraj brzuch pobolewa a raczej kluje wczoraj nawet jak sie dotknelam to czulam lekki bol dzis juz jest lepiej tylko po prawej stronie czasem zakluje:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo ma już 2,10 cm :) i jest idealnie data porodu zgodnie z miesiączka 31 grudzień :)

Madzisek, justyna14, Nadulka, Kate4, aannkkaa, MeGi2986, alicja_, kwiatakacji, iNso87, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i brak objawów to nie zł znak ja nie mam żadnych - nawet piersi nie bolą od tygodnia

niania.ogg lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka gratulacje :-) Mnie też nie bolały od 7 tygodnia piersi nic a nic, i tez sie tym martwiłam :P Lekarz powiedział ze nie są żadnym wyznacznikiem czy ciaza rozwija sie prawidłowo czy nie, powiedział ze kazda ciaza jest inna :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Moje maleństwo ma już 2,10 cm :) i jest idealnie data porodu zgodnie z miesiączka 31 grudzień :)
    super :) bardzo się cięszę, to teraz tylko rośnijcie :)

balbo lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zjadał talerz arbuza <3 mniam :) a na obiadek pulpety :) już mi ślinka cieknie :) a co u Was?

i prośba o pomoc, potrzebuję coś fajnego kupić na prezent dla chrześniaka na dzień dziecka, ma 2,5 roku i generalnie mnóstwo zabawek i nie mam pomysłu :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mam od kilku dni mega zalamke. Dotarlo do mnie w koncu to ze bede mjala od razu dwojke takich maluchow na wychowanie. I boje sie ze nie dam rady.
    Flakonik do mnie tez to dopiero dociera, ale cieszmy sie tym, jestesmy wyróznione wkoncu jedna ciaza na 100 to blizniaki;) zawsze znajdzie sie ktos do pomocy a pomysl jakie mamy podwójne szczescie;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 14 może jakaś książeczka?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 zastaw kredek, kolorowanek i bloków rysunkowych :D opiekowałam się chłopcem w tym samym wieku i na święta mu kupiłam właśnie kredki i blok rysunkowy bo dziecko w tym wieku rozwija sie super przez kolorowanie czy malowanie :P

justyna14 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz! Ale mamy duza dzidzie! ma juz 70,1 mm:-) nt 1,15mm, kosc nosowa jest! Serduszko biło 154/min. Dzidzia starsza, rozwinieta jak na 13t2d:-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:57

Nadulka, balbo, Madzisek, MeGi2986, alicja_, lilianna, bella88, kwiatakacji, m@rzenie, iNso87, Kate4, Hashija, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka gratulacje spora juz twoja dzidzia jest:))

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze od ktorego tygodnia na wizycie badaja tetno plodu?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super wieści :-) gratulacje :-) a płeć znacie?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ