Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - z tego co ja wiem to Pappa ma być zrobiony w odstępie nie większym niż 3 dni jak USG - czyli możesz zrobic po , a potem z wynikiem idziesz do lekarza , który robił prenatalne i on ocenia wynik testu Pappa razem z USG.

Alicja - takie mamy zdjęcie z USG z tym kikutkiem - zaznaczony jest strzałeczką i leży poziomo , co sugeruje dziewczynkę:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13cce8bb5704.jpg

bella88, Nadulka, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jeju ja biore te witaminy i bardzo czesto mam potem mdlosci i sie zle czuje....;/ teraz kupie chyba MAMA DHA zobaczymy
    też mam tak po tabletkach ;/ wziełam dzisiaj wit C i vita min plus mama i odrazu zwróciłam ;/ razem ze sniadaniem :(

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to chyba taki tydzień rozmyśleń bo u mnie to samo, wczoraj właśnie mówiłam mojemu że jak dziecko wszystko zmieni, że zawsze już bedzie z nami, i nie bedziemy mogli np spontanicznie gdzieś pojechać , spontanicznie np zostać na noc na działce bo dla tego dziecka trzeba mieć wszystko przygotowane i wgl, nie można sobie wsiąść w samochód i pojechać np nad morze i spać spontanicznie pod namiotem :D Mnie takie refleksje naszły wczoraj :D Bardzo bym nie chciała na tym etapie sie dowiedziec ze coś tam jest nie tak bo to juz ten upragniony 2 trymestr :P

Ps. Zmień mi wizytę na czwartek 28.05 na 15:20 :-D Właśnie pan doktor zadzwonił że coś tam mu się przedłuży i przełożyć musi wizytę :-( wrrr! dzień dłużej czekania !

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no co Ty:-) dacie rade! Przeciez nie jestes sama:-) jestes wielka szczesciara ze bedziesz miala dwojke na raz. Nie daj Boze jesli pozniej bys miala problemy z ponownym zajsciem w ciaze to masz juz dwojke:-) mysle ze poerwsze miesiace beda ciezkie ale zlapiesz wprawe, a poza tym blizniaki wiedza ze sa we dwojke i sa grzeczniejsze- przynajmniej tak u mnir w rodzinie jest a byly az 3 razy blizniaki i siostra teraz z blizniakami w ciazy, termin na na koniec lipca. Na poczatku tez byla przerazona ale teraz sie bardzo cieszy :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no co ty :-) podwójne szczęście was czeka tym bardziej że tak długo się staraliscie :-) na początku nigdy nie jest kolorowo, ale dasz radę radę, ułożyć sobie rytm dnia o będzie git :-) zobaczysz :-) a dzieciaczki super bo zawsze będą miały siebie :-) ja żałuję że u nas będzie aż 5 lat różnicy między dziećmi ale wcześniej ni było możliwości a teraz czasami przez głowę Przechodzi mi myśl o trzecim ale za chwilę sama siebie karce że chyba oszalałam :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny przed chwila sie przewrocilam. Szlam u siebie na podworku i kot mi wszedl pod nogi upadlam przed siebie na rece i kolana. Boje sie czy to nie zaszkodzi dziecku:(

ja spadłam ze schodów na dupe tak że miałam krwiaka w poprzek jednego posladka, wuadek był powazny, pojechałam do gina sprawdzic, nic sie nie stało... ale jak masz sie martwic to jedz na usg

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zyecze udanych wizyt mnie od wczoraj brzuch pobolewa a raczej kluje wczoraj nawet jak sie dotknelam to czulam lekki bol dzis juz jest lepiej tylko po prawej stronie czasem zakluje:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo ma już 2,10 cm :) i jest idealnie data porodu zgodnie z miesiączka 31 grudzień :)

Madzisek, justyna14, Nadulka, Kate4, aannkkaa, MeGi2986, alicja_, kwiatakacji, iNso87, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i brak objawów to nie zł znak ja nie mam żadnych - nawet piersi nie bolą od tygodnia

niania.ogg lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka gratulacje :-) Mnie też nie bolały od 7 tygodnia piersi nic a nic, i tez sie tym martwiłam :P Lekarz powiedział ze nie są żadnym wyznacznikiem czy ciaza rozwija sie prawidłowo czy nie, powiedział ze kazda ciaza jest inna :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Moje maleństwo ma już 2,10 cm :) i jest idealnie data porodu zgodnie z miesiączka 31 grudzień :)
    super :) bardzo się cięszę, to teraz tylko rośnijcie :)

balbo lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zjadał talerz arbuza <3 mniam :) a na obiadek pulpety :) już mi ślinka cieknie :) a co u Was?

i prośba o pomoc, potrzebuję coś fajnego kupić na prezent dla chrześniaka na dzień dziecka, ma 2,5 roku i generalnie mnóstwo zabawek i nie mam pomysłu :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mam od kilku dni mega zalamke. Dotarlo do mnie w koncu to ze bede mjala od razu dwojke takich maluchow na wychowanie. I boje sie ze nie dam rady.
    Flakonik do mnie tez to dopiero dociera, ale cieszmy sie tym, jestesmy wyróznione wkoncu jedna ciaza na 100 to blizniaki;) zawsze znajdzie sie ktos do pomocy a pomysl jakie mamy podwójne szczescie;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 14 może jakaś książeczka?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 zastaw kredek, kolorowanek i bloków rysunkowych :D opiekowałam się chłopcem w tym samym wieku i na święta mu kupiłam właśnie kredki i blok rysunkowy bo dziecko w tym wieku rozwija sie super przez kolorowanie czy malowanie :P

justyna14 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz! Ale mamy duza dzidzie! ma juz 70,1 mm:-) nt 1,15mm, kosc nosowa jest! Serduszko biło 154/min. Dzidzia starsza, rozwinieta jak na 13t2d:-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:57

Nadulka, balbo, Madzisek, MeGi2986, alicja_, lilianna, bella88, kwiatakacji, m@rzenie, iNso87, Kate4, Hashija, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka gratulacje spora juz twoja dzidzia jest:))

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze od ktorego tygodnia na wizycie badaja tetno plodu?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super wieści :-) gratulacje :-) a płeć znacie?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ