X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znamy jeszcze. Dzidzia bardzo sie krecila, a lekarz nawet strzelac nie chcial:-) w poniedzialek mam wizyte u mojego, moze on cos zobaczy:-)

Misia mi pierwszy raz mierzyl tetno plodu.

Pozniej albo jutro wrzuce zdj

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to juz kolejna dzidzia co jest sporo starsza niz na suwaczku , moze moja tez taka bedzie :P Może na tym etapie tak nadrabiają maleństwa :P
    Pchelkaa gratulacje :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie moja dzidzia jest mlodsza tylko o jeden dzien:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści, oby tak dalej:) ciesze się, że Wasze maleństwa zdrowo rosną!!
    Ja niestety jeszcze 3 tygodnie do kolejnej wizyty, już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania ze naszym kropkiem:)
    Dziewczyny a mam pytanie odnośnie witamin. Może głupie ale jednak....bo czytam, że większość z Was coś tam łyka. Ale to są zalecenia waszego lekarza czy Wasz wybór?? I czy miałyście coś z wynikami i to na poprawe, czy po porstu jest to suplement diety?? Bo ja biorę tylko kwas foliowy, lekarz nic więcej mi nie zalecił. Ufam mu:) ale pytam z czystej ciekawośći:)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik – kilka dni temu miałam to samo.
    Dotarło do mnie, że będę mamą i będę odpwoiedzialna za to małe stworzenie. Całkowicie Cie rozumiem.
    Uszy do góry!

Balbo, menka, Pchelkaa – Gratulacje!:)
    kwiatakacji – dzięki wielkie za zdjęcie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które znają się na tych płciowych sprawach :D
    Możecie mi podpowiedzieć czy wedle tej teorii z pręcikiem który stoi bądź leży - jaka jest moja dzidzia?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49ad3b9fd24b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:47

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj alicja nie wiem czy któraś dziewczyna ci pomoże :-) może jutro na wizycie się dowiesz ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny super wieści, oby tak dalej:) ciesze się, że Wasze maleństwa zdrowo rosną!!
    Ja niestety jeszcze 3 tygodnie do kolejnej wizyty, już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania ze naszym kropkiem:)
    Dziewczyny a mam pytanie odnośnie witamin. Może głupie ale jednak....bo czytam, że większość z Was coś tam łyka. Ale to są zalecenia waszego lekarza czy Wasz wybór?? I czy miałyście coś z wynikami i to na poprawe, czy po porstu jest to suplement diety?? Bo ja biorę tylko kwas foliowy, lekarz nic więcej mi nie zalecił. Ufam mu:) ale pytam z czystej ciekawośći:)
    Mi od początku lekarz też zalecił tylko kwas foliowy (Folic czy jakos tak) Ale ja zapytałam go sama czy moge brać pregna plus, bo poprzedni lekarz mi polecił jak zaczynałam starania, jest mała w połknięciu i ma tylko najważniejsze witaminy wiec mi to pasowało, no i mówił że moge brać , wyniki miałam prawidłowe, jestem ciekawa jak teraz beda wyglądać , boje sie anemii bo moja mama miała w ciaży.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek - w żadnym wypadku nie oczekuje tego :D ale myslałam, że może dziewczyny którym lekarz już tłumaczył to zjawisko będą mogły chociaż pozgadywać :D wiem, że lekarz jutro powie, ale wiecie jak to jest… :) Po to jest to forum :)

Kiedyś któraś dziewczyna wstawiała stronę na której zobaczyłam taka tabelkę :D Ale nie wiem czy mój pręcik pasuje do któregoś obrazka :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a99f19a38dc0.png

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ obstawiam ze to pręcik damski :D

alicja_ lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. po pół godzinnej analizie też do tego doszłam :D Ciekawe co powie lekarz :D
    Dzwoniła do mnie dziś Pani z tej kliniki i kazała mi być z baaardzo pełnym pęcherzem, dziwne, bo miałam mieć badanie dopochwowe :D

genoweffa lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ mi też to wygląda na dziewczynkę. Daj jutro znać jak już będziesz wiedziała :) to jak to w końcu jest z tym usg. Lepiej pusty czy pełny pęcherz? :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    alicja_ mi też to wygląda na dziewczynkę. Daj jutro znać jak już będziesz wiedziała :) to jak to w końcu jest z tym usg. Lepiej pusty czy pełny pęcherz? :)

Po dzisiejszym telefonie babki z kliniki domyślam się, że pełny.
    Poza tym nawet gdyby lekarz miał inne zdanie to lepiej mieć pełny bo zawsze można się wysikać, a jak ma sie pusty to napełnić go gorzej :D

• bella88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Po dzisiejszym telefonie babki z kliniki domyślam się, że pełny.
    Poza tym nawet gdyby lekarz miał inne zdanie to lepiej mieć pełny bo zawsze można się wysikać, a jak ma sie pusty to napełnić go gorzej :D

Hehe no tak. W sumie racja :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak najlepiej w pół pełny :D Tylko ze kiepsko jak na usg dopochwowe, bo ja tak miesiac temu szłam z pół pełnym bo mi sie zachciało w poczekalni :D I strasznie niekomfortowo jak robił np badanie ginekologiczne to bałam sie zeby sie nie zsikać :D

genoweffa, bella88 lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie:) wszystko dobrze :) prawdopodobnie będzie dziewczynka ;)) machala ślicznie raczkami i ssala kciuka :) odetchnelam ;))

Madzisek, Poz!omka., Nadulka, alicja_, kwiatakacji, m@rzenie, iNso87, Kate4, maya34, bella88, Pchelkaa, Hashija, Karola1990, justyna14 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he zobaczymy alicja czy się sprawdzi :-) ja tam nie potrafię czytać takich rzeczy :-) zdam się na gina za tydzień jak maluch będzie chciał się ujawnić :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaamalina jak ja Ci zazdroszczę tego spokoju w głowie ! :-) Mi jak na złość przełożono wizyte na czwartek ! :-(

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Ja też już po wizycie:) wszystko dobrze :) prawdopodobnie będzie dziewczynka ;)) machala ślicznie raczkami i ssala kciuka :) odetchnelam ;))

gratulacjee!:D
    Czekamy na fotkę!:D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:29

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ