Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngie 83 wrote:CZeść dziewczyny. Pisałam z Wami jakiś czas temu ale mdłości, wymioty i brak siły na cokolwiek pozbawiły mnie w ogóle jakiegokolwiek życia. Od kilku dni jestem w końcu na l4 i bardzo powoli wracają mi siły. Wymioty nadal obecne, mdłości również męczą cały dzień ale jakoś daję radę. Z ciąży z córką wymiotowałam do 5-ego miesiąca, teraz mam nadzieję, że będzie znacznie krócej.
Termin mam na 15 grudzień.
Również jestem z Katowic i narazie nie wybrałam szpitala. Córkę rodziłam w szpitalu w Mysłowicach i byłam bardzo zadowolona. Szpital i oddział malutki, dwie sale poporodowe, były wakacje, upał, duchota więc warunki "lokalowe" średnie ale opieka wspaniała, położne bardzo mi pomagały więc gdyby któraś się zastanawiała to polecam. Co do łubinowej to mieszkam sto metrów od tego szpitala i wiele moich koleżanek tam rodziło. Same porody chwaliły sobie choć opiekę ze strony swoich lekarzy prowadzących już różnie. Mnie trochę przeraża koszt porodu tam - a w przypadku ciąż bezproblemowych nie widzę sensu by chodzić prywatnie. Sama byłam na dwóch wizytach w tej ciąży u lekarza z Łubinowej i podliczając koszt tych wizyt i badań, które musiałam wykonać to zapłaciłam ok 1000zł. Jeśli o mnie chodzi to szkoda kasy ale podkreślam jeśli ciąża jest bezproblemowa.
Alicja to chyba Ty jedziesz dziś do Orbimedu. Chodziłam tam do dr Zielińskiego i jeśli do niego akurat idziesz to polecam. Bardzo fajny człowiek.
Ale się rozpisałam
Tak dokładnie! Jade do orbimedu. Będę robić prenatalne USG + Pappa + Nifty lub Harmony - w zależności co zdecyduje lekarz. Spędze tam pewnie kupe czasu.
Od rana nerwy.. ból brzucha, biegunka.. Chyba podświadomie tak to przeżywam
Tak kochana idę do dr. Zielińskiego. Słyszałam, że bardzo fajnie traktuje pacjentki.
-
nick nieaktualnyCzas się zwlec z łóżka i obiad zrobić
ochotę mnie naszła na botwinke z jajkiem a na drugie albo leczo z cukini i innych warzyw albo placki ziemniaczane - jeszcze nie zdecydowałam na co mam ochotę
to znaczy mam na to i na to więc może zrobię wszystko
mam ostatnio zachcianki na niezdrowe smażone rzeczy
bez frytek z maca co kilka dni się nie obejdzie
alicja_, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymenka - Ja wczoraj byłam w Macu! Dzidzi chyba to nie przypasowało bo brzuch mnie bolał pół wieczora :<<
Nadulka – ja detektor kupiłam właśnie na allegro i polecam ten właśnie AngelSound.
iNso87 – bez żelu albo wody detektor nie działaMusi jeździć po mokrym
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/328bd4cac271.jpg
a to mój brzuszek z dziświęcej chyba w nim pozostałości po 1 ciąży - czytaj tłuszczyku - niż brzuszka ciążowego ale już widać wyraźnie, że coś się kroi
wieczorem jest zdecydowanie większy
bella88, alicja_, MeGi2986, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, Pchełka, lilianna, Flakonik, genoweffa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
alicja_ wrote:menka - Ja wczoraj byłam w Macu! Dzidzi chyba to nie przypasowało bo brzuch mnie bolał pół wieczora :<<
Nadulka – ja detektor kupiłam właśnie na allegro i polecam ten właśnie AngelSound.
iNso87 – bez żelu albo wody detektor nie działaMusi jeździć po mokrym
7w3d 💔 -
No to myślę Alicja, że się nie zawiedziesz. Lekarz naprawdę bardzo sympatyczny i ma dobre podejście do pacjentki. Nie pamiętam dokładnie ale chyba mówił, że potrafi już rozpoznać płeć w 13-14tyg. Ja niestety nie miałam możliwości sprawdzić jego zdolności bo poroniłam tamtą ciążę w 7 tyg. Trzymam kciuki za dobre wieści.
Dziewczyny, a ten detektor nie szkodzi maleństwu?? I jaki jest mniej więcej koszt takiego detektora?? -
nick nieaktualnyAngie 83 wrote:No to myślę Alicja, że się nie zawiedziesz. Lekarz naprawdę bardzo sympatyczny i ma dobre podejście do pacjentki. Nie pamiętam dokładnie ale chyba mówił, że potrafi już rozpoznać płeć w 13-14tyg. Ja niestety nie miałam możliwości sprawdzić jego zdolności bo poroniłam tamtą ciążę w 7 tyg. Trzymam kciuki za dobre wieści.
Dziewczyny, a ten detektor nie szkodzi maleństwu?? I jaki jest mniej więcej koszt takiego detektora??
no ja właśnie dziś mam 13t0d tj zaczęłam 14 tydzień. Mam nadzieje, że uda mu się już zobaczyć płeć!Ponoć jest specjalistą i rzadko się myli
oby tak było
Jestem mega podekscytowana!
Ja płaciłam 100zł.
Ma wszystkie atesty itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:40
-
nick nieaktualny
-
Ala to ty wysłałaś stronkę lekarzy którzy maja certyfikaty na usg genetyczne?
Będę wdzięczna za link.
A wczoraj to błąd w pomiarach....
Dziś byłam u byłego szefa i dobrego ginekologa-choc obiecywalam sobie ze nigdy przed szefem się nie rozbiore-dziecko ma 4cm.
Eh, co za stres z tym pomiarem wczoraj.MeGi2986, kwiatakacji, agniesia2569, Madzisek, Nadulka, lilianna, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ala to ty wysłałaś stronkę lekarzy którzy maja certyfikaty na usg genetyczne?
Będę wdzięczna za link.
A wczoraj to błąd w pomiarach....
Dziś byłam u byłego szefa i dobrego ginekologa-choc obiecywalam sobie ze nigdy przed szefem się nie rozbiore-dziecko ma 4cm.
Eh, co za stres z tym pomiarem wczoraj.
Niestety to nie ja
Też widziałam ten link, ale niestety go nie zapisałam. Musiałabyś szukać gdzieś kilknaście stron wcześniej. -
nick nieaktualnyDziewczyny ale wy już macie brzuszki. Mi się babki na badaniach dziwiły dzisiaj , że 13tydzień już, bo niby nie wyglądam, cokolwiek to miało oznaczać
A ja z okazji dnia mamy kupiłam sobie dzisiaj kolejny biustonosz w jeszcze większym (pasującym ) rozmiarze - w brzuch mi nie idzie za to w cycki owszem.
No i łażąc na te badania zrobiłam 5 km spacer , szkoda tylko , że w deszczualicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lips ja podobnie, cały czas nie daje sobie takiej 100% pewności , no nie wiem dlaczego
Boje się że zapeszę taką pewnością siebie ze bedzie wszystko dobrze i wgl
Wierze że bedzie dobrze, ale nie umiem być tego pewna, mam nadzieje ze czwartkowa wizyta mnie uspokoi trochę i wreszcie bede mogła rozpromieniona powiedzieć już wszystkim najbliższym o ciąży
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Menka ty o takich smakolykach piszesz a ja w pracy slinotoku dostaje!!!
Alicja powodzonka na badaniu, wracaj z usmiechem:)
hehe kupiłam wszystkie składniki wróciłam do domu i ... przeszła mi ochotawięc wzięłam się za sprzątanie lodówki bo mnie od niej odrzucało (nie przez mdłości bo ich nie mam tylko przez syf w niej) może za chwilkę zabiorę się za obiad
-
nick nieaktualnymenka wrote:hehe kupiłam wszystkie składniki wróciłam do domu i ... przeszła mi ochota
więc wzięłam się za sprzątanie lodówki bo mnie od niej odrzucało (nie przez mdłości bo ich nie mam tylko przez syf w niej) może za chwilkę zabiorę się za obiad