X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym podnoszeniem rąk w ciąży ? :D Od kiedy to obowiązuje ? :D Zaczęło mnie to zastanawiać bo dziś układałam w szafce i stałam na palcach wyciągając rece ciagle do góry i po paru minutach zaczeło mnie coś pobolewać pod brzuchem, nigdy wczesniej nie interesowałam sie tym tematem, ale teraz wydało mi sie to dziwne :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zdarza coraz rece do gory wyciagac, niestety jestem konus;) a nie zawsze chce sie chodzic po stolek, na szczescie nie mialam zadnych dolegliwosci po tym.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe megi no ja własnie tez mam z tym problem bo ledwo mierze 160cm (może w szpilkach tyle mam:D ) I też często mi sie zdarza po coś sięgać ''z góry'' :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak napisalyscie że nie wolno rąk do góry podnosić to mężowi każe teraz naczynia że zmywarki wykładać do szafek bo są najwyżej :-P

Chichibi, menka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie wiem czy wolno czy nie wolno :D chciałam sie tego dowiedzieć :D Ogólnie po tym wyciąganiu , usiadłam sobie i znowu mam ten dziwny tik od środka po lewej stronie brzucha :D tak jak pare dni temu :O aż podskoczyłam :D No i znowu sie zastanawiam czy jest możliwe czuć pukanie maleństwa tak wcześnie :D może faktycznie tak sie układa i wtedy da sie to odczuć a jak jest ułożone inaczej to sie nic nie czuje :D no sama nie wiem :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No ja właśnie nie wiem czy wolno czy nie wolno :D chciałam sie tego dowiedzieć :D Ogólnie po tym wyciąganiu , usiadłam sobie i znowu mam ten dziwny tik od środka po lewej stronie brzucha :D tak jak pare dni temu :O aż podskoczyłam :D No i znowu sie zastanawiam czy jest możliwe czuć pukanie maleństwa tak wcześnie :D może faktycznie tak sie układa i wtedy da sie to odczuć a jak jest ułożone inaczej to sie nic nie czuje :D no sama nie wiem :D

Moja siostra poczuła ruchy w 14 tygodniu też była bardzo zdziwiona, że tak wcześnie. Zapytała się lekarza czy to możliwe to jej powiedział, że jak najbardziej gdyż jest bardzo szczupła, tłuszczu 0 więc w jej przypadku te dziwne tiki to były ruchy:)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi poprawiłaś humor teraz :-D Bo to jest takie dziwne uczucie że nie pasowało mi do niczego co by mogło sie dziać w moim brzuchu, ani to jelita, ani jakieś inne ruchy wnętrzności, tylko takie delikatne tiki, jak bąbelkowe pukanie o ścianke od środka :-D Jakby się cos kotłowało od środka :D

justyna14, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe, że to już ruchy:) Przykład mojej siostry potwierdza, że tak się zdarza;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawałek tortu pralinowego właśnie wciagnełam - co bardzo mnie zdziwiło, bo bardzo mnie od słodyczy odrzucało od początku ciąży....będe się smazyc w piekle za taka ilość cukru:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:15

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil ze nie wolno podnosic rak do gory myc okien zakladac firanek itp ja staram sie uwazac z tym podnoszeniem rak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarka mówiła, żeby nie wykonywać prac z rękami w górze właśnie typu mycie okien czy zakładanie firanek ale jak sobie sięgne po talerz do szafki czy po coś z półki w markecie to nie jest problem, byle nie gwałtownie.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze wpisac mnie na wizyte 11 czerwca na 17:45 :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 6godzin do wizyty... Strasznie się niecierpliwie... Oby wszystko było dobrze :-)

balbo lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A mi lekarka mówiła, żeby nie wykonywać prac z rękami w górze właśnie typu mycie okien czy zakładanie firanek ale jak sobie sięgne po talerz do szafki czy po coś z półki w markecie to nie jest problem, byle nie gwałtownie.
    Dokladnie tez mi lekarz tak mowil ale jesli nie jest cos kolosalnie wysoko to nie ma problemu ja wole uwazac bo juz raz plamilam i jestem bardziej ostrozna:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna napewno bedzie dobrze trzymam kciuki:)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to ja już tak nie robie lepiej z tymi rękami w górze :D U mnie nadal tajemnicze ''tiki'' trwają co jakiś czas :D Jakie to śmieszne uczucie :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych :-)
    NT - 1,7 i dzidzia na 80% dziewczynka! :) Lekarz mówił, że myli się przy 1 na 5 pacjentek. Mam nadzieje, że ja nie będę pomyłką!:) Ryzyko ZD 1:4510 - to chyba ok? Pobrali mi krew do Pappa i muszę czekać na wyniki 2 tygodnie.
    Lekarz powiedział, że dzidzia jest opóźniona jednak o 6 dni :( Martwi mnie to trochę, bo myślałam, że już nadrobiła (tym bardziej, że babka w szpitalu wyraźne powiedziała, że "CRL zgadza się idealnie z wiekiem ciąży"). Zgłupiałam.
    Powiedział też, że na Nifty za wcześnie - proponuje najwcześniej za 2 tygodnie, bo 12/13 tydzień mogą wyjść jeszcze błędne wyniki.
    3D mi nie robił,więc mam tylko zwykłe zdjęcie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01c9cac3ec42.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:37

kwiatakacji, lilianna, Madzisek, Nadulka, Poz!omka., KASIAG24, bella88, justyna14, Pchelkaa, Hashija, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka moze masz to szczescie i pierwsza czujesz ruchy malenstwa:)

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dołączam się do grona Grudniówek:)

Powiedziecie mi bo nie łapie dlaczego nie można podnosić rąk do góry w ciąży?

Sporo piszecie, nie da was nadążyć:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:41

Madzisek, Nadulka, kwiatakacji, Flakonik, justyna14, lilianna lubią tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze znasz juz plec:) Ja tez po cichu licze na dziewczynke :)

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ