Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest z tym podnoszeniem rąk w ciąży ?
Od kiedy to obowiązuje ?
Zaczęło mnie to zastanawiać bo dziś układałam w szafce i stałam na palcach wyciągając rece ciagle do góry i po paru minutach zaczeło mnie coś pobolewać pod brzuchem, nigdy wczesniej nie interesowałam sie tym tematem, ale teraz wydało mi sie to dziwne
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
No ja właśnie nie wiem czy wolno czy nie wolno
chciałam sie tego dowiedzieć
Ogólnie po tym wyciąganiu , usiadłam sobie i znowu mam ten dziwny tik od środka po lewej stronie brzucha
tak jak pare dni temu
aż podskoczyłam
No i znowu sie zastanawiam czy jest możliwe czuć pukanie maleństwa tak wcześnie
może faktycznie tak sie układa i wtedy da sie to odczuć a jak jest ułożone inaczej to sie nic nie czuje
no sama nie wiem
Alicja.
-
Poz!omka. wrote:No ja właśnie nie wiem czy wolno czy nie wolno
chciałam sie tego dowiedzieć
Ogólnie po tym wyciąganiu , usiadłam sobie i znowu mam ten dziwny tik od środka po lewej stronie brzucha
tak jak pare dni temu
aż podskoczyłam
No i znowu sie zastanawiam czy jest możliwe czuć pukanie maleństwa tak wcześnie
może faktycznie tak sie układa i wtedy da sie to odczuć a jak jest ułożone inaczej to sie nic nie czuje
no sama nie wiem
Moja siostra poczuła ruchy w 14 tygodniu też była bardzo zdziwiona, że tak wcześnie. Zapytała się lekarza czy to możliwe to jej powiedział, że jak najbardziej gdyż jest bardzo szczupła, tłuszczu 0 więc w jej przypadku te dziwne tiki to były ruchy:)Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
Aż mi poprawiłaś humor teraz
Bo to jest takie dziwne uczucie że nie pasowało mi do niczego co by mogło sie dziać w moim brzuchu, ani to jelita, ani jakieś inne ruchy wnętrzności, tylko takie delikatne tiki, jak bąbelkowe pukanie o ścianke od środka
Jakby się cos kotłowało od środka
justyna14, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość
Alicja.
-
kawałek tortu pralinowego właśnie wciagnełam - co bardzo mnie zdziwiło, bo bardzo mnie od słodyczy odrzucało od początku ciąży....będe się smazyc w piekle za taka ilość cukru:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:15
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:A mi lekarka mówiła, żeby nie wykonywać prac z rękami w górze właśnie typu mycie okien czy zakładanie firanek ale jak sobie sięgne po talerz do szafki czy po coś z półki w markecie to nie jest problem, byle nie gwałtownie.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem po prenatalnych
NT - 1,7 i dzidzia na 80% dziewczynka!Lekarz mówił, że myli się przy 1 na 5 pacjentek. Mam nadzieje, że ja nie będę pomyłką!
Ryzyko ZD 1:4510 - to chyba ok? Pobrali mi krew do Pappa i muszę czekać na wyniki 2 tygodnie.
Lekarz powiedział, że dzidzia jest opóźniona jednak o 6 dniMartwi mnie to trochę, bo myślałam, że już nadrobiła (tym bardziej, że babka w szpitalu wyraźne powiedziała, że "CRL zgadza się idealnie z wiekiem ciąży"). Zgłupiałam.
Powiedział też, że na Nifty za wcześnie - proponuje najwcześniej za 2 tygodnie, bo 12/13 tydzień mogą wyjść jeszcze błędne wyniki.
3D mi nie robił,więc mam tylko zwykłe zdjęcie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01c9cac3ec42.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:37
kwiatakacji, lilianna, Madzisek, Nadulka, Poz!omka., KASIAG24, bella88, justyna14, Pchelkaa, Hashija, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Dołączam się do grona Grudniówek:)
Powiedziecie mi bo nie łapie dlaczego nie można podnosić rąk do góry w ciąży?
Sporo piszecie, nie da was nadążyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:41
Madzisek, Nadulka, kwiatakacji, Flakonik, justyna14, lilianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny