X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - nie mam jednostki. Może na zdjęciu z usg jest coś opisane ale ja tych opisów nie rozumiem , bo wiem , że jedno zdjęcie jest z pomiaru przepływów(dostaliśmy jakieś 20 zdjęć). Ale lekarz mówił, że coś nie tak?

Tinusia - nie martw się na zapas, wyniki powinny być omawiane. W weekend widzieliśmy się ze znajomymi , którzy mieli przezierność 6.5 , Pappa też zły, w biopsji kosmówki wyszło, że wszystko ok i mają zdrowego prawie 2 letniego już synka. Strachu się najedli ale skończyło się dobrze.

genoweffa lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:59

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Alicja - nie mam jednostki. Może na zdjęciu z usg jest coś opisane ale ja tych opisów nie rozumiem , bo wiem , że jedno zdjęcie jest z pomiaru przepływów(dostaliśmy jakieś 20 zdjęć). Ale lekarz mówił, że coś nie tak?

Tinusia - nie martw się na zapas, wyniki powinny być omawiane. W weekend widzieliśmy się ze znajomymi , którzy mieli przezierność 6.5 , Pappa też zły, w biopsji kosmówki wyszło, że wszystko ok i mają zdrowego prawie 2 letniego już synka. Strachu się najedli ale skończyło się dobrze.

No lekarz kręcił nosem na te przepływy. Mówił, że są nie najlepsze.
    Generalnie bardzo nie miły był. Miał same dobre opinie, a okazał się gburem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie zamartwiaj sie na zapas bedzie dobrze glowka do gory:*

Anka1101 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:30

genoweffa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie z tym testem Pappa różnie bywa dlatego na zachodzie się od niego odchodzi, no i to był powód dlaczego my zdecydowaliśmy się na Nifty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

No i po wizycie ! Jestem najszczesliwasza mama a świecie!:-* z dzidzia wszystko ok jak się ruszala wg USG 9t1d i ma juz 2.45cm :-*
    Krótkie USG doslowne 5s bo lekarz mówi ze szkodliwe , wielkie zaskoczenie ze USG bylo przez brzuszek lekarz mowil ze bije serduszko ale nie powiedzial ile uderzeń :-*
    Nastepna wizyta 16 czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:14

Madzisek, czarnamaalina, iNso87, alicja_, bella88, Misia26, Nadulka, Flakonik, justyna14, MeGi2986, kwiatakacji, lilianna, Hashija, Kate4, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa - Gratulacje :)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 14 tydzien :)

Nadulka, Anka1101, justyna14, kwiatakacji, MeGi2986, Hashija, lilianna, genoweffa, iNso87, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec wrote:
    Witam
    Dołączam się do grona Grudniówek:)

Powiedziecie mi bo nie łapie dlaczego nie można podnosić rąk do góry w ciąży?

Sporo piszecie, nie da was nadążyć:P

witamy :) Na kiedy ci termin wychodzi? ;)
    Z ttm podnoszeniem rak to nie wiem. Mi sie zdarzy czasami. Gin nic mi nie mowil.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji kiedy robilas test nifty? tez ci powiedzieli ze do 3 tyg bedzie wynik?
    Ktoras jeszcze sue zdecydowala na ten test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i zaczynam sie martwic boli mnie jakby dno macicy i juz niewiem co robic wizyte mam dopiero w poniedzialek:/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 może zadzwoń do gina. Flakonik jak twoje samopoczucie? Lepiej?

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 a moze się rozciąga tam ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Dziewczyny i zaczynam sie martwic boli mnie jakby dno macicy i juz niewiem co robic wizyte mam dopiero w poniedzialek:/
    poleż i odpocznij, weź kąpiel ale nie za gorącą, bo też szkodzi, zrelaksuj się trochę. Jeśli ból nie minie a się nasili to do lekarza, jeśli dokuczliwy to apap weź i zobacz czy nie pomoże. Niestety nasze dzieci się rozpychają i nawet w narządy niedługo zaczną nam kopać. Pamiętam jak Olek mój kiedyś sobie mój pęcherz upodobał, co chwila przez kilka godzin musiałam do toalety. To dopiero parodia.
    Na pewno wszystko jest dobrze.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do podnoszenia rąk do góry to prawda, może dojść do skurczy i poronienia, dlatego na czas ciąży nie należy pracować z rękami w górze, bo to zbyt duże napięcie.

Gratuluję udanych wizyt :)

Flakonik nie martw się kochana czy dasz radę czy nie, to prawda jest taka, że poprostu nie będziesz miała innego wyjścia jak tylko dać radę. To są Twoje dzieci i będziesz z nie odpowiedzialna, po za tym miłość do szkrabów dodaje sił, uwierz mi, i wstawanie w nocy na karmienie wcale nie jest takie tragiczne, a ciężko będzie tylko pierwszych kilka tygodni, potem wejdzie Ci wszystko w krew i jeszcze znajdziesz czas na relaks :) Serio serio :) a radości będziesz miała podwójnie dużo :) także nie martw się, DASZ RADE! BO JAK NIE ty TO KTO :) :* <3

Nadulka, Flakonik, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kwiatakacji kiedy robilas test nifty? tez ci powiedzieli ze do 3 tyg bedzie wynik?
    Ktoras jeszcze sue zdecydowala na ten test?

Ja robiłam dzisiaj na Kremerowskiej w ośrodku opieki matczyno płodowej. Tak wyniki mają być najpóźniej za 3 tyg ale mogą być za 2 - mam zadzwonić i się zapytać za 2 tyg.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie martw się, póki co nic nie wiadomo więc nie ma co się dręczyć:) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa gratuluje udanej wizyty:)
    Flakonik miło widziec Cie spowrotem, 3maj sie ciepło:*
    Misia u mnie czesto byl bol macicy, dolna czesc, srodkowa, teraz mnie ciagle pachwiny bola, czasem nawet usiedziec ciezko, ale z dzidzia jest ok wiec tak widocznie organizm przyzwyczaja sie do dzidzi i robi jej coraz wiecej miejsca. Obserwuj czy bol sie nasili, zycze jednak zeby szybko przeszlo:*

Flakonik, aannkkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Misia26 może zadzwoń do gina. Flakonik jak twoje samopoczucie? Lepiej?

Troche lepiej

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ