Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A jaki detektor polecacie? W jakich sa cenach? Bo przyznam ze sie nie orientuje w tym temacie. Czy to nie bedzie szkodliwe tak podsluchiwac czesto ?

Ja polecam AngelSound koszt 100zł. Od razu znalazłam tętno - nie musiałam długo szukać.
    Postanowiłam, że nie będę robić częsciej niż raz na tydzień (ew. w szczegolnych wypadkach jak bede sie bardzo niepokoić bólami itp). Ponoć nie szkodzi i ma wszystkiie certyfikaty i atesty.

nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna trzymam mocno kciuki. Rany ja bym sie wykonczyla jakbym miaka caky dzien czekac na wizyte .

Alicja ale dziwne bo mozna go chyba juz od 10tc

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Lilianna trzymam mocno kciuki. Rany ja bym sie wykonczyla jakbym miaka caky dzien czekac na wizyte .

Alicja ale dziwne bo mozna go chyba juz od 10tc

Wiem, bo chciałam już w 10tyg robić!
    Dziś mi lekarz powiedział, że 10,11,12,13 tydzień to za mało materiału genetycznego, czy jakoś tak i wyniki są nieprawidłowe. Mówi że bezpiecznie jest zrobić 14/15tydzień..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wrzucacie fotke na forum tzn tutaj gdzie wklejacie ten link URL?

Madzisek, fresa lubią tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 11 grudnia:)

Misia26 mi lekarz powiedział że może mnie boli dół brzucha i okolice pachwin ponieważ wszystko się tam rozciąga, wiec może w twoim przypadku to i to.

Mogłbyście mnie troche oświecić z tymi badaniami ,testami?
    jestem zielona w nich,
    co to jest test nifty, zlecił go wam lekarz?
    ja mam w piątek wizytę i bede miec usg genetyczne.

Flakonik jaki brzuszek:)
    Mi wyskoczył w sobotę, najperw był z lewej strony a w niedziele już wyrównał się:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:30

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Kate4 cudowne zdjęcie <3
    dzieki;* tylko nie wiem jak sie wkleja zeby nie był cały czas w stopce/

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super maluchy . Normalnie wklejasz tego linka w tekście jak piszesz a usuwasz ze stopki. Do stopki dodaje się chyba w ustawieniach?

Dmuchawiec - test Nifty jest testem dobrowolnym i nierefundowanym w Polsce dlatego też lekarz Ci go nie zleci. Natomiast jeżeli Ci zaleci test Pappa możesz wtedy rozważać test Nifty lub Harmony zamiast testu Pappa ( niestety róznica w cenie jest kolosalna). Nifty i Harmony są najskuteczniejszymi badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi , ale w dalszym ciągu nie są to badania diagnostyczne jak amniopunkcja czy biopsja kosmówki i nie dają wyniku dziecko zdrowe lub chore lecz podobnie jak Pappa określają prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Oba testy są skuteczniejsze od testu Pappa, dodatkowo Nifty jest objęty ubezpieczeniem w razie pomyłki ( dziecko wg testu zdrowe a rodzi się z wadą ), nie wiem czy harmony też. W skrócie tyle.

Mi też wyskoczył wczoraj brzuszek z lewej strony - czyli coś tam będzie rosło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:25

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze sobie na naszą listę i widzę, że na razie przewaga dziewczynek! :D Ciekawe czy tak zostanie czy coś tam wyrosnie tym naszym dziewczynkom <3 Mówią, że na początku ciąży gdy lekarz określa płeć to pewna jest raczej diagnoza chłopczyk, bo u dziewczynek czasem wyrasta siusiak :D
    Flakonik dzięki za dopisanie na pierwszej stronie.

Powiedzcie mi dziewczyny czy wpisujecie sobie TP z USG czy TP z OM?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z OM - bo z USG mi się za każdym razem zmienia. W książeczce ciąży nie mam wpisane wcale, a jest taka rubryczka.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział że tak naprawdę termin porodu ustali mi na prenatalnych ale ja i tak będę się trzymać terminu
    terminu OM. W pierwszej ciąży miałam wg miesiaczki na 25.12 a wg usg na 31.12 i urodziłam dokładnie 25 grudnia :-) mały prezencik na święta :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie TP z OM to 5.12, a z usg 25.11 :) ale na suwaczku według OM:) bo na każdym usg póki co inna date wskazywało. tj na pierwszym usg TP miałam na 10.12:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z OM 1.12 a z usg 3.12 lub 6.12

Kate sliczne maluszki <3 <3
    ja mam zepsuty skaner i nie mam jak dodac

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wyjaśnienie badań,
    Któraś z was pisała o rejestracji pampers, co daje ta rejestracja?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :-) wszystko dobrze, fasola ma 21mm i pięknie bijace serduszko :-) termin wg gina na 30.12 i następna wizyta dopiero 30.06.

Ta milą wiadomością koncze dzisiejszy dzień, dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:15

nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, Nadulka, Madzisek, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wszystko ok.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i milego dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, czy u Was tez taka zwalona pogoda?? Kurde koncowka maja a tu leje i leje:( przez ta pogode zaczynam miec kryzys i ciagle mysle co tam u mojego kropka, wizyta za 3 tyg dopiero...
    U mnie na pierwszej wizycie bylo 2 dni roznicy a na ostatniej juz oba na 22.12.
    Jesli chodzi o plec to istna zagadka, u mnie sa same baby u meza sami chlopcy. Moze na prenatalnych cos sie pokaze;)
    Milego dnia zycze i powodzenia na wizytach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    lilianna - Gratulacje!:)
    ania14 – Dla mnie ta kobietą z czworaczkami to jakaś paranoja!!!!!!! Biedne dzidziusie zostaną bez mamy kiedyś.... :<

Miłego dnia Wam życzę!:*

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ