X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A jaki detektor polecacie? W jakich sa cenach? Bo przyznam ze sie nie orientuje w tym temacie. Czy to nie bedzie szkodliwe tak podsluchiwac czesto ?

Ja polecam AngelSound koszt 100zł. Od razu znalazłam tętno - nie musiałam długo szukać.
    Postanowiłam, że nie będę robić częsciej niż raz na tydzień (ew. w szczegolnych wypadkach jak bede sie bardzo niepokoić bólami itp). Ponoć nie szkodzi i ma wszystkiie certyfikaty i atesty.

Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna trzymam mocno kciuki. Rany ja bym sie wykonczyla jakbym miaka caky dzien czekac na wizyte .

Alicja ale dziwne bo mozna go chyba juz od 10tc

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Lilianna trzymam mocno kciuki. Rany ja bym sie wykonczyla jakbym miaka caky dzien czekac na wizyte .

Alicja ale dziwne bo mozna go chyba juz od 10tc

Wiem, bo chciałam już w 10tyg robić!
    Dziś mi lekarz powiedział, że 10,11,12,13 tydzień to za mało materiału genetycznego, czy jakoś tak i wyniki są nieprawidłowe. Mówi że bezpiecznie jest zrobić 14/15tydzień..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wrzucacie fotke na forum tzn tutaj gdzie wklejacie ten link URL?

Madzisek, fresa lubią tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 11 grudnia:)

Misia26 mi lekarz powiedział że może mnie boli dół brzucha i okolice pachwin ponieważ wszystko się tam rozciąga, wiec może w twoim przypadku to i to.

Mogłbyście mnie troche oświecić z tymi badaniami ,testami?
    jestem zielona w nich,
    co to jest test nifty, zlecił go wam lekarz?
    ja mam w piątek wizytę i bede miec usg genetyczne.

Flakonik jaki brzuszek:)
    Mi wyskoczył w sobotę, najperw był z lewej strony a w niedziele już wyrównał się:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:30

Kate4 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Kate4 cudowne zdjęcie <3
    dzieki;* tylko nie wiem jak sie wkleja zeby nie był cały czas w stopce/

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Kate4 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super maluchy . Normalnie wklejasz tego linka w tekście jak piszesz a usuwasz ze stopki. Do stopki dodaje się chyba w ustawieniach?

Dmuchawiec - test Nifty jest testem dobrowolnym i nierefundowanym w Polsce dlatego też lekarz Ci go nie zleci. Natomiast jeżeli Ci zaleci test Pappa możesz wtedy rozważać test Nifty lub Harmony zamiast testu Pappa ( niestety róznica w cenie jest kolosalna). Nifty i Harmony są najskuteczniejszymi badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi , ale w dalszym ciągu nie są to badania diagnostyczne jak amniopunkcja czy biopsja kosmówki i nie dają wyniku dziecko zdrowe lub chore lecz podobnie jak Pappa określają prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Oba testy są skuteczniejsze od testu Pappa, dodatkowo Nifty jest objęty ubezpieczeniem w razie pomyłki ( dziecko wg testu zdrowe a rodzi się z wadą ), nie wiem czy harmony też. W skrócie tyle.

Mi też wyskoczył wczoraj brzuszek z lewej strony - czyli coś tam będzie rosło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:25

alicja_, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze sobie na naszą listę i widzę, że na razie przewaga dziewczynek! :D Ciekawe czy tak zostanie czy coś tam wyrosnie tym naszym dziewczynkom <3 Mówią, że na początku ciąży gdy lekarz określa płeć to pewna jest raczej diagnoza chłopczyk, bo u dziewczynek czasem wyrasta siusiak :D
    Flakonik dzięki za dopisanie na pierwszej stronie.

Powiedzcie mi dziewczyny czy wpisujecie sobie TP z USG czy TP z OM?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z OM - bo z USG mi się za każdym razem zmienia. W książeczce ciąży nie mam wpisane wcale, a jest taka rubryczka.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział że tak naprawdę termin porodu ustali mi na prenatalnych ale ja i tak będę się trzymać terminu
    terminu OM. W pierwszej ciąży miałam wg miesiaczki na 25.12 a wg usg na 31.12 i urodziłam dokładnie 25 grudnia :-) mały prezencik na święta :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie TP z OM to 5.12, a z usg 25.11 :) ale na suwaczku według OM:) bo na każdym usg póki co inna date wskazywało. tj na pierwszym usg TP miałam na 10.12:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z OM 1.12 a z usg 3.12 lub 6.12

Kate sliczne maluszki <3 <3
    ja mam zepsuty skaner i nie mam jak dodac

Kate4, Kourtney lubią tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wyjaśnienie badań,
    Któraś z was pisała o rejestracji pampers, co daje ta rejestracja?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :-) wszystko dobrze, fasola ma 21mm i pięknie bijace serduszko :-) termin wg gina na 30.12 i następna wizyta dopiero 30.06.

Ta milą wiadomością koncze dzisiejszy dzień, dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:15

kwiatakacji, MeGi2986, justyna14, Nadulka, Madzisek, alicja_, Hashija, Kate4, Flakonik lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wszystko ok.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i milego dnia.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, czy u Was tez taka zwalona pogoda?? Kurde koncowka maja a tu leje i leje:( przez ta pogode zaczynam miec kryzys i ciagle mysle co tam u mojego kropka, wizyta za 3 tyg dopiero...
    U mnie na pierwszej wizycie bylo 2 dni roznicy a na ostatniej juz oba na 22.12.
    Jesli chodzi o plec to istna zagadka, u mnie sa same baby u meza sami chlopcy. Moze na prenatalnych cos sie pokaze;)
    Milego dnia zycze i powodzenia na wizytach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    lilianna - Gratulacje!:)
    ania14 – Dla mnie ta kobietą z czworaczkami to jakaś paranoja!!!!!!! Biedne dzidziusie zostaną bez mamy kiedyś.... :<

Miłego dnia Wam życzę!:*

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ