Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A jaki detektor polecacie? W jakich sa cenach? Bo przyznam ze sie nie orientuje w tym temacie. Czy to nie bedzie szkodliwe tak podsluchiwac czesto ?
Ja polecam AngelSound koszt 100zł. Od razu znalazłam tętno - nie musiałam długo szukać.
Postanowiłam, że nie będę robić częsciej niż raz na tydzień (ew. w szczegolnych wypadkach jak bede sie bardzo niepokoić bólami itp). Ponoć nie szkodzi i ma wszystkiie certyfikaty i atesty.Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Lilianna trzymam mocno kciuki. Rany ja bym sie wykonczyla jakbym miaka caky dzien czekac na wizyte .
Alicja ale dziwne bo mozna go chyba juz od 10tc
Wiem, bo chciałam już w 10tyg robić!
Dziś mi lekarz powiedział, że 10,11,12,13 tydzień to za mało materiału genetycznego, czy jakoś tak i wyniki są nieprawidłowe. Mówi że bezpiecznie jest zrobić 14/15tydzień.. -
nick nieaktualny
-
Termin mam na 11 grudnia:)
Misia26 mi lekarz powiedział że może mnie boli dół brzucha i okolice pachwin ponieważ wszystko się tam rozciąga, wiec może w twoim przypadku to i to.
Mogłbyście mnie troche oświecić z tymi badaniami ,testami?
jestem zielona w nich,
co to jest test nifty, zlecił go wam lekarz?
ja mam w piątek wizytę i bede miec usg genetyczne.
Flakonik jaki brzuszek:)
Mi wyskoczył w sobotę, najperw był z lewej strony a w niedziele już wyrównał się
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate - super maluchy . Normalnie wklejasz tego linka w tekście jak piszesz a usuwasz ze stopki. Do stopki dodaje się chyba w ustawieniach?
Dmuchawiec - test Nifty jest testem dobrowolnym i nierefundowanym w Polsce dlatego też lekarz Ci go nie zleci. Natomiast jeżeli Ci zaleci test Pappa możesz wtedy rozważać test Nifty lub Harmony zamiast testu Pappa ( niestety róznica w cenie jest kolosalna). Nifty i Harmony są najskuteczniejszymi badaniami prenatalnymi nieinwazyjnymi , ale w dalszym ciągu nie są to badania diagnostyczne jak amniopunkcja czy biopsja kosmówki i nie dają wyniku dziecko zdrowe lub chore lecz podobnie jak Pappa określają prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Oba testy są skuteczniejsze od testu Pappa, dodatkowo Nifty jest objęty ubezpieczeniem w razie pomyłki ( dziecko wg testu zdrowe a rodzi się z wadą ), nie wiem czy harmony też. W skrócie tyle.
Mi też wyskoczył wczoraj brzuszek z lewej strony - czyli coś tam będzie rosłoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:25
alicja_, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrze sobie na naszą listę i widzę, że na razie przewaga dziewczynek!
Ciekawe czy tak zostanie czy coś tam wyrosnie tym naszym dziewczynkom
Mówią, że na początku ciąży gdy lekarz określa płeć to pewna jest raczej diagnoza chłopczyk, bo u dziewczynek czasem wyrasta siusiak
Flakonik dzięki za dopisanie na pierwszej stronie.
Powiedzcie mi dziewczyny czy wpisujecie sobie TP z USG czy TP z OM? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już po wizycie
wszystko dobrze, fasola ma 21mm i pięknie bijace serduszko
termin wg gina na 30.12 i następna wizyta dopiero 30.06.
Ta milą wiadomością koncze dzisiejszy dzień, dobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:15
kwiatakacji, MeGi2986, justyna14, Nadulka, Madzisek, alicja_, Hashija, Kate4, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, czy u Was tez taka zwalona pogoda?? Kurde koncowka maja a tu leje i leje:( przez ta pogode zaczynam miec kryzys i ciagle mysle co tam u mojego kropka, wizyta za 3 tyg dopiero...
U mnie na pierwszej wizycie bylo 2 dni roznicy a na ostatniej juz oba na 22.12.
Jesli chodzi o plec to istna zagadka, u mnie sa same baby u meza sami chlopcy. Moze na prenatalnych cos sie pokaze;)
Milego dnia zycze i powodzenia na wizytach. -
nick nieaktualny