X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje alicja :-) więc jednak dobre jesteście dziewczyny w zgadywaniu płci :-) gdyby mój lekarz noc nie dojrzał to podeślę wam zdjęcie :-P

bella88 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:30

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gratuluję - wieści dobre. Mi dzisiaj tłumaczyli w laboratorium jak pobierali krew do Nifty , że niby można robić od 10 tyg ale im później tym więcej DNA dziecka w krwi. Zresztą w papierach, które podpisywałam było napisane , że w razie za małej ilośći DNA próbka będzie pobierana jeszcze raz, więc nie tyle wyjdzie błędny wynik co napiszą Ci , że nie mogą określić.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ a widzisz ten pręcik to jednak na dziewuszke :-D Mojej koleżance lekarz też powiedział w 13 tyg ze bedzie dziewczyna i tak zostało :-)

Misia26 fajnie gdyby było tak jak piszesz :P Może faktycznie to jest to, może tak sie ułożyło że da się to odczuć, moge tylko się domyslać, ale takie domysły bardzo poprawiaja mi humor :-) Bo niezłe akrobacje musi tam ćwiczyć to maleństwo :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala a jaka duża jest ta twoja kruszynka :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolna zasada dla podnoszenia rąk jest taka - nie podnosimy powyzej wysokosci oczu, wiec wieszanie firanek odpada... Mięsnie zbyt mocno pracują, macica się napina - powstaja twardnienia brzucha, w niektorych wypadkach moze pojawic sie plamienie zwiazane z odklejeniem łozyska.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam pojecia, ze nie mozna podnosic rąk... Moze i tak jest ale nie popadajmy w paranoje :) ja myłam okna, wieszałam firanki i nic mi nie było. A mi lekarz nic nie powiedzial na temat rąk. Przy pogadance na 1 wizycie kazal sie oszczedzac i jesli poczuje zmeczenie to zwolnic tempo i tyle:)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!:*
    Moja dzidzia 55mm. Mam nadzieje, że nie wyrośnie siurak! :D
    Martwię się jeszcze troche przepływami (tj. doctus venosus pl), bo ponoć są nie najlepsze ;( Miała któraś już robione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:50

justyna14 lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja twoje malenstwo jest cudem :D niezle babsko juz z niej uroslo :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dziewczyny które stwierdziły wczoraj u mnie płeć po zdjęciu - powinnyście dostać certyfikat! :D

bella88 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ciekawe jak to dalej tu będzie bo jak narazie zdecydowana przewaga dziewczynek :-) ja jak byłam w ciąży z młodą to na odwrót, sami chłopcy do okoła :-) a na szkołę rodzenia na 15 brzuszków były tylko dwie dziewuszki :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Prosze wpisac mnie na wizyte 11 czerwca na 17:45 :P
    Wpisujemy same w tabeli grudniowych Mam:)

Anka1101 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dzięki!:*
    Moja dzidzia 55mm. Mam nadzieje, że nie wyrośnie siurak! :D
    Martwię się jeszcze troche przepływami (tj. doctus venosus pl), bo ponoć są nie najlepsze ;( Miała któraś już robione?

Ja miałam robione i w opisie USG mam wpisane DV prawidłowe, zresztą lekarka mówiła podczas USG, że są ok.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala super,ze wizyta udana. U mnie Dzidzia miala niecale 5,5cm w 12t1d wtedy co robilam usg. I u mnie akurat 1 dzien do tylu. Nie martw sie,jeszcze zdazy 100razy nadrobic. ;) albo zamiast 4kg bedzie poprostu 3400;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super dziewucha, niech rosnie zdrowo:*

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Witam kobietki. Ja nadal leżę w szpitalu na tą nerkę.Co chwile pobierają mi albo krew albo mocz :( najgorsze że dzwonił do mnie mów lekarz i mówił że test pappa wyszedł "nieidealnie" i że chciałby się z nami spotkać omówić wyniki wraz z genetykiem :( cały czas popłakuję :( z usg wyszło że jedynie przezierność 2.3 ale w górnej granicy normy i mówił że nie ma nic niepokojącego... mąż twierdzi że niby przy badaniach mówił ze będzie chciał się w nami spotkać omówić wyniki ale ja już sobie dopisuję teorię :( czy któraś z Was ma już wynik pappa?
    Tinusia jak nie rozmawialas jeszcze z lekarzem to nie wymyslaj sobie teori;) tych zlych.. poza tym moim zdaniem nie ma czegos takiego jak norma przeziernosci,gdzies czytalam,ze to zalezy od wieku i crl dziecka. Wracaj do zdrowia!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji – powiedz mi a nie masz może jednostki? Bo ja mam 1,30 a w necie nie mogę znaleźć norm.
    Tinusia – Trzymam mocno za Was kciuki! Mam nadzieje, że lekarz nie ma do powiedzenia nic bardzo niepokojącego. Nie uda się porozmawiać z nim wcześniej rpzez telefon, żebyś się nie martwiła?
    Inso87- mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Witam kobietki. Ja nadal leżę w szpitalu na tą nerkę.Co chwile pobierają mi albo krew albo mocz :( najgorsze że dzwonił do mnie mów lekarz i mówił że test pappa wyszedł "nieidealnie" i że chciałby się z nami spotkać omówić wyniki wraz z genetykiem :( cały czas popłakuję :( z usg wyszło że jedynie przezierność 2.3 ale w górnej granicy normy i mówił że nie ma nic niepokojącego... mąż twierdzi że niby przy badaniach mówił ze będzie chciał się w nami spotkać omówić wyniki ale ja już sobie dopisuję teorię :( czy któraś z Was ma już wynik pappa?

Głową do góry - test papa to przecież ocena biochemiczna a masz jakieś problemy z nerkami wić może dlatego wyniki nie idealne. Trzeba być dobrej myśli! :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie martw się kochana na zapas, poczekaj do rozmowy z lekarzem. A mówili ci coś kiedy może wyjdziesz?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ