X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje alicja :-) więc jednak dobre jesteście dziewczyny w zgadywaniu płci :-) gdyby mój lekarz noc nie dojrzał to podeślę wam zdjęcie :-P

bella88 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:30

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gratuluję - wieści dobre. Mi dzisiaj tłumaczyli w laboratorium jak pobierali krew do Nifty , że niby można robić od 10 tyg ale im później tym więcej DNA dziecka w krwi. Zresztą w papierach, które podpisywałam było napisane , że w razie za małej ilośći DNA próbka będzie pobierana jeszcze raz, więc nie tyle wyjdzie błędny wynik co napiszą Ci , że nie mogą określić.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ a widzisz ten pręcik to jednak na dziewuszke :-D Mojej koleżance lekarz też powiedział w 13 tyg ze bedzie dziewczyna i tak zostało :-)

Misia26 fajnie gdyby było tak jak piszesz :P Może faktycznie to jest to, może tak sie ułożyło że da się to odczuć, moge tylko się domyslać, ale takie domysły bardzo poprawiaja mi humor :-) Bo niezłe akrobacje musi tam ćwiczyć to maleństwo :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala a jaka duża jest ta twoja kruszynka :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolna zasada dla podnoszenia rąk jest taka - nie podnosimy powyzej wysokosci oczu, wiec wieszanie firanek odpada... Mięsnie zbyt mocno pracują, macica się napina - powstaja twardnienia brzucha, w niektorych wypadkach moze pojawic sie plamienie zwiazane z odklejeniem łozyska.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam pojecia, ze nie mozna podnosic rąk... Moze i tak jest ale nie popadajmy w paranoje :) ja myłam okna, wieszałam firanki i nic mi nie było. A mi lekarz nic nie powiedzial na temat rąk. Przy pogadance na 1 wizycie kazal sie oszczedzac i jesli poczuje zmeczenie to zwolnic tempo i tyle:)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!:*
    Moja dzidzia 55mm. Mam nadzieje, że nie wyrośnie siurak! :D
    Martwię się jeszcze troche przepływami (tj. doctus venosus pl), bo ponoć są nie najlepsze ;( Miała któraś już robione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:50

justyna14 lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja twoje malenstwo jest cudem :D niezle babsko juz z niej uroslo :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dziewczyny które stwierdziły wczoraj u mnie płeć po zdjęciu - powinnyście dostać certyfikat! :D

bella88 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ciekawe jak to dalej tu będzie bo jak narazie zdecydowana przewaga dziewczynek :-) ja jak byłam w ciąży z młodą to na odwrót, sami chłopcy do okoła :-) a na szkołę rodzenia na 15 brzuszków były tylko dwie dziewuszki :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Prosze wpisac mnie na wizyte 11 czerwca na 17:45 :P
    Wpisujemy same w tabeli grudniowych Mam:)

Anka1101 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dzięki!:*
    Moja dzidzia 55mm. Mam nadzieje, że nie wyrośnie siurak! :D
    Martwię się jeszcze troche przepływami (tj. doctus venosus pl), bo ponoć są nie najlepsze ;( Miała któraś już robione?

Ja miałam robione i w opisie USG mam wpisane DV prawidłowe, zresztą lekarka mówiła podczas USG, że są ok.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala super,ze wizyta udana. U mnie Dzidzia miala niecale 5,5cm w 12t1d wtedy co robilam usg. I u mnie akurat 1 dzien do tylu. Nie martw sie,jeszcze zdazy 100razy nadrobic. ;) albo zamiast 4kg bedzie poprostu 3400;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super dziewucha, niech rosnie zdrowo:*

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Witam kobietki. Ja nadal leżę w szpitalu na tą nerkę.Co chwile pobierają mi albo krew albo mocz :( najgorsze że dzwonił do mnie mów lekarz i mówił że test pappa wyszedł "nieidealnie" i że chciałby się z nami spotkać omówić wyniki wraz z genetykiem :( cały czas popłakuję :( z usg wyszło że jedynie przezierność 2.3 ale w górnej granicy normy i mówił że nie ma nic niepokojącego... mąż twierdzi że niby przy badaniach mówił ze będzie chciał się w nami spotkać omówić wyniki ale ja już sobie dopisuję teorię :( czy któraś z Was ma już wynik pappa?
    Tinusia jak nie rozmawialas jeszcze z lekarzem to nie wymyslaj sobie teori;) tych zlych.. poza tym moim zdaniem nie ma czegos takiego jak norma przeziernosci,gdzies czytalam,ze to zalezy od wieku i crl dziecka. Wracaj do zdrowia!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji – powiedz mi a nie masz może jednostki? Bo ja mam 1,30 a w necie nie mogę znaleźć norm.
    Tinusia – Trzymam mocno za Was kciuki! Mam nadzieje, że lekarz nie ma do powiedzenia nic bardzo niepokojącego. Nie uda się porozmawiać z nim wcześniej rpzez telefon, żebyś się nie martwiła?
    Inso87- mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Witam kobietki. Ja nadal leżę w szpitalu na tą nerkę.Co chwile pobierają mi albo krew albo mocz :( najgorsze że dzwonił do mnie mów lekarz i mówił że test pappa wyszedł "nieidealnie" i że chciałby się z nami spotkać omówić wyniki wraz z genetykiem :( cały czas popłakuję :( z usg wyszło że jedynie przezierność 2.3 ale w górnej granicy normy i mówił że nie ma nic niepokojącego... mąż twierdzi że niby przy badaniach mówił ze będzie chciał się w nami spotkać omówić wyniki ale ja już sobie dopisuję teorię :( czy któraś z Was ma już wynik pappa?

Głową do góry - test papa to przecież ocena biochemiczna a masz jakieś problemy z nerkami wić może dlatego wyniki nie idealne. Trzeba być dobrej myśli! :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie martw się kochana na zapas, poczekaj do rozmowy z lekarzem. A mówili ci coś kiedy może wyjdziesz?

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ