X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze co miesiac :) nie mam potrzeby chodzenia częściej. chyba, ze byloby cos bie tak to chodzilabym czesciej ;)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety narazie przed kazda wizyta byl stres.
    Przed kolejna tez bedzie.

Wczoraj mialam takie bóle brzucha i podbrzusza,lazienke czesto odwiedzalam az w koncu chwycil mnie taki bol podbrzusza, ze az ciemno przdd oczami mi sie zrobilo i zwymiotowalam. Po tym jak reka odjal, aLe strach zostal, czy to dzidzi nie zaszkodzilo. Dzisiaj jest ok, wiec poczekam do nastepnej wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    4 tyg i 1 dzień :D i właśnie dziś nastał dzień wyczekiwany, booże, Wy tez sie tak przed kazda wizyta stresujecie ? :D Ledwo co moge zjesc dzisiaj :D

ja mam to samo zawsze! :D
    Trzymam kciuki!

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - ja mam nisko łożysko, na USG gin mówiła , że bardzo nisko. Pytałam się co to oznacza, mówiła że nisko ułożone łożysko jest jednym z powodów plamień, lubi się odklejać i jest wskazaniem do leżenia w ciąży, ale.... o nisko ułożonym łożysku mówi się dopiero na późniejszym etapie ciąży - narazie wszystko mamy nisko :) Dno macicy będzie się podnosić i razem z nim powinno podnosić się łożysko. Na forum jest nawet temat o niskim łożysku i w 90% dziewczynom się podniosło. Wskazaniem do cesarki jest przodujące łożysko, które często jest również niskim łożyskiem - taki wykład dostałam od mojej gin - mam nadzieję , że nic nie pomyliłam :) W każdym bądź razie mówiła , że narazie nie jest to powód do zmartwień.

Ktoś pytał o przerwy w wizytach więc ja miałam 6 tyg, teraz będę mieć 3 tyg , bo moja gin wyjeżdża na konferencje i inaczej wypadłaby mi wizyta za 5 tyg,a ze względu na słabe wyniki badań lepiej być pod kontrolą. Normalnie mam mieć co 4 tyg.

U mnie nadal pochmurno i wietrznie, może było słonecznie ale musiałam to przespać , bo wstałam o 12:)

alicja_, muamua lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz:) uspokoilyscie mnie, bede w takim razie czekac cierpliwie jeszcze 3 tyg.
    Poziomka 3mam kciuki:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3,5 do 4 tygodnia.

Ale co niektóre z nas mają fajnie :-) Spanie do 12 .... mmmm :-D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji dzieki za odpowiedź!:) czyli na razie sie nie martwię

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakoś opadlam z sił:) nie chce mi się wychodzic z łóżka:) ale i takie dni są potrzebne :) ja też mam nisko ułożone łożysko na tylniej ścianie ale nic mi w sumie lekarz nie mówił o tym więc póki co się nie martwię:)

ola_35, kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj troszeczkę samopoczucie już lepsze, przynajmniej tak mi się wydaje na razie :-) Powiedziałam sobie że będę unikać słodyczy, ale nie wytrzymałam dzisiaj i zjadłam serniczek:-) a do lekarza oczywiście że co miesiąc-w zupełności wystarczy .

kwiatakacji, czarnamaalina lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj kupiłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i jest tyle fajnych i ciekawych rzeczy tam, że mogę ją polecić ;)

Teraz w poniedzialek ide na ślub, nie moge sie doczekac jak zobaczy mnie moj chłopak w nowej sukience bo w niej juz slicznie widać brzuszek :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tą książke :-) ale w starszej okładce , i drugą część też mam :P
    Mi znowu słabo dziś , zmywałam i sprzątałam i poczułam ze kreci mi sie w głowie, no ja nie wiem co sie dzieje czy to ciśnienie czy co..
    zostało mi troche ponad półtorej godziny, teraz chyba zleci szybko, bo rozplanowałam sobie ten ostatni czas, na gotowanie, kąpiel i wieszanie prania :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna malina tez lubie jak mi ubranie brzuszek podkresla:-)

Ja dzis pelna energii, moze przez ta pogode bo jest pieknie!
    Ostatnio strasznie mi duszno, najchetniej spalabym z otwartym oknem, ale mążowi zimno :-P

Co do wizyt to ja mialam co 3 tyg, ale cow czuje ze teraz bede miala co 4. Dzis mialam isc na
    badania krwi i moczu, ale zapomnialam do pojemniczka oddac mocz :-o bede musiala pojsc w sobotę rano

A wiecie ile czeka sie na wyniki badan w kwestii rozyczki? Bo takie wlasnie mam do zrobienia. I nie wiem czy idac w sobote na badania bede miala wyniki do poniedzialku do 18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się od jakiegos czasu kręci w głowie, czytałam, że to normalne objawy w tych tygodniach ;) mnie to stresuje bo prawie cały dzień jestem sama i bardzo muszę ostrożnie wszystko robić:)

Coraz mocniej zaciskam kciuki Poziomka :) już nie mogę sie doczekac kolejnego pieknego zdjecia:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no zazdroszcze Wam pogody u mnie dziś szaro i zimno, może jutro przyjdzie słońce:) mi się wydaje, że ja po 3 dniach odbieralam ale tam wiecej badań robiłam wiec nie wiem na ktore trzeba było dłużej czekać:)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ja też większosc dnia sama jestem,ta pogoda ma taki wpływ też na samopoczucie, bo u mnie zmienna dzisiaj rano słonko a teraz szaro i chmury jakieś.. No i ostatnie badania krwi miałam 6 tyg temu, boje sie ze sie tam pozmieniało sporo i stąd to moje slabe samopoczucie :-(

Wgl zastanawia mnie coś takiego, dużo jecie przez cały dzien ?? :P Bo mi sie wydaje ze ja jem mało, za mało niz sie powinno jesc na tym etapie :P

na śniadanie np zjem dwie bułki, pozniej coś przekąsze tylko a pozniej jem obiad, po obiedzie długo nic, jakiś owoc i na wieczór ew bułke :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Czarna malina tez lubie jak mi ubranie brzuszek podkresla:-)

Ja dzis pelna energii, moze przez ta pogode bo jest pieknie!
    Ostatnio strasznie mi duszno, najchetniej spalabym z otwartym oknem, ale mążowi zimno :-P

Co do wizyt to ja mialam co 3 tyg, ale cow czuje ze teraz bede miala co 4. Dzis mialam isc na
    badania krwi i moczu, ale zapomnialam do pojemniczka oddac mocz :-o bede musiala pojsc w sobotę rano

A wiecie ile czeka sie na wyniki badan w kwestii rozyczki? Bo takie wlasnie mam do zrobienia. I nie wiem czy idac w sobote na badania bede miala wyniki do poniedzialku do 18

Wiesz ja różyczki nie miałam ale szereg innych: HIV , toksoplazmoza, HCV, kiła. Wszystko było w tym samym dniu , robiłam w diagnostyce, zadzwoń czy u Ciebie przyjmują materiał do badań w sobotę bo nie wszędzie to robią.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja jem co 3h, zazwyczaj kanapeczke, czy owoc. Obiad zazwyczaj kolo 17 jem i czesto to jest moj ostatni posilek. Bo juz o 21 spie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka - mi po 6 tyg badania wyniki się pogorszyły , ale gin mi powiedziała ,że to przez zwiększenie objętości krwi no i przez to , że słabo jednak jadłam od początku- ja też nie brałam witamin, teraz już mi zaleciła.

Co do jedzenia to mi się też wydaje, że jem mało , ale po tych mdłościach nie jestem w stanie wmusić w siebie jakoś więcej.
    Ja jem - owsiankę z bananem na śniadanie, potem jakieś owoce - jabłko, mandarynki, potem obiad - często jest to zupa, bo mi najlepiej wchodzi, no i kanapka lub 2 na kolacje. W międzyczasie oczywiście dużo wody , a i pogryzam sobie, słonecznik, migdały, pestki dyni .
    Mam przykładowy jadłospis dla drugiego trymestru - to dużo mi brakuje.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zaskoczona, że znów muszę toxo robić, bo myślałam (głupio) że jak raz mi wyszło, że chorowałam i mam przeciwciała to już tak będzie, nic bardziej mylnego :) człowiek się uczy całe życie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Poziomka - mi po 6 tyg badania wyniki się pogorszyły , ale gin mi powiedziała ,że to przez zwiększenie objętości krwi no i przez to , że słabo jednak jadłam od początku- ja też nie brałam witamin, teraz już mi zaleciła.

Co do jedzenia to mi się też wydaje, że jem mało , ale po tych mdłościach nie jestem w stanie wmusić w siebie jakoś więcej.
    Ja jem - owsiankę z bananem na śniadanie, potem jakieś owoce - jabłko, mandarynki, potem obiad - często jest to zupa, bo mi najlepiej wchodzi, no i kanapka lub 2 na kolacje. W międzyczasie oczywiście dużo wody , a i pogryzam sobie, słonecznik, migdały, pestki dyni .
    Mam przykładowy jadłospis dla drugiego trymestru - to dużo mi brakuje.
    to i tak w miarę dobrze się odżywiasz, ja kuleję z owocami, w ogóle na nie chęci nie mam, a obiad bez mięsa nie istnieje albo rybki. I generalnie dominują kanapki z jakąś wędliną i warzywami. No i czasem coś podjem niewłaściwego :)

7w3d 💔
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ