X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie :)

Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki? ;)

Flakonik, dzieciaczki mam w wieku 12,9 i 5 lat :-)
    Mam 3 synków :-D

Nadulka, Evka, Misia26, Flakonik, kwiatakacji, lilianna, Matleena lubią tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz mogę opisać wizytę:-) Ogólnie lekarz zaczął od tych dodatkowych badaniach typu test Paapa... i tych innych.... strasznie mnie przestraszył.... ale wszystko jest ok BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA :-)
    Opis badania
    Crl 59,2 mm (12w2d) większy o2 dni
    NT 1,8 mm
    Frh 154 u/min
    BPD 20,3 (13w1d)

Ryzyko trisomi 21 1:7 125
    Ryzyko trisomi 18 1:6 129
    Ryzyko trisomi 13 1:72 473

Markery usg

Kość nosowa - onecna
    Przewód żylny: dodatnia fala a
    Niedomykalność trójdzielna- nie stwierdzono
    Holoproenceflia- brak
    Przepuklina przeponowa- brak
    Wspólny kanał przedsionkowo-komorowy- brak
    Olbrzymi pęcherz moczowy >=7 mm-brak
    Przepuklina pępkowa brak

Anatomia płodu nie będę wypisywać wszystkich narządow pokolei... bo wszystko ok.:-)

Lokalizacja kosmówki na ścianie tylniej macicy, płyn owodiowy ilość w normie, budwa pępowiny w normie,

Wszysto przepisałam

Fotek nie mam, mam nagrany film na płycie :-) kolena wizyta 25 czerwca w 16 tyg.

Dziękuję za kciuki udane urodzinki miałam :-)

czarnamaalina, Poz!omka., lilianna, Madzisek, bella88, Misia26, kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, kierzynka, Kate4 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)) Moni cudowny prezent, ja też życzę wszystkiego dobrego! ;) dziś tyle biegalam po mieście, że moja dzidzia dała znać, że przesadzam i trochę pokulo mnie w podbrzuszu, teraz lezymy, odpoczywamy i juz jest dobrze;)

moni1403, alicja_ lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego ruchu, mi by tez sie przydało, ale mój ciagle pracuje a samej spacerować się nie chce :P No i może 2 razy w tyg sie zdarzy ze wiecej pochodzę, a tak to ciagle leniuchuje, oszaleć można ! :D Gdyby chociaż pogoda była lepsza..to bym spała na działce i tam się dotleniała świeżym powietrzem, no ale..koniec maja a tu zimno jak cholera wieczorami..
    Jutroo wreszcie dłuuuuugo wyczekiwana wizyta :-) :-) :-) Oby było wszystko dobrze, bo jak to przed wizytą bywa nachodzą mnie czarne myśli :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :) Czytałam Was już od dawna ;)
    Flakonik wrote:
    Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?
    Druga. Pierwszą niestety straciłam. W 12tc okazało się, że serduszko nie bije już od ponad tygodnia :( Przyczyna nieznana :(

05.06. mam wizytę i już nie mogę wytrzymać, ale staram się myśleć pozytywnie. Tym razem będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:55

kwiatakacji lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej :-)

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:00

lilianna, Poz!omka., Madzisek, ania14, alicja_, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, Kate4 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 super wieści ! :-) Pamiętam jak pisałaś jeszcze na ovufriend ze sie udało a tutaj juz takie duze maleństwo , mam nadzieje ze u mnie tez takie bedzie jutro :P Mój też chciałby synka :P

Ps. az sie prawie poryczałam jak patrze na to zdjęcie, jeeny juz tyle Was tu ma takie ładne zdjecia a ja ostatnie z końca 8 tyg :D Bardzo chce zeby było jutro wszystko dobrze i żebym też mogla juz takie ładne maleństwo zobaczyć :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:20

bella88, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka zobaczysz napewno! ;)) ja już zaczynam trzymac kciuki! ;)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plakania ja się dziś wzruszylam jak ogladalam na wspólnej bo był mały dzidziuś xD fizycznie czuje się dobrze ale to co sie dzieje czasem w mojej glowie to inna bajka :))

Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina o 15:20 po proszę najmocniejsze kciuki ! <3
    A co do na wspólnej miałam to samo dzis ha ha :D I moja myśl w głowie , ze juz nie mogę sie doczekać jak moje maleństwo tak bede trzymać :P No mój mózg reaguje na takie obrazy łzami, sama też tego nie ogarniam :D

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to działają na nas te same obrazy ;)) ja uwielbiam sobie wyobrażać jak maleństwo już będzie z nami <3 ale juz mamy 2 trymestr, nawet nie wiem kiedy 1 minął ;)

Trzymam najmocniej jak potrafię bo wiem, że za mnie też tak trzymacie ;)) dobrze, że na 15;20 nie powinno Ci się aż tak dluzyc:))

Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina mam to samo fizycznie nic mi prawie niedolega a w glowie szok:)

Bella88 piekne zdjecie duza twoja dzidzia juz jest:)

Poziomka bedzie wszystko dobrze glowa do gory juz koniec zlych wiadomosci:))

Dobranoc milych snow kochane:*

czarnamaalina, Poz!omka., bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, moni1403, bella88 – Gratulacje :)
    Poz!omka. - Trzymam mocno kciuki!

Czarnamaalina – też się popłakałam przy Na Wspólnej, jak Max przyszedł odwiedzić dzidziusia :)

Poz!omka., moni1403, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zaraz się okaże, że pół forum plakalo <3 ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej :-)

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie...
    mój bobas na przełomie 8/9tc miał 21mm i było ok,więc spokojnie :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z rana i trzymam kciuki za dzisiejsze podglądanie fantastycznych, zdrowiutkich bobasów :-)

Ja dzisiaj jadę na pobranie krwi (test Pappa).
    Czy ktoś wie ile się czeka na wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 06:58

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim;)
    Dzis u mnie piekna pogoda od rana i niech juz taka zostanie. Od razu wiecej sił:)
    Wszystkim dzis wizytujacym zycze powodzenia a wczorajszych wizyt gratuluje:*
    lilianna mój kropek w 9t0 mial 2.3 czyli niewiele wiecej i tez lekarz mowil ze ok. Wiec nie zamartwiaj sie na zas:*

bella88 lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ