Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie

Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki?
Flakonik, dzieciaczki mam w wieku 12,9 i 5 lat
Mam 3 synków
Nadulka, Evka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, Matleena lubią tę wiadomość
-
No teraz mogę opisać wizytę
Ogólnie lekarz zaczął od tych dodatkowych badaniach typu test Paapa... i tych innych.... strasznie mnie przestraszył.... ale wszystko jest ok BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA 
Opis badania
Crl 59,2 mm (12w2d) większy o2 dni
NT 1,8 mm
Frh 154 u/min
BPD 20,3 (13w1d)
Ryzyko trisomi 21 1:7 125
Ryzyko trisomi 18 1:6 129
Ryzyko trisomi 13 1:72 473
Markery usg
Kość nosowa - onecna
Przewód żylny: dodatnia fala a
Niedomykalność trójdzielna- nie stwierdzono
Holoproenceflia- brak
Przepuklina przeponowa- brak
Wspólny kanał przedsionkowo-komorowy- brak
Olbrzymi pęcherz moczowy >=7 mm-brak
Przepuklina pępkowa brak
Anatomia płodu nie będę wypisywać wszystkich narządow pokolei... bo wszystko ok.
Lokalizacja kosmówki na ścianie tylniej macicy, płyn owodiowy ilość w normie, budwa pępowiny w normie,
Wszysto przepisałam
Fotek nie mam, mam nagrany film na płycie
kolena wizyta 25 czerwca w 16 tyg.
Dziękuję za kciuki udane urodzinki miałam
nick nieaktualny, Poz!omka., lilianna, Madzisek, bella88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, m@rzenie, Nadulka, justyna14, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, kierzynka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt!
) Moni cudowny prezent, ja też życzę wszystkiego dobrego!
dziś tyle biegalam po mieście, że moja dzidzia dała znać, że przesadzam i trochę pokulo mnie w podbrzuszu, teraz lezymy, odpoczywamy i juz jest dobrze;)
moni1403, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Zazdroszcze tego ruchu, mi by tez sie przydało, ale mój ciagle pracuje a samej spacerować się nie chce
No i może 2 razy w tyg sie zdarzy ze wiecej pochodzę, a tak to ciagle leniuchuje, oszaleć można !
Gdyby chociaż pogoda była lepsza..to bym spała na działce i tam się dotleniała świeżym powietrzem, no ale..koniec maja a tu zimno jak cholera wieczorami..
Jutroo wreszcie dłuuuuugo wyczekiwana wizyta
Oby było wszystko dobrze, bo jak to przed wizytą bywa nachodzą mnie czarne myśli
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie
Czytałam Was już od dawna 
Druga. Pierwszą niestety straciłam. W 12tc okazało się, że serduszko nie bije już od ponad tygodniaFlakonik wrote:Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?
Przyczyna nieznana 
05.06. mam wizytę i już nie mogę wytrzymać, ale staram się myśleć pozytywnie. Tym razem będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:55
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie... -
........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:00
lilianna, Poz!omka., Madzisek, ania14, nick nieaktualny, nick nieaktualny, m@rzenie, nick nieaktualny, Nadulka, justyna14, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
bella88 super wieści !
Pamiętam jak pisałaś jeszcze na ovufriend ze sie udało a tutaj juz takie duze maleństwo , mam nadzieje ze u mnie tez takie bedzie jutro
Mój też chciałby synka 
Ps. az sie prawie poryczałam jak patrze na to zdjęcie, jeeny juz tyle Was tu ma takie ładne zdjecia a ja ostatnie z końca 8 tyg
Bardzo chce zeby było jutro wszystko dobrze i żebym też mogla juz takie ładne maleństwo zobaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:20
bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Alicja
.

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czarnamaalina o 15:20 po proszę najmocniejsze kciuki !

A co do na wspólnej miałam to samo dzis ha ha
I moja myśl w głowie , ze juz nie mogę sie doczekać jak moje maleństwo tak bede trzymać
No mój mózg reaguje na takie obrazy łzami, sama też tego nie ogarniam
nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość
Alicja
.

-
nick nieaktualnyHaha to działają na nas te same obrazy
) ja uwielbiam sobie wyobrażać jak maleństwo już będzie z nami
ale juz mamy 2 trymestr, nawet nie wiem kiedy 1 minął 
Trzymam najmocniej jak potrafię bo wiem, że za mnie też tak trzymacie
) dobrze, że na 15;20 nie powinno Ci się aż tak dluzyc:))
Poz!omka., nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnamalina mam to samo fizycznie nic mi prawie niedolega a w glowie szok:)
Bella88 piekne zdjecie duza twoja dzidzia juz jest:)
Poziomka bedzie wszystko dobrze glowa do gory juz koniec zlych wiadomosci:))
Dobranoc milych snow kochane:*
nick nieaktualny, Poz!omka., bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mój bobas na przełomie 8/9tc miał 21mm i było ok,więc spokojnielilianna wrote:Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry wszystkim;)
Dzis u mnie piekna pogoda od rana i niech juz taka zostanie. Od razu wiecej sił
Wszystkim dzis wizytujacym zycze powodzenia a wczorajszych wizyt gratuluje:*
lilianna mój kropek w 9t0 mial 2.3 czyli niewiele wiecej i tez lekarz mowil ze ok. Wiec nie zamartwiaj sie na zas:*
bella88 lubi tę wiadomość