Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie
Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki?
Flakonik, dzieciaczki mam w wieku 12,9 i 5 lat
Mam 3 synkówNadulka, Evka, Misia26, Flakonik, kwiatakacji, lilianna, Matleena lubią tę wiadomość
-
No teraz mogę opisać wizytę
Ogólnie lekarz zaczął od tych dodatkowych badaniach typu test Paapa... i tych innych.... strasznie mnie przestraszył.... ale wszystko jest ok BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA
Opis badania
Crl 59,2 mm (12w2d) większy o2 dni
NT 1,8 mm
Frh 154 u/min
BPD 20,3 (13w1d)
Ryzyko trisomi 21 1:7 125
Ryzyko trisomi 18 1:6 129
Ryzyko trisomi 13 1:72 473
Markery usg
Kość nosowa - onecna
Przewód żylny: dodatnia fala a
Niedomykalność trójdzielna- nie stwierdzono
Holoproenceflia- brak
Przepuklina przeponowa- brak
Wspólny kanał przedsionkowo-komorowy- brak
Olbrzymi pęcherz moczowy >=7 mm-brak
Przepuklina pępkowa brak
Anatomia płodu nie będę wypisywać wszystkich narządow pokolei... bo wszystko ok.
Lokalizacja kosmówki na ścianie tylniej macicy, płyn owodiowy ilość w normie, budwa pępowiny w normie,
Wszysto przepisałam
Fotek nie mam, mam nagrany film na płyciekolena wizyta 25 czerwca w 16 tyg.
Dziękuję za kciuki udane urodzinki miałamczarnamaalina, Poz!omka., lilianna, Madzisek, bella88, Misia26, kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, kierzynka, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt!
) Moni cudowny prezent, ja też życzę wszystkiego dobrego!
dziś tyle biegalam po mieście, że moja dzidzia dała znać, że przesadzam i trochę pokulo mnie w podbrzuszu, teraz lezymy, odpoczywamy i juz jest dobrze;)
moni1403, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Zazdroszcze tego ruchu, mi by tez sie przydało, ale mój ciagle pracuje a samej spacerować się nie chce
No i może 2 razy w tyg sie zdarzy ze wiecej pochodzę, a tak to ciagle leniuchuje, oszaleć można !
Gdyby chociaż pogoda była lepsza..to bym spała na działce i tam się dotleniała świeżym powietrzem, no ale..koniec maja a tu zimno jak cholera wieczorami..
Jutroo wreszcie dłuuuuugo wyczekiwana wizytaOby było wszystko dobrze, bo jak to przed wizytą bywa nachodzą mnie czarne myśli
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie
Czytałam Was już od dawna
Flakonik wrote:Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?Przyczyna nieznana
05.06. mam wizytę i już nie mogę wytrzymać, ale staram się myśleć pozytywnie. Tym razem będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:55
kwiatakacji lubi tę wiadomość
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej
Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie... -
........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:00
lilianna, Poz!omka., Madzisek, ania14, alicja_, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, Kate4 lubią tę wiadomość
-
bella88 super wieści !
Pamiętam jak pisałaś jeszcze na ovufriend ze sie udało a tutaj juz takie duze maleństwo , mam nadzieje ze u mnie tez takie bedzie jutro
Mój też chciałby synka
Ps. az sie prawie poryczałam jak patrze na to zdjęcie, jeeny juz tyle Was tu ma takie ładne zdjecia a ja ostatnie z końca 8 tygBardzo chce zeby było jutro wszystko dobrze i żebym też mogla juz takie ładne maleństwo zobaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:20
bella88, alicja_ lubią tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czarnamaalina o 15:20 po proszę najmocniejsze kciuki !
A co do na wspólnej miałam to samo dzis ha haI moja myśl w głowie , ze juz nie mogę sie doczekać jak moje maleństwo tak bede trzymać
No mój mózg reaguje na takie obrazy łzami, sama też tego nie ogarniam
alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyHaha to działają na nas te same obrazy
) ja uwielbiam sobie wyobrażać jak maleństwo już będzie z nami
ale juz mamy 2 trymestr, nawet nie wiem kiedy 1 minął
Trzymam najmocniej jak potrafię bo wiem, że za mnie też tak trzymacie) dobrze, że na 15;20 nie powinno Ci się aż tak dluzyc:))
Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnamalina mam to samo fizycznie nic mi prawie niedolega a w glowie szok:)
Bella88 piekne zdjecie duza twoja dzidzia juz jest:)
Poziomka bedzie wszystko dobrze glowa do gory juz koniec zlych wiadomosci:))
Dobranoc milych snow kochane:*czarnamaalina, Poz!omka., bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lilianna wrote:Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej
Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry wszystkim;)
Dzis u mnie piekna pogoda od rana i niech juz taka zostanie. Od razu wiecej sił
Wszystkim dzis wizytujacym zycze powodzenia a wczorajszych wizyt gratuluje:*
lilianna mój kropek w 9t0 mial 2.3 czyli niewiele wiecej i tez lekarz mowil ze ok. Wiec nie zamartwiaj sie na zas:*bella88 lubi tę wiadomość