Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie :)

Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki? ;)

Flakonik, dzieciaczki mam w wieku 12,9 i 5 lat :-)
    Mam 3 synków :-D

Nadulka, Evka, Misia26, Flakonik, kwiatakacji, lilianna, Matleena lubią tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz mogę opisać wizytę:-) Ogólnie lekarz zaczął od tych dodatkowych badaniach typu test Paapa... i tych innych.... strasznie mnie przestraszył.... ale wszystko jest ok BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA :-)
    Opis badania
    Crl 59,2 mm (12w2d) większy o2 dni
    NT 1,8 mm
    Frh 154 u/min
    BPD 20,3 (13w1d)

Ryzyko trisomi 21 1:7 125
    Ryzyko trisomi 18 1:6 129
    Ryzyko trisomi 13 1:72 473

Markery usg

Kość nosowa - onecna
    Przewód żylny: dodatnia fala a
    Niedomykalność trójdzielna- nie stwierdzono
    Holoproenceflia- brak
    Przepuklina przeponowa- brak
    Wspólny kanał przedsionkowo-komorowy- brak
    Olbrzymi pęcherz moczowy >=7 mm-brak
    Przepuklina pępkowa brak

Anatomia płodu nie będę wypisywać wszystkich narządow pokolei... bo wszystko ok.:-)

Lokalizacja kosmówki na ścianie tylniej macicy, płyn owodiowy ilość w normie, budwa pępowiny w normie,

Wszysto przepisałam

Fotek nie mam, mam nagrany film na płycie :-) kolena wizyta 25 czerwca w 16 tyg.

Dziękuję za kciuki udane urodzinki miałam :-)

czarnamaalina, Poz!omka., lilianna, Madzisek, bella88, Misia26, kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, kierzynka, Kate4 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)) Moni cudowny prezent, ja też życzę wszystkiego dobrego! ;) dziś tyle biegalam po mieście, że moja dzidzia dała znać, że przesadzam i trochę pokulo mnie w podbrzuszu, teraz lezymy, odpoczywamy i juz jest dobrze;)

moni1403, alicja_ lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tego ruchu, mi by tez sie przydało, ale mój ciagle pracuje a samej spacerować się nie chce :P No i może 2 razy w tyg sie zdarzy ze wiecej pochodzę, a tak to ciagle leniuchuje, oszaleć można ! :D Gdyby chociaż pogoda była lepsza..to bym spała na działce i tam się dotleniała świeżym powietrzem, no ale..koniec maja a tu zimno jak cholera wieczorami..
    Jutroo wreszcie dłuuuuugo wyczekiwana wizyta :-) :-) :-) Oby było wszystko dobrze, bo jak to przed wizytą bywa nachodzą mnie czarne myśli :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie :) Czytałam Was już od dawna ;)
    Flakonik wrote:
    Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?
    Druga. Pierwszą niestety straciłam. W 12tc okazało się, że serduszko nie bije już od ponad tygodnia :( Przyczyna nieznana :(

05.06. mam wizytę i już nie mogę wytrzymać, ale staram się myśleć pozytywnie. Tym razem będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:55

kwiatakacji lubi tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej :-)

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:00

lilianna, Poz!omka., Madzisek, ania14, alicja_, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986, Nadulka, justyna14, Pchelkaa, Hashija, Flakonik, Kate4 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 super wieści ! :-) Pamiętam jak pisałaś jeszcze na ovufriend ze sie udało a tutaj juz takie duze maleństwo , mam nadzieje ze u mnie tez takie bedzie jutro :P Mój też chciałby synka :P

Ps. az sie prawie poryczałam jak patrze na to zdjęcie, jeeny juz tyle Was tu ma takie ładne zdjecia a ja ostatnie z końca 8 tyg :D Bardzo chce zeby było jutro wszystko dobrze i żebym też mogla juz takie ładne maleństwo zobaczyć :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:20

bella88, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka zobaczysz napewno! ;)) ja już zaczynam trzymac kciuki! ;)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plakania ja się dziś wzruszylam jak ogladalam na wspólnej bo był mały dzidziuś xD fizycznie czuje się dobrze ale to co sie dzieje czasem w mojej glowie to inna bajka :))

Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina o 15:20 po proszę najmocniejsze kciuki ! <3
    A co do na wspólnej miałam to samo dzis ha ha :D I moja myśl w głowie , ze juz nie mogę sie doczekać jak moje maleństwo tak bede trzymać :P No mój mózg reaguje na takie obrazy łzami, sama też tego nie ogarniam :D

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to działają na nas te same obrazy ;)) ja uwielbiam sobie wyobrażać jak maleństwo już będzie z nami <3 ale juz mamy 2 trymestr, nawet nie wiem kiedy 1 minął ;)

Trzymam najmocniej jak potrafię bo wiem, że za mnie też tak trzymacie ;)) dobrze, że na 15;20 nie powinno Ci się aż tak dluzyc:))

Poz!omka., alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina mam to samo fizycznie nic mi prawie niedolega a w glowie szok:)

Bella88 piekne zdjecie duza twoja dzidzia juz jest:)

Poziomka bedzie wszystko dobrze glowa do gory juz koniec zlych wiadomosci:))

Dobranoc milych snow kochane:*

czarnamaalina, Poz!omka., bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14, moni1403, bella88 – Gratulacje :)
    Poz!omka. - Trzymam mocno kciuki!

Czarnamaalina – też się popłakałam przy Na Wspólnej, jak Max przyszedł odwiedzić dzidziusia :)

Poz!omka., moni1403, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zaraz się okaże, że pół forum plakalo <3 ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Gratuluję dobrych wieści, oby z każdym dniem bylo ich coraz więcej :-)

Ja wczoraj cieszylam sie z wizyty ale dziś na spokojnie przejrzałam wczoraj założona kartę ciazy i sie troche zaszokowałam. .. wg OM miałam wczoraj 9t1d, wg. usg dwa tyg. temu ciąża była tylko młodsza o 1dzien, a wczoraj lekarz w kartę wpisał mi 8tc... Nie wiem jak to rozumieć i czy słusznie sie martwię? Fasola miała 21mm, tetno 140, czy to moze oznaczać ze za wolno sie rozwija? Proszę poradzcie jak myślicie...
    mój bobas na przełomie 8/9tc miał 21mm i było ok,więc spokojnie :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z rana i trzymam kciuki za dzisiejsze podglądanie fantastycznych, zdrowiutkich bobasów :-)

Ja dzisiaj jadę na pobranie krwi (test Pappa).
    Czy ktoś wie ile się czeka na wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 06:58

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim;)
    Dzis u mnie piekna pogoda od rana i niech juz taka zostanie. Od razu wiecej sił:)
    Wszystkim dzis wizytujacym zycze powodzenia a wczorajszych wizyt gratuluje:*
    lilianna mój kropek w 9t0 mial 2.3 czyli niewiele wiecej i tez lekarz mowil ze ok. Wiec nie zamartwiaj sie na zas:*

bella88 lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ