X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączę jako 100 :) Witam Was serdecznie, termin mam na 18.12 :)

MeGi2986, Flakonik, Madzisek, kwiatakacji, aannkkaa, alicja_, Nadulka, justyna14, bella88, agniesia2569, m@rzenie lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html

niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara87 wrote:
    To ja dołączę jako 100 :) Witam Was serdecznie, termin mam na 18.12 :)

Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?

Klara87, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy 100:):):):):):)
    Witaj Klara87:)

alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe my to wogóle rekordy chyba bijemy :-) raz ze pod względem mam bliźniaków a gdyby nie to że tyle dziewczyn niestety musiało nas pożegnać było by nas sporo ponad 100. Podniesiemy przyrost naturalny na koniec roku ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówi się, że jest niż demograficzny :D

Madzisek, alicja_ lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    No właśnie tak się zastanawiam nad tym czy by nie zdobyć gdzieś jutro jednego opakowania i brać po jednej do jego końca i szlus. Ale latania za tym będzie trochę... Czy któraś z Was odstawiła progesteron tak gwałtownie?

ja ale brałam niedużo bo 2 tabletki 50 mg - przez dwa dni wziełam po jednej a potem już nie - brałam od 4 do 6 tygodnia bo miałam niski progesteron w 7 tygodniu lekarz powiedzal ze mozna odstawic bo ciałko żółte już odzywia

niania.ogg lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja już po wizycie. Dzidzia ma tylko 1,5 cm, chociaż to już 9 tydzień. Według usg to 7t6d, czyli jakieś 8 dni w plecy. Ale lekarz oczywiście, że wszystko super, hiper.
    Najgorsze, że nie dał mi recepty na duphaston, mam ot tak od jutra odstawić, chociaż do dziś brałam 2 tabletki dziennie. Oczywiście bez skontrolowania progesteronu. Czy to jest w ogóle bezpieczne?? Będę teraz przeszukiwać cały wieczór internet i się zadręczać....
    Chodzisz na nfz czy prywatnie ? Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza i poszła do innego, zrobisz jak uważasz, ale po co się zadręczać i siedzieć w internecie jak można pojsc prywatnie i poradzić sie może lepszego lekarza?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ajami19 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Również chciałabym dołączyć do grona przyszłych grudniowych mam.
    Obecnie 12 tydzień 3 dzień.
    Termin porodu 6 grudzień:-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:35

kwiatakacji, Madzisek, Flakonik, Hashija, MeGi2986, alicja_, Nadulka, bella88, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy na początek kosz mojżesza, a potem będziemy kupować łóżeczko.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś faktalnie zasłabłam po kąpieli :/ fakt ze zjadłam mało w ciągu dnia, ale pierwszy raz mi sie to zdarzyło, do tego ta pogoda..szaro buro i ponuro..
    Dobrze że jutro wizyta, myślicie ze powiedziec lekarzowi o tym zasłabnięciu?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami witamy :*
    Kiedy bylas ostatnio na wizycie? Udalo sie juz moze podejrzec plec? ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    No widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html

niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;)

Ja mam coś tego typu od urodzenia małego :) nie kupowałam w ogóle drewnianego tylko dokupilam dodatkowo materacyk i było Oki :) a mój synek się strasznie rzucał w nocy wiec nie uderzał się w drewniane szczebelki i to był ogromny ➕ plus

MeGi2986 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, miałam badania prenatalne w ubiegły wtorek, z dzidziusiem wszystko w porządku, rozwija się podobno książkowo:-). Kolejna wizyta u mojego lekarza 8 czerwca.
    Co do płci jeszcze nic nie wiadomo, może przy kolejnej wizycie coś się ujawni. Jednak jest mi zupełnie obojętnie czy chłopczyk czy dziewczynka:-).

Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz w domu pozniej napisze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:05

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejne grudniowe mamusie i mysle ze bedzie nas jeszcze wiecej:))

Moni1403 czekamy na wiesci od ciebie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, to i ja dolacze do Was :) jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia :) termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac :)

Madzisek, Flakonik, Misia26, MeGi2986, kwiatakacji, Nadulka, justyna14, Kika428, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelko Majeczka miala zespol Downa potwierdzony przez amniopunkcje. Niestety zmarla w moim brzuchu ok 40 tc. A w domu nie mam dzieci niestety. To moja 3 ciaza, mam nadzieje ze zakonczy sie szczesliwie i w koncu bedziemy mogli z moim mezem tulic dziecko w ramionach :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_zuzia tak jest tam niestety ze trzeba czekac na list zeby jechac na scan :/A dlugo juz czekasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:17

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ