X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączę jako 100 :) Witam Was serdecznie, termin mam na 18.12 :)

MeGi2986, Flakonik, Madzisek, kwiatakacji, aannkkaa, alicja_, Nadulka, justyna14, bella88, agniesia2569, m@rzenie lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html

niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara87 wrote:
    To ja dołączę jako 100 :) Witam Was serdecznie, termin mam na 18.12 :)

Witamy :* To twoja pierwsza ciąża?

Klara87, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy 100:):):):):):)
    Witaj Klara87:)

alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe my to wogóle rekordy chyba bijemy :-) raz ze pod względem mam bliźniaków a gdyby nie to że tyle dziewczyn niestety musiało nas pożegnać było by nas sporo ponad 100. Podniesiemy przyrost naturalny na koniec roku ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówi się, że jest niż demograficzny :D

Madzisek, alicja_ lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    No właśnie tak się zastanawiam nad tym czy by nie zdobyć gdzieś jutro jednego opakowania i brać po jednej do jego końca i szlus. Ale latania za tym będzie trochę... Czy któraś z Was odstawiła progesteron tak gwałtownie?

ja ale brałam niedużo bo 2 tabletki 50 mg - przez dwa dni wziełam po jednej a potem już nie - brałam od 4 do 6 tygodnia bo miałam niski progesteron w 7 tygodniu lekarz powiedzal ze mozna odstawic bo ciałko żółte już odzywia

niania.ogg lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja już po wizycie. Dzidzia ma tylko 1,5 cm, chociaż to już 9 tydzień. Według usg to 7t6d, czyli jakieś 8 dni w plecy. Ale lekarz oczywiście, że wszystko super, hiper.
    Najgorsze, że nie dał mi recepty na duphaston, mam ot tak od jutra odstawić, chociaż do dziś brałam 2 tabletki dziennie. Oczywiście bez skontrolowania progesteronu. Czy to jest w ogóle bezpieczne?? Będę teraz przeszukiwać cały wieczór internet i się zadręczać....
    Chodzisz na nfz czy prywatnie ? Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza i poszła do innego, zrobisz jak uważasz, ale po co się zadręczać i siedzieć w internecie jak można pojsc prywatnie i poradzić sie może lepszego lekarza?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ajami19 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Również chciałabym dołączyć do grona przyszłych grudniowych mam.
    Obecnie 12 tydzień 3 dzień.
    Termin porodu 6 grudzień:-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:35

kwiatakacji, Madzisek, Flakonik, Hashija, MeGi2986, alicja_, Nadulka, bella88, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy na początek kosz mojżesza, a potem będziemy kupować łóżeczko.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś faktalnie zasłabłam po kąpieli :/ fakt ze zjadłam mało w ciągu dnia, ale pierwszy raz mi sie to zdarzyło, do tego ta pogoda..szaro buro i ponuro..
    Dobrze że jutro wizyta, myślicie ze powiedziec lekarzowi o tym zasłabnięciu?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami witamy :*
    Kiedy bylas ostatnio na wizycie? Udalo sie juz moze podejrzec plec? ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    No widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html

niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;)

Ja mam coś tego typu od urodzenia małego :) nie kupowałam w ogóle drewnianego tylko dokupilam dodatkowo materacyk i było Oki :) a mój synek się strasznie rzucał w nocy wiec nie uderzał się w drewniane szczebelki i to był ogromny ➕ plus

MeGi2986 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, miałam badania prenatalne w ubiegły wtorek, z dzidziusiem wszystko w porządku, rozwija się podobno książkowo:-). Kolejna wizyta u mojego lekarza 8 czerwca.
    Co do płci jeszcze nic nie wiadomo, może przy kolejnej wizycie coś się ujawni. Jednak jest mi zupełnie obojętnie czy chłopczyk czy dziewczynka:-).

Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz w domu pozniej napisze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:05

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejne grudniowe mamusie i mysle ze bedzie nas jeszcze wiecej:))

Moni1403 czekamy na wiesci od ciebie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, to i ja dolacze do Was :) jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia :) termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac :)

Madzisek, Flakonik, Misia26, MeGi2986, kwiatakacji, Nadulka, justyna14, Kika428, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelko Majeczka miala zespol Downa potwierdzony przez amniopunkcje. Niestety zmarla w moim brzuchu ok 40 tc. A w domu nie mam dzieci niestety. To moja 3 ciaza, mam nadzieje ze zakonczy sie szczesliwie i w koncu bedziemy mogli z moim mezem tulic dziecko w ramionach :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_zuzia tak jest tam niestety ze trzeba czekac na list zeby jechac na scan :/A dlugo juz czekasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:17

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ