Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html
niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniania.ogg wrote:No właśnie tak się zastanawiam nad tym czy by nie zdobyć gdzieś jutro jednego opakowania i brać po jednej do jego końca i szlus. Ale latania za tym będzie trochę... Czy któraś z Was odstawiła progesteron tak gwałtownie?
ja ale brałam niedużo bo 2 tabletki 50 mg - przez dwa dni wziełam po jednej a potem już nie - brałam od 4 do 6 tygodnia bo miałam niski progesteron w 7 tygodniu lekarz powiedzal ze mozna odstawic bo ciałko żółte już odzywianiania.ogg lubi tę wiadomość
-
niania.ogg wrote:Ja już po wizycie. Dzidzia ma tylko 1,5 cm, chociaż to już 9 tydzień. Według usg to 7t6d, czyli jakieś 8 dni w plecy. Ale lekarz oczywiście, że wszystko super, hiper.
Najgorsze, że nie dał mi recepty na duphaston, mam ot tak od jutra odstawić, chociaż do dziś brałam 2 tabletki dziennie. Oczywiście bez skontrolowania progesteronu. Czy to jest w ogóle bezpieczne?? Będę teraz przeszukiwać cały wieczór internet i się zadręczać....Pchelkaa lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Witam,
Również chciałabym dołączyć do grona przyszłych grudniowych mam.
Obecnie 12 tydzień 3 dzień.
Termin porodu 6 grudzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:35
kwiatakacji, Madzisek, Flakonik, Hashija, MeGi2986, alicja_, Nadulka, bella88, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś faktalnie zasłabłam po kąpieli
fakt ze zjadłam mało w ciągu dnia, ale pierwszy raz mi sie to zdarzyło, do tego ta pogoda..szaro buro i ponuro..
Dobrze że jutro wizyta, myślicie ze powiedziec lekarzowi o tym zasłabnięciu?Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:No widzicie, a ja niedoświadczona napaliłam się na jakieś bajery, coś w tym stylu:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html
niby 2 poziomowe ale kurcze czy do końca praktyczne. To pewnie i tak trzeba obejrzeć na żywo. Drewniane łóżeczko też jak coś wchodzi w grę. Przede wszystkim ma być komfortowo i bezpiecznie dla maluszka;)
Ja mam coś tego typu od urodzenia małegonie kupowałam w ogóle drewnianego tylko dokupilam dodatkowo materacyk i było Oki
a mój synek się strasznie rzucał w nocy wiec nie uderzał się w drewniane szczebelki i to był ogromny ➕ plus
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Flakonik, miałam badania prenatalne w ubiegły wtorek, z dzidziusiem wszystko w porządku, rozwija się podobno książkowo:-). Kolejna wizyta u mojego lekarza 8 czerwca.
Co do płci jeszcze nic nie wiadomo, może przy kolejnej wizycie coś się ujawni. Jednak jest mi zupełnie obojętnie czy chłopczyk czy dziewczynka:-).
Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, to i ja dolacze do Was
jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia
termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac
Madzisek, Flakonik, Misia26, MeGi2986, kwiatakacji, Nadulka, justyna14, Kika428, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelko Majeczka miala zespol Downa potwierdzony przez amniopunkcje. Niestety zmarla w moim brzuchu ok 40 tc. A w domu nie mam dzieci niestety. To moja 3 ciaza, mam nadzieje ze zakonczy sie szczesliwie i w koncu bedziemy mogli z moim mezem tulic dziecko w ramionach :*
-
nick nieaktualny