X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ciezki temat,naprawde. Czasem sobie mysle,ze niektórzy może mysla,ze ta osoba jest jakims samolubem,ktora decyduje się na usuniecie ciąży w takim momencie,ze myśli o sobie w tym momencie,ale moim zdaniem to żadne samolubstwo,co takie Biedne dziecko będzie miało się z całym swiatem gdy się urodzi? I cale te cierpienie,nie potrafie sobie tego wyobrazić,seria badan,operacji,zabiegow,lekarzy przez cale zycie,roznie bywa przecież. Kroplowki,pobieranie krwi itp. itd. a może wozek inwalidzki itd. To jest niewyobrazalna meczarnia dla samego Dziecka.

Tak myślą bo nie wiedzą co to znaczy, na szczęście żyjemy w kraju w którym możemy zdecydować! Ciekawe czy którakolwiek osoba która tak sądzi o samolubstwie jest zdolna pomóc fizycznie i materialnie takiej matce? Wszyscy tylko współczują....

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak myślą bo nie wiedzą co to znaczy, na szczęście żyjemy w kraju w którym możemy zdecydować! Ciekawe czy którakolwiek osoba która tak sądzi o samolubstwie jest zdolna pomóc fizycznie i materialnie takiej matce? Wszyscy tylko współczują....
    Dokladnie,wiekszosc niestety potrafi powiedzieć "jesteś taka nie inna bo usunelas"ale co do czego to nikt niestety nie pomoze bo to matka wlasnie "taka nie inna" będzie się z tym zmagac do końca swego zycia. Dobrze,ze powstają fundacje rozne dla dzieciakow ale to jest tylko kropla w morzu.. i nie kazde dziecko z tego pomoc uzyska. Ja wiem,ze to może strasznie brzmi jak Ktos o tym w ten sposób mowi ale mysle,ze te matki które zdecydowaly się swiadomie na urodzenie dziecka chorego,publicznie się nie przyznają,ze możliwe,ze by cofnely czas,ale w glebi duszy czasem rozmyslaja na co się porwaly.. Mam nadzieje,ze żadna tu nie stanie z takim wyborem i Dzieciaki będą zdrowiusienkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:59

kwiatakacji, alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi USG wyszło dobre (chyba) - kość nosowa jest , NT-1.9 . Nifty zrobiliśmy poprostu zamiast Pappa , bo jest skuteczniejsze. Gdyby USG wyszło źle, robilibyśmy amniopunkcję . Po prostu odrzuciliśmy test Pappa, który dla mnie był mało wiarygodny. Nifty na 180 000 badań miało 1 pomyłkę, więc jak dla mnie jest dokładne :)
    Naszym wskazaniem do rozszerzenia badań jest tylko wiek. Zrobiliśmy to zachowawczo , bo tak chcieliśmy .

iNso87, ola_35, MeGi2986, Dagietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję , że będziemy miały zdrowe dzieciaczki. Badania prenatalne informują tylko o niektórych wadach , a przecież mnóstwo innych rzeczy może się przyplątać i wydarzyć. Dlatego nie dajmy się zwariować - myślmy pozytywnie, róbmy zgodnie ze swoimi przekonaniami i czekajmy na nasze zdrowe maleństwa :)

ola_35, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak :) trzeba myslec pozytywnie ;)
    Ja zaczynam mieć mdlosci..eh ta luteina :/ no coz,moze jutro to się skończy.
    Cholera spodnie wyprałam i nie odwirowalam..schna już od wczoraj;/ ta pogoda sprzyja po prostu,a to jeszcze te dżinsy z gumka..matko,ja nie wiem w czym ja jutro do gina pojde z rana..w dresach chyba:/ nie zdazylam sobie kupic alladynek nawet kurdede :/ a w swoich dżinsach normalnych się nie zapne:/

ola_35, Misia26, kwiatakacji, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po prenatalnych,chociaz milo nie bylo bo dzidzia nie chciala sie ulozyc do badania i ciagle sie odwracala.Miala nas po prostu gdzies ... :).Lekarka tak mnie maltretowala probujac ja odwrocic, ze dzisiaj mam bole bole calego podbrzusza, mam nadzieje ,ze jutro przejdzie.NT mam 1.2,kosc nosowa jest i cala reszta tez w porzadku nie ma zadnych zastrzezen. Chyba,ze do upartosci mojej dzidzi, nie dalo sie zobaczyc niestety plci ,ale nastepne badanie za 3 tygodnie wiec poczekam.A i ma 6.7 cm :).teraz czekam na wyniki krwi .

Nadulka, dmuchawiec, Kate4, Madzisek, alicja_, kwiatakacji, Hashija, MeGi2986, Flakonik, iNso87, Dagietka, bella88, m@rzenie lubią tę wiadomość

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya34 kręciołek z twojej dzidzi:)

zobaczymy czy moja będzie grzeczna w piątek bo wtedy mam usg:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:36

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai nie moge sie nadziwic jak czytam Twoje wypowiedzi. Tyle spokoju w nich po takich przezyciach. Mam pytanie o ile chcesz odpowedz jesli nie rozumiem, Maja miala ZD? Czy masz juz jakies dzieciaczki?

Wizytujacym gratuluje:-)

Ola 35 nie wiem czy widac tetno bo sama bie posiadam detektora :-S aha i testow nie robilam. Bedzie co ma byc :-) a musi byc dobrze.

Ale zgadzam sie z Wami dziewczyny co do chorob i aborcji. Nie jestem za aborcja ale tez wiem ze straszne musi byc patrzenie na cierpienie i meki swojego dziecka. ZD jest choroba gdzie zazwyczaj dzieci moga same sie potuszac, jesc, przeciez ucza sie tez itp (mam w rodzinie chlopca z ZD) ale np dzieci z porazeniem mozgowym czy rozszczepieniem kregoslupa to straszne cierpienia :-(

Jak juz wspominalam kilka razy moja starsza siostra jest w ciazy z blizniakami, termin na lipiec. U jednego z chlopcow podczas usg genetycznego przyziernosc wyszla 3,1 zrobili test Pappa bo taki lekarz polecil. Wynik negatywny, dalej sie nie zaglebiali w diagnostyke. I tak mysle o tym co piszecie ze testy Pappa nie daja 100% pewnosci, mam nadzieje ze urodzi zdrowe dzieciaczki.

ola_35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmieniając temat...nie wiem czy się taki pojawił. Mianowicie wiem że na zakupy jeszcze przyjdzie czas, ale może dziewczyny które juz mają dzieci coś się wypowiedzą. Ostatnio przeglądałam z czystej ciekawości łóżeczka itd na allegro no i wpadły mi w oko łóżeczka turystyczne, które są teraz wyposażone nawet w przewijak, lampke czy melodyjke. No i moje pytanie czy któraś z Was je użytkowała albo bierze je pod uwagę?? Mi osobiście się bardzo podobają, mąż jest bardziej tradycjonalistą.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o testy i aborcje... jezeli usg by wyszlo zle i potem testy i amniopunkcja zle to mysle ze na 80% bym sie zdecydowac przerwać ciążę. Jezeli mimo badan i dbania o brzuch urodziloby sie chore dziecko uznamlabym ze tak mialo byc, bo ze swojej strony zrobilam wszystko by uniknac cierpienia dziecka i naszego.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi do lozeczka turystycznego i tak trzeba pomyslec o jakims matracyku, bo te nasze turystyczne brzebijaly od spodu szczebelki z montarzu. moim zdaniem dziecko powinno miec swoje lozeczko a turystyczne w razie wyjazdu czy nocowania u rodziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Dołączam do Was ;-)

Witamy pchelka :) Jak u ciebie z terminem porodu? ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja w poniedzialek dam znac co do terminu porodu:)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest nas 99 :D Fajnie jakby jeszcze dolaczyly nowe mamusie :) Na pewno sa osoby ktore nas tylko podczytuja . Zapraszamy :)

Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka też jestem za zwykłym łóżeczkiem. Z turystycznego nigdy nie korzystałam ale po porodzie, gdzie nie mogłam się mocno schylać, stelaż na najwyższym stopniu regulacji to zbawienie ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

Flakonik, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz upatrzylam zwykle łozeczko razem z komoda jakos nie jestem przekonana do turystycznego

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny zmieniając temat...nie wiem czy się taki pojawił. Mianowicie wiem że na zakupy jeszcze przyjdzie czas, ale może dziewczyny które juz mają dzieci coś się wypowiedzą. Ostatnio przeglądałam z czystej ciekawości łóżeczka itd na allegro no i wpadły mi w oko łóżeczka turystyczne, które są teraz wyposażone nawet w przewijak, lampke czy melodyjke. No i moje pytanie czy któraś z Was je użytkowała albo bierze je pod uwagę?? Mi osobiście się bardzo podobają, mąż jest bardziej tradycjonalistą.
    U mnie Mala spala najpierw w drewnianym lozeczku,z dokupionym materacem itp. Jak miala ok roku kupilam lozko turystyczne bo czesto wyjezdzalismy na wies i tam spala oddzielnie w takim lozeczku,nie kupowalam dodatkowego materacyka. Zaraz po tym sprzedalam drewniane i w pokoju rozstawialam turystyczne. Potem to juz przeprowadzilam sie do Mamy ze stancji to jak skonczyla 2 latka spala w normalnym lozku.
    Dla mnie osobiscie ono sie przydalo jak Mala skonczyla rok,ale nie wyobrazam sobie niemowlaka tam klasc;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja już po wizycie. Dzidzia ma tylko 1,5 cm, chociaż to już 9 tydzień. Według usg to 7t6d, czyli jakieś 8 dni w plecy. Ale lekarz oczywiście, że wszystko super, hiper.
    Najgorsze, że nie dał mi recepty na duphaston, mam ot tak od jutra odstawić, chociaż do dziś brałam 2 tabletki dziennie. Oczywiście bez skontrolowania progesteronu. Czy to jest w ogóle bezpieczne?? Będę teraz przeszukiwać cały wieczór internet i się zadręczać....
    W moim przypadku jak przyjmowałam duphaston 2 razy dziennie to ginekolog w momencie gdy zdecydował, że odstawiamy go to kazał stopniowo po 1 tabletce brać do końca opakowania.

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ